Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:55:38 GMT

چرا کرونا ویروس به افراد مسن بیشتر آسیب می‌رساند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۱۹۷۱۴

چرا کرونا ویروس به افراد مسن بیشتر آسیب می‌رساند؟

ایسنا/کرمان آمار مرگ و میر و بستری بیماران مبتلا به کرونا در کشور که در روزهای اخیر در حال فروکش بود، دوباره روند صعودی گرفت و میزان مرگ و میرهای روزانه دوباره به بالای ۲۰۰ نفر رسیده است که البته در این بین گروه های سنی بالا بیشتر در معرض خطر مرگ و میر قرار دارند.

افراد در تمامی گروه های سنی می توانند به بیماری کووید ۱۹ ناشی از ویروس کرونا مبتلا شوند و محدودیت سنی برای این بیماری وجود ندارد اما شدت و فرم این بیماری در افراد مسن و با سن بالا می تواند بیشتر و بدتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایان شهریورماه ۷۹ درصد مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در دنیا در بیماران بالای ۶۰ سال بوده است که این آمار به صورت گسترده ای در سایر کشورهای دنیا مشابهت دارد اما جای سوال است که چه چیزی سبب می شود که خطر ویروس هایی مانند کرونا در افراد مسن بیشتر از سایر افراد جامعه باشد؟ دکتر "برایان جیس" دانشیار میکروب شناسی، ایمونولوژی و آسیب شناسی دانشگاه ایالتی کلرادو آمریکا در پاسخ به این سوال به ایسنا می گوید: دانشمندان فکر می کنند در درجه اول تغییر در سیستم ایمنی بدن انسان در افراد مسن باعث این افزایش خطر می شود.

ابزارهای بدن انسان برای مقابله با عفونت های ویروسی

وی در تشریح چگونگی فعالیت سیستم ایمنی بدن گفت: از زمانی که شما وارد زندگی در این دنیا می شوید بدن شما به صورت پیوسته توسط پاتوژن ها یا عوامل بیماری زا از جمله باکتری ها،  قارچ ها و ویروس ها که می توانند باعث ایجاد بیماری در افراد شوند، بمباران می شود.

جیس با بیان اینکه بدن انسان یک مکان عالی، با محیطی گرم و با مقدار زیادی مواد مغذی، مناسب برای رشد و پیشرفت این ارگانیسم ها یا موجودات زنده است افزود: اینجاست که سیستم های ایمنی بدن وارد عمل شده و در برابر هر نوع مهاجمی به دفاع از بدن می پردازد. قبل از اینکه انسان متولد شود، بدن شروع به تولید سلول های ویژه و تخصصی B و سلول های T می کند. (این سلول ها نوعی از گلبول های سفید خون هستند که می تواند عوامل بیماری زا را تشخیص و در جلوگیری از رشد آنها در بدن انسان کمک کند).

این دانشیار ایمونولوژی و آسیب شناسی دانشگاه ایالتی کلرادو آمریکا با بیان اینکه در طول یک عفونت، سلول های B می توانند با  تولید و تکثیر آنتی بادی بر روی پاتوژن ها، آنها را جمع آوری و باعث جلوگیری از انتشار آنها در بدن انسان شوند ادامه داد: سلول های T نیز همزمان شروع به فعالیت کرده و با تشخیص سلول های عفونی آنها را شروع به کشتن خواهند کرد که این نوع فعالیت همزمان در علوم پزشکی به تطبیق و سازگاری سیستم ایمنی بدن معروف است.

وی گفت: شاید برای شما پیش آمده باشد که پزشک سطح گلبول های سفید خون شما را بررسی کرده باشد. این یک اندازه گیری است که به شما نشان دهد به چه میزان سلول های B و T در خون دارید و به چه میزان در حال مبارزه با عفونت ها هستید.

جیس با بیان اینکه زمانی که خیلی جوان هستید، شما به اندازه کافی سلول های B یا T را در بدن ندارید و این می تواند یک چالشی برای بدن شما باشد که بتواند عفونت را کنترل کند زیرا به سادگی به این کار عادت ندارد اظهار کرد: زمانی که شما به بلوغ می رسید و بزرگتر می شوید، سازگاری سیستم ایمنی بدن شما یاد می گیرد که پاتوژن ها را تشخیص و مرتبا به آنها حمله ور و این تهاجمات مداوم را کنترل کرده و به شما این امکان را می دهد تا به سرعت و صورت دقیق و موثر با عفونت ها مبارزه کنید.

این دانشیار میکروب شناسی، ایمونولوژی و آسیب شناسی دانشگاه ایالتی کلرادو آمریکا با تاکید بر اینکه گلبول های سفید محافظ قدرتمندی برای افراد هستند، اما به خودی خود کافی نیستند اظهار کرد: خوشبختانه سیستم ایمنی بدن لایه دیگری به نام دستگاه ایمنی ذاتی دارد. هر سلول سیستم ایمنی خاص خود را دارد که به این امکان را می دهد سریعتر از پاسخ های انطباقی، به عوامل بیماری زا پاسخ دهد.

وی با بیان اینکه دستگاه ایمنی ذاتی معمولا بر روی مولکول هایی که در باکتری ها و ویروس یافت می شود اما در سلول های انسانی وجود ندارد، تنظیم و پرتاب می شود افزود: وقتی سلول این مولکول های مهاجم را تشخیص می دهد، باعث تولید پروتئین اینترفرون ضدویروسی می شود و این اینترفرون ها باعث از بین رفتن سلول آلوده شده و عفونت را محدود می کند.

جیس ادامه داد: نوع دیگر از سلول های ایمنی ذاتی، به مونوسیت ها یا گویچه های تک هسته معروف هستند که به عنوان نوعی گزاف سلولی عمل کرده و همانند سایر گلبول‌های سفید، مونوسیت‌ها نیز در از بین بردن عوامل مهاجم در بدن نقش دارند، اما این نوع از گلبول‌ها در روند التیام یافتن و بهبود زخم‌ها نیز تاثیرگذار هستند.

سیستم ایمنی افراد مسن تر، ضعیف تر است

این دانشیار ایمونولوژی و آسیب شناسی دانشگاه ایالتی کلرادو با اشاره به اینکه دستگاه ایمنی ذاتی و سازگار می توانند همزمان با یکدیگر فعال شده و در کنار هم به عنوان یک ماشین تنطیم دقیق برای شناسایی و پاکسازی عوامل بیماری زا عمل کنند افزود: زمانی که پاتوژن ها به بدن انسان حمله می کنند، بین بیماری و سلامت یک تفاوتی ایجاد شده و به عبارتی یک رقابت بین سرعت انتشار پاتوژن ها در بدن و سرعت پاسخ ایمنی بدن بدون آنکه باعث ایجاد آسیب جانبی بیش از حد در بدن شود، به وجود می آید.

جیس با اشاره به اینکه با افزایش سن، پاسخ های ایمنی ذاتی و سازگار تغییر پیدا کرده و این تعادل را تغییر می دهند افزود: در افراد مسن، مونوسیت ها در پاسخ به عفونت های ویروسی اینترفرون کمتری را تولید می کنند و آنها زمان بیشتری را برای از بین بردن سلول های آلوده و نشان دادن پاسخ ایمنی سازگار، صرف می کنند.

وی با بیان این مطلب که التهاب های مزمن درجه پایین که معمولا در افراد مسن اتفاق می افتد می تواند دستگاه های ایمنی ذاتی و انطباقی را در واکنش به عوامل بیماری زا کند کرده که شبیه صداهای آزار دهنده به مرور زمان است ادامه داد: با افزایش سن، کاهش میزان توجه دستگاه های ایمنی ذاتی و سازگار بدن باعث می شود پاسخ بدن به عفونت های ویروسی دشوارتر شده و این امر باعث شود ویروس در بدن قدرت بالایی داشته باشد به طوری که ویروس ها می توانند از شروع کند سیستم ایمنی بدن استفاده کرده و به سرعت شما را تحت تاثیر قرار دهند و منجر به بیماری و مرگ شوند.

فاصله اجتماعی حیاتی است

این دانشیار ایمونولوژی و آسیب شناسی دانشگاه ایالتی کلرادو با تاکید بر اینکه هرکسی و در هر گروه سنی، برای حفاظت خودش در برابر عفونت ها نیازمند انجام یکسری اقدامات حفاظتی است که این اقدام نه تنها برای حفظ سلامتی خودش بلکه برای کمک به محافظت از آسیب پذیرترین افراد نیز خواهد کرد افزود: با توجه به مشکل افراد مسن در کنترل عفونت های ویروسی، بهترین گزینه این است که در درجه اول این افراد از آلوده شدن به ویروس جلوگیری کنند.

وی با تاکید بر اینکه شست و شوی مرتب دست ها، پرهیز از تماس دست ها با صورت، خود ایزوله کردن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ است افزود: کووید ۱۹ توسط ویروس های تنفسی ایجاد می شود که می تواند از طریق قطرات ریز حاوی ویروس گسترش یابد. قطرات بزرگتر به سرعت به زمین افتاده و از سوی دیگر قطرات بسیار کوچک نیز سریع خشک می شوند اما قطره های میان برد، بیشترین نگرانی را دارند زیرا قبل از خشک شدن می توانند برای چند متر در هوا شناور باشند و این قطرات را می توان در ریه ها استشمام کرد.

جیس با تاکید بر اینکه رعایت فاصله حداقل ۱.۵ متری از افراد دیگر به افراد کمک می کند تا احتمال ابتلا به این قطرات معلق در هوا را به میزان قابل توجهی کاهش دهند خاطر نشان کرد: هنوز هم احتمال آلوده شدن ویروس به سطوحی که افراد آلوده آنها را لمس کرده یا سرفه کرده اند وجود دارد بنابراین بهترین راه برای محافظت از افراد مسن و آسیب پذیر در معرض نقص ایمنی، دوری از آنهاست تا زمانی که دیگر خطری پیش نیاید.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی کروناویروس عفونت های ویروسی سیستم ایمنی بدن عوامل بیماری زا گلبول های سفید ایمنی ذاتی افراد مسن ایمنی ذاتی پاتوژن ها بدن انسان گلبول ها ویروس ها عفونت ها کووید ۱۹ سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۹۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، جهان پس از پشت سر گذاشتن چهارمین سال همه‌گیری جهانی کروناویروس جدید عامل بیماری کووید اکنون با شیوع بی‌سابقه سویه جدید H۵N۱ آنفلوانزای پرندگان در میان گاوهای شیری در آمریکا روبرو شده که یادآور آسیب‌پذیری انسان‌ها در برابر تهدیدات ویروسی جدید است.

جرمی فارار، دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) هفته گذشته گفت که خطر سرایت این سویه جدید به انسان «نگرانی بزرگی» است. آنفلوانزای پرندگان به ندرت انسان را مبتلا می کند اما میزان کشندگی بالایی دارد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مرگ و میر ناشی از آنفلوانزای پرندگان در میان انسان‌ها از سال ۲۰۰۳ به ۵۲ درصد رسیده است.

علت نگرانی دانشمدان چیست؟

این واقعیت که ویروس آنفلوانزای پرندگان در حیوانات پستانداری مانند گاو پیدا شده است، نشان می دهد که این ویروس جهش یافته است و این وضعیت آن را یک قدم به آلوده کردن انسان نزدیکتر می کند.

ویروس آنفلوانزای پرندگان یا آنفلوانزای مرغی چند دهه است که به عنوان عامل حتمالی ایجاد همه‌گیری جهانی یا عالمگیری آینده مطرح بوده است، اما همانطور که از نام آن پیداست، تا به حال عمدتاً پرندگان را تحت تأثیر قرار داده است.

پل دیگارد، استاد ویروس شناسی و متخصص آنفلوانزا در دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند می‌گوید: «این اخبار تائیدکننده توانایی ویروس آنفلوانزا برای غافلگیر کردن ما است. ما از لحاظ تاریخی احتمال ابتلای گاوها به آنفلوانزای نوع A را بسیار پایین می‌شمردیم. وضعیت کنونی ارزیابی تهدید را تا حدی بالا می‌برد. (ویروس H۵N۱ آنفلوانزای پرندگان یک ویروس آنفلوانزای نوع A است).

شیوع سویه جدید چقدر گسترده است؟

جیمز وود، رئیس بخش دامپزشکی در دانشگاه کمبریج گفت: «من معتقدم که شیوع عفونت بسیار بیشتر از تعداد دامپروری‌های گزارش شده خواهد بود.»

وود توضیح داد که تشخیص RNA ویروسی در شیر نشان می‌دهد که این بیماری بسیار گسترده‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد است.

نتایج بررسی که پنجشنبه گذشته در آمریکا منتشر شد، نشان داد که از هر پنج نمونه شیر خرده فروشی یک نمونه حاوی قطعات ویروسی است.

آیا نوشیدن این شیر بی خطر است؟

شناسایی ذرات ویروسی در شیرهای خواروبارفروشی‌ها به این معنی نیست که نوشیدن آن خطرناک است. پاستوریزه کردن شیر ویروس آنفلونزا را از بین می‌برد و مقامات بهداشتی می‌گویند هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات RNA شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن کسی باشد، وجود ندارد.

سازمان‌های دولتی بهداشتی در آمریکا می‌گویند شیر عرضه شده در فروشگاه‌ها در این کشور بی‌خطر است

این سازمان‌ها همچنین می‌گویند پاستوریزاسیون «احتمالا» ویروس آنفلوانزای پرندگان را در شیر غیرفعال می کند، آنها در عین حال اذعان می‌کنند که «قبلاً هیچ مطالعه ای در مورد اثرات پاستوریزاسیون بر روی ویروس‌های آنفلوانزای فوق حاد ماکیان (مانند H۵N۱) در شیر گاو انجام نشده است.»

خطر سویه جدید برای انسان چیست؟

تا کنون، خطر برای انسان‌ها محدود بوده است، اما چیزهای زیادی در مورد این سویه نمی دانیم، زیرا بسیار جدید است.

حداقل یک مورد ابتلای انسانی به این سویه جدید ویروسی در آمریکا گزارش شده است، اما هیچ مدرکی مبنی بر انتقال انسان به انسان این ویروس که شاخص اصلی تهدید همه‌گیری جهانی است، وجود ندارد.

کارشناسان می‌گویند هیچ شاهدی وجود ندارد که این ویروس جدید از آمریکای شمالی به سایر کشورهای جهان رسیده باشد.

آیا واکسن آنفلوانزای پرندگان داریم؟

واکسن‌هایی وجود دارند که می‌توانند علیه ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان موثر باشند، اما هنوز مشخص نیست که تاثیربخشی آنها در مقابل یک سویه خاص از این ویروس‌ها چقدر است و شرکت‌ها با چه سرعتی می‌توانند تولید آنها را افزایش دهند.

یک شرکت سازنده واکسن آنفلوانزای پرندگان می‌گوید واکسنش احتمالا می‌تواند در انسان‌ها در برابر این سویه جدید به عنوان عامل یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان محافظت ایجاد کند.

سازمان دارویی اروپا نیز یک واکسن آنفلوانزای پاندمیک ساخت شرکت آسترازنکا را با استفاده از سویه H۵N۱ تایید کرده است.

کد خبر 847941 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - آنفلوآنزای مرغی

دیگر خبرها

  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود