Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در خصوص اعتراض هیئت تطبیق به مصوبه نظام نامه انتخاب، ارزیابی و نظارت بر عملکرد ذی‌حساب و قائم مقامان ذی‌حساب شهرداری تهران توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مجید فراهانی در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اعتراض هیئت تطبیق به مصوبه نظام نامه انتخاب، ارزیابی و نظارت بر عملکرد ذی‌حساب و قائم مقامان ذی‌حساب شهرداری تهران اظهار کرد: پیرو نامه شماره ۱۵۵۵۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۱۳ فرماندار تهران در خصوص مصوبه" ۱۶۰/۲۶۷۷/۱۳۶۹۴ با عنوان " طرح نظامنامه انتخاب، ارزیابی و نظارت بر عملکرد ذی‌حساب و قائم مقام ذی‌حساب شهرداری تهران " و طرح، سه ایراد گرفته شده که پاسخ ایرادات مطرح شده جهت به اینگونه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فرمانداری بندهای ۳ ارزیابی عملکرد و نظارت بر فعالیت‌های ذی‌حساب و قائم مقامات ذی‌حساب مشغول فعالیت در سطح واحدهای سازمانی شهرداری تهران و ۴ دریافت گزارش‌ها و اطلاعات مورد نیاز از ذی‌حساب و ارزیابی گزارش‌ها و اطلاعات دریافتی را مورد بحث قرار داده است.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران گفت: تبصره (۴) ذیل ماده (۸) مصوبه را مغایر با بندهای (۸) و (۳۰) و تبصره (۱) ذیل بند (۳۰) ماده ۸۰ و همچنین ماده (۹۵) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی آن دانسته است.

فراهانی تاکید کرد: در پاسخ به این ایراد باید گفت که بند (۸) ماده ۸۰ قانون بر «نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و دارایی‌های نقد، جنسی و اموال منقول و غیر منقول شهرداری و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها به گونه‌ای که مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد».تاکید دارد که برای اعمال این نظارت در حین خرج مطابق با ماده ۷۹ قانون شهرداری و تبصره ذیل بند ۳۰ ماده ۸۰ قانون شوراها ذی‌حساب و قائم مقامان ذی‌حساب توسط شورای شهر تأیید می‌شود، در این راستا اگر گزارشگری ذی‌حساب و قائم مقام ذی‌حساب به شورا انجام نگیرد هدف قانون گذار تأمین نخواهد شد.

وی ادامه داد: بر همین اساس شورا نیازمند به ارزیابی عملکرد و نظارت بر فعالیت ذی‌حساب مطابق بند ۳ و دریافت گزارش‌ها و اطلاعات مورد نیاز مطابق بند ۴ که به تصویب رسیده، است و اعتراض فرمانداری از حیث انطباق با قانون وارد نیست اما به منظور حفظ دغدغه رعایت نص قانون یعنی عبارت انتهای بند ۸ ماده ۸۰ که قانونگذار در آن بر «به گونه‌ای که مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد» تاکید دارد، موضوع با اعمال اصلاح عبارتی به شرح زیر جهت تصویب پیشنهاد می‌شود.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد: اصلاح بند ۴ تبصره ۴ ذیل ماده ۸ دریافت گزارش‌ها و اطلاعات مورد نیاز از ذی‌حساب به گونه‌ای که مخل جریان عادی شهرداری نباشد و ارزیابی گزارش‌ها و اطلاعات دریافتی.

فراهانی با اشاره به مورد دوم فرمانداری افزود: "تبصره (۲) مبنی بر فعالیت قائم مقامان ذی‌حساب یک و دو صرفاً در واحد مورد تأیید و مصوب شورا معتبر بوده و هرگونه تغییر شخص یا واحد اجرایی می‌بایست برای تداوم فعالیت به تأیید شورا برسد." و "تبصره (۳) مبنی بر دوره فعالیت مجاز قائم مقامان ذی‌حساب دو برای واحدهای اجرایی حداکثر ۴ سال در یک واحد اجرایی خواهد بود و استفاده از یک فرد به عنوان قائم مقام ذی‌حساب دو بیشتر از میزان تعیین شده مجاز نخواهد بود مگر آنکه بنا به حکم قانون و تشخیص کمیته تداوم خدمت فعالیت فرد امکان پذیر نباشد." است.

وی ادامه داد: ذیل ماده ۱۲ مغایر با بندهای (۸) و بند (۳۰) و تبصره (۱) ذیل بند (۳۰) ماده (۸۰) و ماده (۹۵) قانون قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی آن دانسته است. در این باره باید به این نکته توجه داشت که در خصوص تبصره ۲ برابر رویه جاری مصوبات شورای شهر انتخاب و تأیید قائم مقامان ذی‌حساب از ابتدای تشکیل شورا تاکنون که به تأیید فرمانداری هم رسیده است، شورا قائم مقام ذی‌حساب پیشنهادی شهرداری را برای واحد اجرایی مشخص پیشنهاد شده توسط شهرداری تأیید می‌کند بنابراین رویه مذکور مسبوق به سابقه و مغایر با قانون نیست، زیرا اگر مغایر با قانون بوده است فرمانداری باید پاسخ گو باشد که چرا تاکنون اعمال قانون نکرده است؟

عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: از دیگر سو تعیین نشدن فرد برای واحد شخصی به عنوان قائم مقام ذی‌حساب می‌تواند بی انضباطی مالی و اجرایی را در شهرداری فراهم کند، هم اکنون در نظام مالی و محاسباتی دولت نیز ذی‌حساب برای فعالیت در یک دستگاه اجرایی مشخص از سوی وزارت اقتصاد و دارایی تعیین می‌شود.

فراهانی افزود: همچنین در خصوص تبصره ۳ باید به این نکته توجه داشت که منظور شورا عدم توقف بیش از چهار سال یک فرد به عنوان قائم مقام ذی‌حساب دو در یک واحد اجرایی است، که این تصمیم در راستای تقویت انضباط مالی اتخاذ شده است. لازم به ذکر است برابر بخشنامه شماره ۱۶۶۹۴۵/۵۳ مورخ ۱۳/‏۱۰/‏۱۳۹۳‬ معاون محترم نظارت مالی و خزانه دار کل کشور در دستگاه‌های اجرایی نیز بر عدم توقف بیش از ۴ سال ذی‌حسابان در یک دستگاه اجرایی تاکید شده است.

وی گفت: بر همین اساس به علت بدیهی بودن رعایت اصول نظارت مالی در تبصره‌های ۲ و ۳ ذیل ماده ۱۲ و عدم مغایرت این موارد با قانون، تطابق با رویه‌های نظارت مالی ادوار شورا و نظام مالی محاسباتی حاکم بر دولت در بخش ذی‌حسابی، ایراد فرمانداری وارد نبوده و نیازی به اصلاح بندهای مذکور نیست.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با اشاره به دیگر مواردی که فرمانداری مطرح کرده، عنوان کرد: در تبصره ۴ حقوق و مزایای قائم مقامان ذی‌حساب دو همه ساله در بودجه اداره کل اداری اجرایی پیش بینی و با تأیید کارکرد ماهانه ایشان توسط خزانه دار شورا قابل پرداخت می‌باشد. ذیل ماده ۱۳ را به علت استناد به رأی هیئت مرکزی حل اختلاف در رسیدگی به شکایات شوراهای اسلامی مورخ ۰۹/‏۰۲/‏۱۳۹۹‬ رد کرده است.

فراهانی ادامه داد: در پاسخ باید به این مساله اشاره کرد که الف. متن این تبصره با بند ح تبصره ۲۱ بودجه سال ۱۳۹۹ متفاوت است؛ در بند ح شورا تصویب نموده بود که «از ابتدای سال ۱۳۹۹ حقوق و مزایای قائم مقامان ذی‌حساب رأساً توسط شورای اسلامی شهر تهران پرداخت می‌شود و هرگونه پرداخت توسط شهرداری تهران به این افراد ممنوع است.»که این بند توسط هیئت مرکزی حل اختلاف در رسیدگی به شکایت شوراهای اسلامی کشور رد شده است. ب. برابر رأی شماره ۶۸/۱۰/۱/۹۶ جلسه ۱۵۲ هیأت مرکزی حل اختلاف در رسیدگی بر شکایات شوراهای اسلامی درباره بند ۱ تبصره ۱۵ بودجه سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران هیئت مذکور بدین شرح رأی داده است «اعتبارات مربوط به ذی‌حسابان ستاد، مناطق، سازمان‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات به اعتبارات ردیف ۶۱۰۰۱۰۴۶۹ با عنوان اداره کل امور اداری و اجرایی انتقال می‌یابد و پرداخت‌ها زیر نظر خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران مطابق ماده ۶ آئین نامه نحوه هزینه بودجه شوراهای اسلامی کشور مصوب ۲۹/۲/۹۲ هیئت محترم وزیران انجام می‌گیرد.»

وی ادامه داد: با توجه به تناسب نداشتن موضوع با بند ح تبصره ۲۱ سال ۱۳۹۹، استناد فرمانداری برای اعلام مغایرت، متن در تطابق با رأی شماره ۱۰۱۶۸/۱/۹۶ هیأت مرکزی حل اختلافات و رسیدگی شکایات شوراها اسلامی به شرح زیر اصلاح شود. اصلاح تبصره ۴ ذیل ماده ۱۳: اعتبارات مربوط به ذی‌حسابان ستاد، مناطق، سازمان‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات به اعتبارات ردیف ۶۱۰۰۱۰۴۶۹ با عنوان اداره کل امور اداری و اجرایی انتقال می‌یابد و پرداخت‌ها زیر نظر خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران مطابق ماده ۶ آئین نامه نحوه هزینه بودجه شوراهای اسلامی کشور مصوب ۲۹/۲/۹۲ هیئت محترم وزیران انجام می‌گیرد.

به گزارش ایمنا، تمامی پیشنهادات کمیسیون برنامه و بودجه به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

کد خبر 449227

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران مدیران شهری مدیریت شهری حقوق شهروندی مشارکت شهروندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران شورای اسلامی شهر تهران شوراهای اسلامی کشور قائم مقامان ذی حساب ذی حساب و قائم مقام گزارش ها و اطلاعات قائم مقام ذی حساب ذی حساب شهرداری شهرداری تهران واحد اجرایی ذی حساب دو خزانه دار مرکزی حل ذیل ماده ماده ۸۰ ماده ۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چمران: قرارداد با چینی‌ها محرمانه است! / از طرح شهرداری برای پارک لاله اطلاعی نداریم!

آفتاب‌‌نیوز :

 مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حاشیه جلسه علنی شورای شهر در جمع خبرنگاران، گفت: در جلسه امروز، ۴ نفر از کارکنان رسمی شهرداری که به عنوان قائم مقام ذی حساب معرفی شده‌اند بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه سامانه پایش مصوبات شورای شهر تهران امروز رونمایی می‌شود، گفت: قبلا هم بوده بود، ولی متوقف شد؛ پایش مصوبات کار جدیدی است و به سرانجام رسید.

به گفته چمران، کاشانی به عنوان خزانه‌دار شورا هم گزارش مالی را ارائه می‌کند.

رئیس شورای شهر تهران در خصوص مفقود شدن کارگر خدمات شهری در منطقه ۱۵، گفت: به دلیل بارندگی این کارگر در حال باز کردن نهر برای جلوگیری از سرریز شدن اب بود. حجم آب زیاده بود و وی را برده است، هنوز این فرد پیدا نشده و امیدواریم پیدا شود.

چمران گفت: در این مواقع باید با دقت و امنیت افراد وارد کانال شوند و تنها نباشند و برنامه ریزی کنند تا چنین حوادثی رخ ندهد.

وی در خصوص حصار کشی در پارک لاله و حواشی پیش آمده، گفت: هنوز مشخص نیست. چیزی که برداشت من است و طی پیگیری‌ها گفته‌اند بعد از جشن ماه رمضان احساس می‌شده که جا‌هایی برای این کار نیاز است، قرار نیست درختی قطع شود و ما هم این اجازه را نمی‌دهیم البته باید طرحی آورده شود.

رئیس شورای شهر تهران در خصوص ساخت و ساز در بوستان‌ها، گفت: در دوره سوم شورا مصوبه‌ای تصویب شد که در بوستان‌های بالای یک هکتار می‌توانند خدمات مورد نیاز بوستان (مسجد و کتابخانه) را بسازد و حتی ساختمان اداری هم نمی‌توانند بسازند.

وی در خصوص قرارداد‌های سفربه چین، گفت: هر عضوی از شورا خواسته این قرارداد‌ها را در اختیارش گذاشته‌اند، قرارداد‌ها محرمانه است، چون مشکل امنیتی دارد (برای ما ندارد برای کشور دیگر دارد) و نباید منتشر شود و مشکلی در متن قرارداد نیست و زیر نظر متخصصین وزارت خارجه، بانک مرکزی و. بسته شد و نظیر این قرارداد قبلا هم بود مثل واگن‌ها که سال ۹۶ بسته شده است.

در جلسه امروز شورای شهر تهران محمد آخوندی گفت: هنوز جلسه‌ای برای تعیین تکلیف املاک واگذار شده شهرداری برگزار نشده و بنده در این خصوص دوبار تذکر دادم و اگر این‌بار نیز به نتیجه نرسد بنده از عضویت کمیته مورد نظر استعفا می‌دهم.

این عضو شورای شهر تهران به افتتاح یک مجموعه سوارکاری اشاره کرد و گفت: این مجموعه مدت‌ها بدون استفاده و مخروبه بود و این مجموعه در تهاتر املاک شهرداری با وزارت ورزش و جوانان، در اختیار قرار داده و راه اندازی شد.

آخوندی در ادامه گفت: باید مراقب فضاسازی‌های صورت گرفته در رسانه‌ها باشیم. یکی از وزرای سابق گفته که با مردم چه می‌کنید؟ در حالی‌که باید ۵۰۰ سال توضیح دهد که در گذشته با مردم چه کرده است. از غار خود بیرون آمدند و مدعی شده اند. درحالی که شهرداری خود حامی حفظ محیط زیست است.

در ادامه جلسه امروز شورا سوده نجفی به موضوع سرپرست سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: ضمن تقدیر از فعالیت مثبت سرپرست این سازمان از شهردار تهران درخواست داریم نسبت به تعیین تکلیف جایگاه مدیرعامل سازمان اقدام کند.

نجفی همچنین به موضوع پارک لاله اشاره کرد و گفت: بخش قابل ملاحظه‌ای از پارک لاله به وسعت ۲۰۰۰ متر توسط شهرداری حصار کشی شده و قرار است در این بوستان یک فضای فرهنگی ساخته شود. وقتی گفته می‌شود ساخت و ساز بدون قطع درختان انجام می‌شود. سوال ما این است که در هر ۲ هزار متر هیچ درختی وجود ندارد؟ در این بوستان درختان ارزشمند و تنومندی وجود دارد. گویا دستور توقف ساخت و ساز در بوستان صادر شده و از شهردار تهران درخواست داریم نسبت به اطلاع رسانی دقیق اقدام کند و دستور دهد حصار‌هایی که دور این بوستان کشیده شده، برداشته شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • شورای رقابت علیه ۱۳ نهادعمومی غیردولتی اعلام جرم کرد
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد
  • از افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا تا طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران | معاون شهردار: نظارت گریز نیستیم
  • چمران: قرارداد با چینی‌ها محرمانه است! / از طرح شهرداری برای پارک لاله اطلاعی نداریم!
  • دخل و خرج شهرداری تهران زیر ذره بین شورا
  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود