Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@04:39:10 GMT

بیایید دست به دست هم کاری کنیم

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۰۱۵۵

بیایید دست به دست هم کاری کنیم

به گزارش «تابناک»، روزنامه ایران در یادداشتی به قلم جواد دلیری نوشت: تیتر روزنامه‌ها نیز بازی با اعداد و کلمات است و روایت‌های دردآور از وضعیت بیمارستان‌ها و میزان شیوع. نیمی از مردم هم پروتکل هارا رعایت می‌کنند و نیمی دیگر بی‌هراس از کرونا روزگار می‌گذراند اما انگار «عادی‌سازی و عادی‌انگاریِ» دارد رخ می‌دهد و جز افسوس کاری از دست کسی برنمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساتید ما روزنامه‌نگاران می‌گویند احساسات نباید بر یک روزنامه‌نگار تأثیر بگذارد. استاد شریفی که عمرش بلند باد، می‌گفت: زیر بار احساسی کردن خبر نروید و احساسات و تمایلات شما نباید بر کارتان تأثیر منفی بگذارد. اما امروز چه می‌شود کرد؛ ۲۷۲ هموطن بر اثر کرونا جان باختند. بین یک روزنامه‌نگار و یک فرد عادی چه تفاوتی است، مگر می‌شود خبر مرگ آن هم روزی بیش از ۲۰۰ نفر را شنید و مخابره کرد و عادی بود؟

داستان تکراری است و گفتن آن ملال‌آورتر! حتما می‌دانید فقط از اول مهرماه تاکنون ۳۶ هزار نفر مبتلا شده‌اند، ۳ هزار نفر درگذشته‌اند، ۵ هزار نفر امروز روی تخت بیمارستان هستند. ما روزنامه‌نگاران هر روز راویان غم و درد و رنج از بیمارستان و درمانگاه‌ها و کسب و کار و خانه و کاشانه‌ مردم هستیم؛ ما هم از مخابره این آمارهای روزانه، غمزده می‌شویم و دل‌نگران. این آمارهای هر روزه تکه‌ای از جان جامعه را جدا می‌کند؛ هر روز رکورد جدیدی می‌شکند.

بدین گونه است که جامعه در شرایط خطیر و خطرناکی قرار گرفته است. بارها گفته شده و نوشته‌ایم و شنیده‌اید، کرونا، مرز، نژاد و زن و مرد و جوان و مسن نمی‌شناسد. اعتماد متقابل بین حکومت و مردم و همراهی مردم و رعایت حقوق شهروندی این روزها بسیار واجب است. کرونا با سرعت، جان هموطنان را می‌گیرد، کادر درمان را از پای درمی‌آورد، داستان، قصه‌ای تکراری شده است. هر کدام ما کاری از دست‌مان برمی‌آید. کنار هم با «کمک مؤمنانه» می‌توانیم ماسکی بر صورت آنان که از فقر خود را پوشانده‌اند بزنیم و با «زبان مهربانانه» به یکدیگر بگوییم هر ماسک جان چه تعداد عزیز را نجات می‌دهد.

چه دولت و نهادهای مسئول جریمه تعیین کنند و یا نکنند، چه بتوانند بگیرند یا نگیرند، این یک مسأله است اما مسأله و مسئولیت اصلی برعهده ما مردم است. رعایت کنیم، ماسک بزنیم و از تردد غیرضرور جلوگیری کنیم. نباید رسم سوگواری عادی شود. پایان این روایت تلخ، شکست مرگ و رنج کرونایی است و آن فقط با همراهی مردم صورت می‌گیرد. ماسک و قرنطینه اولین راهکار است، بیاییم حداقل آخرهمین هفته سفر نرویم و پاساژگردی نداشته باشیم. ماسک بزنیم و شوخی نگیریم. بیاییم دست به دست هم کاری کنیم کارستان.

منبع: تابناک

کلیدواژه: خان طومان محمدرضا شجریان جریمه کرونایی شهدای خان طومان ویروس کرونا گسترش کرونا مرگ و میر بحران کرونا ماسک پروتکل های بهداشتی خان طومان محمدرضا شجریان جریمه کرونایی شهدای خان طومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۰۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • حجازی: هوادار واقعی استقلال کاری به نتیجه ندارد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس