Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@03:10:43 GMT

خطر تخریب آثار تاریخی در جنگ قره‌باغ + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۱۵۴۲۷

خطر تخریب آثار تاریخی در جنگ قره‌باغ + تصاویر

به گزارش تسنیم؛ قره‌باغ یکی از تقسیمات سیاسی ایران از دوره صفویه به این سو بود که پس از عهدنامه گلستان به روسیه تزاری واگذار شد؛ نام قره‌باغ از دو کلمه ترکی قره و فارسی باغ به معنی باغ سیاه یا باغ بزرگ به وجود آمده‌ است؛ قدمت تاریخی این منطقه تا هزاره اول پیش از میلاد هم برآورد شده است.

بناهای تاریخی متعددی در این منطقه به عنوان جاذبه گردشگری شناخته می‌شد که از جمله آنها مسجد جامع گوهریه در شوشی ساخته گوهرآغا دختر ابراهیم‌خلیل‌خان است که دو کتیبه فارسی در این مسجد وجود دارد همچنین صومعه دادیوانک که مقبره خاندان ملیک‌های خاچین در آن واقع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلیسای جامع شوشی یا کلیسای قازانچتسوتس آمناپرگیچ مقدس که در شهر شوشی در جمهوری آرتساخ واقع شده‌است.

پیشینه ساخت مسجد جامع گوهریه به سال 1570 میلادی بر می‌گردد؛ پس از روی کار آمدن ابراهیم خلیل جوانشیر به عنوان خان قره‌باغ، مسجد سنگی جدیدی به جای قبلی در سال‌های 1768–69م. ساخته شد؛ در نیمه اول قرن 19 م. با حمایت مالی «گوهر آقا» مسجد دو مناره‌ای به جای مسجد ابراهیم خلیل جوانشیر که در حال تخریب شدن بود، بنا شد.

دادی وانک یک صومعه حواری ارمنی واقع در استان شاهومیان جمهوری آرتساخ است؛ ساخت و ساز این ساختمان از سال 9 میلادی آغاز و تا 13 میلادی به طول انجامید؛ این بنا به سبک معماری ارمنی طراحی شده‌ است.

کلیسای جامع شوشی یا کلیسای قازانچتسوتس آمناپرگیچ مقدس، کلیسای متعلق به ارمنیان که در شهر شوشی در جمهوری آرتساخ واقع شده‌ است. این کلیسا بین سالهای 1868 تا 1887 میلادی بنا شده‌ است و نمای آن از سنگ سفید ساخته شده‌ است.

یکی از اتاقهای زیرزمینی کلیسا جزو پدیده‌های عجیب تاریخی تلقی می‌شود؛ این اتاق نیم کروی دارای ویژگی‌های آکوستیک‎ جالبی است. وقتی در وسط آن درست در زیر شکاف ایجاد شده بر روی سقف می‌ایستید، صدای شما به‌طور غیرقابل قیاسی بلندتر شنیده می‌شود اما برای کسی که یک متر آنطرفتر ایستاده‌ است، اینگونه نیست و صدا پژواکی ندارد! این اتاق برای مراسم کلیسایی مورد استفاده قرار می‌گرفت. کشیش‌ها با بلندتر شنیدن صدای خود می‌توانستند موسیقی را صحیح‌تر ادا کنند.

اما با تدام جنگ بین ارمنستان و آذربایجان بناهای تاریخی واقع در منطقه قره باغ در معرض تخریب و آسیب قرار دارند؛ این تخریبها در کنار تخریب مدارس و مکان‌های مذهبی، فرهنگی و تاریخی نگرانی‌های سازمان جهانی یونسکو را هم برانگیخته است.

در میان این درگیریها بخشهایی از گنبد و داخل کلیسای جامع شوشی قره‌باغ آسیب جدی دیده است و نیاز به مرمت دارد، آثار تاریخی درون این کلیسا هم به شدت آسیب دیده‌اند؛ یونسکو از طرفین خواسته از قوانین بین‌المللی بشردوستانه بویژه کنوانسیون 1954 لاهه درباره حفاظت از دارایی‌های فرهنگی در جریان درگیری نظامی و پروتکل‌های آن پیروی کنند.

 

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۵۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا غزه نیست؛ بمباران هم نشده است! | اینجا اوکلاهما است که خانه ها بر اثر گردباد تخریب شده اند ... + فیلم

دریافت 4 MB کد خبر 848200 برچسب‌ها خبر مهم طوفان

دیگر خبرها

  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • اینجا غزه نیست؛ بمباران هم نشده است! | اینجا اوکلاهما است که خانه ها بر اثر گردباد تخریب شده اند ... + فیلم
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر