Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:44:06 GMT

روش‌های تولید لوله مانیسمان

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۱۳۴۲۶

روش‌های تولید لوله مانیسمان

لوله مانیسمان که با نام های بدون درز نیز شناخته می شوند با توجه به نامشان، هیچ درزی روی این لوله ها نمی باشد و همچنین در اصطلاح علمی به آنها سیم لس (Seamless pipe) گفته می شود. این لوله ها به وسیله کشش یک شمش تو پر روی یک میله حفره ساز برای ایجاد پوسته تو خالی ساخته می شوند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام ناب زیست، لوله مانیسمان یا بدون درز در انواع رده ۴۰ ، ۸۰ و ۱۶۰ تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به تشریح روش های مختلف تولید این محصول در کارخانه تولید لوله مانیسمان می پردازیم .

ریخته‌گری گریز از مرکز (Centrifugal Casting)

در این روش فلز مذاب به قالب چرخنده ریخته می‌ شود و با توجه به ساختار دستگاه و میزان نیروی گریز از مرکز وارد شده، فلز مذاب به سمت دیوارۀ قالب حرکت می کند. در همین حال انجماد از دیواره های قالب آغاز می‌ شود.

ضخامت نهایی دیوارۀ لوله‌ مانیسمان تولید شده تابعی از سه پارامتر اصلی است: حجم مذاب اولیۀ ورودی، میزان دور بر دقیقۀ موتور دستگاه و میزان نیروی اعمالی.

ریخته گری پاششی (Spray casting)

از این روش بسیار کم استفاده می شود برای تولید لوله از این روش، پس از تعیین جنس متریال، مواد مذاب را داخل یک محفظۀ لوله ای شکل می ریزند. سپس درون محفظه را از گاز نیتروژن پر می کنند.

به این صورت که در حالی که لوله می چرخد، یک نازل نیتروژن را روی میله می پاشد. قطر داخلی لولۀ تولیدی با قطر این میله برابر است. مواد مذاب به داخل پاشیده می شوند و با کنترل مقدار آن‌ها می توان ضخامت لولۀ نهایی را تنظیم کرد.

اکستروژن شمش‌های فولادی (Extrusion)

برای تولید لوله بدون درز به این روش، ابتدا یک قطعه شمش را در کوره تا دمای ۱۳۰۰ درجۀ حرارت می دهند. سپس با وارد شدن سنبۀ میله ‌ای نوک تیز به مرکز شمش گداخته ‌شده، لوله ‌ای بدون درز تولید می شود. در مرحلۀ بعد با غلتک ‌هایی مخصوص، عملیات نورد و کشش اعمال می شود. تا ضخامت، قطر و طول مورد نظر به دست آید.

در آخر پس از تولید، این نوع لوله‌ ها تحت عملیات حرارتی و تنش‌ زدایی قرار می‌ گیرند. در صنعت این فرایند به روش مانیسمان معروف است و رواج زیادی دارد. حداکثر سایز تولیدی  لوله های  بدون درز ۲۴ اینچ است که گاهأ تا سایز ۴۲ اینچ نیز ساخته می شوند.

به کلیه لوله های بدون درز در مرحلۀ پایانی ساخت و تولید، پوشش یا اصطلاحا لاک سیاه رنگ  (Black varnish) زده می شود. در صورت نیاز به پوشش گالوانیزه (Hot deep Galvanized) ابتدا سطح لوله سندبلاست (sandblast) شده، سپس عملیات پوشش دهی گالوانیزه نیز اعمال می شود.

در عملیات سندبلاست ماسه هایی که خاصیت سایندگی دارند را به صورت پر فشار به روی لوله ها می پاشند تا سطح لوله مانیسمان کاملاً از زنگ زدگی و پوسیدگی پاک شود.

تفاوت لوله بدون درز و درزدار چیست ؟

به طور کلی انواع روش تولید لوله فولادی به دو دسته بدون درز و درزدار تقسیم بندی می شوند. لوله فولادی بدون درز در اصطلاح به لوله مانسمان یا سیم لس (less-seam ) معروفند.

در فرایند تولید این دسته از محصولات از روش جوش استفاده نمی شود، به این صورت که برای تولید از مقاطع فولادی اعم از شمش استفاده نموده و پس از حرارت و کشش و سایر فرایندها به لوله فولادی تبدیل می شود.

همچنین ماده اولیه لوله فولادی مانیسمان نیز با لوله درزدار تفاوت دارد. این در حالی است که در فرایند تولید لوله درزدار پس از برش ورق و شکل دهی آن ، از جوشکاری نیز استفاده می گردد. به طور کلی کیفیت تولید و مواد اولیه لوله مانیسمان نسبت به لوله درزدار بهتر می باشد و قیمت لوله فولادی نیز در هر دو روش متفاوت است.

لوله مانیسمان (بدون درز) چیست؟ این لوله به دلیل نداشتن درز جوش از استحکام بالاتری نسبت به سایر لوله ها برخوردار است. همچنین تولید این محصول معمولا در قطرهای پایین صورت می گیرد چرا که تولید لوله فولادی با قطر بالا بدون درز مشکل می باشد و نیاز به هزینه بالایی دارد.

اولین ایده برای تولید لوله فولادی بدون درز، روش اکستروژن بود که پیش از آن برای تولید لوله های سربی به کار می رفت و پس از آن روی فولاد تکرار شد.

اتصالات مورد استفاده در لوله مانیسمان

اتصالات این لوله ها اغلب از جنس کربن استیل، آلیاژی و استنلس استیل است. این اتصالات اغلب به وسیله جوشکاری به لوله های مانیسمان متصل می شوند. اتصالات لوله مانیسمان همانند این لوله در برابر فشار بسیار مقاوم بوده و در شرایط فشار و دمای بالا قابل استفاده هستند. برخی از مهم ترین اتصالات لوله های مانیسمان:

زانو ۴۵ درجه: زانو ۴۵ درجه بدون درز برای تغییر مسیر جریان اصلی به اندازه ۴۵ درجه مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه برای فشار های بالا بسیار مناسب است و در اندازه شعاع ۲/۱ تا ۲۴ اینچ ساخته می شود.

زانو ۹۰ درجه: همانند زانو ۴۵ درجه بوده و همانطور که بدیهی است تفاوت زانو ۹۰ با زانو ۴۵ در میزان انحرافی است که از مسیر اصلی ایجاد می کند؛ این زانو به اندازه ۹۰ درجه مسیر جریان را تغییر می دهد.

سه راهی مساوی: برای ایجاد انشعاب از لوله اصلی و برابر با قطر خود لوله از سه راهی مساوی بدون درز استفاده می شود.

سه راهی نامساوی: همانند سه راهی مساوی برای ایجاد انشعاب از لوله اصلی به کار می رود با این تفاوت که این قطعه می تواند انشعاب های نابرابر با لوله اصلی ایجاد کند. پس اگر لازم باشد از یک لوله مانیسمان لوله هایی با اندازه های متفاوت خارج شود از سه راهی نامساوی برای همسان کردن و اتصال این لوله ها استفاده می کنیم.

گپ مانیسمان:  این قطعه به منظور انسداد مسیر جریان در لوله مانیسمان استفاده می شود و دارای دو نوع گود و تخت است. سایز این قطعه از ۲/۱ تا ۲۴ اینچ است.

تبدیل: قطعه ای است که جهت تغییر سایز لوله بکار می رود و به دو صورت تولید می شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لوله مانیسمان تولید لوله مانیسمان برای تولید لوله لوله مانیسمان لوله فولادی لوله ها بدون درز سه راهی ۴۵ درجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت دو کارگر حین اجرای عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز

سخنگوی شهرداری شیراز گفت: طی حادثه‌ای در عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی توسط پیمانکار، دو کارگر جانشان را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، رضا جاویدی، امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ با بیان اینکه اشاره به فوت دو کارگر حین حادثه‌ای که پیش از ظهر امروز رخ داده است، اظهار کرد: عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در میدان دولت ابتدای بولوار میثم در حال انجام بود که سه کارگر پیمانکار طرف قرارداد شهرداری منطقه پنج حین انجام عملیات لوله‌گذاری در پی ریزش جداره مسیر حفاری در هنگام عملیات خاک‌برداری دچار حادثه شدند.

وی ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانواده داغدار کارگران فوت شده، افزود: با حضور به موقع نیروهای آتش‌نشانی یکی از کارگران، زنده از زیر خاک بیرون کشیده شد اما متأسفانه با وجود انجام عملیات، دو کارگر پیمانکار فوت کردند.

سخنگوی شهرداری شیراز با ابراز تأسف از وقوع این حادثه، ادامه داد: اجساد کارگران فوت شده با نظارت مقام قضائی جهت انتقال به پزشکی قانونی تحویل عوامل مربوطه شده است.

لازم به ذکر است که شهرداری شیراز در راستای توسعه شبکه دفع آب‌های سطحی به منظور جلوگیری از آب گرفتگی معابر و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و مطالعات انجام شده، اقدام به اخذ پیمانکار جهت اجرای پروژه لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی این محل کرده است.

کد خبر 748421

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • فرونشست زمین و شکستگی لوله آب در خیابان علامه مجلسی
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • ۲ کارگر حین عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی شیراز جان باختند
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز
  • فوت دو کارگر حین اجرای عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • ‌فوت ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند