Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@23:08:32 GMT

ساخت ۱۰۰ مدرسه تا ۱۴۰۳

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۱۰۶۶۵

ساخت ۱۰۰ مدرسه تا ۱۴۰۳

همشهری آنلاین_ثریا روزبهانی:  مشکلی که باعث شده اغلب دانش‌آموزان این منطقه، برای تحصیل به مدارس مناطق همجوار، همچون منطقه ۵ بروند. براساس اطلاعات کارشناسان آموزش و پرورش، اکنون ۴۲ مدرسه دولتی و ۴۹ مدرسه غیردولتی در منطقه ۲۲ وجود دارد. اما ۲ هزار و ۴۰۰ کلاس در منطقه ۲۲ برای افق سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده است که اگر این محقق نشود، موضوع آموزش در این منطقه به بحران تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا مدیریت شهری منطقه در صدد است تا با واگذاری زمین به آموزش و پرورش، روند ساخت مدارس را در این منطقه سرعت‌بخشیده و یکی از مطالبات جدی شهروندان را برطرف کند.  

جمعیت دانش‌آموزی چند برابر مدارس منطقه ۲۲ در حال رشد است. منطقه ۲۲ از جمله مناطقی است که به دلیل ساخت‌وسازهای بی‌رویه و غیرمجاز و نبود تأمین سرانه‌های بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و ورزشی با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و با توجه به کمبود فضای آموزشی در منطقه، شهرداری درباره شناسایی فضاهای آموزشی و واگذاری آن با اداره آموزش و پرورش تعامل دارد.

«علی نوذرپور»، شهردار منطقه ۲۲، در این‌باره می‌گوید: «پیش نیاز هر اقدام کالبدی، تهیه و تدوین سند توسعه کالبدی آن شهر یا منطقه است. مهم‌ترین اقدامی که در این دوره صورت گرفت، تصویب طرح تفصیلی ویژه منطقه ۲۲ بود که راه را برای اقدامات بعدی باز کرده است. بر اساس این سند، با پیگیری و تلاش‌های مسئولان شهری، اراضی با کاربری آموزشی در منطقه ۲۲ از ۱۷ هکتار به ۱۰۵ هکتار افزایش یافت. این اقدام قدم بسیار بزرگی محسوب می‌شود چراکه سهم سرانه آموزشی منطقه از یک‌متر به ازای جمعیت ۱۷۶ هزار نفری در سال ۱۳۷۵ به ۲/۲‌متر به ازای جمعیت ۵۲۰ هزار نفری رسید.»

آمادگی واگذاری ۸ قطعه زمین برای ساخت مدرسه 

از مجموع ۴۶۰ مدرسه دولتی و غیردولتی که در مناطق ۵ و ۲۲ شهرداری پایتخت قرار دارند، منطقه ۵ بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. با این حال، رشد جمعیت دانش‌آموزی این منطقه بالاست و کلاس‌ها به‌ویژه در مقطع ابتدایی، جوابگو نیست. به‌ویژه اینکه مهاجرت تحصیلی از منطقه ۲۲ به سوی منطقه ۵ انجام می‌شود.

نوذرپور در ادامه به ماده ۱۸ قانون شورای آموزش و پرورش که مربوط به ساخت شهرک‌ها و شهرهای جدید است اشاره می‌کند و می‌گوید: «اگر در حریم شهر نه در محدوده شهری، شهرک جدید یا در خارج از حریم شهر، شهر جدیدی ساخته شود، سازندگان مکلف هستند سرانه آموزشی آن محدوده را نیز تأمین کنند. با توجه به قانون تأمین مسکن هم، اکنون دولت مکلف است سرانه آموزشی را تأمین کند و تکلیفی بر شهرداری نیست. از سوی دیگر، در ضوابط و مقررات شهرداری در سال‌های گذشته، «قاعده ۳۰۷۰» اعمال می‌شد که ۷۰‌درصد اراضی تحت عنوان مورد نیاز خدمات عمومی و آماده‌سازی زمین از مردم دریافت می‌شد.

بر همین اساس، شهرداری منطقه ۲۲ در سنوات گذشته، ۶ قطعه زمین به رایگان در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است. شهرداری منطقه ۲۲ در این دوره مدیریتی ۲ قطعه زمین را به آموزش و پرورش منتقل کرده است و آمادگی کامل را دارد تا ۸ قطعه زمین دیگر به مساحت ۲ هزار تا ۱۰ هزارمترمربع را به آموزش و پرورش انتقال دهد.  

تنها کاربری آموزشی

کمبود مدرسه در منطقه ۲۲ به شدت خود را نشان می‌دهد. در زمینه سرانه آموزشی این منطقه محرومیت شدیدی داریم و این موضع موجب شده است تا مهاجرت بی‌سابقه‌ای را به سوی مدارس منطقه ۵ شاهد باشیم. به همین دلیل، شهرداری تعدادی زمین برای ساخت مدرسه به آموزش و پرورش واگذار کرده است اما همین واگذاری‌ها هم با مشکلاتی روبه‌رو بوده است شهردار منطقه ۲۲ می‌گوید: «یکی از مشکلات انتقال این اراضی به آموزش و پرورش، نبود وجود مستند قانونی است.

اگرچه به‌طور تلویحی در ضوابط و مقررات شهرسازی، قاعده ۳۰۷۰ به گرفتن اراضی برای خدمات عمومی اشاره شده، ولی به چگونگی واگذاری آن اشاره‌ای نشده است و برای انجام این کار به مصوبه شورای‌شهر نیاز داریم.» شهردار منطقه ۲۲ درباره مصوبات شورای‌شهر در طرح تفصیلی ویژه منطقه، می‌گوید: «خوشبختانه با تلاش و مساعدت «محمد سالاری»، عضو شورای شهر، شهرداری نمی‌تواند اراضی که کاربری آموزشی دارند به کاربری‌های انتفاعی و غیره تغییر دهد. بنابراین، ۱۰۵ هکتاری را که برای این منظور در نظر گرفته‌ایم، تغییر کاربری نخواهد شد.

از دیگر مصوبات مهم این طرح، تشکیل «بانک زمین» است که بر اساس آن همه اراضی که قبلاً به استناد قاعده ۳۰۷۰ یا قانون نحوه تقویم املاک و اراضی مورد نیاز شهرداری یا ماده ۱۰۱که برای خدمات عمومی دریافت کرده‌ایم و تاکنون به کسی واگذار نشده است، در بانک زمین ثبت خواهد شد و زمین‌هایی که مربوط به کاربری آموزشی هستند، بی‌ تردید در اختیار آموزش و پرورش قرار خواهند گرفت.» 

کلنگ ۲۰ مدرسه تا پایان سال زده می‌شود 

«محسن هاشمی»، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، درباره درخواست شهردار منطقه ۲۲ برای ارائه مصوبات مورد نیاز شورای‌شهر برای واگذاری زمین با کاربری آموزشی به اداره کل آموزش و پرورش، می‌گوید: «به دلیل مشکلات و کمبود سرانه آموزشی که در منطقه ۲۲ وجود دارد، ۱۰۰ مدرسه در دوره ۵ ساله در منطقه ۲۲ ساخته خواهد شد که تعداد ۲۰ مدرسه تا پایان سال جاری و ۲۰ مدرسه دیگر تا شهریور ۱۴۰۰ در این منطقه کلنگشان زده خواهد شد.

اما برای رفع مشکل قانونی واگذاری املاک در این منطقه باید تفاهمنامه‌ای را منعقد کنیم که براساس آن مسائل و مشکلات قانونی واگذاری املاک حل شوند. در طرح جامع که از سوی شهردار تهران در سال ۱۳۸۶ ارائه شد، در پهنه‌های خدمات‌رسان و سرویس‌رسان، زمین‌هایی برای موارد ۷ گانه در نظر گرفته شده بود. بر این اساس برای انجام این‌گونه فعالیت‌ها از این قانون استفاده می‌کنیم. با این نوع مالکیت که به شرط ساخت انجام شود ما نباید در منطقه ۲۲ مشکل تأمین زمین داشته باشیم. چراکه می‌توانیم از سرانه‌های فضاهای موجود در منطقه استفاده کنیم. با توجه به فرصت کوتاهی که داریم باید به موضوع اجرایی بپردازیم.»

کد خبر 556372 برچسب‌ها منطقه ۲۲ منطقه ۵ همشهری محله آموزشی مدرسه و مدارس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ منطقه ۵ همشهری محله آموزشی مدرسه و مدارس آموزش و پرورش شهردار منطقه ۲۲ کاربری آموزشی سرانه آموزشی منطقه ۲۲ منطقه ۲۲ شورای شهر قطعه زمین منطقه ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت خبر داد و گفت: تیم‌های نظارت بر ثبت‌نام از فردا آغاز به کار می‌کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، حمید طریفی حسینی؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با رسانه‌ها گفت:  ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از روز چهارشنبه 19 اردیبهشت آغاز می‌شود.

وی افزود: رهبر انقلاب در دیدار با معلمان به موضوع تحول اشاره کردند و اکنون نگاشت مدرسه‌‌ای سند تحول آماده شده است و از مهر امسال با یک برنامه مدرسه محور کار کیفیت بخشی را پیگیری خواهیم کرد.

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: در نگاشت مدرسه‌ای سند تحول، شاخص‌های مدرسه تراز را مشخص کرده‌ایم تا فعالیت‌های خود را براساس آن انجام دهند.

طریفی حسینی با اشاره به توانمندسازی معلمان بیان کرد: برای اجرای نظام دوری در دوره ابتدایی نیاز به توانمندسازی معلمان داریم که برنامه ریزی آن انجام شده است و تابستان امسال به طور ویژه کار توانمندسازی را به صورت حضوری و مجازی انجام خواهیم داد.

وی درباره فعالیت‌های تربیتی در دوره ابتدایی گفت: برنامه‌ها متناسب با سن و شرایط دوره ابتدایی انجام می‌شود و در این باره با معاونت پرورشی همسو هستیم برای فعالیت‌های ورزشی نیز یک هزار فضای ورزشی درون مدرسه‌ای را با اولویت مدارس دوره اول ابتدایی و دخترانه ایجاد خواهیم کرد.

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به پرورش هویت دانش‌آموزان و شناسایی استعداد دانش‌آموزان بیان کرد: در دوره ابتدایی موضوع استعداد پروری، مهارت‌آموزی و خلاقیت از برنامه‌های اصلی است و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دنبال خواهیم کرد و طبق سند برنامه درسی ملی، 100 ساعت از برنامه در اختیار مدارس است و از این ساعت استفاده خواهیم کرد تا مدارس متناسب با شرایط برنامه‌هایی را برای مهارت‌آموزی ایجاد کنند.

طریفی حسینی درباره کیفیت نیروی انسانی مطرح کرد: رویکرد شایستگی محور در جذب و استخدام معلمان مدنظر است و 28 هزار و 800 ردیف استخدامی برای جذب آموزگار داریم که مرحله ارزیابی تکمیلی آغاز شده است و تلاش می کنیم تا آخر خرداد به اتمام برسد و در تابستان دوره‌های آموزشی آنها را در دانشگاه فرهنگیان آغاز کنیم. البته هنگام فعالیت در مدرسه هم توانمندسازی آنها دنبال می‌شود و سال گذشته توانمندسازی 196 هزار نفر از معلمان را که عمده آنها نیروهای جوان بودند را انجام دادیم.

وی درباره کیفیت مدارس دولتی مطرح کرد: این موضوع جزو دغدغه‌های دولت است و در دو سال اخیر، حدود 200هزار استخدام در آموزش و پرورش داشتیم و این نوید بخش این است که معلمانی را برای ایجاد تحول خواهیم داشت چون تلاش کردیم شایسته‌ترین افراد تحصیلکرده را به عنوان معلم استخدام کنیم.

معاون وزارت آموزش و پرورش در ادامه درباره فعالیت ستاد پروژه مهر برای برنامه ریزی آغاز سال تحصیلی جدید گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های ستاد پروژه مهر بحث ثبت‌نام دانش‌آموزان است و ثبت‌نام میان پایه‌ها و سایر دوره‌های تحصیلی بعد از پایان امتحانات است و ثبت‌نام امسال با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد، از روز چهارشنبه 19 اردیبهشت کار ثبت‌نام پایه اول دبستان به صورت الکترونیکی آغاز می‌شود.

طریفی حسینی بیان کرد: در  دستورالعمل ثبت‌نام برخی موارد از جمله اینکه اگر مناطق آموزشی در مجاورت هم باشند و خانواده‌ای بخواهد در محله‌‌ای دیگر ثبت‌نام کند، قواعد مشخص شده است همچنین اگر والدین شاغل باشند و نامه‌ای را از محل کار بیاورند می‌توانند در مدرسه مجاورت محل کار خود ثبت‌نام کنند.

سنجش سلامت شرط ثبت‌نام اول دبستان

وی افزود: تیم‌های نظارت بر ثبت‌نام از فردا فعالیت خود را آغاز می‌کنند همچنین خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که شرط ثبت‌نام در پایه اول دبستان، انجام سنجش سلامت و داشتن نتیجه آن است در این صورت می‌توانند به صورت الکترونیک ثبت‌نام کنند.

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: در ثبت‌نام الکترونیک خانواده‌ها اطلاعات را در سامانه my.medu.ir ثبت می‌کنند و مدیر مدرسه باید آن را احراز و تأیید کند، ثبت نام الکترونیک به منزله ثبت‌نام قطعی نیست و اگر مشکلی نباشد و به لحاظ سکونت در مجاورت مدرسه باشند و اطلاعات را به درستی ثبت کرده باشند، ثبت‌نام آنها قطعی است و نیازی به مراجعه حضوری ندارند.

طریفی حسینی ادامه داد: ثبت نام الکترونیک در دو مرحله است، نخست ثبت اطلاعات توسط والدین و مرحله دوم تایید اطلاعات توسط مدیر مدرسه.

وی گفت: ثبت نام اتباع فعلا آغاز نشده است و بعد از ابلاغ دستورالعمل، شرایط ثبت‌نام اتباع فراهم خواهد شد.

معاون وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: متولدین دوم مهر 96 تا اول مهر 97 می‌توانند در پایه اول دبستان ثبت‌نام کنند همچنین در مناطق شهری تا 8 سالگی و در روستاها تا 10 سالگی می‌توانیم ثبت‌نام پایه اول دبستان را انجام دهیم.

طریفی حسینی افزود: برای ثبت‌نام میان پایه‌ها نیازی به مراجعه والدین نیست و ثبت‌نام توسط مدرسه انجام می‌شود.

وی درباره محدوده بندی جغرافیایی گفت: درباره مدارسی که در مرز مناطق قرار دارند، با ستادهای ثبت‌نام هماهنگ کرده‌ایم و براساس ظرفیت مدرسه، وضعیت را بررسی کرده و تصمیم گیری می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت بیش از هزارو ۷۰۰ کلاس درس درآذربایجان غربی
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام
  • ساخت ۱۵۰ مدرسه در استان بوشهر
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر جدید مهستان ارتقا می‌یابد
  • ساخت ۵۵ کلاس درس در اشنویه
  • ساخت 55 کلاس درس در شهرستان اشنویه
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • تجلیل از معلمان نخستین مدرسه در زندان تبریز