Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا احمدی؛ در سال‌های اخیر توجه به مسئله تولید و اقتصاد مقاومتی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های موجود در کشور بوده است. پرداختن به مسئله قاچاق هم یکی از حوزه‌هایی است که توجه به آن می‌تواند کمک شایانی به رونق تولید و اقتصاد کشور کند.

آخرین آمار‌ها در کشور بار مالی قاچاق را چیزی حدود ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قابل توجه است که این رقم در مقایسه با سه سال گذشته بیش از ۲ برابر افزایش داشته است.

میرتاج الدینی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمار‌های مصرف ارز در کشور را در طول سال بررسی می‌کند. یعنی نگاه می‌کند به این که چه مقدار در دستگاه‌های اصلی استفاده شده است و چه مقدار واردات و یا صادرات بوده است، اما این آمار منتشر شده رقم‌های عجیبی را نشان می‌دهند یعنی نشان می‌دهد که کالا از مبادی رسمی ارز آن‌ها تامین نشده است و کالا قاچاق بوده است.

استارت‌آپ‌ها وسیله‌ای برای مبارزه با قاچاق

۲۶ دستگاه در کشور به نوعی درگیر امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند. در دولت هم زیر مجموعه‌های گوناگونی وجود دارد که وظیفه آن‌ها رسیدگی به وضعیت قاچاق در کشور است. یگان مرزبانی، نیروی انتظامی، ارتش و وزارت اطلاعات از جمله دستگاه‌های امنیتی مهم کشور هستند که اقدامات لازم را برای مقابله با ممانعت از ورود کالا‌های قاچاق به کشور انجام می‌دهند.

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در آخرین جلسه ستاد ملی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اقدامات لازم جهت کاهش نرخ قاچاق در کشور گفت: در زمینه مقابله با قاچاق می‌توان با استفاده از ظرفیت استارت‌آپ‌ها در زمینه ردیابی، کنترل و هماهنگی گام‌های خوبی برداشت.

گراوند استاندار بوشهر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای ممانعت از ورود اقلام قاچاق به کشور از طریق مرز‌های آبی صورت می‌گیرد گفت: معمولا کالا‌های ممنوعه که به هیچ وجه نباید وارد کشور شوند، در مناطق مرزی توسط نیرو‌های امنیتی از ورود آن‌ها ممانعت به عمل می‌آید. در استان بوشهر هم این اتفاق وجود دارد که اگر کالایی ممنوعه از طریق معابر غیرقانونی وارد استان شود نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و مرزبانی با آن‌ها برخورد می‌کنند.

حمایت از کولبران راهی برای مبارزه با قاچاق 

حمایت از کولبران در مرز‌های غربی کشور نیز یکی دیگر از اقدامات دولت برای کاهش قاچاق در کشور است. از اهدای یک میلیون تومان پول نقد به کولبران گرفته تا احیای مجدد بازارچه‌های مرزی از جمله اقداماتی بود که در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ برای حمایت از کولبران و در مقابل آن کاهش میزان قاچاق صورت گرفته است.

بازوند استاندار کرمانشاه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای حمایت از کولبری پیشنهاد‌هایی شده است که ما بتوانیم تجار را شناسایی کنیم و با تلفیق معافیت گمرکی، مقداری از این سود گمرکی را به صورت پول در اختیار کولبران قرار دهیم تا کولبران مجبور نباشند به سمت قاچاق کالا بروند. البته این طرح هنوز عملیاتی نشده است و در حد پیشنهاد است.

در کنار دولت هم مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته تا به امروز اقدامات گسترده‌ای با وضع قوانین مخالف برای موظف کردن دولت و کاهش نرخ قاچاق انجام داده است. از جمله این قوانین می‌توان به قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی هماهنگی کنترل‌های مرزی کالاها، قانون ممنوعیت ورود کالا‌های غیر ضرور و ... اشاره کرد.

برخی از مهم‌ترین قانون‌های مرتبط به قاچاق در کشور به شرح زیر است:

برخی از کارشناسان معتقداند که با ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز برای مقابله با قاچاق و پیش بینی جریمه‌های سنگین، قاچاق کالا و ارز کاهش می‌یابد.

از طرفی به گفته برخی از مسئولان که کشور می‌توان با ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار از شرایط سخت عبور کند، بستن مسیر قاچاق بیست و پنج میلیارد دلاری و رسیدگی جدی‌تر به این موضوع می‌تواند کشور را از هرگونه فشار داخلی و خارجی بیمه کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قاچاق کالا هیئت دولت باشگاه خبرنگاران قاچاق کالا و ارز مبارزه با قاچاق قاچاق در کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۴۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است

استاندار کردستان گفت: بازگشایی بازارچه‌های مرزی هنگه‌ژال بانه و سیف سقز یکی از مطالبات اصلی مردم ما از دولت عراق است، لذا در شورای امنیت ملی پیگیری شده و از این پس نیز با جدیت پیگیری خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل‌ زارعی‌کوشا عصر امروز در اولین جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سال‌جاری که در استانداری کردستان برگزار شد، گفت: مسئله مبارزه با کالای قاچاق و ارز یکی از مسائل مهم در سطح کشور تلقی می‌شود و در کردستان نیز این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: کردستان به واسطه وجود 227 کیلومتر مرز غیر مسدود، مشکلات فراوانی در حوزه قاچاق کالا دارد و نیازمند انجام اقدامات ویژه‌ای است.

استاندار کردستان تصریح کرد: سال گذشته جلسات متعددی در این راستا برگزار شد و طبق ارزیابی‌های انجام شده به واسطه همکاری دستگاه‌های متولی اقداماتی خوبی در حوزه‌های مختلف اعم از مبارزه عملیاتی، رصد و مبارزه با باندهای قاچاق صورت گرفت.

وی اجرای طرح باک‌ پُر در دی‌ماه سال گذشته را اقدامی خوب تلقی کرد و گفت: امروز پشنهاداتی همچون معافیت باک ارائه‌ شد، چنانچه پیشنهادات در چارچوب اختیارات استان باشد انجام و در غیر اینصورت از طریق ستاد مرکزی پیگیر اخذ مجوزها خواهیم شد.

ضرورت وجود رویه واحد برای مقابله با قاچاق سازمان‌یافته

زارعی‌کوشا با تاکید بر ضرورت ایجاد هماهنگی‌ میان متولیان مرزهای همجوار جهت مقابله با قاچاق سازمان یافته، اذعان کرد: تضاد رویه‌ها موجب شدت و ضعف فعالیت‌ها در مرزها می‌شود بنابراین داشتن رویه واحد میان هر سه استان کردستان، کرمانشاه‌ و آذربایجان غربی ضروری‌ است.

وی از برگزاری جلسات متعدد در تهران جهت بازگشایی بازارچه‌های مرزی هنگه‌ژال بانه و سیف سقز خبر داد و عنوان کرد: این موضوع در شورای امنیت ملی پیگیری شده و یکی از مطالبات اصلی مردم ما از دولت عراق بازگشایی این بازارچه‌هاست که با جدیت پیگیری خواهد شد.

استاندار کردستان گفت: قاچاق کالا نه تنها از لحاظ اقتصادی، بلکه در بعد امنیتی نیز تبعات منفی برای جامعه خواهد داشت، بنابراین همه ما در برابر مقابله با این موضوع مسئول هستیم و باید پاسخگو باشیم.

وی راه‌اندازی دستگاه ایکس ری(آشکارساز) در مرزها را ضروری دانست و افزود: همه مرزهای کشور در این زمینه با مشکل مواجه هستند، در مرزهای استان کردستان خصوصا مرز باشماق نبود دستگاه ایکس ری یک نقص بزرگ است، بنابراین باید استقرار آن با جدیدت پیگیری شود.

زارعی‌کوشا در بخش پایانی سخنان خود خواستار بررسی و تعیین تکلیف مسائلی همچون انبارهای عمومی و طرح توسعه و مرزهای استان شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • هدفگذاری دولت برای توسعه همکاری تجاری با کشور‌ها
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا