Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از قشم، مرتضی شیخ زاده در جلسه هم اندیشی اعضای کلینیک حقوق کودکان قشم و نمایندگان سازمان های مردم نهاد این جزیره، اظهار کرد: فعالیت در حوزه کودکان و نوجوانان دارای حساسیت بالایی است که می تواند در آینده جزیره و کشور تاثیرگذار باشد به همین دلیل نیازمند حضور متخصصین برای تربیت بهتر سلامت روان کودکان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: کودکان سرمایه های آینده جزیره قشم محسوب می شوند و نیاز داریم تا با حساسیت بیشتر در حوزه پیشگیری از آسیب ها و انجام آموزش های هدفمند با هدف تربیت نسل فرهیخته و ماهر برای فردای کشور فعالیت کنیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به حضور داوطلبانه سمن ها در فعالیت های اجتماعی، تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد جزیره قشم به واسطه ارتباط نزدیکی که با جوامع محلی دارند، دارای این ظرفیت هستند که در رفع آسیب های اجتماعی و نابسامانی های درون جامعه به ویژه در حوزه کودکان و خانواده به عنوان یکی از مهمترین پایگاه های موثر در جهت دهی ساختارهای اجتماع، فعالیت کنند.
به گفته شیخ زاده، افزایش آگاهی و اطلاع رسانی صحیح و در دسترس بودن و همچنین تقویت علمی و آموزشی سمن ها می تواند موجب بهبود نقش آفرینی آنها در حوزه های اجتماعی شود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان های مردم نهاد قشم می توانند با همکاری نیروهای متخصص و افزایش سطح علمی خود به ارائه خدمات مشاوره در حوزه سلامت روان و همچنین مسائل حقوقی مرتبط با کودک و خانواده بپردازند و در این مسیر کلینیک حقوق کودکان نیز با آنها همراهی خواهد کرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه بحران افسردگی میان کودکان باید جدی گرفته شود، ادامه داد: پیشگیری هوشمندانه و مداخله های بهنگام در موضوعات کودکان از اصول مهم در تربیت و پرورش آنان است و انتظار می رورد که با درک این مهم که کودک در لحظه به حمایت و پروررش نیاز دارد، در راستای امور این قشر برنامه ریزی و فعالیت شود.
شیخ زاده بیان کرد: برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه های سلامت روان و همچنین آشنایی با مسائل مرتبط با حقوق کودکان یکی از فعالیت های موثر در این زمینه می تواند باشد که با هماهنگی سازمان های مردم نهاد و همراهی جوامع محلی نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به آسیب های فضای مجازی برای سلامتی روان کودکان، خاطرنشان کرد: با نظر مساعد امام جمعه محترم شهرستان قشم و دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان، کارگاه مصادیق مجرمانه در فضای مجازی برای کودکان برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد: راه اندازی کلینیک حقوق کودک در جزیره قشم یکی از ظرفیت های مناسب جهت بررسی آسیب شناسانه شرایط موجود و همچنین برنامه ریزی جهت بهبود وضعیت کودکان و خانواده در جزیره قشم خواهد بود.
برنامه ریزی جهت آموزش خانواده ها در زمینه حقوق کودک
براساس این گزارش، رییس دفتر نمایندگی انجمن علمی حقوق کودک قشم نیز در این جلسه اظهار کرد: مشکلات و معضلات فراوانی در حوزه آسیب های اجتماعی ویژه کودکان وجود دارد، اما خوشبختانه در سال های اخیر توجه بیشتری به موضوع شده و مسائل مربوط به حقوق و سلامت جسم و روان کودکان به عنوان یک اولویت تعریف شده است.
محمدرضا عباسی با اشاره به اینکه مساله حقوق کودکان یکی از موضوعات مورد اجماع جهانی و تمامی کشورهاست، افزود: طی سال های گذشته با تدوین منشور حقوق شهروندی و همچنین لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان اقدامات مناسبی در این حوزه اجرایی شده است.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم برنامه ریزی خوبی جهت ارائه خدمات و مشاوره در حوزه کودکان داشته باشیم، نیازمند بررسی جامع و گزارش های آسیب شناسانه از وضعیت کودک، نوجوان و خانواده در جزیره قشم هستیم.
به گفته عباسی؛ با استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد جزیره قشم به واسطه ارتباط نزدیک و خوب آنها با جوامع محلی، اقدامات مختلفی را جهت افزایش آگاهی و آموزش خانواده ها می توان برنامه ریزی کرد.
رییس دفتر نمایندگی انجمن علمی حقوق کودک قشم تصریح کرد: در جزیره قشم همکاری و همراهی خوبی میان سازمان های مردم نهاد، سازمان منطقه آزاد قشم و سایر نهادها در جهت مقابله با آسیب های اجتماعی به ویژه در حوزه کودکان را شاهد هستیم و راه اندازی کلینیک حقوق کودک نیز می تواند موجب تقویب این همکاری ها شود.
وی با اشاره به موقعیت ویژه جزیره قشم در حوزه های اجتماعی، خاطرنشان کرد: فعالیت کلینیک حقوق کودک با استفاده از نیروهای متخصص در حوزه های مختلف، شرایط را برای تبدیل شدن قشم به یکی از قطب ها و الگوهای کشور در حوزه حقوق کودکان فراهم کرده است.
عباسی در پایان بیان کرد: آگاهی سازی و اطلاع رسانی صحیح برای خانواده ها در سریع ترین زمان ممکن، ارائه خدمات مشاوره حقوقی و روانشناسی به خانواده ها و کودکان، برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه های آموزشی جهت استفاده خانواده ها و همچنین آشنایی بیشتر کودکان با حقوق خود از مهمترین برنامه های آتی کلینیک حقوق کودک در قشم است که امیدواریم با همراهی سازمان های مردم نهاد جزیره در آینده نزدیک عملی شوند.
استفاده از ظرفیت خانه سمن ها برای احیای حقوق کودک در قشم
در بخش دیگری از این جلسه مدیر امور اجتماعی و سلامت سازمان منطقه آزاد قشم نیز بیان کرد: سازمان های مردم نهاد جزیره ظرفیت بسیار خوبی در جهت شناسایی مسائل جامعه و فعالیت در راستای بهبود وضعیت و همچنین کاهش آسیب های اجتماعی دارا هستند.
فرشته سلجوقی ادامه داد: راه اندازی خانه سمن ها و مدیریت این مجموعه توسط نمایندگان سازمان های مردم نهاد و بخش غیردولتی فعال در قشم، یکی از برنامه های آینده جهت همکاری بیشتر و تقویت توانمندی سمن ها در جزیره می باشد.
وی افزود: آموزش و ترویج حقوق کودک، مشاوره و معاضدت حقوقی، مشاوره روانشناختی و مددکاری اجتماعی و مدیریت آسیب های کودکان از جمله کارکردهای کلینیک حقوق کودک در قشم است.
مدیر امور اجتماعی و سلامت سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: راه اندازی نخستین کلینیک حقوق کودک در مناطق آزاد کشور در جزیره قشم می تواند بستر را برای تحول در احیای حقوق کودکان و حمایت از این قشر در جزیره را فراهم کند.
گفتنی است، در جلسه هم اندیشی اعضای کلینیک حقوق کودک قشم با سازمان های مردم نهاد در این جزیره، نمایندگانی از هفت سمن فعال در حوزه های مختلف اجتماعی حضور داشتند و در پایان این جلسه به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

۴۶

کد خبر 1442897

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد سازمان های مردم نهاد جزیره سازمان منطقه آزاد قشم کلینیک حقوق کودک آسیب های اجتماعی حوزه کودکان جزیره قشم برنامه ریزی حقوق کودکان خانواده ها جوامع محلی راه اندازی آسیب ها سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران کودک‌همسری در آمریکا

ایالات متحده در حالی با ازدواج کودکان و ازدواج اجباری در کشورهای دیگر مخالف است و آن کشورها را متهم به نقض حقوق کودکان می‌کند که قوانین این کشور از کسانی که در معرض این امر هستند محافظت نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، در تاریخ چهار آوریل امسال، قانونگذاران ایالتی در «ویرجینیا»ی آمریکا به اصلاح قانون ایالتی رأی داده تا از کودک همسری جلوگیری کنند و چند روز بعد نیز فرماندار «گلن یانگکین» این قانون را امضا کرد. این رای در این ایالت یک اقدام مهم برای حقوق کودکان بود.

ویرجینیا دوازدهمین ایالت از مجموع ۵۰ ایالت آمریکاست که ازدواج کودکان را ممنوع کرده است. این در حالیست که فعالان حقوق کودکان تاکید دارند که ممنوعیت ازدواج کودکان و  محافظت از خردسالان در برابر سوءاستفاده و تعرض در سراسر ایالات متحده اجرایی شود.

تا سال ۲۰۱۷ میلادی، ازدواج کودکان در سراسر ایالات متحده تحت شرایط خاصی قانونی بود، از جمله در صورت رضایت والدین یا قاضی، یا اگر کودک خردسال باردار بود یا فرزند داشت.

مقامات این کشور اعلام کرده‌اند: تنها ۱۲ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا ازدواج کودکان را ممنوع کرده‌اند و ما باید قوانین را اصلاح کرده و کودک‌همسری را در تمام ایالات ممنوع کنیم.

بر اساس داده‌های یک مطالعه جدید، اگرچه آمریکایی ها اغلب ازدواج کودکان را یک مشکل خارجی تصور می‌کنند اما واقعیت این است که آنها «مانند کبکی که سر خود را در برف فرو برده»، از رواج این موضوع در کشور خود غافل مانده‌اند در حالی که طبق آمار کارشناسان، این پدیده  به طور چشمگیری در سراسر ایالات متحده گسترده است.

بر اساس آمارهای رسمی منتشرشده، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ میلادی حدود ۳۰۰ هزار کودک به طور قانونی در ایالات متحده ازدواج کردند. برای مثال کالیفرنیا هیچ حداقل سنی را برای ازدواج مشخص نکرده است و سالانه بیش از ۸۰۰۰ کودک در این ایالت ازدواج می‌کنند.

۸۶ درصد از ازدواج های کودکان گزارش شده در ایالات متحده بین بزرگسالان و افراد زیر سن قانونی، اغلب دختران ۱۶ ساله بوده اما گاهی اوقات در سن ۱۲ سالگی نیز رخ داده است.

کارشناسان آمریکایی تاکید می‌کنند عدم اصلاح قوانین موجود یا تعیین قانونی مشخص در رابطه با ازدواج کودکان، نوعی خشونت مبتنی بر جنسیت و نقض حقوق بشر در این کشور است. علاوه بر آزار جسمی و روحی، کودکان را در معرض خطر فقر و استثمار قرار می‌دهد و فرصت های آموزشی و اقتصادی را از آنها سلب می‌کند.

این گزارش می‌افزاید پدیده کودک‌همسری عامل اصلی ترک تحصیل دختران نوجوان در سراسر جهان است. در ایالات متحده نیز زنانی که قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می کنند، ۵۰ درصد بیشتر احتمال دارد که دبیرستان را ترک کنند، چهار برابر کمتر از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند و ۳۱ درصد بیشتر در فقر زندگی می‌کنند. پیامد ازدواج در این سنین در سراسر زندگی آنها طنین‌انداز می‌شود و چرخه‌های فقر بین نسلی را تداوم می بخشد.

اما از آنجایی که در آمریکا هیچ قانون فدرال جامعی برای تعیین حداقل سن ازدواج وجود ندارد و قوانین ایالتی برای ازدواج کودکان پر از خلأها هستند، این رویه همچنان ادامه دارد. همچنین این «باورِ خلاف واقع» مبنی بر اینکه ازدواج کودکان، فقط مشکل کشورهای دیگر است و نمی‌تواند در ایالت متحده اتفاق بیفتد، بحث‌های عمومی سازنده و قوانین مؤثر را مسدود می‌کند.

این باور نادرست به چرخه غفلت و بی‌عملی دامن می‌زند و دولت‌ها را از انجام اقدامات مؤثر باز می‌دارد.

به گزارش الجزیره، در حالی که ایالات متحده صریحاً با ازدواج کودکان و ازدواج اجباری در کشورهای دیگر مخالف است، قوانین علیه آن در داخل ایالات متحده ناقص و ضعیف است و از کسانی که در معرض خطر هستند، محافظت نمی‌کند. در واقع، اکثر ایالت های ایالات متحده با استانداردهای بین المللی حقوق کودک سازگار نیستند.

کارشناسان می‌گویند پایان دادن به ازدواج کودکان در ایالات متحده ابتدا مستلزم شناخت آن به عنوان یک مشکل فوری و مداوم داخلی است.

همه ایالت ها باید برای تصویب و اجرای یک چارچوب قانونی قوی که حداقل سن ازدواج را ۱۸ سال تعیین می کند، بدون استثناء تلاش کنند. این وظیفه سیاستگذاران و ... است که در برابر ازدواج کودکان بایستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار
  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • برگزاری روانشناسی خودمانی در بهشت مادران
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود