Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@04:28:53 GMT

شعائر حسینی با روح و جوهر اسلام ارتباط دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۰۴۷۸

شعائر حسینی با روح و جوهر اسلام ارتباط دارد

استاد جامعه المصطفی یکی از مصادیق شعائر الهی را شعائر حسینی برشمرد و گفت: مسلمانان باید شعائر حسینی را بزرگ بدارند، چرا که با روح و جوهر اسلام ارتباط دارد و بر اساس شعائر است که اسلام استوار می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، وبینار اربعین حسینی و خانواده متعالی، عصر امروز در محورهایی نظیر تأثیر نهضت حسینی بر جامعه بشری، حضور بانوان در شعائر حسینی، نقش مفاهیم دینی در تثبیت جایگاه خانواده، تبیین سبک زندگی حسینی و خانواده حسینی عنصر سازنده تمدن اسلامی، به دو زبان فارسی و عربی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وبینار که به همت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین برگزار شد، زینب شریعتمدار، مدرس جامعةالمصطفی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرموده‌اند برای مراقبت از انقلاب باید مراقب خانواده باشیم، گفت: ایشان در بیان دیگری می‌فرمایند ما در این نگاه اول باید ذهنمان را از آموزه‌های غربی پاک کنیم تا بتوانیم آنچه اسلام به ما می‌گوید را دریافت کنیم. اگر با نگاه توحیدی به خانواده نگاه کنیم، می‌فهمیم که باید برنامه توحیدی برای خانواده داشته باشیم و هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی خانواده، توحیدی باشد.

وی خانواده امام حسین(ع) را الگوی خانواده توحیدی دانست و گفت: باید ببینیم آنها چه کرده‌اند، ما هم آن را انجام دهیم. وقتی زندگی حضرت خدیجه(س) را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم تمام آنچه را داشت، خرج اسلام کرد و این نشان می‌دهد حضرت برای خود هیچ نمی‌خواست و فقط برای اسلام همه چیز را می‌خواست. حضرت زهرا(س) هم دست فرزندان خود را می‌گرفت و در کوچه‌های مدینه حرکت و مردم را به بیعت و حقانیت امیر مومنان دعوت می‌کرد. حضرت زینب را که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم قطعاً اگر ایشان نبود، نمی‌توانستیم درک درستی از اسلام داشته باشیم. اینها الگوهای زن و خانواده متعالی در اسلام هستند.

شریعتمدار در تحلیل چگونگی نیل به چنین خانواده‌ای، گفت: در دین ما دعوت به رهبانیت نشده، بلکه برعکس جهان اسلام اگر می‌خواهد متدین‌تر و متقی باشد، باید در صحنه حاضرتر و احساس مسئولیت بیشتری در قبال جهان داشته باشد و باید مجهزتر در جامعه جهانی حضور داشته باشد و نسبت به هر آنچه در اطرافش هست، احساس مسئولیت کند و این کار با تعریف ولایت برای خانواده‌ محقق می‌شود.

نقش شعائر در یادآوری اصول

جنان واسطی‌پور، استاد جامعةالمصطفی نیز بحث شعائر و اهداف حسینی را مطرح کرد و گفت: شعائر به مجموعه‌ فعالیت‌هایی گفته می‌شود که علامت‌ها و رموزی را نشان می‌دهد و نقش آن یادآوری انسان به مبانی و اصولی است که به آن ایمان دارد. در حقیقت ارزش‌ها، اصول و مبانی جوهره دین و شعائر رموز و دلالت‌هایی است که به انسان آن اصول را یادآوری می‌کند. شعائر وسیله محقق شدن هدف هستند، اما خودشان هدف و غایت نیستند.

وی با ذکر مثالی، گفت: وقتی قرآن در خصوص عبادت‌ها صحبت می‌کند، آنها را وسائلی در نظر می‌گیرد که مبادی و اصول را متذکر می‌شود. مثل روزه که قرآن می‌فرماید روزه وسیله‌ای برای تحقق تحصیل تقوا است. از حضرت علی(ع) روایت شده که برای اسلام غایت‌هایی است، پس منتهی به غایات شوید.

واسطی‌پور یکی از مصادیق شعائر الهی را شعائر حسینی برشمرد و گفت: مسلمانان باید شعائر حسینی را بزرگ بدارند، چرا که با روح و جوهر اسلام ارتباط دارد و بر اساس شعائر است که اسلام استوار می‌ماند. شعائر یکی از مصادیق تعلق به جبهه حق و توحید است و زیارت‌، نوحه‌سرایی‌ و برپایی موکب‌ نیز از جمله شعائر و وسائلی هستند که اصول توحیدی را حفظ کرده و نشان‌دهنده استواری و محکم بودن ارزش‌های توحیدی هستند.  

وی با اشاره به زیارت به عنوان مهم‌ترین رکنی که اهل بیت(ع) در این زمینه بر اهمیت آن متمرکز شده‌اند، گفت: زیارت یکی از مهم‌ترین شعائر حسینی است و ائمه(ع) به آن توجه زیادی داشتند و پیروان خودشان را هم به آن توصیه و نحوه انجام آن را آموزش می‌دادند. زیارت از جمله امور عبادی خداوند متعال به حساب می‌آید که معصوم بر انجام آن تأکید داشته است.

 

ساجده حائری، رئیس دانشکده الکوثر جامعةالمصطفی در بغداد نیز به بیان آنچه که امام حسین(ع) برای بشر انجام داده و تأثیر عملکرد ایشان بر زندگی فردی و رفتار اجتماعی مردم پرداخت و گفت: انسان دو هویت بدن و هویت روح دارد که هویت بدن در خوراک، پوشاک، زندگی، ازدواج، تجارت و ... نمود دارد، لذا در زندگی مادی به این هویت نیاز داریم، اما هویت روح در اخلاق، اصول، علم و تقوا نمود دارد و جایگاه‌هایی را نشان می‌دهد که انسان شخصیت معنوی خود را بروز می‌دهد. امام حسین(ع) به خاطر آزاد کردن انسان‌ها از عبودیت غیر قیام کردند و آنچه که می‌خواستند، این بود که انسان هویت روحی‌اش را آشکار کند.

 

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: خانواده متعالی اربعین حسینی شعائر حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۰۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج

همزمان با دهه کرامت و روز دختر روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه مراسمی با عنوان «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌الاسلام برومند رازیانی ظهر امروز در جلسه قرارگاه رسانه‌ای فضای مجازی با موضوع روز دختر که در صداوسیمای کردستان برگزار شد، اظهار داشت: هر نوع رویداد و برنامه‌ای که پیوست رسانه ای داشته باشد، بازخورد و  ضریب خوبی در سطح جامعه خواهد داشت.

وی گفت: به مناسبت دهه کرامت و روز دختر روز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه مراسمی با عنوان «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج برگزار می‌شود که برنامه‌ای چند بعدی و پرمحتوا و مناسب تمام رده‌های سنی است و صرفاً یک جشن و هیاهوی شاد نیست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان با بیان اینکه این جشن با استفاده از ظرفیت‌های بومی و چهره‌های توانمند ملی اجرا می‌شود، افزود: اجرای سرود دختر ایران، دف نوازی، موسیقی، استندآپ بومی و ملی و برنامه ویژه کودکان از جمله برنامه‌های این مراسم خواهد بود.

وی با ذکر اینکه تعدادی از بازیگران «نون.خ» نیز در این مراسم حضور پیدا خواهند کرد، عنوان کرد: در پایان به قید قرعه جوایزی به شرکت‌کنندگان اهدا خواهد شد، از همه مردم برای حضور باشکوه در این جشن دعوت می‌شود تا بلکه آئیینی در شأن و کرامت دختران این دیار برگزار کنیم.

رازیانی خواستار فضاسازی شهری و پوشش کامل رسانه‌ای شد و ابراز داشت: امیدواریم با همراهی سایر دستگاه‌ها بتوانیم برنامه باشکوهی برگزار کنیم.

ضرورت هویت‌سازی و الگوسازی زنان موفق 

آمنه غلام‌ویسی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان نیز در این جلسه به وضعیت زنان قبل و بعد از اسلام اشاره و اظهار داشت:  دشمنان ایران و اسلام برای ضربه به خانواده و زنان ایرانی هجوم آورده و متأسفانه در تلاش برای گرفتن هویت زن و‌ دختر ایرانی هستند.

وی گفت: هیچ زن و دختری در دنیا به اندازه زن و‌ دختر ایران جایگاه و حرمت ندارد و خوشبختانه دختران در میان خانواده‌ها بسیار مورد توجه و ارزشمند هستند اما غربی‌ها اجازه شناسایی هویت زن و دختر ایرانی را نمی‌دهند و با القا کردن زن درجه پایین و تبلیغات منفی؛ سبک زندگی اسلامی، پوشش حجاب، فرهنگ و لباس را زیر سؤال برده و زنان را مجبور می‌کنند علی‌رغم میل باطنی از ارزش‌های خود دست بکشند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان با بیان اینکه دشمنان در فضای مجازی دنبال رواج بی‌بندوباری و بدحجابی هستند، تصریح کرد: زنان باید بسیار مراقب و فریب توطئه‌های آنان را نخورند، حمله به هویت زن کُرد از دسیسه‌های بدخواهان است، آنان بنیان و وخانواده‌های ایرانی را مورد حمله قرار داده تا به اهداف شوم خود برسند.

غلام‌ویسی بر ضرورت تولید محتوا و الگوسازی و استفاده در جامعه تأکید کرد و افزود: دختران و زنانی در روستاهای دور افتاده استان هستند که مستعد و توانمندی‌های زیادی دارند، بنابراین می‌توان اینها را به جامعه معرفی کرد. الگو سازی از دختر و زن کُرد بسیار مهم بوده و باید همه دستگاه‌ها در کنار صداوسیما و رسانه‌ها پای کار بیایند.

دانش‌آموزان با هویت و اصالت ایرانی آشنا شوند

عیسی فلاحی، معاون فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: بیشتر کلید واژه‌ها باید در بحث هویت دینی و ملی باشد چراکه در بحران جامعه زنان و جوانان امروزه فراموشی هویت دینی و ملی است. 

وی گفت: هویت ما ابتدا از خانواده شروع می‌شود، وقتی پدران و مادران ما به دختر خود اجازه می‌دهند که در سطح جامعه با بی‌حجابی در جامعه حضور یابند قطعا طرح نور و صیانت جواب نمی‌دهد، لذا باید در سطح  خانواده الگو سازی و قانع شوند.

وی بر ضرورت الگوگیری و ترویج سبک زندگی اسلامی در سطح جامعه تأکید کرد و گفت: در این راستا چهره‌های ملی، فاخر و موفق جامعه که در کتاب‌ها نیز معرفی شده‌اند، به جامعه شناسانده و دانش‌آموزان را با هویت و اصالت ایرانی اسلامی آشنا کرد. 

معاون  ارشاد اسلامی استان کردستان تصریح کرد: متأسفانه در حوزه پرورشی کل دستگاه‌ها ضعیف عمل کرده و این خلاء در مدارس می‌لنگد، باید در بحث هویت ملی و الگو سازی زنان موفق در عرصه‌های تاریخی و اجتماعی تلاش بیشتری صورت گیرد و رسانه‌ها نیز ما را همراهی کنند.

آگاه‌سازی خانواده‌ها کلید واژه مقابله با آسیب‌های فضای مجازی

سرهنگ منصوری سرپرست پلیس فتای استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به تهدیدات و هجمه‌های دشمنان اظهار داشت: فضای مجازی علاوه بر محاسن و کارکردهای مفید آن موجب آسیب‌های بسیاری برای نسل جوان و دختران دارد، متأسفانه استفاده از فضای مجازی محدودیت زمانی و مکانی نداشته و استفاده از آن بسیار آسان است که طبق آمار روزانه 3 تا 7 ساعت دختران در این فضا حضور دارند.

وی خواستار آگاه‌سازی و ارتقای سوادرسانه خانواده‌ها شد و گفت: انتظار می‌رود که والدین فعالیت فرزندان خود در فضای مجازی را کنترل و هدیا کنند چراکه در صورت سهل‌انگاری، جرایم و مشکلات زیادی در این حوزه پیش‌روی آنان وجود دارد.

سرپرست پلیس فتای استان کردستان آگاه‌سازی خانواده‌ها را کلید واژه مقابله با آسیب‌های فضای مجازی ذکر کرد و افزود: در همین راستا کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی مختلفی در طول سال برگزار می‌شود که امیدواریم خانواده‌ها همراهی کنند. آموزش و آگاه‌سازی بزرگترین و مؤثرترین راه است تا والدین بتوانند استفاده از فضای مجازی در خانواده خود را مدیریت کنند.

منصوری با یادآوری اینکه دشمنان با استفاده از بستر فضای مجازی دنبال ترویج بی‌بندوباری در جامعه هستند، بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و بیان داشت:  آموزش و آگاه سازی والدین و جوانانمان می‌تواند تهدیدات این حوزه را کاهش دهد.

سبک زندگی دخترانه

لیلا حیدری، مشاور امور بانوان اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، ارزش بسیاری برای زن ایرانی و اسلامی نهاده و در این راستا ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) را به عنوان روز دختر برای ارزش نهادن و اعتباری بخشی به دختران نام‌گذاری کرده است.

وی  افزود: به مناسبت گرامیداشت این ایام؛ برنامه‌های مختلفی اعم از دیدار دختران با استاندار کردستان، طرح سبک زندگی دخترانه، برنامه سبک و هویت دختران و محافل دختران در سطح استان برگزار خواهد شد.

حیدری تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود هویت سازی و الگو سازی دختران در حوزه‌های علمی، آموزشی، هنری و ورزشی با پوشش بومی و‌ محلی و به منظور ترویج حجاب و عفاف در برنامه‌ها مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام/484/

دیگر خبرها

  • وعده صادق موجب افتخار جهان اسلام شد
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج
  • امام (ره) به ایران و ایرانی و اسلام هویت داد
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • فارس میزبان پیکر مطهر شهید علاءالدین اسدپور می‌شود
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است