Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن تاکید بر ضرورت تبادل اطلاعات مربوط به پایش‌های حوزه محیط زیست با مردم، گفت: یکی از دلایل اصلی عملکرد کند در حوزه محیط زیست تبادل کند اطلاعات مریوط به محیط زیست با مردم است که باعث کاهش فشار افکار عمومی بر مسائل محیط زیستی می‌شود.

به گزارش ایسنا، یوسف رشیدی در نخستین نشست تخصصی مجازی پایش هوشمند محیط زیست، با اشاره به اینکه حوزه محیط زیست دو نیروی محرکه نیاز دارد، گفت: یکی از نیروهای محرکه مسائل فنی، تخصصی و دانش مرتبط با مسائل زیست محیطی و دیگری فشار افکار عمومی است که تلفیق این دو نیروی محرکه برای به نتیجه رسیدن برنامه‌های زیست محیطی لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع شاهد بوده‌ایم که هر زمان دولت به مشکلی بر می خورد اولین بخشی که در آن کوتاهی می‌شود، محیط زیست است. به‌عنوان مثال در سال 1393 مصوبه‌ای مبنی بر لزوم نصب فیلتر دوده بر خودروهای سنگین توسط دولت تصویب و به دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت صنعت و خودروسازان ابلاغ شد اما با توجه به فشارهایی که این دستگاه‌های اجرایی آوردند اجرای این مصوبه به نتیجه نرسید؛ این درحالی بود که بخش فنی و تکنولوژی در این زمینه به‌درستی پیش رفته بود اما جای فشار افکار عمومی در این میان خالی بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در تمام دنیا معتقدند که فشار افکار عمومی کمک بسزایی به متخصصین در زمینه پیشبرد برنامه‌ها و اهداف آنان می‌کند، اظهار کرد: یکی از عللی که فشار  افکار عمومی در کشور کافی نیست، در دسترس نبودن اطلاعات مربوط به پایش‌های حوزه محیط زیست است؛ چراکه مردم به شبکه آنلاین اطلاعات دسترسی ندارند و دستگاه‌های اجرایی اطلاعات را در اختیار آنان قرار نمی‌دهند. بنابراین دلیل اصلی کند پیش رفتن برنامه‌های زیست محیطی این است که اطلاعات میان یک قشر کوچکی می‌چرخد و در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد وگرنه از نظر تخصصی در حوزه آلودگی هوا و محیط زیست به‌خوبی کار شده است.

وی ادامه داد: باید اطلاعات مربوط به مسائلی از جمله پایش برخط آلودگی هوا و پایش واحدهای صنعتی با روش‌های معمول و متداول در اختیار مردم قرار گیرد تا مردم بدانند در هر لحظه چه میزان آلاینده در هوا و توسط چه واحدهای صنعتی خارج می‌شود. در چنین شرایطی هم مردم و هم دستگاه‌های متولی تحت فشار قرار می‌گیرند و مردم نیز از وضعیت موجود اطلاعات کافی خواهند داشت.

رشیدی در پایان با بیان اینکه در زمینه هوشمندسازی پایش محیط زیست دو رکن اصلی وجود دارد، گفت: یک رکن اعتقاد مسئولان و مدیران به اجرایی کردن هوشمندسازی پایش محیط زیست است و رکن دیگر مربوط به مسائل فنی سخت‌افزار و نرم افزاری است. درحالیکه مانعی جدی در بخش فنی وجود ندارد اما مشکل اصلی تغییر رویکرد مدیران و مسئولان در زمینه اطلاع‌رسانی برخط به عموم است؛ چراکه می‌توان با سیستم‌های اطلاعاتی و فناوری‌های موجود اطلاعات را در اختیار مردم قرار داد اما به‌نظر می‌رسد تغییر رویکرد برای مدیران دشوار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پایش محیط زیست افکار عمومی روحیه مطالبه گری آلودگی محیط زیستی فشار افکار عمومی حوزه محیط زیست زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۴۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، روز سه‌شنبه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهارکرد: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در تمامی حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادی‌خواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رییس جمهوری تصریح کرد: کشور ما در کلیه زمینه‌های فناوری علمی به‌ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌تواند نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کند و در این راستا حتماً پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده است و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقای سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمارستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از منطقه قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

در ادامه این جلسه تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه طی سال‌ها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهارکرد: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که متاسفانه فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است. ما به‌صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که قبلاً شش ماه بارندگی و شش ماه خشکی بوده، تغییر یابد و ما اکنون برخی سال‌ها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فنآوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این خصوص از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 6093483

دیگر خبرها

  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب