Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@11:18:06 GMT

برداشت از صندوق توسعه ملی؛ به نام کرونا به کام دولت

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۹۳۴۶

برداشت از صندوق توسعه ملی؛ به نام کرونا به کام دولت

رضایی فر گفت: ظاهرا کمتر از 40 درصد یک میلیارد یورو (صندوق توسعه ملی) تا کنون به دست وزارت بهداشت رسیده در حالی که قرار بود این مبلغ در چند نوبت برای تجهیز بیمارستان های درگیر با کرونا و حتی پاداش و حقوق کادر درمان و ... در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاهرخ رضایی فر، مدرس دانشگاه و تحلیل گر مسائل سیاسی و اجتماعی در گفتگو با صبح زاگرس درباره سرنوشت نامعلوم یک میلیارد یورو که دولت با اجازه رهبر معظم انقلاب جهت مقابله با ویروس کرونا از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است،گفت: بیماری کرونا در کشور ما تقریبا سه پیک مشخص را پشت سر گذاشته است، یعنی ما شاهد فراز و فرود تلفات این ویروس در هفت ماه گذشته بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دچار ضعف و لغزش در مجموعه دولت

وی افزود: این موضوع یعنی هرگاه خوب مدیریت شد، تلفات پایین آمد و هرگاه مدیریت ضعیف بود تلفات بالا رفت،هرچند نقش اصلی مدیریت ویروس کرونا بر عهده دولت و مخصوصا وزارت کشور است، انصافا کادر درمان کشور با وجود کمبودها و مشکلات نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند اما در سطوح سیاستگزاری و برنامه ریزی دچار ضعف و لغزش در مجموعه دولت هستیم.

مهم ترین مشکلات دولت

این فعال سیاسی و اجتماعی تصریح کرد: تصمیمات شتابزده، ناهماهنگی میان اجزای مختلف در دولت و کابینه و بی اعتمادی مردم به دولت در مدیریت ویروس کرونا از مهم ترین مشکلات دولت در روزهای اخیر بوده است.

بی برنامگی و بی تدبیری دولت

رضایی فر گفت:در روزهای اخیر هم شاهد بودیم رئیس جمهوری که باید همچون یک فرمانده در میدان جنگ در صحنه حضور داشته باشد و شرایط را مدیریت کند، یک جلسه مهم را به دلیل حضور فرد دیگری در میان بیماران کرونایی تعطیل می کند که نشان می دهد مدیریت از پشت صندلی مدیریتی نیست که بتواند ناجی این روزهای شرایط کشور باشد، لذا دولت با بی برنامگی و بی تدبیری حتی سایر بخش ها را نیز در ادامه وظایف خود دچار تردید و بی انگیزگی می کند.

وی در ادامه اظهار کرد:بعد از تقضای دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی برای مقابله با ویروس کرونا در فرودین ، مقام معظم رهبری با این مطالبه موافقت کردند و مقرر شد این مبلغ برای تهیه برخی از اقلام پشتیبانی در بیمارستان و همچنین بیمه بیکاری در اختیار دولت و وزارت کشور قرار گیرد و مقدمات آن نیز صورت گرفت.

بی عملی دولت برای استفاده هدفمند

رضایی فر گفت: اما به نظر می رسد به دلیل بی برنامگی و بی عملی دولت برای استفاده صحیح و هدفمند از این منابع، دولت با جدیت پیگیر مطالبه این مبلغ نیست و از همین رو گله و نارضایتی کادر درمان را باعث شده است.

کوتاهی دولت

این فعال سیاسی و اجتماعی تصریح کرد:بدیهی است وقتی یک موضوعی مصوب می شود برای اجرایی شدن آن باید مراحل اداری و قانونی طی شود، اما مشخص نیست چرا دولت در پیگیری و اخذ این دستور از خود کوتاهی نشان داده و ظاهرا کمتر از 40 درصد این مبلغ تا کنون به دست وزارت بهداشت رسیده است.

رضایی فر ادامه داد: در حالی که قرار بود این مبلغ در چند نوبت برای تجهیز بیمارستان های درگیر با کرونا و حتی پاداش و حقوق پرسنل درمان و خرید تجهیزات فردی برای پرسنل در اختیار وزارت کشور قرار گیرد با کوتاهی و عدم پیگیری جدی دولت این هدف محقق نشده که امیدواریم تا پیش از اوج گیری کرونا در پیک پاییز و زمستان این مبلغ در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.

دولت توان مدیریت اوضاع را ندارد

وی افزود:برای مهار ویروس کرونا نیاز به همکاری و همدلی مجموعه ارکان کشور و نهادهای موثر داریم اما متاسفانه افکار عمومی این برداشت را دارد که گویا دولت و شخص رئیس جهوری به دلایلی که حتی برای ما نیز پوشیده است، انگیزه یا توان مدیریت اوضاع را ندارد.

دولت باید پاسخگو باشد

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ما در ابتدای شیوع کرونا شاهد بودیم وقتی دولت وارد عمل شد مردم نیز صاداقانه و خالصانه به عرصه آمدند و بیمارستان های زیادی در سطح کشور با کمک مردم و خیرین تجهیز شدند، اما این شرایط ادامه نیافت و مردم هم وقتی بی عملی و بی انگیزگی دولت را دیدند، بازهم بی اعتماد شدند و لذا دولت نیاز به تحریک دارد، رئیس جمهوری باید بداند تا پایان این دوره مسئولیت اصلی اداره امور کشور را بر عهده دارد و در قبال آن باید پاسخگو باشد.

مطالبه نمایندگان

رضایی فر در ادامه با اشاره به وظیفه نمایندگان در مطالبه این امورات اظهارکرد:تفکیک قوا در نظام سیاسی کشور ما یک اصل مسلم است، مجلس وظیفه نظارت و تقنین، قوه قضاییه نظارت و دولت نیز وظیفه اجرا را بر عهده دارد، لذا اگر هر یک از این ارکان نقش خود را به خوبی ایفا نکنند، در عملکرد سایر ارکان نیز اختلال به وجود می آید.

قدردان همراهی

وی افزود: برخلاف اینکه عنوان می کردند مجلس انقلابی به دنبال فشار بر روی دولت است در این چند ماه به دلیل درک شرایط کشور از سوی نمایندگان همراهی خوبی از سوی مجلس با دولت صورت گرفته و دولت باید قدردان این همراهی باشد.

لزوم ایجاد حرکت و پویایی در دولت

این مدرس دانشگاه تصریح کرد:به نظر نمی رسد اگر لایحه ای برای مدیریت بهتر شرایط کرونا در کشور از سوی دولت به مجلس ارائه شود، با مخالفت مجلس روبرو شود، بلکه قابل پیش بینی است که مجلس اگر جدیت و انگیزه را در دولت ببیند به طرق مختلف به یاری دولت می شتابد، اما ابتدا باید این حرکت و پویایی در مجموعه دولت ایجاد شود تا با همکاری و تعامل سایر دستگاه ها شرایط به سمت بهبودی پیش برود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی وزارت بهداشت ویروس کرونا قرار گیرد رضایی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

درحالی حدود ۳ ماه از امضای قرارداد سپرده‌گذاری ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک مسکن می‌گذرد که تاکنون اقدامی برای بهره‌مندی از این فرصت صورت نگرفته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اوایل بهمن ماه سال گذشته طی مراسمی قرارداد سپرده گذاری 2 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک مسکن امضا شد. در آن مراسم سیدعباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که شاهد اراده دولت برای توسعه مسکن هستیم، گفته بود: با قرارداد امروز شرایط بسیار خوبی برای خدمتکاری به فعالان بخش مسکن فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: با منافع حاصل از این سپرده‌گذاری از نرخ‌های سود مسکن حمایتی وزارت راه و شهرسازی پشتیبانی خواهیم کرد.

وی با یادآوری این‌که برای اولین بار است که صندوق توسعه ملی چنین سپرده گذاری انجام می‌دهد، افزود: از این قرارداد برای توسعه فعالیت فعالان اقتصادی و کاهش نرخ سود نهضت ملی مسکن استفاده می‌کنیم. این حاصل کار ارزشمند دولت، رییس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی است و مجدانه به دنبال توسعه ساخت‌وساز مسکن هستیم.

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزی به فعالان بخش حمل و نقل جهت توسعه این حوزه و خرید هواپیما، گفت: تکالیف قانونی داریم که در نهضت ملی مسکن اهداف دولت را محقق کنیم.

 حسینی یادآور شد: سود حاصل از این سپرده گذاری و پرداخت تسهیلات ارزی به فعالان بخش حمل و نقل به منابع تبدیل شده و به ترتیب سیاست‌های دولت در طرح های حمایتی مصرف خواهد شد.

وی با بیان این‌که این کار در هماهنگی کامل با بانک مرکزی انجام خواهد شد در خصوص پرداخت تسهیلات برای واردات هواپیما، گفت: هنوز در ابتدای کار هستیم و پس از برگزاری جلسه هیئت مدیره درباره نرخ سود و جزییات پرداخت تسهیلات به فعالان حمل و نقل اطلاع رسانی خواهیم کرد.

به گزارش تسنیم، حدود 3 ماه از امضای این تفاهمنامه در ساختمان صندوق توسعه ملی می‌گذرد، اما پیگیری‌ها نشان می‌دهد هنوز اقدامی برای بهره‌مندی بانک مسکن از این فرصت صورت نگرفته است.

این‌گونه پیداست که مدیران بانک مسکن پلن مشخصی برای اجرایی شدن قرارداد مذکور ندارند، گرچه گفته می‌شود صندوق توسعه ملی همچنان پیگیر سپرده‌گذاری مذکور با هدف توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و در ادامه آن طرح‌های حمایتی دولت در بخش مسکن است.

به گزارش تسنیم، طبق اظهارات غضنفری مدیرعامل صندوق توسعه ملی قرار است صندوق ملی 2 میلیارد دلار در بانک‌ مسکن سپرده گذاری کند. نرخ سود این سپرده 2 درصد بوده و بانک مسکن موظف است با نرخ‌های مرسوم آنرا به متقاضیان اعطا کرده و 3 سال بعد منابع مذکور را به صندوق توسعه ملی برگرداند. از‌ محل سودارزی این سپرده گذاری بانک‌ مسکن نسبت به پرداخت وام ارزان‌تر و کاهش‌ نرخ سود برای بخش مسکن اقدام‌ خواهد‌ کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد