Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت با اشاره به ظرفیت موثر برنامه پزشک خانواده در ارایه خدمات در همه گیری کرونا، در عین حال گفت: اقدامات قهرآمیز، بویژه در هنگامی که همه‌گیری بر تمام جنبه های زندگی تاثیر منفی داشته، نشانه ای از نسل کشی است که عمدا مردم عادی و آسیب پذیرترین افراد را مورد هدف قرار می دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در شصت و هفتمین اجلاس کمیته منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی، گفت: فرصت را مغتنم شمرده و صمیمانه‌ترین تبریکات خود را به سرکار خانم هلا زاید برای انتصاب ایشان به عنوان رئیس شصت و هفتمین اجلاس کمیته منطقه ای اعلام می‌دارم و از برادر عزیزم جناب آقای دکتر احمد المنظری، مدیر منطقه و همکاران در دفتر منطقه مدیترانه شرقی برای تلاش بی وقفه در برگزاری شصت و هفتمین کمیته منطقه مدیترانه شرقی در بحبوحه این همه گیری در سراسر جهان از جمله منطقه ما، قدردانی می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اکثر کشورها علاوه بر حصول اطمینان از ارائه خدمات ضروری سلامت در چارچوب مراقبت های اولیه بهداشتی، تمام تلاش خود را برای کنترل بیماری همه گیر کووید-۱۹ بر اساس زیرساخت ها و ظرفیت های نظام سلامت خود انجام می دهند. با این حال، اطلاعات اولیه نشان می دهد همه گیری کووید-۱۹ به پوشش ایمنی سازی، تشخیص سل و HIV/AIDS و مراقبت های بیماری های غیرواگیر، بهداشت دهان و دندان، سلامت مادر و کودک را شدیدا متأثر ساخته است. دلیل این امر بیشتر به دلیل اختلالات در ارائه و اجرای واکسیناسیون، ترس مردم و حتی ساعت نامناسب ارائه خدمات در مراکز ارائه مراقبت‌های اولیه بهداشتی است. در صورت ادامه این روند، دستاوردها و شاخص های سلامت در زمینه پوشش واکسیناسیون، مراقبت های خانواده، بیماری های واگیر و غیرواگیر و سایر موارد را که به سختی به دست آمده مسیری معکوس طی خواهد کردد.

نمکی ادامه داد: فراخوان مدیر منطقه را یادآور می شوم و از کشورهای عضو درخواست دارم ظرفیت نظام سلامت خود را با اولویت مراقبت های اولیه بهداشتی، رویکرد یکپارچه، ارتقای مشارکت بخش خصوصی و عمومی، توانمندسازی جامعه و موضوع سلامت در تمام سیاست‌گذاری ها را تقویت نمایند. ما باید رویکرد "کل دولت، کل جامعه" را به عنوان مهم ترین راهبرد برای پاسخگویی به کووید-۱۹ و رویکرد "همبستگی" را در سطح محلی، ملی، منطقه ای و جهانی ادامه دهیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت فعال خدمات اولیه بهداشتی در غربالگری کل جمعیت ۸۰ میلیون نفری در مدت زمان کوتاه براساس پرونده الکترونیک سلامت، شناسایی جمعیت پرخطر، موارد مشکوک و انجام آزمایشات در مراکز ارائه خدمات مراقبت های اولیه بهداشتی برای کاهش بار کار بیمارستان ها بهره مند شده است. پیگیری موارد تشخیص داده شده از طریق مراقبت های اولیه بهداشتی و مشارکت جامعه یک مداخله اصلی بود که با موفقیت در حوزه تحت پوشش هر مرکز ارائه دهنده مراقبت های اولیه بهداشتی با موفقیت انجام گرفت.
دور دوم غربالگری برای گروه های پرخطر مانند دیابت، چاقی، بیماران قلبی و عروقی، افراد مسن و زنان باردار بود. در دور سوم غربالگری طی ماه گذشته کلیه خدمات ضروری بهداشتی جامانده ارائه گردید و بیش از ۳۰ میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفتند.

وی افزود: ما از گزارش سالیانه مدیر منطقه در خصوص پیشرفت های مربوط به چارچوب راهبردی تقویت خدمات آزمایشگاهی مرجع سلامت ۲۰۱۶ الی ۲۰۲۰ که منطبق با مقررات بین المللی بهداشت است، قدردانی می‌کنیم. در طول بیماری همه‌گیر کووید-۱۹، همه کشورها به نقش حیاتی آزمایشگاه های مرجع در حوزه بهداشت عمومی پی بردند، بویژه زمانی که افزایش ظرفیت شبکه آزمایشگاه‌ها برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد آزمایش ضروری شد.  با تجربه بیش از ۱۰۰ سال تولید واکسن در ایران، بیش از صدها شرکت دانش بنیان در چندسال اخیر در کشور ایجاد شده اند که تعدادی برای تولید واکسن از جمله تولید واکسن پاپیلومای انسانی (HPV) در هفته گذشته رونمایی شده اند.  بر اساس دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت، پلتفرم های متعددی در کشور کارآزمایی های بالینی را برای تولید واکسن پشت سر گذاشته اند. ما مفتخریم که تجربیات و تولیدات خود را با کشورهای عضو منطقه به اشتراک بگذاریم.

 
وزیر بهداشت گفت: در ارتباط با برنامه پزشک خانواده، مایلم به استحضار برسانم که این برنامه به عنوان یک راهبرد کلی برای ارائه خدمات، در هنگام همه گیری مانند کووید-۱۹ دارای ظرفیت موثری می باشد. بنابراین، ما گسترش چنین راهبرد مفیدی را در هشت استان کشور در اسرع وقت شروع کرده ایم. در خصوص ایمنی خون، به اطلاع می رساند به دنبال شیوع کووید-۱۹ سازمان انتقال خون ایران اقدامات فوق العاده ای برای حفظ خون سالم و کافی، فرآورده های خونی و پلاسمای افراد بهبود یافته از کووید-۱۹ (کانوالسنت پلاسما) برای کمک به بیماران مبتلا به کووید-۱۹ انجام داده است.

وی خطاب به وزاری بهداشت سایر کشورها، گفت: در پایان آخرین جلسه ما در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۹۹، مدیر محترم منطقه از "گروه وزرای پاسخگویی به کووید-۱۹" برای بررسی وضعیت مدیریت کووید-۱۹ در ۹ حوزه از برنامه آمادگی راهبردی و پاسخگویی پرده برداشتند. من واقعا از چنین ابتکاری برای شناسایی شکاف ها و برنامه‌ریزی برای پاسخگویی بهتر به بیماری همه گیر کووید-۱۹ و دوران پسا کرونا قدردانی می کنم. نتیجه کار این گروه با ارائه مجموعه‌ای از دستورالعمل ها می‌تواند به کشورهای عضو کمک نماید که به طور موثری با این همه گیری در منطقه مواجه شوند. ما باید تجربیات، دانش و ظرفیت های فنی را به اشتراک بگذاریم. ما به همبستگی و ابتکارات واحد تحت رهبری و پشتیبانی فنی سازمان جهانی بهداشت نیاز داریم.

وزیر بهداشت گفت: دسترسی عادلانه و به موقع داروها، فرآورده‌های بهداشتی و به ویژه واکسن موثر بدون محدودیت، تبعیض و تحریم های غیر قانونی بسیار مهم است. اقدامات قهرآمیز، به ویژه در هنگامی که همه گیری بر تمام جنبه های زندگی تاثیر منفی داشته، نشانه ای از نسل کشی است که عمدا مردم عادی و آسیب پذیرترین افراد را مورد هدف قرار می دهد. بنابراین از تمام کشورهای عضو، سازمان جهانی بهداشت، سایر سازمان های منطقه ای و جهانی درخواست دارم تا به طور موثر همکاری نمایند و به چنین تحریم های غیر قانونی یکجانبه پایان داده و اتمام سریع بیماری همه گیر کووید-۱۹ را تضمین کنند. من برای شصت و هفتمین اجلاس مجازی کمیته منطقه ای آرزوی موفقیت را داشته و امیدوارم پس از بهبود اوضاع، شخصا همه همکاران را ملاقات نمایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي کروناویروس سازمان جهانی بهداشت مراقبت های اولیه بهداشتی شصت و هفتمین کمیته منطقه کشورهای عضو ارائه خدمات وزیر بهداشت تولید واکسن منطقه ای همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۳۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • ارائه ۸۲ تیم مشاوره به خانواده‌های شهدا و مجروحین حادثه تروریستی کرمان 
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی