Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: کمک‌های شهرداری و ایجاد فضا برای دستفروشان به معنی سلب مسئولیت از این گروه نیست، بلکه خود آنان هم باید اتحادیه تشکیل دهند و باتوجه به نوع خدماتی که ارایه می‌کند با اصناف در ارتباط باشند.
به گزارش شهر، بساطشان را روی زمین پهن می‌کنند؛ اما در وصفشان می‌گویند شغل زیرزمینی یا سیاه و در نهایت غیررسمی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین خاصیت غیررسمی بودن سبب شده تا آمار مشخصی از تعداد دستفروشان در شهر تهران وجود نداشته باشد. با این حال مدیریت جدید شهری از دو سال گذشته برنامه‌هایی برای ساماندهی و به دست آوردن آمار دقیقی از دستفروشان انجام داد به تازگی هم سامانه‌ای به نام «سامان بازار» طراحی کرده تا دستفروشان با ثبت اطلاعات خود در آن به صورت رسمی در روزبازار و شب بازارها دستفروشی کنند.
آنطور که سید علی مفاخریان، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران، گفته است «6 هزار دستفروش بر این اساس در روزبازارهای شهرداری در تهران جانمایی شده اند. این افراد بعد از تکمیل شدن اطلاعاتشان در سامان بازار، کد رهگیری دریافت می‌کنند و موقعیت آن‌ها در هر یک از غرفه‌ها مشخص می‌شود و ساعت حضورشان نیز در راسته بازارها، میدانگاه ها و معابری که شهروندان مشکل تردد پیدا نخواهند کرد و حقوق شهروندی در آنجا رعایت می‌شود ثبت می‌شود. بازار این افراد به صورت هوشمند توسط سامانه انتخاب می‌شود.»
لزوم تغییر سیاست‌های مدیریت شهری
حسین ایمانی جاجرمی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، تجربه سازمان‌های بین‌المللی درباره چگونگی مواجهه با دستفروشان اشاره کرد و به خبرنگار شهر گفت: سازمان بین‌المللی کار و سازمان‌هایی که در حوزه توسعه کار فعالیت دارند، چند سال است که اقتصاد غیر رسمی را که در شهر بوده به رسمیت شناخته و سیاست‌های خود را تغییر دادند.
ایمانی‌جاجرمی با بیان اینکه در گذشته دستفروشی به عنوان مشاغل پارازیتی، انگلی و سیاه شناخته شد، توضیح داد: واقیعت این است که همه آنان را به عنوان حتی کارآفرین اجتماعی به رسمیت شناختند، چرا که به نوعی در حال ارایه خدمات هستند؛ اما شرایط اقتصادی آنها به گونه ای نیست که مغازه‌ای اجاره کنند و مالیات های سنگین بدهند.
این جامعه‌شناس معتقد است: متناسب با این تغییرات سیاست‌های مدیریت شهری باید تغییر کند یا حتی وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی باید قبول کند که کارهایی مانند دستفروشی به عنوان به مشاغل کم هزینه به رسمیت شناخته شود.
او در پاسخ به این پرسش که چه عاملی مانع از به رسمیت شناختن دستفروشان در ایران شده است، توضیح داد: به دلیل همان نگاه قدیم سیاست و رویکرد به دستفروشان، نگاه‌ها به روز نشده است و همچنان آنها به عنوان مشاغل مزاحم شناخته می‌شوند. البته به اندازه ای هم البته باید به شهرداری یا دولت حق داد اما؛ قبول این کار مزایای بسیار زیادی هم دارد.
این جامعه شناس با بیان اینکه در جامعه مدرن دولت باید با تشکل‌ها طرف باشد، معتقد است: کمک‌های شهرداری و ایجاد فضا برای دستفروشان به معنی سلب مسئولیت از این گروه نیست، بلکه خود آنان هم باید اتحادیه تشکیل دهند و باتوجه به نوع خدماتی که ارایه می‌کند با اصناف در ارتباط باشند. با این حال در کشور ما، همیشه خواسته شده این گروه از جامعه در حالت توده‌ای ،گمنام و بی نام نشان بمانند اما باید کمک کرد تا آنها سازماندهی شوند و این کار سبب مسئولیت پذیری‌شان هم می‌شود.
همکاری سایر نهادها با شهرداری
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم پیشتر در گزارشی درباره پدیده دستفروشی با طرح این موضوع که پدیده دستفروشی و سد معبر یک معضل اجتماعی و اقتصادی است که بیشتر در فضای اقتصادی کشورهای در حال توسعه رخ می دهد تاکید کرده که؛ گرچه برخورد قهری با این پدیده از نظر ظاهری درست به نظر میرسد اما لازم است از دیدگاه علمی ریشه‌های دستفروشی که همان فقر و ناچاری اقتصادی است شناسایی و با آن مقابله شود. این مقابله می تواند در کنار ساماندهی دستفروشان از سوی شهرداری انجام شود.
بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی این را گفته که؛ شهرداری باید با استفاده از سازو کارهایی با دستفروشی در مترو و پشت چراغ قرمز بیاندیشد. اما برای این کار شهرداری نیاز به همکاری سایر نهادهای حکومتی مرتبط با این موضوع دارد و به تنهایی نمی توان از معضل اجتماعی و اقتصادی را حل کرد.
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۸۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد شهرداری تهران از تصویب ایجاد شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه با هدف رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با ارتشاء توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی الفت‌پور با اشاره به تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران گفت: حفظ سلامت اداری در شهرداری به‌ عنوان یکی از مجموعه‌هایی که به‌طور مستقیم با شهروندان سروکار دارد، نقش بسیار مهمی در اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی دارد و اهمیت این امر زمانی آشکار می‌شود که مجموعه شهرداری تهران به‌عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر مبارزه با فساد، بتواند با پیگیری و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان خود و انتشار نتایج حاصله، گامی اساسی و اجرایی در این زمینه بردارد و از این طریق ضمن جلب اعتماد شهروندان سرمایه اجتماعی قابل ملاحظه‌ای برای شهرداری تهران کسب شود.

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از راهکارها و استراتژی‌های مبارزه با فساد و ارتقاء سلامت اداری، خصوصا ارتشاء از طریق احصاء نظرات و ایده‌ها و مطالعات گذشته شناسایی و بررسی شده است، خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرایی ساختن آن‌ها، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اقدامات این حوزه خواهد بود که به واسطه آشنایی با موضوع و به سبب آگاهی از شرایط و اقتضائات شهرداری تهران، راهبردها و راهکارهایی نیز در زمینه‌های اقتصادی، اداری، مدیریتی، فرهنگی، قانونی و قضایی، مدیریت اخلاق حرفه ای، اجتماعی، اطلاع رسانی و شفاف سازی ارائه شده است که هم به لحاظ موضوعی و هم اجرایی قابل توجه و اجرا هستند.

بر اساس گزارش سایت شهر، الفت‌پور در پایان تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و تخصصی، تشکیل شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه در شهرداری تهران، توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی در دست اقدام است و پرونده‌های مرتبط در این خصوص با حساسیت بالا و دراسرع وقت، بررسی و تا حصول نتیجه، پیگیری می‌گردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • تورم نیروی انسانی در شهرداری جزو معضلات شهرداری‌هاست
  • شوراها پل ارتباطی دولت و مردم
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران