Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی ادوار مجلس گفت: بانک مرکزی تدبیر منطقی و هوشمندانه‌ای برای سرمایه‌های ارزی ندارد. ناکارآمدی‌ دولت را پای CFT و پالرمو ننویسید. - اخبار سیاسی -

علاءالدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اظهار نظر محمدجواد ظریف مبنی براینکه یکی از دلایل افزایش قیمت‌های اخیر به ویژه در حوزه نرخ ارز تصویب نشدن پالرمو و CFT است، اظهار داشت: چنین حرف‌هایی فرافکنی‌های بی‌منطق است که برای سرپوش گذاشتن بر بی‌تدبیری دولت در سیاستگذاری‌های مالی صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید

وی افزود: زمانی که مدیریت بانک مرکزی ارز را تحویل گرفت، بین 9 تا 10 هزار تومان نوسان داشت. در اوایل هم کنترلی صورت گرفت ولی بعد افسارگسیخته رها شد تا به سمت 30 هزارتومان رفت و این هیچ ارتباطی به لوایح FATF ندارد و مستقیماً به سوءمدیریت بانک مرکزی بازمی‌گردد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادوار مجلس با بیان اینکه در شرایط کنونی مدیریت ارزی کاری سخت است، تصریح کرد: آمریکا جنگ بی‌رحمانه و ناجوانمردانه اقتصادی را بر ملت ایران تحمیل کرده است که مهمترین صحنه آن حفظ ارزش پول ملی در مقابل ارزهای دیگر است. 

بروجردی هنر مدیریت در دولت و بانک مرکزی دیده نمی‌شود، ادامه داد: دولت باید اعتماد مردم را جلب کند؛ چون در مقطعی که نوسان دلار فزاینده می‌شود، مردم به سمت خرید دلار هجوم می‌آورند و سطح گسترده‌ای از ارز کشور در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

نماینده بروجرد در ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قرار بود دولت پول‌های مردم را در بانک‌ها جذب و ذخایر ارزی را تقویت کند، گفت: بانک مرکزی برای اجرای این طرح هیچ روشی را پیش پای ملت نگذاشت؛ حتی گفتند زمانی که بخواهید پولتان را پس بگیرید معادل ریالی آن را به شما می‌دهیم. این حرکتی بسیار بی‌منطق بود که بانک‌ها در پیش گرفتند.

وی اضافه کرد: اگر بانک مرکزی می‌خواست سرمایه مردم را در اختیار بگیرد، باید اعتمادسازی می‌کرد تا مردم به جای اینکه ارزها را در گاوصندوق‌های خانه‌ها نگه‌دارند، آن را به بانک بسپارند و از امنیت و تقویت آن هم خیالشان راحت باشد.

بروجردی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی نتوانست تدبیر منطقی و هوشمندانه‌ای برای جذب سرمایه‌های ارزی سرگردان مردم اتخاذ کند. بنابراین نباید بی‌تدبیری و ناکارآمدی‌ها در دولت را پای تصویب نشدن CFT و پالرمو نوشت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادوار مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما میلیون‌ها ایرانی خارج کشور داریم که به لحاظ مالی بسیار توانمند هستند و تمایل دارند که در ایران سرمایه‌گذاری کنند. وقتی فردی خارج از کشور بخواهد با ارز خود و بدون منشأ داخلی کالا وارد کند، چرا دولت کمکش نمی‌کند؟

وی با تأکید براینکه دولت باید ایرانیان ثروتمند خارج از کشور را تشویق به سرمایه‌گذاری کند، گفت: متأسفانه نخستین سؤالی که از اینها می‌پرسند این است که منشأ این ارزها کجاست؟ این همان سؤالی است که آمریکایی‌ها هم از سرمایه گذارانی که می‌خواهند با ایران کار کنند می‌پرسد.

بروجردی با تصریح اینکه وزارت خزانه‌داری آمریکا شبکه عظیمی را در کل کشورها به کار گرفته تا هرجا ایرانی‌ها تحرکی داشته باشند، رصد کند و به آنان فشار بیاورد، خاطرنشان کرد: وقتی بانک مرکزی از اینها سؤال می‌کند منشأ ارز کجاست، همان کاری را انجام می‌دهد که آمریکا کرده در حالی که ما نباید گزک دست دشمنان بدهیم. چون از این راه‌ها می‌توانیم به تعادل ارزی در کشور کمک کنیم.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به این اکتفا کنیم که با لطایف‌الحیل نفت بفروشیم که پول آن را با سختی به کشور بیاوریم و یا به جای آن کالا بگیریم، اظهار داشت: اجازه دهیم ایرانیان خارج کشور که دوستدار نظام جمهوری اسلامی هستند بسیاری از نیازمندی‌ها از دارو تا مواد دیگر را وارد کنند و مشوق برایشان در نظر بگیریم. اما تا جایی که من مطلع هستم دولت برنامه‌ای در این زمینه ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی ادوار مجلس با اظهار تأسف از اینکه میلیاردها ارز با بی‌تدبیری از کشور خارج می‌شود، بیان کرد: گفته می‌شود ایرانیان در خرید ملک در کشورهای همسایه مسابقه گذاشته‌اند. این یعنی مردم احساس امنیت مالی نمی‌کنند تا سرمایه خود را در کشور نگه‌دارند. این اشکال اساسی در سیاست‌گذاری دولت است.

وی ادامه داد: دولت نباید طوری عمل کند که سرمایه‌ها فرار کنند و بعد آن را گردن CFT و پالرمو بیندازد. سیاستهای دولت اشکال جدی دارد و وضعیت ارز را افسارگسیخته کرده است.

بروجردی با تأکید براینکه حدود 80 درصد مسائل کشور هیچ ربطی به ترامپ و تحریم ندارد. دولت با این حرف‌ها ضعف خود را اینگونه توجیه می‌کند، خاطرنشان کرد: مسائل کشور نیازمند سیاستگذاری صحیح است. وقتی رئیس بانک مرکزی به سیما می‌آید و یکطرفه صحبت می‌کند، همه چیز در نظرش مطلوب است. باید یک تاجر و کسانی که درگیر عملیات کار در کشور هستند را مقابل او بنشانند تا از او سؤال کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علاءالدین بروجردی علاءالدین بروجردی کمیسیون امنیت ملی بانک مرکزی ادوار مجلس CFT و پالرمو بی تدبیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد