Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ بسیاری از ساکنان محلات آسیب‌پذیر و محروم رشت از وعده‌های بی‌سرانجام مسئولان نسبت به رفع محرومیت‌ها خسته و گله‌مند هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، حاشیه‌نشینی و محرومیت واقعیتی تلخ و رنج‌آور در میان مردم مناطق آسیب‌پذیر شهر رشت از جمله منطقه آسیب‌پذیر جماران است که باعث شده ساکنان این مناطق در وضعیت متفاوتی قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قصه تلخ نابرابری‌ها، وضعیت نامطلوب و دردآور ساکنان مناطق آسیب‌پذیر، نابسامانی‌های اقتصادی، اجتماعی و معیشتی و نبود توازن و تعادل در روابط انسانی، ساختار شهری و زیرساخت‌ها که همواره بیانگر تفاوت بین زندگی حاشیه‌نشینان با دیگر مردم شهر است; مشکلاتی که انگار تمامی ندارد.

ازدحام جمعیت، ساخت و ساز نامناسب، فقر و نداری، مشکلات بهداشتی، بیکاری، بزهکاری و مشکلات اجتماعی و اقتصادی از جمله مهم‌ترین ویژگی مناطق حاشیه‌نشین و آسیب‌پذیر است و ساکنان این مناطق همواره از مشکلات اقتصادی و فرهنگی متعدد در رنج و سختی هستند.

محله جماران یکی از محلاتی است که در حاشیه شهر رشت واقع شده و از حداقلی‌ترین امکانات رفاهی، فرهنگی، ورزشی، آموزشی و درمانی محروم است و بسیاری از ساکنان این محله نیز از وضعیت موجود ناراضی هستند البته از این نکته نباید غافل شد که این مناطق به‌دلیل شرایط نامناسب با آسیب‌های متعدد اجتماعی از جمله اعتیاد نیز روبه‌رو هستند.

از طرفی دو رودخانه زرجوب و گوهررود که از شهر رشت می‌گذرد، ساکنان محله جماران را با مشکلات متعددی روبه‌رو کرده زیرا یکی از این رودخانه‌ها از وسط این محل می‌گذرد و بوی تعفن لجن، دفع غیربهداشتی فاضلاب و انباشت زباله، زندگی را بر ساکنان منطقه تلخ کرده است.

برای شنیدن دردهای این منطقه آسیب‌پذیر به‌سمت محله جماران رشت حرکت کردیم؛ منطقه‌ای با جمعیت بیش از 9 هزار و 600 نفری که سراسر مشکل و فاقد امکانات است.

به‌همراه مدیر محله جماران از کوچه‌ پس‌ کوچه‌های محل عبور کردیم؛ متاسفانه وضعیت زندگی برخی ساکنان این محل به‌حدی سخت و دردناک است که می‌توان دردنامه‌ای در وصفشان نوشت.

روایت جهادگر سمنان از خدمت به مناطق محروم/ لبخند رضایت روستاییان شوق خدمت به محرومان را دوچندان می‌کندتلاش جوانان آتش به اختیار و جاماندگان اربعین برای خدمت رسانی به محرومان خراسان جنوبی+ تصویرگزارش ویدئویی| روستایی در قزوین مرزهای محرومیت را یکی پس از دیگری فتح کرد

به‌منزل پیرمرد بیماری رفتیم که به‌دلیل فقر و نداری و سختی کار، گرفتار بیماری پوستی شده بود و از رسانه‌ها و مسئولان درخواست کمک داشت؛ همسرش هم بیمار بود و می‌گفت در خانه مرغ ندارم.

البته این تنها یک مورد بود بلکه به‌گفته مدیر محله، نیازمندان و افراد آسیب‌پذیر بسیاری در محله جماران زندگی می‌کنند که به‌سبب مشکلات اقتصادی، فقر و نداری به‌شدت در رنج و نیازمند توجه هستند.

مدیر محله جماران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این محل با جمعیت بیش از 9 هزار و 600 نفر دارای مشکلات متعددی است از طرفی افراد ولایتمداری در این محل زندگی می‌کنند که همواره به انقلاب و نظام اسلامی وفادار بوده‌اند و امروز مطالبات به‌حقی دارند.

علیزاده عدم ساماندهی رودخانه‌‌‌ای که از وسط محل عبور می‌کند را یکی از معضلات اعلام کرد و ابراز داشت: سمت دیگر این رودخانه در ورودی جماران و از کنار پارک بانوان می‌گذرد و در آن قسمت عملیات ساماندهی رودخانه انجام شده اما در داخل محله جماران کار خاصی انجام نشد.

وی با گلایه از بی‌عدالتی‌ها در رسیدگی به وضعیت محله بیان کرد: محله اعیان‌نشین منظریه در نزدیکی محله جماران قرار دارد و همانطور که در محله منظریه، انسان‌هایی زندگی می‌کنند در محله جماران نیز انسان‌هایی نیک‌اندیش، مومن و متدین زندگی می‌کنند اما متاسفانه وضعیت دو محله کاملاً متفاوت است.

شهروند دیگری با اشاره به مشکلات رودخانه‌ زرجوب و گوهررود بیان کرد: مسئولان برای رسیدگی به وضعیت این رودخانه در جماران حضور پیدا کردند و قول لایروبی و ساماندهی این قسمت را دادند اما تاکنون اقدامی انجام نشده و مردم از بوی متعفن و آلودگی‌های این رودخانه به‌ویژه در فصل بهار و تابستان به‌شدت در رنج هستند.

یک مادر شهید نیز مشکلات محل را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: حضور معتادان یکی از جدی‌ترین مشکلاتمان است از طرفی اراضی در این محل وجود دارد که توسط سرمایه‌داران خریداری شده اما این زمین‌ها بدون هیچ دیوارکشی به‌حال خود رها شدند و امروز این اراضی تبدیل به مکانی برای تجمع معتادان شده است.

وی افزود: به‌دلیل حضور این معتادان در این زمین‌ها، دختران، بانوان بی‌سرپرست و دیگر افراد به‌راحتی نمی‌توانند از جاده مجاور آن عبور کنند از طرفی اینجا گلسار و منطقه مرفه‌نشین نیست اما آنطور که باید به وضعیت این مناطق رسیدگی نمی‌شود و بسیاری از خانواده‌ها در یک خانه مسکونی و حتی یک سالن کوچک به‌سختی‌ زندگی می‌کنند.

شهروند دیگری گفت: محله جماران از لحاظ امکانات رفاهی، فرهنگی، ورزشی و آموزشی اعم از مدرسه، پیش‌دبستانی، پارک و فضای سبز نیز دچار محرومیت است و دانش‌آموزان و حتی خردسالان برای رفتن به پیش‌دبستانی به‌ناچار به‌ سمت منظریه می‌روند در شرایطی که از لحاظ معیشت و درآمد هم قوی نیستند.

یکی دیگر از شهروندان نیز به عدم نور و روشنایی کافی و همچنین مشکلات آب و فاضلاب محل اشاره کرد و اظهار داشت: ساخت‌ و سازهای بدون مجوز یکی دیگر از مشکلات این محل است و از مسئولان انتظار بررسی و پیگیری درست این‌گونه مشکلات را داریم و امیدواریم که شاهد برطرف شدن مشکلات محلات آسیب‌پذیر باشیم و این فضاها، فضاهای مناسبی برای زیستن باشد.

گزارش از زهرا رستگار

انتهای پیام/612/.ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زندگی می کنند محله جماران آسیب پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۰۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان

اسماعیل تیموری گفت: طرح چهارشنبه‌های اجتماعی با همت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان و با حمایت مدیریت شهری و در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی از امروز در محلات (جامی، شهریار، حافظ، خیام و کیانشهر) گرگان آغاز شد.

او افزود: برگزاری کلاس‌های مشاوره خانواده، فردی، حقوقی و ... که دسترسی مردم به آن‌ها سخت است و همچنین برگزاری کارگاه‌های متعدد در حوزه آسیب‌های اجتماعی از برنامه‌های مربوط به چهارشنبه‌های اجتماعی است.

تیموری ادامه داد: ایجاد غرفه‌های فروش محصولات صنایع دستی و همچنین برگزاری جشن هزار نفری از دیگر برنامه‌های چهارشنبه‌های اجتماعی است.

او گفت: چهارشنبه‌های اجتماعی در قالب ۴۶ محله و در ۱۲ مرحله تا پایان سال برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان
  • روایتی از معلمی در مناطق محروم؛ از زندگی در کانکس تا حسرت نیاموخته‌ها
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکستن سد کنیا را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکست سد را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • مشارکت ارتش در اجرای طرح مردم یاری در مناطق مرزی و محروم کرمانشاه
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی