Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:06:48 GMT

پایان فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۵۶۷۴

پایان فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید

ایسنا/فارس مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید گفت: فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید، با هدف بازگشایی بخش جنوبی آبراهه‌ی خاوری دروازه‌ی ناتمام انجام و طی آن با ایجاد کارگاه‌هایی در محل دیوار جنوبی تخت‌گاه، حیاط خاوری کاخ آپادانا و حیاط شمالی کاخ هدیش، این قسمت‌ها نیز کاوش شد.

حمید فدایی یکشنبه ۲۰ مهر به خبرنگاران گفت: فصل چهارم کاوش آبراهه‌ها در ادامه فصل قبلی و در بخش شرقی دروازه نیمه تمام متمرکز و با کاوش بخش عمده ای از مسیر مسدود آبراهه ها همراه بود و در نتیجه آن انتظار می رود موضوع هدایت و دفع آب های سطحی در این بخش از تختگاه به خوبی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فدایی با اشاره به کشف بقایایی از اسکلت‌های حیوانی و انسانی در این مرحله از کاوش‌ها که منجر به ایجاد ظرفیتی جدید در مطالعات رویدادهای دوره هخامنشی شده است، گفت: در این فصل شاهد بازگشایی و مرمت تعدادی از دریچه‌های مسدود شده آبراهه‌ها بودیم که مهمترین آنها دریچه آبراهه محوطه شرقی کاخ آپادانا و حیاط شمالی کاخ هدیش بود.

سرپرست گروه کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید نیز گفت: سال ۱۳۹۶ و در جریان فصل سوم کاوش، در محل دریچه‌ی A آبراهه‌ی خاوری دروازه‌ی ناتمام به تراکمی از اسکلت‌های انسانی و حیوانی برخورد و این موضوع باعث شد تا در آن زمان با توجه به محدودیت فضای آبراهه و کند شدن روند کار، عملیات به جای قسمت جنوبی، به سمت شمال آبراهه هدایت شود.

علی اسدی گفت: کاوش فصل سوم در این قسمت تا فاصله‌ی ۳۳.۵ متری ادامه یافت و نهایتا با شناسایی یک اسکلت کامل انسانی به پایان رسید، اما پایان یافتن زمان مجوز کاوش، کار به فصل چهارم موکول شد.

اسدی با اشاره به فعال شدن چندین کارگاه به صوررت همزمان در فصل چهارم کاوش، گفت: با توجه به تجربه‌ی فصل سوم، پیش‌بینی می‌شد که در مسیر یکی از آبراهه‌ها به اسکلت‌های انسانی و جانوری برخورد کنیم و با هدف جلوگیری از کند شدن کار و از دست دادن زمان، کارگاه دیگری در فاصله ۴۰ متری کارگاه اول ایجاد و فعال شد.

کشف چهره تراشیده انسان و ۱۰ اسکلت انسانی و حیوانی

او با اشاره به اینکه اسکلت‌های جدید در محل جنوب دریچه A پیدا شد، گفت: علاوه بر این اسکلت‌ها در روزهای پایانی کاوش یک چهره انسانی تراشیده شده بر روز زائده‌ی صخره‌ای دیواره‌ی شرقی کارگاه شناسایی شد که در نوع خود جالب توجه بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر شیراز همچنین از انجام عملیات استحکام بخشی دیواره و کف کارگاه ایجاد شده بر روی دیوار تختگاه خبر داد و در خصوص مهمترین نتایج حاصل از این کاوش، به بازگشایی بیش از ۴۰ متر از مسیر جنوب آبراهه‌ی خاوری دروازه‌ی ناتمام، شناسایی بقایای ۹ اسکلت انسانی و ۱ اسکلت حیوانی، شناسایی یک چهره‌ی انسانی تراشیده شده بر دیواره‌ی شرقی آبراهه‌ی خاوری دروازه ناتمام، آشکارسازی بخش بیشتری از نمای دیوار جنوبی تختگاه و یافت قطعات متعدد نقش برجسته و دیگر اجزای کاخ‌های آن، بازگشایی دریچه‌ی هخامنشی مسدود شده بر روی آبراهه‌ی حیاط خاوری کاخ آپادانا، بازگشایی دریچه ی هخامنشی مسدود شده بر روی آبراهه  حیاط شمالی کاخ هدیش، اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری پایگاه میراث جهانی تخت جمشید فصل چهارم کاوش کاوش آبراهه ها تخت جمشید اسکلت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۵۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اشیاء که از موزه ملی ایران(موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • چهره زن نئاندرتال ۷۵هزار ساله رونمایی شد (+عکس)
  • (ویدئو) کشف اسکلت‌های بدون دست و پا در «آشیانه گرگ» هیتلر
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • «یاد یاران»، گردهمایی همسنگران لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب
  • گردهمایی همسنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)