Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@00:20:51 GMT

دولت توسعه‌گرا لازمه رشد اقتصادی پایدار است

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۰۱۷۲۲

دولت توسعه‌گرا لازمه رشد اقتصادی پایدار است

ایسنا/لرستان یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت توسعه‌گرا لازمه رشد اقتصادی پایدار است.

بهزاد خسروی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: وقتی شوماخر، اقتصاددان آلمانی کتاب کوچک زیباست را در سال ۱۹۶۸ نوشت بسیار مورد تحسین قرار گرفت، وی در آن کتاب استدلال کرده بود که یک اقتصاد متشکل از کسب و کار کوچک، اقتصاد انسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مدت‌هاست که این موضوع به یکی‌از مهم‌ترین ایده‌های اقتصادی در جهان بدل شده است اما در سال ۲۰۱۸ با پژوهش و بررسی آمارها و شاخص‌های اقتصادی، ایده‌ای در حال انتشار است که کسب و کارهای کوچک بسیاری از کارکردهایی که مدت‌هاست تبلیغ می‌شود را ندارند.

خسروی افزود: در واقع کسب و کارهای کوچک نه عامل رفاه هستند، نه مبنای دموکراسی، نه مولد اشتغال و نه اثرگذار در نوآوری و نه بهره وری مناسبی دارند.

این کارشناس اقتصادی افزود: این محققین و اندیشمندان با تکیه بر شواهد آماری در اقصی نقاط دنیا بیان می‌کنند هرچه کشوری فقیرتر باشد درصد بیشتری از مردم آن خود اشتغال هستند، به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۶ در کشور بروندی حدود ۹۰ درصد و در آمریکا حدود ۶ درصد مردم خود اشتغال هستند.

وی افزود: اثبات شده که فقط در بعضی صنایع که ذاتاً کوچک هستند باید بنگاه‌های کوچک و کسب و کارهای کوچک وجود داشته باشند.

خسروی تأکید کرد: مطالعه بانک جهانی از ۷۶ کشور هیچ مدرکی پیدا نکرد که نشان دهد حمایت از کسب و کارهای متوسط و کوچک مقیاس به کاهش فقر کمک می‌کند.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: در خصوص اجماع در رابطه با اهمیت بنگاه‌های بزرگ برای رشد اقتصادی و توسعه کشورها می‌توان به استراتژی نوآوری سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد که در آن تأکید می‌شود باید به سمت افزایش مقیاس شرکت‌ها حرکت کرد.

وی افزود: این اندیشمندان تأکید دارند که فقط در برخی از بخش‌های خدماتی و تولیدی می‌توان از بنگاه‌های کوچک استفاده کرد و فقط در بخش های غیرمولد بنگاه کوچک کارآمد و اثرگذار است.

خسروی با اشاره به این‌که این پژوهش‌ها نتایجی را در بر داشته است، عنوان کرد: ازجمله این نتایج می توان به مواردی مانند بنگاه‌های کوچک راه حل معضل اشتغال نیست، اشاره کرد.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: برای توسعه و رشد اقتصادی پایدار وجود دولت توسعه‌گرا ضروری است و بنگاه‌های بزرگ ارزش افزوده زیادی ایجاد می‌کنند و این نکته را نیز باید در نظر داشت که ایجاد هر شغلی کارآفرینی نیست.

وی تأکید کرد: نظارت‌پذیری ارتباط معناداری با بزرگی بنگاه ندارد و فقط به ساختار کارآمد اداری و بوروکراسی وابسته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کارشناس اقتصادی کسب و کارهای رشد اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، هاشم امینی ظهر چهارشنبه در آئین افتتاح طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی شازند افزود: در بخش فاضلاب ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه خانه برای ۹.۳ میلیون نفر جمعیت کشور تعریف شده بود که شاخص برخورداری از آبفا به ۵۷ درصد برسد.

وی افزود: یکی از این پروژه‌ها تصفیه‌خانه شازند و آستانه در استان مرکزی است که امروز اولین انشعاب فاضلاب این طرح نصب و مردم از نعمت آن بهرمند شدند.

امینی گفت: اقدام ارزشمند دیگر در راستای حفاظت از منابع آب، بحث استفاده از ظرفیت صنایع برای پساب است که در دنیا نیز مورد اقبال قرار دارد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: یکی دیگر از طرح‌هایی که مورد توجه دولت سیزدهم قرار دارد، آب‌رسانی به پنج و هفت دهم میلیون نفر جمعیت کشور است.

وی بیان کرد: در دولت سیزدهم ۲۵ پروژه برای آبرسانی به مناطق مختلف برنامه‌ریزی شده و تاکنون ۱۵ طرح به بهره‌برداری رسیده که یکی از این طرح‌ها، مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی شازند و آستانه است که ۱۰ روستا از مزایای آب شرب کیفی آن بهرمند می‌شوند.

امینی ادامه داد: حدود ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در این شهر اختصاص پیدا کرده است.

وی در خصوص جهاد آبرسانی تاکید کرد: در سطح کشور در راستای تأمین آب پایدار کشور، برنامه‌ای در قالب جهاد آبرسانی به دولت ارائه شده که ۱۰ هزار روستا را تأمین آب پایدار انجام می‌دهد.

امینی تاکید کرد: آبرسانی پایدار به پنج هزار و ۲۰۰ روستای کشور طی ۲ سال گذشته در قالب طرح جهاد آبرسانی انجام شد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: آبرسانی به ۱۰ هزار روستای دیگر با کمک قرارگاه امام حسن و جهاد آبرسانی پیش بینی شده و این پروژه از طرح‌های اثرگذار بعد از انقلاب است.

امینی افزود: مردم شازند و آستانه با خرید انشعاب فاضلاب آلودگی را از محل زندگی خود جمع کنند و آبفای استان مرکزی نیز در فروش حق انشعاب فاضلاب به مردم این مناطق کمک‌های ویژه به شکل نقد و اقساط را انجام خواهد داد.

کد خبر 6094336

دیگر خبرها

  • درآمد مردم لرستان افزایش یابد/ رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است