Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست فردا: کارگزاران را باید فعال‌ترین حزب و گروه سیاسی در شرایط فعلی دانست. سخت مشغول کار و بررسی کاندیدا‌های است و از همین رو هر روز یک برگ جدید رو می‌کند. خبر امروز این‌که کاندیداتوری اسحاق جهانگیری در انتخابات پیش رو جدی شد. این را روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد می‌گوید و در گزارشی آورده است: «اعتماد اطلاع یافته که عزم جهانگیری برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بلاتکلیفی کارگزاران

با در نظر گرفتن خبر مذکور باید به این نتیجه رسید که حزب کارگزاران اگرچه خوب می‌داند که مایل به مشارکت در این انتخابات، آن هم به قصد برد و کسب قدرت است اما در یک وضعیت بلاتکلیفی گیر افتاده است. از یک سو مایل است محافظه‌کاری پیشه کرده و برای اطمینان خاطر از پیروزی در رقابت‌های ۱۴۰۰ کاندیدایی را به میدان بفرستد که حتماً تأیید صلاحیت می‌شود و حتماً رأی می‌آورد. تصمیم خود را نیز در این باره از ۴ سال قبل گرفته و ساز ائتلاف با لاریجانی را کوک کرده است. لاریجانی، اما برای رساندن کارگزاران به مقصود دو نقطه ضعف دارد. نخست میزان محبوبیت و رأی آوری است که می‌توان با معرفی ظریف به عنوان معاون اول یا وزیر خارجه او آن را جبران کرد. مشکل دیگر، اما آن‌جا است که سایر طیف‌های اصلاح‌طلب زیر بار تکرار الگوی ۹۲ و ائتلاف با کاندیدای غیر اصلاح‌طلب نمی‌روند.

برای همین هم کارگزارانی‌ها نقشه دومی طراحی کرده و می‌خواهند کاندیدای حزبی هم داشته باشند. کاندیدایی که به گفته رسانه‌ها و برخی سیاسیون از جمله یدالله طاهرنژاد، عضو حزب کارگزاران کسی نیست غیر از محسن هاشمی. محسن هاشمی امتیازاتی از جمله اصلاح‌طلبی، امکان تأیید صلاحیت، اعتبار نام خانوادگی هاشمی و... را دارد، اما درباره امکان رأی آوری وی تردید‌هایی وجود دارد. به هرحال کارگزارن او را انتخاب کرده تا اگر نتوانست سایر اصلاح‌طلبان را راضی به ائتلاف با لاریجانی کند، با او وارد انتخابات شود و همین‌طور گزینه ائتلاف با لاریجانی را حذف نکرده تا اگر محسن هاشمی رد صلاحیت شد یا به هر دلیلی نتوانستد به پیروزی او دل ببندند، سر خانه اول رفته و از تاکتیک تکراری ائتلاف بهره گیرند.

وضعیت، اما وقتی پیچیده‌تر می‌شود که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و یکی دیگر از اعضای حزب کارگزاران نیز قصد کاندیداتوری داشته باشد که گویا دارد!

طرد شده از اصلاح‌طلبی

کاندیداتوری اسحاق جهانگیری تقریبا به نفع هیچ کس نیست. نه خود او، نه مجموعه اصلاح‌طلبان و نه حزب متبوعش. این طور که به نظر می‌رسد غیر از خودش هم کسی مایل به این کاندیداتوری نیست. دلیل این بی‌میلی کاملا روشن و واضح است. جهانگیری امروز آن جهانگیری ۹۶ نیست که وارد مناظرات انتخاباتی شده و گرد و خاک به پا کند. او متهم‌ترین فرد دولت در وضعیت موجود و دشواری‌های اقتصادی است.

اسحاق جهانگیری همان فردی است که وعده دلار ۴۲۰۰ تومانی داد و حالا در مقابل رسیدن نرخ دلار به فلک – سی‌هزار و اندی تومانی– سکوت کرده است. آقای معاون اول همان فردی است که وقتی اصلاح‌طلبان به او می‌گفتند حداقل از دولت خارج شو و با جدا کردن مسیر خود فرصت کاندیداتوری در ۱۴۰۰ را حفظ کن، گوش نکرد و پشت دولت روحانی ایستاد. حالا در این شرایط که کمر مردم به واسطه مشکلات اقتصادی و معیشتی ناشی از سوءمدیریت و خطا‌های دولت خم شده چطور می‌تواند کاندیدا شود؟!

جهانگیری چطور می‌تواند در جریان رقابت‌های انتخاباتی چشم در چشم مردم دوخته و از دولت روحانی دفاع یا عملکرد آن را توجیه کند؟ او که حالا مسبب اغلب ناکامی‌های دولت دوازدهم شمرده می‌شود، چطور می‌تواند وعده وعید‌های جدید داده و انتظار داشته باشد که مردم باور کنند؟

اوضاع برای جهانگیری، اما بسیار بدتر از این حرف‌ها است. نه اصلاح‌طلبان در سایر طیف‌ها و نه هم‌حزبی‌هایش مایل به کاندیداتوری او نبود و از وی استقابل نمی‌کنند. شاهد این مدعا که کارگزاران چهارسال قبل از اینکه وضعیت این اندازه وخیم شود، دوگانه جهانگیری – لاریجانی را طرح کرد و جانب لاریجانی را گرفت.

سایر طیف‌های اصلاح‌طلب نیز از جمله اتحاد ملت و... خواهان معرفی کاندیدایی اصلاح طلب خالص هستند، اما اصلاح طلبی که خود را و آبروی اصلاح طلبی را در دولت روحانی به حراج نگذاشته باشد.

با این اوصاف به جرات می‌توان گفت که ورود جهانگیری به رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ وضعیت را برای کارگزارانی‌ها پیچیده می‌کند. آنان که اکنون در دو راهی کاندیدای حزبی و نیابتی مانده‌اند با یک دوگانه دیگر یعنی محسن هاشمی و اسحاق جهانگیری مواجه خواهند شد. دور از انتظار و عجیب نیست که انتخاب کارگزاران محسن هاشمی باشد. بر این اساس باید منتظر ماند و دید که اسحاق جهانگیری قادر به راضی کردن اصلاح طلبان است یا اینکه این وضعیت طردشدگی او ادامه می‌یابد؟ در صورت تدوام وضع فعلی نیز باید دید که حضور در این رقابت‌ها برای وی به قدری اهمیت دارد که به عنوان کاندیدای مستقل وارد میدان شود یا نه؟

ناگفته نماند که برخی معتقدند او می‌تواند گزینه مورد حمایت دولت و طیف اعتدال و توسعه باشد، مشکل، اما این است که دولت و اعتدال توسعه خودشان هم وزن قابل توجهی در این رقابت‌ها نداشته و حمایت آنان توفیری به حال جهانگیری ندارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: جهانگیری انتخابات 1400 کاندیداتوری کارگزاران اسحاق جهانگیری اصلاح طلبان اصلاح طلبی محسن هاشمی اصلاح طلب رقابت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک ۶۴۵ شعبه اخذ رأی برای دور دوم انتخابات

علی شعبانی، رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در نشستی خبری، با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری دور دوم انتخابات، گفت : در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی که اسفند سال گذشته برگزار شد، از شش حوزه انتخابیه استان کرمانشاه، منتخبین مردم در پنج حوزه انتخابیه تعیین تکلیف شدند و انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه به دور دوم کشیده شد. 

وی افزود: شهرستان کرمانشاه سه کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که در دور اول انتخابات آقای محمد رشیدی با کسب حد نصاب آراء به عنوان منتخب مردم به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرد و برای دو کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات چهار کاندیدا که بیشترین آراء را کسب کرده بودند، رقابت خواهند داشت. 

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه با بیان اینکه برای این دور از انتخابات نیز همان تعداد شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه کرمانشاه مستقر خواهد شد، گفت: تعداد ۶۴۵ شعبه اخذ رأی شامل ۵۴۵ شعبه شهری و ۱۰۰ شعبه روستایی برای دور دوم انتخابات در نظر گرفته شده است. 

وی تاکید کرد: طبق اختیارات وزارت کشور به استان‌ها برای دور دوم انتخابات می‌توانیم حدود ۳۰ درصد از تعداد شعب اخذ رأی را کاهش دهیم، اما ما همان تعداد شعبه اخذ رای را برای دور دوم در نظر گرفته‌ایم. 

شعبانی با بیان اینکه براساس ابلاغ وزارت کشور فرآیند برگزاری انتخابات در دور دوم انتخابات در کرمانشاه کاملا الکترونیکی خواهد بود، خاطرنشان کرد: در دور اول انتخابات تنها مرحله احراز هویت الکترونیکی بود، اما برای دور دوم انتخابات بخش اخذ رای هم الکترونیکی است. 

وی تاکید کرد: ۱۲۰۰ کاربر شعب اخذ رأی در حال فراگیری و یادگیری نحوه استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی اخذ رای هستند. 

معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: صندوق‌های الکترونیک اخذ رأی بگونه‌ای طراحی شده‌اند که هر فردی با هر سطح سوادی می‌تواند براحتی از طریق آن رأی دهد. 

وی ادامه داد: برای چهار کاندیدای این انتخابات چهار کد به ترتیب حروف الفبا -جهانبخش امینی کد ۱۱، ابراهیم رحیمی زنگنه کد ۲۲، فضل الله رنجبر کد ۳۳ و عبدالرضا مصری کد ۴۴ - در نظر گرفته شده و هنگامی که رای دهنده کد کاندیدای مورد نظر خود را وارد می‌کند، تصویر کاندیدا روی صفحه ظاهر می‌شود و بعد رای خود را ثبت می‌کند. 

به گفته این مسئول، برای کسانی هم که می‌خواهند رای خود را سفید به صندوق بیاندازند، گزینه رای سفید تعبیه شده است. 

وی یادآورشد: با توجه به حساسیت و رقابت شدیدی که در این دور از انتخابات وجود دارد، برنامه‌ریزی شده انتخابات را با دقت بیشتری برگزار کرده و تغییراتی در عوامل اجرایی بوجود آید.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه گفت: هر کدام از کاندیدا‌ها می‌تواند ۲۰۰ نماینده پای صندوق‌های رای داشته باشند، یعنی هر کاندیدا برای سه صندوق رای می‌تواند یک نماینده مستقر کند. 

وی در خصوص شرایط رای دهندگان نیز گفت: کسانی در دور دوم انتخابات می‌توانند رأی بدهند که در دور اول انتخابات در هیچ حوزه‌ای رأی نداده‌اند و یا اینکه در همین حوزه انتخابیه کرمانشاه رأی خود را به صندوق انداخته‌اند. 

به گفته این مسئول، رأی دهندگان می‌توانند با در دست داشتن یکی از پنج مدارک هویتی شامل شناسنامه، گواهینامه، کارت ملی، گذرنامه و کارت پایان خدمت رأی دهند. 

وی یادآورشد: در انتخابات دور اول ۹۲ درصد از رأی دهندگان با استفاده از کارت ملی خود توانستند رای دهند. 

معاون استانداری کرمانشاه در خصوص زمان شروع و پایان تبلیغات کاندیدا‌ها هم گفت: کاندید‌ها می‌توانند از بامداد روز سه شنبه ۱۳ اردیبهشت تبلیغات خود را به مدت یک هفته شروع کنند. 

وی با بیان اینکه در این مرحله از انتخابات به دلیل کاهش تعداد کاندیدا‌ها شبکه‌های تلویزیونی تبلیغاتی راه اندازی نمی‌شود، عنوان کرد: هر کدام از کاندیدا‌ها می‌توانند به مدت ۳۰ دقیقه در شبکه زاگرس به معرفی خود بپردازند و سه دور نیز مناظرات انتخاباتی خواهیم داشت. 

شعبانی در خصوص مدت زمان پیش‌بینی شده برای شمارش آراء نیز گفت: باتوجه به الکترونیکی برگزار شدن انتخابات، دیگر شمارش آراء را نخواهیم داشت و پس از پایان زمان رای گیری با جدا کردن حافظه دستگاه الکترونیکی و تنظیم صورتجلسه، تعداد آراء هرکدام از کاندیدا‌ها در همان لحظه مشخص خواهد شد و احتمالا در همان ساعات اولیه پس از پایان رای گیری نتایج انتخابات اعلام می‌شود. 

وی اعلام کرد: فرآیند شروع رای گیری از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت شروع می‌شود و تا ساعت ۱۸ ادامه پیدا خواهد داشت و در صورتی که استقبال بالا باشد، احتمال تمدید زمان برگزاری انتخابات وجود دارد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • تدارک ۶۴۵ شعبه اخذ رأی برای دور دوم انتخابات
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!