Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از اتمام تدوین طرح جامع مدیریت پسماند تا پایان آذرماه خبر داد و گفت که این مطالعات بسیار جامع و 3.5 برابر بیشتر از مصوبه شرح خدمات وزارت کشور در مورد طرح جامع مدیریت پسماند است. 

به گزارش خبرگزاری آریا، محمدحسین بوچانی  با اشاره به آخرین وضعیت تدوین طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران و ضرورت انجام آن، گفت: واقعیت این است آنچه امروز در شهرهای ما جریان دارد جمع آوری پسماند است نه مدیریت پسماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت این دو موضوع هم در این است که در رویکرد مدیریت پسماند جذب مشارکت مردم و تلاش برای کم کردن تولید زباله حرف اول را می زند؛ این همان شیوه ای است که شهرداری در این دوره از مدیریت شهری پیگیری می کند. 

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با تاکید بر اینکه طبق قانون تمام شهرداری ها موظف به تهیه طرح جامع پسماند و بعد از آن، برنامه های عملیاتی هستند بیان کرد: متاسفانه در شهر تهران آخرین بار در سال 1372 طرح جامع پسماند تهیه شد و بعد از آن به معنای واقعی کلمه چنین طرحی متناسب با شرایط نداشتیم. البته شورای شهر حدود 12 سال بعد مصوبه ای داشته که بیشتر در حد جلسات باقی ماند و هیچ گاه پیگیری نشد. 

او ادامه داد: در سال پایانی مدیریت شهری پیشین قرار بود که مطالعات روی طرح جامع پسماند انجام و پروژه به مشاور خارجی سپرده شود، اما به واسطه نوسانات ارز، قیمت قرارداد از هشت تا 20 میلیارد تومان متغیر اعلام و به همین دلیل به طور کل موضوع منتفی شد. 

بوچانی عنوان کرد: در این دوره از مدیریت شهری موضوع طرح جامع پسماند به طور جدی پیگیری شد و در تاریخ 26 آذر 1397 بعد از انتشار فراخوان و طبق تشریفات اداری موجود از میان حدود هشت شرکت بعد از ارزیابی فنی، سه شرکت انتخاب شدند و با حضور اعضای شورای شهر در نهایت یک شرکت مشاور با قراردادی به ارزش چهار میلیارد و 300 میلیون تومان برنده شد. اعلام این رقم در حالی بود که یکی دیگر از شرکت های مشاور رقم 10 میلیارد تومان را پیشنهاد داد که پذیرفته نشد. 

او با بیان اینکه شرکت پذیرفته شده تاکنون طرح جامع 20 شهر را تدوین و تنظیم کرده ، تاکید کرد: کل قرارداد این طرح را در سامانه شفافیت منتشر کرده ایم؛ شرح خدماتی که توسط شرکت پذیرفته شده انجام می شود، 3/5 برابر شرح وظایف مصوب وزارت کشور است چرا که وارد بحث های عملیاتی و اجرایی شده است.

بوچانی درباره نظام تعیین قیمت، عنوان کرد: پس از انتشار فراخوان، تعیین قیمت براساس شرح خدمات و استانداردهای سازمان برنامه و بودجه صورت می گیرد و بعد از ارزیابی فنی با مشارکت اساتید دانشگاه، صلاحیت شرکت ها در حضور نهادهای نظارتی بررسی می شود. 

او با بیان اینکه یکی از نقاط قوت این طرح آنالیز و تحلیل زباله های تهران بعد از 27 سال است، گفت: همین مطالعات به ما نشان داد که متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران 764 گرم در روز است که این اطلاعات هم برای اولین بار با تکیه بر پژوهش علمی به دست آمده است. هزینه همین بخش در طرح های مطالعاتی فقط حدود یک و نیم میلیارد تومان است. 

بوچانی با بیان اینکه تمام آنالیزها طبق اساسنامه باید به تایید مشاور خارجی هم برسد و هزینه نیز در همین قرارداد گنجانده شده، افزود: در حال حاضر 13 گروه حداقل 10 نفره در این طرح مشارکت دارند و تا آخر آذرماه امسال نیز اجرای مطالعات و پژوهش طرح به پایان می رسد. 

او در پایان یادآور شد: یکی از مهم ترین اقدامات این دوره از مدیریت شهری، طرح جامع مدیریت پسماند است که ما را به یک چشم انداز 20 ساله و بعد از آن به یک راهبرد 13 گانه عملیاتی خواهد رساند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهرداری تهران طرح جامع مدیریت پسماند طرح جامع پسماند مدیریت شهری شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت

حامد یزدی مهر مدیرکل مدیریت بحران استان تهران، ظهر پنج شنبه با اشاره به بارش‌های اخیر بهاری در استان تهران، اظهار کرد: خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده شاهد هیچ چالشی در حوزه آبگرفتگی و وقوع سیلاب در استان تهران نبودیم.

یزدی مهر با بیان اینکه طی روز‌های اخیر در اغلب نقاط کشور بارندگی‌های شدید سیل آسا را شاهد بوده ایم، گفت: مجموعه اداره کل مدیریت بحران استان تهران با احصا و جمع آوری نقاط ضعف و قوت مدیریت این سیلاب‌ها، درس آموخته‌هایی را که برای مدیریت بهتر بحران‌های احتمالی در حوزه «مخاطرات ناشی از آب» وجود دارد را گردآوری می‌کند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بابیان اینکه سیلاب سیستان و بلوچستان، یکی از منابع در امر جمع آوری درس آموخته‌های این حوزه محسوب می‌شود، افزود: با وجود تفاوت‌های ساختاری، جغرافیایی و توپولوژی سیستان با پایتخت، استفاده از درس آموخته‌های این استان در حوزه اقدامات پیشگیرانه و آمادگی قبل از وقوع بحران و همچنین اقدامات حین بحران از اهمیت برخوردار است.

وی در ادامه با بیان اینکه شهر‌های ایران به لحاظ موقعیت‌های جغرافیایی در مسیر حوضه‌های آبریز مختلف قرار دارند، عنوان کرد: در این خصوص ضروری است که بیش از گذشته به تهیه و تدوین «طرح جامع خطر پذیری سیلاب» بیاندیشیم و راهکار‌های لازم برای کاهش این اثرات را پیش بینی کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • فقط ۳ درصد از پسماندهای خانگی یزد تفکیک می‌شوند
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا