Web Analytics Made Easy - Statcounter

زانو مهم‌ترین بخش تشکیل دهنده پا است که شامل قسمت‌های مختلفی بوده و ممکن است به دلایلی مانند تصادف، زمین خوردن و اتفاقاتی از این قبیل دچار آسیب شود که بدین منظور باید نسبت به درمان و حتی جراحی آن اقدام کنید. یکی از عمل‌های جراحی رایجی که درزانو انجام می‌شود، تعویض مفصل زانو است. جراحی تعویض مفصل زانو را آرتروپلاستی گویند که به از بین بردن درد و بازیابی عملکرد قسمت‌های آسیب دیده مفصل زانو کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟

پزشک متخصص زانو بر اساس سن، وزن، میزان فعالیت بیمار،‌ سایز زانو، سلامت کلی بیمار و میزان آسیب دیدگی تصمیم به جراحی تعویض مفصل زانو خواهد گرفت. در آرتروپلاستی قسمت‌های آسیب دیده استخوان و غضروف را خارج کرده و آن‌ها را با مفصل‌ مصنوعی جابه‌جا می‌کنند. این مفصل‌ مصنوعی معمولا از جنس فلز، پلاستیک و پلیمر ساخته شده‌اند. به طور کلی آرتروپلاستی به معنای ترمیم یک مفصل از طریق جراحی است که از اجزای مصنوعی استفاده خواهد کرد. 

دلایل عمل جراحی تعویض مفصل زانو

دلایل مختلفی وجود دارد که، پزشک متخصص تصمیم به تعویض مفصل زانو خواهد گرفت که از جمله این دلایل عبارتند از:

آرتروز روماتیسم آسیب دیدگی دفرمیتی زانو

چه کسانی باید جراحی تعویض مفصل زانو را انجام دهند؟

جراحی تعویض مفصل زانو برای افراد دچار آرتروز که در زانو‌ خود احساس درد و سفتی شدیدی دارند که این درد آن‌ها از فعالیت‌های روزانه مانند راه رفتن، بالا رفتن پله‌ها، سوار و پیاده شدن از ماشین منع می‌کند و همچنین افرادی در هنگام خواب و استراحت در زانوهای خود احساس درد دارند، لازم است. اما افرادی که درد زانو آن‌ها به دلیل عفونت یا مشکلات عروقی ویا التهابی  ، نیازی به عمل تعویض مفصل زانو نخواهند داشت. به طور کلی برای اطمینان از نیاز به عمل جراحی بهتر است، قبل از هر اقدام با پزشکان با تجربه در این زمینه همچون دکتر آرش شرافت وزیری که عمل‌های موفقی برای تعویض مفصل زانو داشته است، مشورت کرده و با خیال آسوده‌تر نسبت به انجام این عمل اقدام کنید.

روش های تعویض مفصل زانو

جابجایی مفصل زانو هم به صورت کلی و هم به صورت جزئی انجام می‌شود. 

جراحی کامل مفصل زانو

همانطور که از نام این جراحی مشخص است، در طی آن کل مفصل زانو با مفصل مصنوعی تعویض می‌شود. این جراحی در صورتی انجام می‌شود که به چندین قسمت مختلف زانوی بیمار آسیب وارد شده باشد.

تعویض جزئی مفصل زانو

در صورتی که تنها قسمتی از مفصل زانو آسیب دیده باشد، تنها همین قسمت با مفصل مصنوعی یا همان پروتز جایگزین می‌شود.

پروتزهای بدون سیمان و سیمان دار

مفصل مصنوعی به روش‌های مختلفی به استخوان بیمار متصل می‌شود. در بسیاری از موارد این پروتز با استفاده از چسب مخصوصی به نام سیمان استخوانی به استخوان‌های بیمار محکم چسبانده می‌شود و در موارد دیگر از روشی به نام تثبیت بیولوژیک به منظور اتصال مفصل مصنوعی به استخوان استفاده می‌شود. در روش تثبیت بیولوژیک، مفصل مصنوعی در محل اتصال به استخوان دارای سطح متخلخلی است که پس از گذشت زمان استخوان بیمار رشد کرده و به داخل مفصل نفوذ خواهد کرد و در جای خود محکم می‌شود.

آمادگی بیمار قبل از عمل تعویض مفصل زانو

برای اینکه عمل جراحی تعویض مفصل زانو با موفقیت انجام شود، لازم است قبل از عمل اقداماتی صورت گیرد که بیمار باید در رابطه با آن‌ها اطلاعات کافی داشته باشد. اولین قدم قبل از جراحی تعویض مفصل زانو آن است که بیمار تمامی معاینات پزشکی لازم را انجام دهد. برای انجام این معاینات پزشک نه تنها زانوی بیمار بلکه تمامی مفاصل دیگر مانند لگن و مچ را ارزیابی می‌کند. همچنین پزشک نسبت به انجام تست‌های مختلفی مانند آزمایش خود، آزمایش ادرار،‌ تست نوار عصب،‌رادیوگرافی از قفسه سینه و … نیز اقدام می‌کند تا مشکلی در زمان انجام جراحی برای بیمار رخ ندهد. 

بیمار نیز اگر هرگونه داروی گیاهی یا غیر گیاهی مصرف می‌کند، باید به پزشک خود اطلاع دهد و مدتی قبل از جراحی مصرف آن‌ها را متوقف کرده تا در زمان انجام جراحی تداخل دارویی یا مشکلی برای او ایجاد نشود.

 

مراحل عمل تعویض مفصل زانو

برای انجام عمل در اولین قدم پزشک یک شکاف پوستی جلو مفصل زانو ایجاد می‌شود و پس از کنار زدن پوست،‌ بافت‌های زیر پوستی استخوان کشکک استخوان ران و درشت نی مشخص می‌شود سپس با استفاده از اره برقی برش‌هایی در انتهای استخوان ایجاد می‌شود و ابتدا قسمتی از استخوان و غضروف پایین‌ترین بخش استخوان ران و بالاترین قسمت استخوان ساق و قسمت پشتی استخوان کشکک خارج می‌شود. منیسک و برخی از رباط‌های زانو نیز خارج می‌شوند و اتصال بخش‌های فلزی مفصل مصنوعی به استخوان‌های باقیمانده‌ از ران،‌ ساق و کشکک معمولا با استفاده از سیمان استخوان انجام می‌شود یا از تثبیت بیولوژیک استفاده خواهد شد. 

شرایط بیمار پس از جراحی زانو

به طور کلی جراحی زانو معمولا به یک تا دو ساعت زمان نیاز خواهد داشت که پس از اتمام آن بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می‌شود و یک تا دو ساعت تحت نظر است تا به صورت کامل به هوش بیاید و هوشیاری خود را به دست آورد. سپس بیمار به اتاق خود منتقل می‌شود پس از آن بیمار باید برای بهبود عملکرد زانو نسبت به انجام فیزیوتراپی اقدام کند. 

عوارض احتمالی جراحی زانو

هرچند استفاده از تکنولوژی جدید باعث شده تا عوارض این جراحی به مقدار چشمگیری کاهش پیدا کند اما ممکن است به دلایل مختلفی مانند عدم توجه بیمار به توصیه‌های پزشک پس از جراحی یا شرایط خاص بدن او، دو عارضه تشکیل لخته خونی و عفونت در زانو مشاهده شود که بیمار باید نسبت به درمان آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام کند.

هزینه عمل تعویض مفصل زانو

هزینه جراحی زانو با توجه با عواملی مانند حق الزحمه متخصص بیهوشی و جراح، نوع بیمارستان، مدت زمان بستری، آزمایشات و عکس‌برداری‌های مورد نیاز قبل و بعد از عمل، داروها،‌ وسایل مصرفی و سایر هزینه متفاوت است. خوشبختانه بسیاری از بیمه‌ها هزینه این عمل را پوشش می‌دهند و با توجه به همین موضوع می‌توان با هزینه مقرون به صرفه‌تری به منظور انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو اقدام کنید. 

اگر به اطلاعات جامع درباره ارتوپدی علاقمند هستید می‌توانید مقالات علمی و بروز و همچنین تجربیات بسیار خوبی را در وب سایت دکتر آرش شرافت ویزیری پیدا کنید.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جراحی رشد عمل جراحی مشکلات مقالات علمی جراحی تعویض مفصل زانو عمل تعویض مفصل زانو انجام می شود مفصل مصنوعی جراحی زانو عمل جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۶۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد

آفتاب‌‌نیوز :

از جمله علل سفتی و درد مفاصل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

وضعیت خوابیدن

بسیاری از اوقات وضعیت خوابیدن افراد در شب می‌تواند در ایجاد سفتی مفاصل نقش داشته باشد.

وقتی فردی به گونه‌ای نمی‌خوابد که ستون فقراتش را در یک راستا قرار دهد و گردن خود را در وضعیت خنثی نگه دارد، ممکن است با احساس سفتی یا درد از خواب بیدار شود.

افرادی که به پهلو می‌خوابند، اگر در حال حاضر دچار سفتی مفاصل هستند، ممکن است بخواهند از دراز کشیدن به پهلوی خاصی اجتناب کنند. استفاده از انواع بالش‌ها در اطراف بدن می‌تواند به نگه داشتن آن در وضعیت خواب مناسب برای استراحت شبانه خوب و سفتی کمتر مفاصل کمک کند.

زمان روز

علاوه بر وضعیت خوابیدن، تحقیقات نشان می‌دهد که سفتی مفاصل ممکن است در هنگام صبح که فرد برای اولین بار از خواب بیدار می‌شود، به دلیل ارتباط بین التهاب و ساعت شبانه‌روزی فرد، شدیدتر باشد. این احتمال در موارد سفتی مفاصل ناشی از آرتریت روماتوئید بیشتر است.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خواب بد شبانه ممکن است باعث بدتر شدن ناراحتی مفاصل شود؛ و خود درد و سفتی مفاصل به نوبه خود ممکن است خواب را مختل کند.

سن

افراد مسن ممکن است صرفا به دلیل استفاده بیشتر از مفاصل‌شان در طول عمر مفاصل سفت‌تری داشته باشند. با گذشت زمان، دامنه حرکت مفصل فرد محدودتر می‌شود. همچنین ممکن است مفاصل فرد انعطاف‌پذیری کمتری پیدا کنند.

غضروف مفصل که به صورت بالشتکی است که از اتصال بین استخوان‌های فرد در مفاصل محافظت می‌کند، با افزایش سن شروع به فرسوده شدن می‌کند و دچار التهاب می‌شود و و آرتریت ایجاد می‌شود.

چاقی

وقتی فردی اضافه وزن دارد، وزن او بیشتر از وزنی است که پزشکان برای قد او سالم می‌دانند. رایج‌ترین روش برای اندازه گیری این شاخص با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) است. BMI بالاتر از ۲۵ را به عنوان اضافه وزن، بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی و بالاتر از ۴۰ را به عنوان چاقی شدید تعریف می‌شود.

هنگامی که بدن اضافه وزن دارد، این وزن فشار اضافی بر مفاصل وارد می‌کند. علاوه بر این، سلول‌های چربی می‌توانند پروتئین‌هایی را در بدن آزاد کنند عامل التهاب هستند. هر دوی این عوامل با هم ممکن است منجر به آرتریت شود که با سفتی مفاصل بروز می‌کند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که اضافه وزن ممکن است باعث ایجاد انواع مشکلات متابولیک در بدن شود که ممکن است اثر منفی بر سلامت استخوان داشته باشد.

از نشستن طولانی مدت یا پس از بیدار شدن از خواب، این مشکل را احساس می‌کنند. برخی از افراد ناراحتی خفیفی را تجربه می‌کنند که مدتی پس از شروع حرکت از بین می‌رود. در برخی دیگر سفتی مفاصل بیشتر طول می‌کشد و ناراحت کننده‌تر است.

در موارد شدیدتر سفتی مفاصل ممکن است بر تحرک فرد تأثیر بگذارد. افراد ممکن است در گذاشتن وزن بر روی مفاصل خود یا ایستادن یا راه رفتن مشکل پیدا کنند.

رژیم غذایی

خوردن محصولات لبنی و حیوانی ممکن است در ایجاد عوارضی که می‌تواند باعث سفتی مفاصل شوند مانند نقرس یا آرتریت نقش داشته باشد.

هنگامی که افراد بیشتر از این غذا‌ها و غذا‌های گیاهی کمتری می‌خورند، ممکن است بیشتر مستعد سفتی مفاصل شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد که انتخاب یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا گیاهخواری نیز می‌تواند به کاهش سفتی کمک کند. به طور خاص، خوردن فیبر بیشتر، غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، چربی‌های سالم، پروبیوتیک‌ها، گیاهان و ادویه هم ممکن است مفید باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی می‌شود که کیسه‌های ریز پر از مایع در مفاصل به نام «بورسا» ملتهب شوند. التهاب باعث درد و همچنین سفتی می‌شود.

بورسیت تقریباً در هر مفصلی ممکن است رخ دهد، اما در مفاصل بزرگتر مانند شانه‌ها، لگن، مچ پا و آرنج شایع‌تر است.

بورسیت معمولاً با استراحت خود به خود بهبود می‌یابد. فرد معمولاً باید فعالیت‌هایی را که باعث حرکت مفصل می‌شود کم کند و برای مدت طولانی به مفصل استراحت دهد.

استراحت دادن به مفصل باعث بهبودی التهاب بورس‌ها می‌شود و درد و سفتی مفاصل از بین می‌رود.

آرتروز یا استئوآرتریت

استئوآرتریت یا آرتروز یک نوع آرتریت تحلیل‌برنده است که به دلیل ساییدگی غضروف مفصل رخ می‌دهد و بنابراین در افراد بالای ۶۵ سال بیشتر دیده می‌شود.

آرتروز اغلب این مفاصل را دچار خود می‌کند، از جمله مفاصل انگشتان دست، مفصل‌های لگن، زانو، گردن

همانطور که این بیماری پیشرفت می‌کند می‌تواند باعث تورم و درد مفصل و همچنین صدا‌های ترک خوردگی با حرکت شود.

درمان‌ها معمولاً بر تسکین درد و کاهش تورم در مفاصل متمرکز می‌شوند. افرادی که آرتروز آن‌ها به خصوص دردناک و ناتوان کننده است ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.

روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید (RA) یکی دیگر از آرتریت‌های رایج است که معمولاً در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۶۰ سال ظاهر می‌شود.

آرتریت روماتوئید یک اختلال خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به مفاصل سالم حمله کند. افراد مبتلا به این بیماری با حمله دستگاه ایمنی به مفاصل درد و تورم را تجربه خواهند کرد.

هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد. درمان‌ها بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری تمرکز دارند.

لوپوس

یکی دیگر از بیماری‌های خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به بافت‌های سالم مانند ماهیچه‌ها و مفاصل حمله کند. هنگامی که لوپوس به مفاصل حمله می‌کند، علائم عبارتند از:تورم، سفتی، سختی، درد

تشخیص لوپوس اغلب دشوار است، زیرا بسیاری از علائم مشابه سایر شرایط پزشکی است. هیچ درمانی وجود ندارد و علائم با گذشت زمان بدتر می‌شوند.

درمان بر درمان علائم تمرکز دارد. درمان‌های موجود می‌تواند در کمک به افراد در یافتن تسکین علائم مؤثر باشد.

نقرس

نقرس یک آرتریت با شروع ناگهانی است که مردان را بیشتر از زنان مبتلا می‌کند. نقرس وضعیتی است که به سرعت ایجاد می‌شود و علائم آن گاهی یک شبه ظاهر می‌شود و اغلب در انگشت شست پا ظاهر می‌شود.

نقرس با درد و حساسیت شدید مفاصل، سفتی مفاصل، تورم و افزایش گرمای مفصل بروز می‌کند.

نقرس می‌تواند در هر مفصلی ایجاد شود. نقرس معمولاً برای مدت کوتاهی ظاهر می‌شود و از بین می‌رود. افراد مبتلا به نقرس اغلب علائم را در طول زندگی خود روشن و خاموش می‌کنند.

درمان بر کاهش شدت علائم و کاهش سطح اسید اوریک در خون متمرکز است.

فیبرومیالژی

فیبرومیالژی یک بیماری مزمن است که باعث درد در سراسر بدن فرد می‌شود. همچنین سفتی مفاصل به عنوان یکی از علائم آن است.

از آنجایی که افرادی که به لوپوس یا آرتریت روماتوئید مبتلا هستند ممکن است بیشتر در معرض این بیماری باشند، این افراد ممکن است در معرض خطر خاصی برای سفتی مفاصل باشند.

سرطان استخوان

سرطان استخوان در اغلب موارد باعث سفتی مفاصل نمی‌شود، اما ممکن است گاهی اوقات این کار را انجام دهد. وقتی فردی به دلیل سرطان استخوان دچار سفتی مفاصل می‌شود، معمولاً سرطان در بازو‌ها و پا‌ها فرار دارد.

درمان

بسیاری از دارو‌های بدون نسخه (OTC) و خانگی برای کمک به کاهش سفتی، درد و تورم مفاصل وجود دارد. یکی از انواع دارو‌های OTC که فرد می‌تواند مصرف کند، دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است که شامل دارو‌های مانند ایبوپروفن و همچنین مسکن‌های دیگر مانند استامینوفن می‌شود.

برای افرادی که سفتی شدید مفاصل را در نتیجه عوارضی مانند آرتریت تجربه می‌کنند، تحقیقات اخیر هنوز دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی ممکن است درمان مطمئن‌تری از مواد افیونی مانند مورفین باشند.

اگر علت درد مفاصل شما ناشناخته است یا به طور ناگهانی ظاهر شده است یا با علائم دیگر همراه باشد، ضروری است با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • لیست مرکز کاشت دندان در تهران
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • وزیر کشور: استاندار جدید مازندران در حوزه اقتصاد متخصص است/ نوری: توجه جدی به اقتصاد دریا پایه خواهیم داشت
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی