Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران ۷۶۴ گرم در روز است که این اطلاعات هم برای نخستین بار با تکیه بر پژوهش علمی به دست آمده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمدحسین بوچانی با اشاره به آخرین وضعیت تدوین طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران و ضرورت انجام آن، اظهار کرد: واقعیت این است آنچه امروز در شهرهای ما جریان دارد جمع آوری پسماند است نه مدیریت پسماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت این دو موضوع هم در این است که در رویکرد مدیریت پسماند جذب مشارکت مردم و تلاش برای کم کردن تولید زباله حرف اول را می‌زند؛ این همان شیوه‌ای است که شهرداری در این دوره از مدیریت شهری پیگیری می‌کند.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با تأکید بر اینکه طبق قانون تمام شهرداری‌ها موظف به تهیه طرح جامع پسماند و بعد از آن، برنامه‌های عملیاتی هستند تصریح کرد: متاسفانه در شهر تهران آخرین بار در سال 1372 طرح جامع پسماند تهیه شد و بعد از آن به معنای واقعی کلمه چنین طرحی متناسب با شرایط نداشتیم. البته شورای شهر حدود 12 سال بعد مصوبه‌ای داشته که بیشتر در حد جلسات باقی ماند و هیچ گاه پیگیری نشد.

وی ادامه داد: در سال پایانی مدیریت شهری پیشین قرار بود که مطالعات روی طرح جامع پسماند انجام و پروژه به مشاور خارجی سپرده شود، اما به واسطه نوسانات ارز، قیمت قرارداد از هشت تا 20 میلیارد تومان متغیر اعلام و به همین دلیل به طور کل موضوع منتفی شد.

بوچانی عنوان کرد: در این دوره از مدیریت شهری موضوع طرح جامع پسماند به طور جدی پیگیری شد و در تاریخ 26 آذر 1397 بعد از انتشار فراخوان و طبق تشریفات اداری موجود از میان حدود هشت شرکت بعد از ارزیابی فنی، سه شرکت انتخاب شدند و با حضور اعضای شورای شهر در نهایت یک شرکت مشاور با قراردادی به ارزش چهار میلیارد و 300 میلیون تومان برنده شد. اعلام این رقم در حالی بود که یکی دیگر از شرکت‌های مشاور رقم 10 میلیارد تومان را پیشنهاد داد که پذیرفته نشد.

وی با بیان اینکه شرکت پذیرفته شده تاکنون طرح جامع 20 شهر را تدوین و تنظیم کرده ، تأکید کرد: کل قرارداد این طرح را در سامانه شفافیت منتشر کرده‌ایم؛ شرح خدماتی که توسط شرکت پذیرفته شده انجام می‌شود، 3/5 برابر شرح وظایف مصوب وزارت کشور است چرا که وارد بحث‌های عملیاتی و اجرایی شده است.

بوچانی درباره نظام تعیین قیمت، عنوان کرد: پس از انتشار فراخوان، تعیین قیمت براساس شرح خدمات و استانداردهای سازمان برنامه و بودجه صورت می‌گیرد و بعد از ارزیابی فنی با مشارکت اساتید دانشگاه، صلاحیت شرکت‌ها در حضور نهادهای نظارتی بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از نقاط قوت این طرح آنالیز و تحلیل زباله‌های تهران بعد از 27 سال است، گفت: همین مطالعات به ما نشان داد که متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران 764 گرم در روز است که این اطلاعات هم برای نخستین بار با تکیه بر پژوهش علمی به دست آمده است. هزینه همین بخش در طرح‌های مطالعاتی فقط حدود یک و نیم میلیارد تومان است.

بوچانی با بیان اینکه تمام آنالیزها طبق اساسنامه باید به تأیید مشاور خارجی هم برسد و هزینه نیز در همین قرارداد گنجانده شده، افزود: در حال حاضر 13 گروه حداقل 10 نفره در این طرح مشارکت دارند و تا آخر آذرماه امسال نیز اجرای مطالعات و پژوهش طرح به پایان می‌رسد.

وی در پایان یادآور شد: یکی از مهم ترین اقدامات این دوره از مدیریت شهری، طرح جامع مدیریت پسماند است که ما را به یک چشم انداز 20 ساله و بعد از آن به یک راهبرد 13 گانه عملیاتی خواهد رساند.

تولید روزانه 600 تُن "پسماند تر" توسط میادین تره‌بار و میوه‌فروشی‌های تهرانپسماند میادین میوه و تره بار "خوراک دام" می‌شونداستانداری تهران باید به حل معضل پسماندهای کرونایی ورود کند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت خدمات شهری شهرداری تهران معاونت خدمات شهری شهرداری تهران طرح جامع پسماند مدیریت پسماند مدیریت شهری شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۴۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی

اسدالله عباسی امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) بمناسبت هفته زمین پاک در آیین اهدای (کارت شهریار) همیار پسماند در شهر لاهیجان حضور یافت و با دانش‌آموزان فعال در حوزه تفکیک زباله از مبدا گفتگو صمیمی داشت.

 استاندار گیلان در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران نقش آموزش در مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدا را بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: برگزاری چنین مراسماتی با مشارکت شهرداری و آموزش و پرورش، بسیار در مدیریت پسماند و آموزش به دانش آموزان دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه خانواده و دانش آموزان باید مسئله تفکیک زباله از مبدا را جدی گرفته و آن را اجرایی کنند، گفت: تفکیک زباله از مبدا یکی از مهم‌ترین راه‌های کاهش تولید زباله و مدیریت پسماند در گیلان است که با تلاش دولت سیزدهم در گیلان و با اقدامات صورت گرفته توسط فرمانداران، بخشداران و دهیاران در تمامی شهرستان‌های استان، هم‌اکنون بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ روستا در این استان موفق شدند تفکیک زباله از مبدا را آغاز و اجرایی کنند.


نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر لزوم توجه به  خطرات زیست محیطی در صورت عدم رعایت تفکیک زباله از مبدا و مدیریت پسماند بیان کرد: باید فرهنگ مدیریت پسماند را در بین دانش آموزان و خانواده‌های ایرانی جا انداخت، زیرا اگر آنان بدانند که انجام چنین کاری چه میزان در کاهش مشکلات زیست محیطی مفید است قطعا به انجام آن روی خواهند آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد