Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس به مناسبت روز بزرگداشت حافط در حساب شخصی خود در توییتر نوشت که حافظ به تنهایی یکی از اثربخش ترین شعرای بزرگ جهان بر بسیاری از شعرا، فلاسفه و اهل عرفان و حکمت است.

به گزارش قدس آنلاین، متن پیام توییتری بهرام قاسمی به شرح زیر است:

سرود مجلست اکنون فلک به رقص آرد
که شعر حافظ شیرین سخن ترانه توست

حافظ این فرزانه لولی وش پر شور و شر عاشق و عارف، سرگردان میان مسجد و میخانه، حریم و حرم در کوچه رندان برساخته، رند و رهپوی هماره و خستگی ناپذیر در گذر و گذار میان زمین و آسمان و همواره در سیر و سلوکی بی همتا که نه در عالم خاکی و جهان کوچک و زمینی تاب آرد و نه در آسمان و فارغ از قیل و قال مدرسه و خانقاه و دیر خرابات تواند ماند، در سعی خود می کوشد جهان کوچک ناچیز پنداشته خود را به اوج بی نهایت ها پیوند دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حافظ در بیان و کلام خود به تمام هنروری و هنرمندی، سرگشته و سرگردان، انسان را به سیری بی منتها در صور خیال می برد و با بهره مندی از ذوق و اندیشه و جهان بینی حافظانه و با وجدانی بیدار و آگاه به هر آنچه در جهان کوچک او در حال گذر است، با معرفت و یاری جستن از سرچشمه دل و جان و از سوی دیگر با آگاهی و بهره مندی از کلام و فلسفه و عرفان و حکمت و همه آثار پیشینیان خود و باهمه ی داشته های خود جهانی را تصویر و تصور می کند که در شعر و ادب و فرهنگ و عرفان و حکمت درخشش و افلاک نشینی خود را دارند. حافظ با بیشترین فاصله ها از  تمامی این قله های بی شمار در هر کجا، جلوه‌گر اندیشه و ترانه و شعر و رندی های متعالی خود خواهد بود. 

حافظ به  دوران خود آوازه اش از ایران زمین عبور کرد و رفته رفته جهانی شد. او میراث بزرگ ایرانی –اسلامی سرزمین ماست که در جای جای جهان اشعارش خوانده می‌شود و هرکس به قدر وسع و فهم و همت خود از آن ادراک و احساس بر می گیرد. حافظ خود به تنهایی یکی از اثربخش ترین شعرای بزرگ جهان بر بسیاری از شعرا، فلاسفه و اهل عرفان و حکمت است. نام او برای همیشه ی تاریخ در کشور ما و در هر خانه و کاشانه ای طنین انداز است و با استمداد از دیوان و غزلیات پر رمز و راز او، بسیاری گره از زلف یار می گشایند و از او خاضعانه و از سر دل یاری و مدد می جویند. 

او که قرآن می‌خواند به چهارده روایت، الهام بخش هر فکر و اندیشه ای است و ایهام و ابهام و تنوع و تکرار در سروده های عاشقانه و عارفانه اش از او لسان الغیب آفریده است. حافظ نماد و نمود دیگری از جلوه های تمدن و فرهنگ و میراث عظیم ما و  پندآموز صد معماست. 

روز بیستم مهرماه روز بزرگداشت حافظ این معجزت و اعجاز بی بدیل، فاخر و ماندگار و به یادگار میراث ایران زمین برای همه ی جهانیان، گرامی باد.

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مراسم بزرگداشت حافظ بهرام قاسمی عرفان و حکمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی- سیاسی "ماجرا" که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض "پرهیز از جنگ" و "نهراسیدن از جنگ"، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، "پیروزی بدون جنگ" را محقق کند.

علی باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

علی باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی گردید.

علی باقری با اشاره به اینکه گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: اینکه در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که "طوفان الاقصی" سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، "وعده صادق" نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

علی باقری با اشاره به اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه‌تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

کد خبر 6091506 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • صدور موافقت اصولی برای ساخت یک هتل در چهارمحال و بختیاری
  • شوم تار ؛ عرفان طهماسبی
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان