Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آدم‌ها در طول تاریخ چیز‌های مختلفی جویده اند: از صمغ گیاهی گرفته و موم تا آدامس. مثلاً پنج هزار سال قبل مردم تکه‌هایی از صمغ درخت غان را می‌جویدند. صمغ خواص ضدعفونی کننده و مزایای پزشکی دیگری دارد. آدامس‌های امروزی هم همینگونه هستند. آنچه روشن است این است که این عادت چیزی فراتر از روشی برای خوشبو کردن دهان یا یک سرگرمی موقت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه می‌خواهیم ببینیم جویدن آدامس چه تأثیری بر بدن دارد.

۱- روی دندان‌ها تأثیر می‌گذارد

آثار مثبت: آدامس‌های بدون قند در از بین بردن باکتری‌ها مؤثر هستند و می‌توانند مثل خمیر دندان عمل کنند. مصرف این آدامس‌ها باعث تولید بیشتر بزاق دهان می‌شود که اسید‌ها و باقیمانده‌ی مواد غذایی را می‌شورد، در نتیجه جلوی پوسیدگی دندان گرفته می‌شود. آدامس‌های بدون قند همچنین به دلیل داشتن کلسیم و فسفات باعث تقویت لثه‌ها می‌شوند.

آثار منفی:، اما اگر آدامس حاوی قند باشد، مصرف آن آثار منفی‌ای بر سلامت دندان‌ها خواهد داشت. باکتری‌هایی که درون حفره‌ی دهان زندگی می‌کنند، قند موجود در آدامس را قبل از رسیدن به معده مصرف می‌کنند، در نتیجه روی دندان‌ها پلاک تشکیل می‌شود. مصرف آدامس‌های قنددار به مرور باعث پوسیدگی دندان‌ها هم می‌شود.

۲- حافظه را تقویت می‌کند

جویدن آدامس باعث افزایش ضربان قلب، جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز می‌شود. یکی از آثار مثبت این امر افزایش توانایی‌های شناختی است، به طوری که هوشیاری، پردازش فکری، توانایی تصمیم گیری و حافظه بهبود می‌یابد. متأسفانه آثار آن بلندمدت نیستند و فقط زمانی تأثیرگذار است که قبل از کار چالش برانگیزی یا در حین آن آدامس بجوید.

۳- به کاهش وزن کمک می‌کند

آثار مثبت: جویدن آدامس گاهی می‌تواند باعث سرکوب اشتها شود. آدم‌ها وقتی صبح‌ها آدامس می‌جوند، بعد از آن معمولاً کمتر احساس گرسنگی می‌کنند. آدامس هم شیرین است هم کالری کمی دارد، به همین دلیل ممکن است کمک کند تنقلات کمتری مصرف کنید. جویدن آدامس همچنین مصرف انرژی را بیشتر می‌کند، سوخت و ساز را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود بعد از خوردن غذا کمتر احساس بی حالی کنید.

آثار منفی:، اما مصرف آدامس به عنوان یک کمک غذایی می‌تواند نتیجه‌ی عکس داشته باشد. حرکت جویدن و تولید مداوم بزاق باعث می‌شود مغز تصور کند شما واقعاً احساس گرسنگی می‌کنید. آدامس‌های نعنایی هم میل به خوردن تنقلات به جای گزینه‌های سالم تری مثل میوه را بیشتر می‌کنند، چون بعد از مصرف آدامس نعنایی میوه‌ها طعم ناخوشایندی در دهان پیدا می‌کنند. کسانی که آدامس می‌جوند تعداد وعده‌های غذایی روزانه‌ی آن‌ها معمولاً کمتر است، اما در همان دفعات غذای بیشتری می‌خورند، در نتیجه کالری بیشتری دریافت می‌کنند.

۴- مشکلاتی برای فک ایجاد می‌کند

جویدن مداوم می‌تواند منجر به بروز اختلالی شود که مفصل‌های فک و عضلات اطراف آن را تحت تأثیر قرار دهد. در اینصورت تمامی حرکات فک – از خوردن و خندیدن گرفته تا حتی صحبت کردن – با درد شدیدی همراه می‌شود که گاهی تا گردن و شانه‌ها ادامه می‌یابد. این خطر به ویژه زمانی تشدید می‌شود که در هنگام اضطراب آدامس بجوید، چون آدم‌ها معمولاً وقتی عصبی هستند ناخودآگاه دندان‌های خود را به هم فشار می‌دهند.

بیشتر بخوانید

۸ روش ساده برای پاک کردن لکه آدامس از لباس

۵- روی دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارد

آثار مثبت: افزایش تولید بزاق دهان هنگام جویدن آدامس کمک زیادی به رفع تهوع‌های صبحگاهی و ناشی از ماشین گرفتگی می‌کند. بعضی حتی اثربخشی جویدن آدامس را از دارو بیشتر می‌دانند و می‌گویند به همان سرعت احتمال استفراغ، شکم درد و حالت تهوع را کاهش می‌دهد، با اینکه بسیار ارزان‌تر از دارو است و دسترسی به آن راحت‌تر هم هست.

آثار منفی:، اما اگر معده‌ی حساسی دارید یا از سوء هاضمه رنج می‌برید باید مراقب باشید. هنگام جویدن، مقدار کمی هوا هم بلعیده می‌شود، در نتیجه معده پر از هوا می‌شود، مسأله‌ای که می‌تواند به نفخ بیانجامد. الکل‌های قندی هم که اغلب از آن‌ها به عنوان شیرین کننده استفاده می‌شود مانند یک ماده‌ی ملین عمل می‌کنند و باعث کرامپ (انقباضات غیرارادی و دردناک)، شکم درد و اسهال می‌شوند.

۶- سوزش معده را کم می‌کند

جویدن آدامس بعد از خوردن غذا می‌تواند سطح اسید‌ها در مری را کم کند. بزاق دهان باعث رقیق و خنثی شدن اسید‌ها بعد از خوردن غذای سنگین می‌شود. همین امر ممکن است به کاهش رفلاکس اسید معده و سوزش معده کمک کند.

۷- روی مغز تأثیر می‌گذارد

آثار مثبت: جویدن آدامس هم اثر ضد اضطراب دارد هم روحیه را بهبود می‌بخشد. مصرف آدامس باعث کاهش سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب می‌شود و حرکت ساده‌ی جویدن برای بیشتر آدم‌ها تأثیر آرامش بخش دارد. این کار باعث رفع خستگی و اضطراب می‌شود و بهبود روحیه در طول روز می‌شود.

آثار منفی: اما وارد شدن فشار مداوم به فک باعث افزایش تعداد و تناوب میگرن‌ها و سردرد‌های تنشی می‌شود. در بدترین حالت، این امر می‌تواند منجر به بروز سردرد‌های مزمن شود. پس اگر مستعد میگرن هستید، بهتر است به کلی از مصرف آدامس خودداری کنید.

۸- از عفونت گوش جلوگیری می‌کند

عفونت گوش زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها در مجرا‌های متصل به بینی و گوش‌ها انباشته شوند. این مشکل بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. مصرف آدامس‌های حاوی شیرین کننده‌ی طبیعی زایلیتول به جلوگیری از انباشت باکتری‌ها در این بخش‌ها کمک می‌کند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آدامس فواید جویدن آدامس مضرات جویدن آدامس جویدن آدامس مصرف آدامس آثار منفی باکتری ها آثار مثبت آدامس ها دندان ها آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۵۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی می‌گوییم فردی سازگار است که پاسخ‌هایی که او را به تعامل با محیطش قادر می‌کنند، آموخته باشد و به نحو قابل قبول اعضای جامعه خود رفتار کند تا احتیاجاتش ارضا شوند. در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که در آن به بررسی رابطه‌­ بین باورهای فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 

* رابطه بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت در مورد نگرانی، کنترل ناپذیری و خطر، خودآگاهی شناختی رابطه­‌ منفی هست؛ اما با متغیر کنترل افکار، ارتباط مثبت بوده و هیچ ارتباطی با متغیر اطمینان شناختی گزارش نشد.

این پژوهش توضیح می‌دهد که ارتباط بین سازگاری اجتماعی با متغیرهای کنترل­ ناپذیری و خطر، اطمینان­‌شناختی، کنترل افکار مثبت بوده و هیچ ارتباطی بین سازگاری اجتماعی و باورهای مثبت در مورد نگرانی دیده نشده است. سازگاری اجتماعی با خودآگاهی شناختی ارتباط منفی دارد.

افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است

* راهکارهای سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ امروزه با مشکلاتی که در جوامع وجود دارد مطالعه و پژوهش در زمینه‌های سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی آنها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و به این جهت یکی از راهکار‌های مهم در این زمینه پرداختن به باور‌های فراشناختی در آنهاست.

این پژوهش مطرح می‌کند که سازگاری یک فرایند روانشناختی است که بر اساس آن فرد با تمایلات و چالش‌های زندگی روزمره، مقابله می‌کند و یا آنها را درکنترل خود درمی‌آورد، سازگاری این است که فرد با دیگران طوری رفتار کند که هیچگونه مشکل و درگیری با آنان نداشته باشد.

* تعریف سازگاری از دیدگاه باتلر (Battler) 

در این پژوهش می‌نویسند باتلر اظهار می‌دارد که در همه‌ دوران زندگی خود در هر روز و هر ساعت سرگرم آن هستیم که خود نشده را با محیط دگرگون شده و دگرگون نشده سازگار کنیم. فعالیت‌های شخصی و شغلی در حقیقت چیزی جز عمل سازگاری با خود و دیگران نیست؛ اساسا شخص سازگار، شخصی است که میان خود ومحیط مادی و اجتماعی‌اش ارتباط سالم و درست برقرار کند.

در ادامه آمده است که سازگاری یک مفهوم عام بوده و به همه راهبرد‌هایی گفته می‌شود که فرد برای اداره کردن موقعیت‌های استرس زای زندگی اعم از تهدید‌های واقعی یا غیرواقعی به کار می‌برد.

* سازگاری در کتابداران کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران

بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به تعداد زیاد دارندگان مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد رو به تخصص‌گرایی پیش می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی ایران در این زمینه بسیار خوب عمل کرده، و با توجه به اینکه بیش از سه چهارم این کتابداران دارای رشته تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی سابق و علم اطلاعات و دانش شناسی هستند.

اطلاعات کلی مربوط به باورهای فراشناختی و سازگاری و فردی کتابداران 

* سازگاری اجتماعی

این پژوهش بیان می‌کند که سازگاری اجتماعی یک عامل متأثر از راهبرد‌های شناختی می‌باشد که می‌توان آن را به دیدگاه‌های شناختی موجود در این زمینه ربط داد. هسته اصلی دیدگاه‌های شناختی درباره اختلالات روانی ناسازگاری چگونگی پردازش اطلاعات در ذهن فرد است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که اگر نظام باور‌های فرد کارآمد باشد، اطلاعات به گونه‌ای دقیق در ذهن او پردازش می‌شوند که نتیجه‌ آن رفتار مطلوب است، اما اگر در پردازش‌ها و ادراک‌های فرد مشکلی وجود داشته باشد، نتیجه‌ای به‌جز رفتار مخرب نخواهد داشت.

افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود

به لحاظ کاربردی یافته‌های این پژوهش می‌تواند تأثیرات عملی مهمی بـر تغییر باور‌های فراشناختی مرتبط با سازگاری داشته باشد و در پرتو این یافته‌ها، مدیران و مشاوران می‌توانند با برگزاری برنامه‌های آموزشی و تهیه بروشور‌های مربوط با هدف اصلاح و تغییر باور‌های فراشناختی ناکارامد، از بروز و تداوم رفتار‌های ناسازگار که آسیب‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی جدی در پی دارد، پیشگیری کنند.

* کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی

بر اساس یافته‌های این مطالعه، افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است. افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود. افزایش اطمینان­‌شناختی کتابداران در سازگاری فردی بی‌­تاثیر بوده اما در سازگاری اجتماعی آنها تاثیر مثبت دارد. افزایش کنترل افکار درمیان کتابداران موجب افزایش سازگاری فردی و اجتماعی آنان می­‌شود. افزایش خودآگاهی شناختی، منجر به کاهش سازگاری های فردی و اجتماعی کتابداران می‌­گردد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی با عنوان «رابطه‌ بین باور‌های فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران» به کوشش سعيد غفاری (دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور قم)، شعله زکيانی (کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور مشهد) تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • در سال ۱۸۱۶ جهان شاهد سالی بدون تابستان بود