Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابزار ویرایش ژن کریسپر/cas9 یکی از امیدوار کننده ترین رویکردها برای پیشرفت درمان بیماری‌های ژنتیکی از جمله سرطان است. اخیرا مرکز سیتوژنتیک مولکولی به رهبری "ساندرا رودریگز-پرالس" در مرکز تحقیقات ملی سرطان اسپانیا(CNIO) با به کارگیری موثر این فناوری برای از بین بردن ژن‌های به اصطلاح "ژن پیوندی" یا "ژن دورگه"،گامی نوین در این راستا برداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار می‌تواند در آینده به توسعه درمان‌های سرطانی که به طور خاص تومورها را بدون اینکه بر سلول‌های سالم تأثیر بگذارد از بین می‌برند منجر شود.

 ژن پیوندی یا ژن دورگه(Fusion gene) به ژنی گفته می‌شود که از آمیختگی دو ژن جداگانه پدید آمده باشد. ژن های پیوندی نتیجه اتصال غیر طبیعی قطعات دی.ان.ای از دو ژن مختلف است و این اتفاقی است که به طور تصادفی طی فرآیند تقسیم سلول رخ می‌دهد. اگر سلول نتواند این خطا را اصلاح کند، از بین می‌رود و  در نهایت ژن‌های پیوندی نیز از بین می‌روند. اما هنگامی که خطا به عملیات تکثیر منجر شود، سلول حامل، تکثیر می‌شود و ژن‌های پیوندی و پروتئین‌های رمزگذاری شده آنها به یک رویداد تشکیل تومور منتهی می‌شوند. 

ساندرا رودریگز-پرالس،  نویسنده اصلی این تحقیق گفت: بسیاری از بازآرایی‌های کروموزومی و ژن‌های پیوندی تولیدی ریشه در سارکوم و لوسمی‌های کودکی دارد. ژن پیوندی همچنین در ۲۰ درصد از موارد و میان تومورهای پروستات، پستان، ریه و مغز یافت می‌شود و از آنجا که فقط در سلول‌های توموری وجود دارد، بررسی ژن پیوندی به یکی از موضوعات مورد علاقه دانشمندان برای مطالعه تبدیل شده است.

اما اینجاست که فناوری کریسپر وارد عمل می‌شود. با استفاده از این فناوری، محققان می‌توانند توالی‌های خاصی از ژنوم را مورد هدف قرار دهند و مانند اینکه از قیچی مولکولی استفاده می‌کنند، قطعات دی.ان.ای را بریده و کپی کنند و بنابراین ژنوم را به روشی کنترل شده اصلاح کنند. در مطالعه انجام شده توسط محققان این مطالعه، محققان خطوط سلولی و موش‌های مبتلا به سارکوم یوئینگ و سرطان خون میلوئیدی مزمن را مورد بررسی قرار دادند که در آن آنها موفق شدند سلول‌های تومور را با بریدن ژن‌های پیوندی ایجاد کننده تومور از بین ببرند. این اولین بار است که فناوری کریسپر برای حذف انتخابی ژن‌های پیوندی در سلول‌های تومور با موفقیت استفاده می‌شود.

سارکوم یوئینگ نوعی تومور بدخیم گرد کوچک آبی‌رنگ و نادر است که در استخوان‌ها یا بافت نرم به‌ وجود می‌آید. این تومور در هر استخوانی می‌تواند بروز کند ولی بیشتر در لگن، ران و بازو و کتف و دنده‌ها رشد می‌کند و سن شیوع آن در نوجوانی یا جوانی است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ورزش شدید بر سرطان

آفتاب‌‌نیوز :

محققان معتقدند ورزش با شدت بالا باعث افزایش مصرف گلوکز توسط اندام‌های داخلی و در نتیجه کاهش در دسترس بودن انرژی مورد نیاز برای رشد تومور‌ها می‌شود.

با استفاده از داده‌های یک مطالعه، محققان ۷۲ درصد سرطان متاستاتیک کمتری را در شرکت کنندگانی که به طور منظم در فعالیت‌های هوازی با شدت بالا شرکت می‌کردند، یافتند.

در مطالعه دیگری که روی موش‌ها انجام شد، محققان دریافتند که فعالیت هوازی باعث کاهش ایجاد تومور‌های متاستاتیک در غدد لنفاوی، ریه‌ها و کبد حیوانات می‌شود.

سرطان متاستاز شده، سرطانی است که از جایی که شروع شده به قسمت دیگری از بدن گسترش یافته است.

محققان با تحقیق خود مکانیسم پشت اثر پیشگیرانه ورزش را شناسایی کردند. آن‌ها دریافتند که فعالیت بدنی باعث افزایش مصرف گلوکز توسط اندام‌های داخلی می‌شود که به معنای انرژی کمتر در دسترس تومور است.

به عبارت ساده‌تر، ورزش اندام‌های ما را برنامه ریزی مجدد می‌کند تا به مواد مغذی بیشتری نیاز داشته باشند که باعث می‌شود مواد مغذی کمتری برای رشد تومور در دسترس باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان