Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@09:26:41 GMT

با یک ماسک ساده از مرگ نجات پیدا کنید

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۹۰۱۵

با یک ماسک ساده از مرگ نجات پیدا کنید

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «ماسک» ساده‌ترین راه مقابله با ویروس کروناست. همین نکته ساده، اما بسیار مهم که بار‌ها در دوران اوج همه‌گیری کرونا اعلام شده است، هنوز هم از سوی برخی نادیده گرفته می‌شود.

هفته گذشته ستاد مقابله با کرونا از اجباری‌شدن استفاده از ماسک از روز شنبه خبر داد. معاونت حمل‌ونقل شهرداری تهران نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد ورود بدون ماسک از شنبه به تمامی وسایل حمل‌ونقل عمومی ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا از لحاظ علمی ماسک اینقدر مهم است و می‌تواند حتی جان شما و اطرافیان‌تان را نجات دهد؟

چرا باید ماسک بزنیم؟

پیش از این شاید گاهی در شرایط آلودگی شدید هوا در سطح شهر‌ها شاهد افرادی بودیم که ماسک به‌صورت داشتند، اما در چندماه گذشته که همه‌گیری ویروس کرونا روزبه‌روز بیشتر ما را درگیر کرده است، دیدن مردم با ماسک به تصویر عادی روزانه تبدیل شده است. این پوشش پارچه‌ای با قرارگرفتن روی دهان و بینی مانع از ورود ذرات تنفسی آلوده که در نتیجه عطسه، سرفه و حتی حرف‌زدن در هوا منتشر شده است، به بدن فرد می‌شود. توصیه الزام استفاده از ماسک بر مبنای دانشی است که از نقش ذرات تنفسی و میزان حرکت آن در هوا و انتشار ویروس کرونا می‌دانیم. طبق تحقیقات، اندازه این ویروس بین ۸۰ تا ۱۶۰ نانومتر اعلام شده که این موضوع می‌تواند در انتخاب ماسک و وسایل حفاظت تنفسی مناسب کمک‌کننده باشد. از ابتدای شیوع کووید-۱۹تحقیقات نشان داد این بیماری بیشتر در بین افرادی که با یکدیگر ارتباط نزدیک داشتند، منتقل شده است، بنابراین استفاده از ماسک به‌ویژه در اماکنی که مردم به اجبار در تماس نزدیک با یکدیگر هستند و فاصله‌گذاری اجتماعی امکان‌پذیر نیست، الزامی است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و همچنین سازمان بهداشت جهانی در طول پاندمی کرونا بر مبنای مطالعات و پژوهش‌های به‌روز دانشمندان، دستورالعمل‌ها را درباره استفاده درست از این وسیله حفاظت شخصی به‌روز می‌کنند. به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، همه افراد بالای ۲سال باید در اماکن عمومی حتما از ماسک استفاده کنند، به‌ویژه زمانی که رعایت سایر مقررات فاصله‌گذاری‌های اجتماعی امکان‌پذیر نیست.

طبق تحقیقات انجام شده کووید-۱۹ بیشتر از سوی مبتلایانی منتقل می‌شود که هیچ‌گونه علائمی ندارند. لزوم استفاده از ماسک به همین دلیل این روز‌ها نقش پررنگی پیدا کرده است. این کار نه‌تن‌ها برای محافظت از خود، که برای مراقبت از جان افرادی است که در تماس نزدیک با شما هستند.

چه ماسکی مناسب است؟

نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که ماسک‌های بدون دوخت و لایه و پوشش‌هایی که از جنس دستمال سر هستند، توانایی کمی برای جلوگیری از انتشار قطرات ریز تنفسی دارند. در عوض مشخص شد که ماسک‌های خانگی که با استفاده از چند لایه پارچه به‌خوبی برای صورت مناسب‌سازی شده‌اند و همچنین ماسک‌های مخروطی در کاهش پراکندگی قطرات بهترین عملکرد را دارند. این ماسک‌ها می‌توانند سرعت و دامنه شلیک‌های تنفسی را، البته با کمی نشت از طریق خود ماسک و از روزنه‌های کوچک لبه‌های آن، به میزان قابل‌توجهی محدود کنند. نکته مهم اینکه سرفه‌های محافظت‌نشده می‌تواند قطرات تنفسی را بیشتر از فاصله توصیه‌شده (حدود ۲ متر) پرتاب کند. این قطرات، بدون ماسک حدود ۵/ ۲ متر، با دستمال سر حدود ۱۱۰ سانتی‌متر، با ماسک خانگی لایه‌دار شبیه دستمال‌های جیبی کتانی حدود ۴۰ سانتی‌متر، با ماسک چندلایه کتانی دوخته‌شده حدود ۶.۵ سانتی‌متر و با ماسک مخروطی حدود ۲۰ سانتی‌متر پخش شدند.

بیشتر بخوانید

۷ اشتباه رایج در استفاده از ماسک که اغلب ما مرتکب می‌شویم

ماسک‌های سوپاپ و فیلتردار

هدف از زدن ماسک نه‌تن‌ها محافظت از خود، که مراقبت از سایرین در برابر ذرات تنفسی آلوده به ویروس است. با این حال، ماسک‌هایی با سوپاپ‌های یک‌طرفه فقط هوای دم فرد را فیلتر می‌کنند و بازدم او اگر آلوده به ویروس باشد، فیلتر نشده و از سوپاپ‌ها به بیرون منتشر می‌شود. به همین دلیل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها براساس نتایج تحقیقات متعدد در این زمینه استفاده از این ماسک‌ها را راه مناسبی برای منبع کنترل بیماری نمی‌دانند.

ماسک جراحی

این نوع ماسک‌ها از انتشار عفونت بین بیمار و پرسنل بهداشتی- درمانی پیشگیری می‌کنند. ماسک جراحی یا پزشکی به‌طور معمول در شرایط عادی استفاده می‌شود نه در مناطق با طغیان و شیوع بالای یک بیماری واگیر تنفسی. البته در هنگام شیوع بیماری جهت کنترل انتشار بیماری در افراد عادی نیز کاربرد دارد. ماسک جراحی باید دارای مقاومت زیاد در برابر مایعات و قابلیت تنفس مناسب باشد و هنگام تنفس درون دهان فرو نرود. ضمن اینکه باید با دقت روی صورت قرار بگیرد و از بینی تا زیر چانه را بپوشاند تا هرگونه شکاف بین صورت و ماسک به حداقل برسد.

شیلد‌های محافظ صورت

شیلد یا تلق‌های محافظت صورت در ابتدا برای محافظت از چشم ابداع شد، اما در دوره پاندمی کرونا استفاده از آن برای جلوگیری از انتشار ویروس نیز رواج پیدا کرد، اما شواهد کافی برای اثبات مؤثربودن شیلد محافظ به‌عنوان منبع کنترل ویروس وجود ندارد؛ بنابراین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آن را به‌عنوان یک راه مقابله با انتشار ویروس کرونا توصیه نمی‌کند.

ماسک‌های خانگی

به‌دلیل ادامه شیوع کرونا و احتمالا هزینه گزاف خرید ماسک‌های N ۹۵ و جراحی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و همچنین سازمان بهداشت جهانی برای بیشتر افراد استفاده از ماسک‌های خانگی دو یا سه‌لایه از پارچه پنبه‌ای با ضخامت بالا را کافی اعلام کرده است. ماسک‌هایی که به آن‌ها ماسک پزشکی اطلاق می‌شود نیز اگر شامل دو یا سه لایه و لایه‌ای موسوم به ملت‌بلون باشد، برای جلوگیری از ورود ذرات کوچک تنفسی کافی است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها همچنین توصیه کرده است که ماسک‌های پارچه‌ای را می‌توانید پس از هربار استفاده، با آب‌گرم و مواد شوینده شسته و با بالاترین دما خشک کنید. طی تحقیقات انجام‌شده مشخص شد هیچ شاهدی برای اثبات کم‌شدن اکسیژن خون در پی استفاده طولانی‌مدت از ماسک یا کاهش توانایی برای آزادکردن دی‌اکسید کربن وجود ندارد.

منبع: همشهری

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماسک ماسک تنفسی ستاد مقابله با کرونا انواع ماسک ماسک سوپاپ دار ماسک فیلتردار ماسک جراحی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها استفاده از ماسک ویروس کرونا سانتی متر ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد

دکتر مهدی زنگنه گفت:  پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، که این حالت سرانجام به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد، بطوریکه شکستگی ناشی از آن از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می‌کند.

وی افزود: به همین منظور اداره اسکلتی، عضلانی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر برای مدیریت بیماری پوکی استخوان و لزوم اجرای مداخلات پیشگیرانه و موثر، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را به عنوان یکی از دانشگاه‌های پایلوت اجرای برنامه کنترل بیماری استئوپروز و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن، انتخاب و برنامه با هدف کاهش خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان ۵۰ سال و بالاتر از طریق شناسایی و درمان افراد در معرض خطر اجرا می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه (س) زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

وی افزود: پوکی استخوان در بیشتر مواقع بدون علامت و بیماری خاموش است و عوارض آن شامل، شکستگی خودبخودی، درد شدید کمر، قوز پشت، کوتاه شدن قد بیشتر از ۵.۲ سانتی‌متر است.
زنگنه بیان کرد: سنجش سلامت استخوان که به طور معمول شامل میزان خطر شکستگی استخوان است، تعیین می‌کند که فرد تا چه حد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد، بر اساس نتایج این سنجش و سن و شرایط فرد، پزشک تعیین خواهد کرد که آیا نیاز به سنجش تراکم استخوان (BMD) دارد.

وی تاکید کرد: متداول‌ترین روش برای تعیین میزان BMD، اسکن تراکم استخوان یا سنجش میزان جذب اشعه ایکس (DXA) است، که در این اسکن سریع و کم تهاجمی، میزان تراکم استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نتیجه این سنجش نشان می‌دهد که فرد تا چه حد مبتلا و یا در معرض ابتلا به پوکی استخوان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود