Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@03:34:06 GMT

هتک حریم افراد در سبک معماری منازل امروزی

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۰۷۶۶۹

هتک حریم افراد در سبک معماری منازل امروزی

یک کارشناس معماری گفت: طراحی فضا در معماری سنتی به گونه‌ای بود که در آن حریم افراد حفظ می‌شد، اما متأسفانه امروزه به دلیل مسائل اقتصادی و ضعف نظام آموزشی در معماری به این موضوع توجه نمی‌شود.

مجتبی کنعانی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه معماری امروزی صرفاً یک طرح است و با فرهنگ اصیل ایرانی _ اسلامی فاصله دارد، اظهار کرد: امروزه

نقشه خانه‌های امروزی به گونه‌ای است که با ورودی آپارتمان به سالن باز می‌شود تا انتهای خانه نیز در معرض دید قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در معماری سنتی حریم افراد حفظ می‌شد و مردم احساس امنیت بیشتری می‌کردند چراکه در ورودی ساختمان هیچ دیدی به درون آن وجود نداشت و حریم افراد در منزل خود حفظ می‌شد و البته این موضوع و توجه ویژه معماران در گذشته نتایج مثبتی دربرداشت.

این کارشناس معماری ادامه داد: حفظ حریم افراد باعث می‌شد بیشتر اوقات در منازل به روی یکدیگر باز باشد و این مهم ارتباط و نزدیکی بیشتری بین افراد و همسایگان ایجاد می‌کرد.

وی با بیان اینکه عوامل اقتصادی و آموزش باعث تغییر سبک معماری شده است، تصریح کرد: اکنون بازار ساخت و ساز دست سرمایه گذار است نه طراحی و معمار؛ همچنین افزایش قیمت‌ها و مقرون به صرف بودن طرح‌های امروزی از جمله عواملی است که باعث تغییر سبک معماری شده است.

کنعانی تصریح کرد: سبک ایرانی _ اسلامی بر مبنای یک قوانین اجتماعی شکل گرفته و بعد رفتار اجتماعی بر آن تأثیر گذاشته است.

وی با بیان اینکه عوامل مختلفی بر معماری تأثیر گذاشته است و به شکل امروز درآمده است، خاطرنشان کرد: هویت اجتماعی نیز به تدریج شکل گرفته و جایگاه افراد در آن مشخص شده است.

این کارشناس معماری و شهرسازی اضافه کرد: عوامل طبیعی، فرهنگ، مذهب و اعتقادات بر سبک معماری تأثیر گذار بوده است به عنوان مثال در طراحی مجسمه‌ها که چهره انسان یک مقدار کراهت داشته از طرح‌های اسلیمی استفاده می‌شده است.

کد خبر 447665

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر شهر شهروند معماری معماری سنتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سبک معماری حریم افراد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۷۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی

ایتنا - بخش فتوا در وزارت اوقاف کویت فتوایی صادر کرد که استفاده از انگشت یا صورت مرده را برای باز کردن قفل تلفن همراه او ممنوع کرد.
بخش فتوا در وزارت اوقاف کویت فتوایی صادر کرد که استفاده از انگشت یا صورت مرده را برای باز کردن قفل تلفن همراه او ممنوع کرد.

این فتوا در پاسخ به درخواست اداره تشییع جنازه شهرداری کویت که درخواست‌های بستگان متوفی را مبنی بر استفاده از اثر انگشت یا صورت متوفی برای باز کردن قفل گوشی وی صادر شده است.

روز جمعه بسیاری از رسانه‌های داخلی سند رسمی بخش فتوا را منتشر کردند که در آن پاسخی به اداره امور تشییع جنازه داده شده بود مبنی بر اینکه دسترسی به تلفن شخص متوفی برای حفظ حریم خصوصی وی به دلیل مواردی که وجود دارد جایز نیست.

در این فتوا توضیح داده شده است که در صورت لزوم، تلفن توسط قوه قضائیه یا مرجع صالح امنیتی بررسی شود.

این فتوا واکنش‌های متفاوتی را در میان وبلاگ‌نویسان کویتی در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی برانگیخت. برخی از غیرقابل قبول بودن دسترسی به حریم خصوصی متوفی حمایت کردند، در حالی که گروهی دیگر گفتند که باز کردن تلفن فرد متوفی برای به دست آوردن اطلاعات مهم مربوط به خانواده وی ضروری است.

یکی از وبلاگ نویسان نوشت: "آنها با متوفی عکس سلفی می‌گیرند و با وقاحت علیه حریم خصوصی او عصیان می کنند، متأسفانه در زمان ما دیگر هیچ قداستی برای مرده وجود ندارد."

وبلاگ‌نویس دیگری نیز نوشت: «برعکس، این درخواست منطقی به نظر می‌رسد زیرا ممکن است تلفن او حاوی سابقه سوابقی باشد که به دیگران بدهکار است و خانواده او ممکن است در جریان این بدهی‌ها نباشند. فرد متوفی هم درباره بدهی‌هایش در وصیت نامه خود چیزی ننوشته است، پس قبل از دفن او این کار را بکنند.»

دیگر خبرها

  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند
  • شهروندان از تردد و توقف در حریم رودخانه ها خودداری کنند
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • رفع ۳۴ مورد تجاوز به حریم راه‌های شهرستان بروجرد
  • بازسازی چهره زن عراقی از ۷۵۰۰۰ سال پیش / عکس
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟