Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: باید مشکل دانشجویان در دروس علمی برطرف شود.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدتقی نظرپور در اولین کنفرانس ملی آسیب‌شناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران با محوریت «تجربیات و چالش‌های استقرار یادگیری الکترونیکی» که امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: دغدغه بسیاری از استادان و دانشجویان گذر از سیستم‌های قدیمی آموزش به روش‌های نوین آموزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با همه‌گیری ویروس کرونا شیوه‌های نوین آموزشی در دستور کار بسیاری از کشورها از جمله ایران قرار گرفت.

معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: در کشور ما، فقط دانشگاه پیام نور تجربه آموزش نیمه‌حضوری را داشت. این دانشگاه با ارائه کتاب‌های خودآموز و کلاس‌های رفع اشکال آموزش دانشجویان را پیگیری می‌کند.  

نظرپور ادامه داد: شیوع ویروس کرونا در سال 2020 برنامه‌های آموزشی ایران و جهان را تغییر داد و باعث روی‌آوری دانشگاه‌ها به آموزش از راه دور مطرح شد. همانند سایر کشورها آموزش الکترونیکی در ایران در دستور کار قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در این ایامِ بی‌سابقه، روسا و اساتید دانشگاه‌ها برای  ایجاد منابع درسی به‌صورت آنلاین، به اشتراک گذاشتن بهترین روش‌ها، آموزش سریع اعضای هیئت‌علمی به شیوه آموزش از راه دور و سازگاری با محیط در حال تغییر  به‌صورت مشترک قدم برداشتند.

معاون اداری مالی وزارت علوم افزود: در این مسیر ایراداتی هم وجود داشت که برای حل آن در زمینه آموزشی باید اقداماتی نظیر ارائه کمک هزینه برای دسترسی به اینترنت یا رایگان کردن آن، اعطای وام برای خرید تجهیزات و لپ‌تاپ برای دانشجویانی که با کمبود منابع مالی مواجه هستند، استفاده از ظرفیت خیرین برای خرید لپ‌تاپ و سایر تجهیزات موردنیاز، هماهنگی با ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت برای پشتیبانی از آموزش مجازی صورت گیرد. 

نظرپور درباره دانشجویان کم توان مطرح کرد: همچنین باید دفاتری در دانشگاه‌ها، برای اطمینان از یادگیری دانشجویان در حوزه آموزش مجازی و اطمینان از دسترسی بصری، شنیداری و لمسی ایجاد شود و همچنین بسته‌های کامل آموزشی در اختیار دانشجویان کم توان  قرار گیرد. 

وی با اشاره به چالش برگزاری کلاس‌های عملی در دوران کرونا اضافه کرد: گرچه با پیشرفت علوم و فناوری در شبیه‌سازی‌های الکترونیکی، بخشی از نیازهای آموزش‌های عملیاتی در رشته‌های مختلف برطرف شده است اما در این مقطع زمانی، راهکار تلفیق آموزش مجازی و الکترونیکی با آموزش حضوری و عملیاتی ضرورت دارد.

معاون اداری مالی وزارت علوم همچنین بر آماده‌سازی دانشجویان و اساتید برای آموزش الکترونیکی، توسعه زیرساخت‌ها و بازنگری در نظام آموزش الکترونیکی تأکید کرد.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: آموزش الکترونیکی دروس عملی معاون اداری مالی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۷۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است

بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری با شعار"آموزش پزشکی از کلاس درس تا عرصه" با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزیر بهداشت، برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از وبدا، دکتر ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت و رییس بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری ضمن تبریک روز معلم گفت: دکتر عین اللهی هفده سال قبل زمانی که مسئولیت معاونت آموزشی وزارت بهداشت را بر عهده داشتند، بنیان گذار این جشنواره کشوری بودند و این مسئله نشان از اهمیت آموزش در وزارت بهداشت دارد.

وی آموزش را رکن اصلی و جدانشدنی دانشگاه ها خواند و افزود: آموزش هویت دانشگاه ها است و اگر حذف شود، دانشگاه معنای خاصی نخواهد داشت.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، بر حفظ کیفیت آموزش تاکید کرد و گفت: رکن اصلی آموزش استاد است؛ از این رو وقتی از اساتید به عنوان سرمایه های کشور یاد می کنیم، حرف گزافی نیست. خوشبختانه تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است.

دکتر باقری فرد، ضمن تاکید بر اهمیت یادگیری و یاددهی، "ایجاد انگیزه" در دانشجویان را مهم ترین هدف آموزش عنوان کرد و گفت: اگر به عنوان استاد و معلم، نتوانیم انگیزه را در دانشجویان افزایش دهیم، به نوعی نتوانستیم تاثیرگذار باشیم و کار جدی انجام نداده ایم؛ لذا یکی از اهداف ما در کلاس های درس ایجاد انگیزه است.

وی سپس به اجرای برنامه ها و دستور العمل های مختلف اشاره کرد و تکریم اساتید و حفظ آنها را از جمله اقدامات و برنامه های در دست اجرا دانست.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، همچنین بر ضرورت توسعه زیر ساخت های آموزشی تاکید کرد و افزود: بر اساس دستور وزیر بهداشت، امسال توسعه همه جانبه کمی و کیفی زیر ساخت های آموزش باید رخ دهد. ما به هیچ عنوان توسعه کمی را بدون کیفیت نمی پذیریم اگر چه کمیت نیز در جایگاه خود ارزش و اهمیت دارد.

دکتر باقری فرد، سپس به وظایف معلم اشاره کرد و یادآور شد: قطعا به عنوان معلم باید به آموزش های نوین توجه کنیم اما تاکید ما بر آموزش های حضوری است چرا که معتقدیم دانشجو باید حتما در عرصه حضور داشته باشد. تکنولوژی های جدید نیز باید در کنار آموزش حضوری به ما کمک کند.

وی در پایان ضمن قدردانی از مشارکت دانشگاه ها و تلاش های عوامل اجرایی برای برگزاری این جشنواره، گفت: فراموش نکنیم که وظیفه ما به عنوان معلم، شاگرد پروری است و باید فراگیرانی تربیت کنیم که از ما بهتر باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی برگزار شد
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد