Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

توهین عمل  یا حرفی است که  انجام دهنده آن می‌خواهد فرد مقابل خود را کوچک، خوار و پست جلوه دهد.

بر اساس قانون توهین جرم است و قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است مطابق با آنچه که در قانون نوشته شده است؛   شلاق یا جریمه نقدی از جمله مجازات توهین است.

اگر توهین بصورت ساده باشد دارای مجازات تا ۷۴ ضربه شلاق  یا از ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال است البته  توهین ساده  هم به دو صورت حضوری و علنی انجام می‌شود و توهین حضوری با وجود شاهد یا متن کتبی مانند پیامک تلفنی  یا ایمیل قابل اثبات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درصورت وجود شاهد یا فیلم توهین‌هایی که در مکان‌های عمومی و علنی انجام می‌شود، قابل اثبات هستند.

البته در قانون موارد مختلفی درباره توهین نوشته شده است و چنانچه فردی به شخصی دیگر نسبت ناروای لواط و یا زنا دهد، مستحق اجرای حد قذف است  که بر اساس قانون حد قذف، ۸۰ ضربه شلاق است و برای اجرای حد قذف، محکوم باید نشسته بوده و لباس بر تن داشته باشد.

توهین به مقدسات چه مجازاتی دارد؟

توهین به مقدسات یعنی توهین به تمامی اشخاص و اماکنی که در دین اسلام دارای قداست است برای مثال چهارده معصوم، پیامبران، عتبات و حرم‌های مقدسه، مساجد از جمله اماکن مقدس هستند و اگر توهین  مصداق ساب النبی یعنی توهین به پیامبر باشد، حکم آن اعدام است، در غیر این صورت مجازاتی بین ۱ تا ۵ سال حبس در انتظار فرد توهین کننده است.

آیا توهین به مسئولان مجازات دارد؟

براساس ماده ۵۱۴ قانون تعزیرات، ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی و ماده ۵۱۷ قانون تعزیرات توهین به مسئولان مجازات دارد.

 توهین به روسای سه قوه، نمایندگان مجلس، وزرا و کارکنان دولت ۳ تا ۶ ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق و یا ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال وجه نقد، توهین به مسئولان حاضر در خاک ایران به شرط وجود قانون مشابه در کشور مقابل ۱ تا ۳ ماه حبس است.

مراحل شکایت توهین چیست؟

برای ثبت شکوائیه توهین به اشخاص عادی، باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرد و چنانچه مدارک شاکی شامل متن پیامک و یا شهود باشد؛ پس از ثبت شکواییه، پرونده به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع می‌شود. اما اگر هتک حرمت در فضای مجازی صورت گرفته پرونده به دادسرای جرائم فضای مجازی ارجاع می‌شود.

در صورتی که جرم به صورت پیامک یا در فضای مجازی صورت گرفته باشد، باید استعلام خط تلفن همراه گرفته شود   نگه داشتن پیام‌ها در تلفن الزامی است.

چنانچه شاهدی برای اثبات جرم توهین وجود داشته باشد، شاهد  باید ابتدا به کلانتری محل وقوع جرم مراجعه و اظهارات خود را ثبت کند همچنین باید در دادسرا حاضر شود  و به سوالات دادیار پرونده  پاسخ دهند.

در صورتی که جرم هتک حرمت برای دادیار پرونده محرز شود، با صدور قرار مجرمیت، برای پرونده ابلاغیه جلب به دادرسی صادر خواهد شد یعنی متهم موظف است ظرف مدت ۵ روز خود را به دادسرا معرفی کند، در غیر این صورت جلب خواهد شد.

پس از حضور متهم و یا جلب متهم در دادسرا،   قرار وثیقه برای او تعیین می‌شود و برای این جرم حدود ۵۰ میلیون تومان وثیقه تعیین می‌شود و  فیش حقوقی معتبر، جواز کسب و یا سند ملک و ماشین نیز پذیرفته می‌شود.


 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: توهین خدمات الکترونیک قضایی کلانتری نمایندگان مجلس کلانتری خدمات الکترونیک قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که حکم محکومیت توماج صالحی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان صادر شد.
دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرده است.

در همین‌باره مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری متهم، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

گفتنی است در صورت موافقت کمیسیون عفو و بخشودگی با تخفیف مجازات و طی همه فرایند قانونی، حکم توماج صالحی با یک درجه تخفیف به حبس طول المدت تبدیل و مجازات‌های تکمیلی در مورد متهم اجرا خواهد شد.

قابل ذکر است سایر اتهامات این متهم نیز در حال رسیدگی قضایی است.

tags # توماج صالحی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره حکم اعدام توماج صالحی
  • توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی
  • توماج صالحی به اعدام محکوم شد + جزئیات حکم
  • محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
  • با تخلفات کنکوری و مجازات‌های آن آشنا شوید
  • چه مواردی شامل تخلفات کنکوری می‌شود؟ + موشن گرافی
  • با تخلفات کنکوری و مجازات های آن آشنا شوید
  • عادی‌انگاری توهین به مقدسات و اعتقادات ممنوع