Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، حجت‌الاسلام علی جلالی صبح امروز در نشست خبری با موضوع تشریح برنامه‌های هفته وقف اظهار داشت: 8 هزار و 251 موقوفه در استان کرمان داریم و موقوفات جدید را با نیت‌های جدید داشته‌ایم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان بیان داشت: 7 هزار و 332 موقوفه در استان کرمان متصرفی‌ست که متولی ندارند و یا برای متولی آن مشکلی پیش می‌آید و تا زمان تعیین متولی بعدی در اختیار اوقاف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: 891 موقوفه غیرمتصرفی هم در استان کرمان داریم که توسط متولیان مورد رسیدگی قرار می‌گیرند و 28 موقوفه هم اشتراک التولیه هستند.

جلالی با اشاره به اینکه 75 هزار و 439 رقبه  در استان کرمان داریم، اضافه کرد: 50 هزار و 834 رقبه متصرفی، 24 هزار و 901 غیرمتصفی و 115 رقبه اشتراک‌التولیه هستند.

وی یادآور شد: بیشترین رقبه مربوط به مزرعه طهماسب‌آباد کرمان می‌شود که 14 موقوفه و 30 هزار رقبه دارد و هر یک از این موقوفات با یک نیت خیرخواهانه تشکیل شده و نیت وافقان با توجه به نیاز روز جامعه اتفاق افتاده است و بیشترین نیت واقفان ما در زمینه مذهبی است و ایتام، اجتماعی و زیارت از دیگر نیات واقفان ما هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان اظهار داشت: مردم استان کرمان بیشترین وقف مذهبی را برای تعزیه و عزاداری اباعبدالله‌الحسین (ع) داشته‌اند.

جلالی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه 218 بقعه و اماکن متبرکه در استان کرمان داریم، افزود: 100 بقعه و 118 مکان متبرکه در استان وجود دارد که 14 بقعه شاخص کشوری و 22 بقعه شاخص استانی است.

وی خاطرنشان کرد: مرکز افق را در بقاع متبرکه در زمینه اجتماعی، فرهنگی و قرآنی فعال کرده‌ایم که در تهیه جهیزیه، کمک به آزادی زندانیان و سایر زمینه‌ها فعالیت می‌کنند و بیشترین توجه ما به افرادی‌ست که را اطراف امامزاده‌ها و بقاع متبرکه هستند.

جلالی با اشاره به رویکرد جدید سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: در ماده 5 تشکیلات اوقاف و امور خیریه دستوری را داریم با عنوان نصب امین در موقوفات متصرفی که به علت کمبود نیرو در اداره اوقاف و امور خیریه می‌توان افراد شایسته، دغدغه‌مند، توانمند، جهادی و انتقلابی در موقوفات مسؤولیت بر عهده بگیرند و امور را با نظارت سازمان اوقاف پیش می‌برند.

وی ادامه داد: هیئت امنای موقوفات با نیات حوزوی استان کرمان برای نخستین بار در کشور تشکیل شده است که نماینده ولی فقیه در استان، نماینده استان کرمان در خبرگان رهبری و مدیرکل اوقاف اعضای آن هستند بنابراین موقوفات حوزه علمیه در استان شناسایی شدند و در اختیار هیئت امنا قرار گرفتند.

جلالی از اقدام برای سرمایه‌گذاری و ارزش افزوده موقوفات استان کرمان در سال جهش تولید خبر داد و ابراز داشت: باغات پسته وقفی در استان کرمان داریم که طی بعضی سال‌ها نسبت به این موقوفات بی‌مهری شده است و در سال جاری محصول بیشتری را با ایجاد کارگروه‌های تخصصی و بهره‌گیری از نظر و تجربه کارشناسان برداشت کرده‌ایم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان تصریح کرد: طرح راه‌اندازی شرکت فرآوری پسته را ارائه کرده‌ایم که در صورت راه‌اندازی ارزش افزوده برای ما خواهد داشت و چهار استخر در محل موقوفات استان کرمان احداث شده است که برای آبیاری و پرورش آبزیان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جلالی افزود: برای اشتغال نیز در دهه وقف فاز دوم بازارچه شهرداری کرمان که محل موقوفه است را با کمک سرمایه‌گذار فعال کرده‌ایم و 24 مغازه به عنوان مجموعه صنایع‌دستی ایجاد شده است و 42 نفر به صورت مستقیم و 40 نفر هم به صورت غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه یک‌هزار و 500 خانه را درگیر کار در بازارچه شهرداری کرمان می‌کنیم و تولیدات خانگی در این بازارچه به فروش می‌رسد، گفت: این بازارچه‌ها در سیرجان، بم و زرند هم راه‌اندازی می‌شود و زمینه اشتغال در پروشگاه دلمغانی کرمان فراهم شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با بیان اینکه برنامه‌های هفته وقف از 24 مهرماه از محل مزار شهید سردار سلیمانی آغاز می‌شود و به مدت 10 روز ادامه می‌یابد، اظهار کرد: مجموعه بیت‌الزهرا (س) که موقوفه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی‌ست امروز دارای خیرات و برکات بسیاری است.

جلالی ادامه داد: نشست مجامع قرآنی، برگزاری عزاداری در بقاع متبرکه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دیدار با مسؤولان استانی، افتتاح پروژه‌های عمرانی و همایش یاوران وقف ازجمله برنامه‌ها در هفته وقف است.

وی بیان کرد: تجلیل از کادر پزشکی استان کرمان، اهدای 8 دستگاه تنفسی از سوی متولیان موقوفات به بیمارستان‌ها به ارزش 240 میلیون تومان و اهدای بسته‌های بهداشتی به بیمارستا‌ن‌ها از جمله اقدامات در هفته وقف است.

جلالی اضافه کرد: مرکز خیریه در اداره کل اوقاف و امور خیریه تشکیل شده است و رسانه‌ها به ما کمک کنند تا تمرکز بین کارهای مختلف ایجاد کنیم و از جزیره‌ای بودن بیرون بیاییم.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به موقوفات جدید داریم از رسانه‌ها خواست مردم را برای وقف‌های جدید تشویق کنند، زیرا ما در زمینه بهداشت و درمان، امنیت و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیازمند موقوفات جدید هستیم و خبرنگاران با قلم خودشان یاریگر وقف باشند.

انتهای پیام/80019/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل اوقاف کرمان وقف کادر درمان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان استان کرمان داریم هفته وقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۰۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟

رضا معممی مقدم، مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد فعالیت‌هایشان در نمایشگاه اخیر دستاورد‌های اوقاف اظهار کرد: معاونت فرهنگی، دستاورد‌های خود را در نمایشگاه اخیر به نمایش گذاشت و اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی اوقاف برای اولین بار، قسمت بسیار کوچکی از تولیدات طرح «شمیم خدمت» که کارآفرینی توسط زنان بد سرپرست و بی سرپرست است را در نمایشگاه اخیر به نمایش درآورد.

طرح «شمیم خدمت» کار ویژه سازمان اوقاف با هدف ایجاد اشتغال است و قطعاً این ظرفیت را برای ما به وجود آورده است که بتوانیم نمایشگاه جداگانه و مستقلی را برای دستاورد‌های طرح «شمیم خدمت» برگزار کنیم. زیرا الحمدلله، این طرح رو به رشد بوده و جذابیت‌های خاص خود را داشته است.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۶ هزار نفر آموزش دیدند و توانستند در حوزه توانمندسازی، تجهیز و کارآفرینی به ایفای نقش بپردازند و در زمینه کیفی سازی فعالیت‌ها تلاش شده است که بیشتر به کیفیت پرداخته شود تا کمیت.

طرح ضیافت حسینی، شمیم حسینی و رزمایش سلامت، زائران حرم رضوی و حرم حسینی، طرح مهر تحصیلی از طرح‌هایی هستند که مصوب شده‌اند و ان شاءالله، در سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهند شد.

معممی مقدم مطرح کرد: در سال ۱۴۰۲، تعداد بهره‌مندان طرح «مهر تحصیلی» ۲۵ هزار نفر بوده است که نسبت به سال قبل آن، افت داشتیم و دلیلش به خاطر گرانی کالا‌ها بوده است. اما درآمد عواید موقوفات ما تقریباً افزایش ۳۰ درصدی داشت ولی تورم برای محصولات «مهر تحصیلی» افزایش ۵۰ درصدی داشت. به همین دلیل، ناچار شدیم تعداد کمتری را تولید کنیم.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: طرح زائران حرم رضوی در سال گذشته با حضور ۳۵۰ نفر از جامعه هدف برگزار شد که این جامعه هدف در دو سال گذشته متشکل از پاکبان‌ها بود و با استقبال زیادی روبرو شد و پیش بینی ما از طرح «زائران حرم حسینی» و اعزام به عتبات عالیات این است که بتوانیم در سال ۱۴۰۳، ۵۰۰ نفر را اعزام کنیم. 

معممی مقدم گفت: رزمایش سلامت جزء طرح‌های جدید ماست و جای خود را پیدا کرده است که زائران بقاع متبرکه به صورت رایگان غربالگری و معاینه شده و در صورت نیاز، برای معالجه به بیمارستان‌های وقفی معرفی می‌شوند و کار بسیار خوب و منسجمی است. 

طرح «شمیم حسینی» از دیگر مواردی است که به هیئت‌های مذهبی کمک می‌شود و در سال گذشته، ۹۷ میلیارد تومان به هیئت‌های مذهبی شاخص و محوری کمک شد و ان شاءالله، امسال هم اتفاق خوبی از لحاظ رقمی رخ خواهد داد و مخاطبان جامعه هدف از آن برخوردار می‌شوند. 

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: طرح اربعین حسینی نیز، وجود دارد که جزء کار ویژه‌های اداره کل امور اجتماعی و مشارکت هاست که سال گذشته با مبلغ حمایتی بسیار خوبی از بقاع متبرکه بهره‌مند شد و امسال هم، از ابتدای سال برنامه ریزی‌های جدی برای گسترش و کیفی سازی اقدامات و نقش آفرینی سازمان در ستاد اربعین کشور مدنظر قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی