Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@12:49:49 GMT

«به توان مردم» را با «به اضافه مردم» بخوانید

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۸۰۴۲

«به توان مردم» را با «به اضافه مردم» بخوانید

کسی که می‌خواهد کتاب «به توان مردم» را بخواند، پیشنهاد می‌کنم آن را با همراه با کتاب «به اضافه مردم» روح الله رشیدی مطالعه کند. «به اضافه مردم» اصول اساسی و بنیادی کار فرهنگی و اجتماعی چون مردم‌محوری، مشارکت‌پذیری، عملیات‌محوری، فرصت‌محوری و مانند آن را شرح می‌دهد.

دکتر میثم ظهوریان/ دکترای مدیریت رفتار سازمانی

کسی که می‌خواهد کتاب «به توان مردم» را بخواند، پیشنهاد می‌کنم آن را با همراه با کتاب «به اضافه مردم» روح الله رشیدی مطالعه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«به اضافه مردم» اصول اساسی و بنیادی کار فرهنگی و اجتماعی چون مردم‌محوری، مشارکت‌پذیری، عملیات‌محوری، فرصت‌محوری و مانند آن را شرح می‌دهد. «به توان مردم» مکمل کتاب «به اضافه مردم » است یعنی با نگاهی استقرایی، تجربیات عینی از پیاده‌سازی اصولی که در کتاب «به اضافه مردم» به آن اشاره شده را برای ما نقل می‌کند. در واقع این کتاب به مصادیق موفق از ترکیب کار فرهنگی با نگاه اجتماعی می‌پردازد و از این نظر می‌تواند یک ردیه نیز بر فعالیت‌های فرهنگی گلخانه‌ای که دور از مردم و جامعه انجام می‌شود، باشد.

«به توان مردم» را همچنین می‌توان نقد نگاهی به حساب آورد که هر گونه اصلاح اجتماعی را صرفاً بر دوش حاکمیت سوار می‌کند و با حذف نقش کنشگرانه مردم در تحقق عدالت اجتماعی، این نقش را به صرف مطالبه‌گری از دولت و نهادهای عمومی تقلیل می‌دهد. در واقع این کتاب روایت مردمی است که برای حل مسئله جامعه خود منتظر دولت نشدند و برای تحقق مفهوم مواسات و حل مسائلی که به‌طورمستقیم با آن درگیر بودند، آستین خودشان را بالا زدند. در واقع کتاب یک تجربه امروزی از الگویی است که در دهه 60 به صورت نهادینه شده در مواجهه با مسائل جامعه توسط انقلاب اسلامی استفاده شده است. دورانی که شما نهادهای مختلفی را می‌بینید که از دل مردم ایجاد می‌شوند؛ جهادسازندگی، سپاه، کمیته امداد، بنیاد مسکن و کمیته‌های انقلاب و ... نمونه‌های آن هستند که بخشی از بار مسائل انقلاب را به دوش می‌گیرند و انقلاب را از آن چالش‌هایی که در ابتدای دوره حیاتش با آن مواجه است، عبور می‌دهند. شاید اگر این نگاه مردم به حل مسائل در ابتدای انقلاب نبود، انقلاب اسلامی هم به همان سرنوشتی دچار می‌شد که خیلی از انقلاب‌های متأخر همچون انقلاب مصر، لیبی و تونس به آن دچار شدند و عملاً ساختارهای بازمانده از نظام‌های حاکم قبلی را بازتولید می‌کرد. حتی می‌توان به مثال‌های بالا، تجربه دفاع مقدس را نیز اضافه کرد که این تجربه با کمک نهادهای مردمی جلو رفت و مقاومت انجام گرفت. شاید یکی از دلالت‌های مهم این کتاب این مسئله باشد که ما اگر به دنبال تحقق آرمان‌های اصیل انقلاب در گام دوم انقلاب هستیم، مهم‌ترین راهش بازگشت به همان اصول و روشی است که خود انقلاب به واسطه آن محقق شده که یکی از آن اصول، اتکا به مردم در حل مسائل جامعه است. کتاب در واقع ظرفیت‌های کار مردمی و اجتماعی را در جامعه بیان می‌کند و نشان می‌دهد اگر مسئولان و متولیان نهادهای دولتی و غیردولتی و حکومتی ما به جای داشتن نگاه تهدیدمحور به کارها و ظرفیت‌های مردمی، به آن‌ها به مثابه یک فرصت نگاه کنند، تا چه میزان می‌توانند در حل و مدیریت مسائل عینی جامعه موفق‌تر باشند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مردم اجتماعی اضافه مردم توان مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۸۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین

به گزارش خبرنگار مهر، حامد رضایی صبح چهارشنبه در همایش جهاد تبیین و مسئولیت پذیری اجتماعی ویژه کارشناسان اورژانس اجتماعی ادارات بهزیستی اظهار کرد: هدف از اجرای این همایش آشنایی با معیارهای انقلاب اسلامی پیرامون مسائل و آسیب‌های اجتماعی است

وی گفت: توجیه و آشنایی با معیارهای انقلاب، باورهای فرهنگی، مذهبی و لزوم جهاد و مبارزه با استکبار و مسئولیت پذیری عموم جامعه در قبال آسیب‌های اجتماعی، تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی دشمن در باورها و اعتقادات جامعه از جمله نکات و مسائل مهم در سطح جامعه هستند.

مدیرکل بهزیستی استان تصریح کرد: برگزاری چنین دوره‌هایی برای تمامی کارکنان و کارمندان به منظور تبلیغ لزوم رعایت حجاب و عفاف مطابق موازین دینی از طریق آموزش و درونی سازی باورها و اعتقادات زنان موثر است.

وی تاثیر حضور و عملکرد کارکنان اورژانس اجتماعی در زمینه آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق و اعتیاد، کودک آزاری و …را مهم ارزیابی کرد و گفت: اطلاع رسانی به موقع و شفاف سازی اقدامات در زمینه مسائل اجتماعی و خدمات ارائه شده به جامعه هدف مورد تاکید است.

در پایان این همایش از روانشناسان و همکاران فعال با اهدای هدایای مناسب و لوح سپاس تکریم و تجلیل شد.

کد خبر 6094356

دیگر خبرها

  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد