Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس لکه سفید یا وایت اسپات، دیگر خانه‌زاد شده و هرسال به سراغ مزارع پرورش میگوی استان بوشهر می‌آید. این ویروس به شکل تخم‌مرغی تا میله‌ای متغیر است و یک زائده دم مانند دارد. این ویروس در دمای زیر ۳۲ درجه گسترش می‌یابد و مزارع را درگیر می‌کند. این روزها لکه سفید را پرورش‌دهندگان میگو در استخرها یا مزارع بندر ریگ از توابع شهرستان گناوه دیده و زیانش را لمس کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از پرورش‌دهندگان میگو در بندر ریگ گفت: لکه سفید مانند سال‌های پیش رخ‌داده و میگوهای فراوانی تلف‌شده‌اند. به علت کاهش دما و ورود بیماری لکه سفید، برداشت میگو را زودتر شروع کرده‌ایم درحالی‌که میگوها به‌اندازه کافی رشد نکرده‌اند. چهار سال پیش از هر هکتار مزرعه میگو، ۷ یا ۸ تن برداشت می‌کردیم، اما امسال شاید یک تا یک و نیم تن بتوانیم برداشت کنیم. در بندر ریگ دما زودتر کاهش می‌یابد و لکه سفید هم در زمان کاهش دما گسترش پیدا می‌کند. برای اینکه زمان برداشت بازمان کاهش دما و شیوع لکه سفید توأم نشود باید زود به‌طور مثال خرداد لارو ریزی کرد. لاروی که تیر یا مرداد ذخیره‌سازی شود نتیجه‌اش این می‌شود که به لکه سفید دچار شود.

کمبود لارو علت تأخیر در لاروریزی

پرورش‌دهنده‌ای دیگر گفت: به علت کمبود لارو (بچه میگو)، مجبور شدیم دیرتر لاروریزی کنیم و حالا هم به علت شیوع لکه سفید مجبوریم پیش از آن‌که میگو به‌اندازه خوبی برسد برداشت کنیم تا بیماری آن را از بین نبرد. لارو در استان کم است، مجبوریم از جاهای دیگر تأمین کنیم. دیر شدن لاروریزی با کاهش دما در زمان برداشت و امکان شیوع لکه سفید مصادف می‌شود. الآن از هر هکتار ۷۰۰ کیلوگرم تا یک‌تن میگوی پرورشی برداشت‌شده است درحالی‌که سال‌های گذشته پیش می‌آمد از هر هکتار ۱۰ تن هم برداشت می‌کردیم. فقط لاروریزی در هر استخر ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه دارد.

پرورش‌دهنده دیگری که سه مزرعه دارد، از خسارت ۲۰ تا ۴۰ درصدی مزارعش خبر داد و کسی که چهار شرکت پرورشی زیر نظرش فعالیت می‌کنند، گفت: هر شرکت هرسال ۸۰ تا ۱۰۰ تن تولید داشت، اما الآن ۴۰ تا ۵۰ درصد میگوها از بین رفته‌اند. زمان ذخیره‌سازی طول کشید و نتوانستیم میگوها را به وزن دلخواه برسانیم. با ورود لکه سفید در شهریور هم که زیان زیادی دیدیم.

میگوهای پرورشی به‌سرعت برداشت شوند

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر بیان کرد: به پرورش‌دهندگان توصیه کردیم برای اینکه تلفاتشان زیاد نشود زودتر میگوها را برداشت کنند و منتظر نمانند که به‌اندازه خاصی برسد. باید اصولی رعایت شود تا از ورود ویروس به مزرعه جلوگیری شود استفاده از لارو مطمئن، بررسی آب ورودی به استخر، فیلتر شدن آب به‌صورت استاندارد، نظارت بر ابزارهای ورودی به مزرعه که آلودگی نداشته باشند، کنترل رفت‌وآمد افراد و شخم‌زنی مزرعه ازجمله این موارد است. شهریور لکه سفید در ۶ استخر بندر ریگ دیده شد و به پرورش‌دهندگان گفتیم زودتر برداشت کنند بعدازآن چند روزی هوا گرم شد و لکه سفید کمتر، برداشت هم متوقف شد تا میگوها بیشتر رشد کنند، اما دوباره دما کاهش یافت و این بیماری به استخرهای دیگر سرایت پیدا کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر عنوان کرد: لکه سفید در دمای زیر ۳۲ درجه رشد می‌کند و پرورش‌دهندگان برای اینکه کمتر زیان کنند میگو را با وزن ۱۰ تا ۱۲ گرم برداشت کنند و منتظر نمانند که به ۲۰ گرم شود. مراکز تکثیر استان برای تهیه لارو مشکلاتی داشتند به همین علت نتوانستند به‌موقع لارو تولید کنند و در اختیار پرورش‌دهندگان بگذارند به همین علت ذخیره‌سازی دیرتر انجام شد و حالا که میگوها به وزن دلخواه نرسیده‌اند باید زودتر برداشت شوند تا لکه سفید از بینشان نبرده است.

لکه سفید از سال ۱۹۹۲ میلادی شناخته شد و بارها صنعت پرورش میگوی جهان را با خسارت‌های فراوان روبه‌رو کرده است. این ویروس سال ۸۴ همه میگوهای پرورشی استان بوشهر را از بین برد و سال ۹۴، میزان تولید را به کمتر از نصف کاهش داد. سال ۹۵ هم لکه سفید وارد مزارع پرورش میگو شد، اما زیانش زیاد نبود و پنج‌درصدی از تولید را کم کرد. در دیگر سال‌ها نیز وجود داشته، اما خسارتش زیاد نبوده است.

کد خبر 556376 برچسب‌ها استان بوشهر حیوانات - دامپزشکی شیلات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر حیوانات دامپزشکی شیلات پرورش دهندگان استان بوشهر لکه سفید کاهش دما بندر ریگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۵۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت کلزا از مزارع مناطق گرمسیر

فرهاد شریفی با بیان اینکه برداشت کلزا در مزارع شهرستان قصرشیرین که جزو مناطق گرمسیری استان است از امروز (۱۰ اردیبهشت) شروع شده، گفت : برداشت کلزا در مزارع مناطق سردسیر استان تا اواخر تیرماه ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه امسال ۴۰۱۹ هکتار از اراضی استان کرمانشاه زیر کشت کلزا رفته، گفت: پیش بینی می‌شود امسال تولید کلزا در استان به حدود ۹۰۰۰ تن برسد که دو برابر سال گذشته خواهد بود.

شریفی با بیان اینکه امسال در مقایسه با سال زراعی گذشته افزایش حدود دو برابری سطح زیر کشت کلزا در استان را شاهد هستیم، افزود: سال زراعی گذشته ۲۱۷۶ هکتار از اراضی استان زیر کشت کلزا رفته بود و حدود ۴۵۰۰ تن محصول در استان تولید شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه شهرستان‌های کنگاور و سنقروکلیایی با ۱۰۰۳ و ۲۰ هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین سطح زیرکشت کلزای استان را دارند، گفت: بجز پاوه در همه شهرستان‌های استان کشت کلزا داریم.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب مزارع کلزای استان در بازدید‌های صورت گرفته، گفت: انتظار داریم امسال شاهد عملکرد خوب مزارع کلزای استان باشیم.

به گفته شریفی ۱۴ مرکز خرید تضمینی کلزا در استان راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه امسال کلزا با قیمت تضمینی هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود، گفت: تمامی کلزای تولیدی در استان توسط کارخانجات روغن کشی داخل استان (مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت) خریداری خواهد شد و این شرکت قول پرداخت مطالبات کلزاکاران استان در کمتر از یک ماه را داده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت محصولات صیفی جات از مزارع مهران
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع مناطق گرمسیر
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع کرمانشاه
  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ مدرسه در استان بوشهر
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان