Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود رضایی کوچی، دوشنبه با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی این سد افزود: علاوه بر اعتبار یاد شده، امسال ۱۸۷ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز برای اجرای این طرح ابلاغ شد که کمی بیش از اعتبار ابلاغی یعنی ۲۲۰ میلیارد ریال به این پروژه تخصیص یافت.
او ادامه داد: با توجه به مجموعه اقدمات و پیگیری‌های انجام شده در این زمینه، پیش‌بینی می‌شود سد هایقر در ابتدای سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنایع منطقه، تولید انرژی برقابی، کنترل سیلاب و جلوگیری از شور شدن آب به خاطر وجود گنبدهای نمکی پایین دست و ایجاد اشتغال غیر مستقیم قابل توجه در سطح منطقه را از مهمترین مزایای بهره‌برداری از این سد برشمرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس اظهار داشت: با توجه به گسترش تاسیسات پتروشیمی و پالایشگاهی گاز و افزایش جمعیت مناطق جنوبی این استان، حدود ۶۰ درصد آب استحصالی از سد هایقر به تامین آب آشامیدنی و صنعت این مناطق اختصاص خواهد یافت.
رضایی کوچی بیان کرد: مقرر شده که ساکنان روستاهای بالادست و اراضی کشاورزی موجود در مخزن سد از ظرفیت‌های اراضی شهری بر اساس برآورد کارشناسی استفاده کنند.
او گفت: این سد از نوع بتونی غلطکی قوسی با ارتفاع ۹۱ متر از پی، طول تاج ۲۳۳ و عرض ۶ متر است و از ظرفیت ذخیره ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب برخوردار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، با اشاره به اینکه تمام مراحل ساخت این سد توسط متخصصان و پیمانکاران داخلی انجام شده، بیان داشت:: حجم آب تنظیمی سد هایقر حدود ۶۷ میلیون متر مکعب است که ۱۱ میلیون متر مکعب آن برای تامین آب آشامیدنی شهرها و روستاهای پایین دست، ۳۰ میلیون متر مکعب برای استفاده صنایعی مانند کارخانه کربنات سدیم واقع در پایین‌دست سد، ۱۰ میلیون متر مکعب برای کشاورزی و ۱۶ میلیون متر مکعب نیز برای حقابه زیست محیطی در نظر گرفته شده است .
رضایی کوچی ادامه داد: محدودیت تامین منابع مالی، به کار گرفته نشدن الگوی مصرف بهینه آب در بخش‌های مختلف مصرف، فرسودگی سازه‌های آبی و شبکه‌های آبرسانی و در نتیجه کاهش بازدهی آنها، هدر رفت آب از شبکه و خطوط آبرسانی و آب‌های مشترک از مهمترین مشکلات حوزه تامین آب است.
سد هایقر به عنوان نخستین سد قوسی بتون غلتکی کشور بر روی رودخانه هایقر در جنوب شرقی شهرستان فیروزآباد و با هدف تامین نیاز آب آشامیدنی شهرهای جنوبی و نفتی این استان مانند لامرد، علامرودشت لامرد و مُهر ساخته شده است.

با توجه به مواجه استان فارس با خشکسالی، اجرای پروژه های متعددی شامل آبخیزداری و آبخوان داری و استحصال آب‌های روان در قالب ایجاد سد در دستور کار مسوولان قرار گرفته است.

شهرستان فیروزآباد در فاصله ۹۳ کیلومتری جنوب غرب شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها شیراز استانداری فارس فیروزآباد وزارت نیرو فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز استانداری فارس فیروزآباد وزارت نیرو فارس شیراز استانداری فارس فیروزآباد وزارت نیرو فارس اخبار کنکور میلیون متر مکعب استانداری فارس آب آشامیدنی سد هایقر تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است

علی یوسف‌زاده گفت: امسال تکمیل آخرین ابنیه فنی شامل نصب یک دستگاه پل خاص با یک دهانه ۴۴ متری ، آسفالت لایه دوم و نصب علایم ایمنی و خط‌کشی ۲۰ کیلومتر اول از مسیر سه‌راهی سربند - مشگین‌شهر با تامین منابع مالی مورد نیاز جزو برنامه کاری این اداره کل می‌باشد.

معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی استان اردبیل با اشاره به احداث ۲۰ کیلومتر دوم سربند –مشگین‌شهر افزود: در ۲۰ کیلومتر دوم این مسیر همزمان با عملیات خاکی ، ابنیه فنی در سطح ۶.۵ کیلومتر اول اجرا می‌شود.

او با قدردانی از تلاش‌های پیمانکار و عوامل اجرایی این طرح اظهار کرد: با وجود بدهی اداره کل راه و شهرسازی به پیمانکاران ، عملیات اجرایی پروژه سربند- مشگین‌شهر با یک هزار میلیارد ریال فعال بوده و در صورت تامین منابع مالی و تخصیص اعتبار لازم ، با تکمیل و بهره‌برداری این طرح شاهد افزایش ایمنی تردد در این مسیر خواهیم بود.

یوسف‌زاده با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۱۵ دستگاه ماشین‌آلات سنگین و نیمه‌سنگین با ۱۷۸ نفر نیروی انسانی در این طرح فعالیت دارند ، افزود: جاده سربند – پارس‌آباد و سربند- مشگین‌شهر از جاده‌های حادثه‌خیز استان است که با تلاش پیمانکاران در مراحل اجرا و تکمیل قرار گرفته و انتظار می‌رود با اختصاص اعتبارات به‌موقع تمام طرح‌های بزرگراهی شمال استان شتاب بیشتری بگیرد.

او هزینه احداث هر کیلومتر بزرگراه را ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برنامه اصلی احداث ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در جاده‌های پرتردد و حادثه‌خیز استان است تا با تکمیل آنها ایمنی جاده‌ها ارتقا یافته و از میزان تصادفات جاده‌ای کاسته شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • اردو‌های جهادی، گام‌هایی استوار در مسیر محرومیت‌زدایی
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است
  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربند ایلخچی
  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربندی ایلخچی