Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ایران در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت با وجود تروریسم اقتصادی و همچنین همه‌گیری کرونا، توانسته‌ایم در شاخص‌های توسعه رشد داشته باشیم.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، علی حاجیلاری روز دوشنبه در نشست کمیته دوم هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با موضوع توسعه پایدار برگزار شد، افزود: سال ۲۰۲۰ نقطه عطفی در عزیمت ما به سمت توسعه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما با چالشی هولناک در سطح جهانی مواجهیم که زندگی و معاش همه مردم در سراسر دنیا را به شکل بی‌سابقه‌ای تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: شدت این چالش به گونه‌ای است که دستاورد دهه‌ها تلاش برای نیل به توسعه‌ پایدار را از بین برده است. متاسفانه در چنین شرایط خطیری که جهان بیش از هر زمان دیگری به همبستگی و اتحاد نیاز دارد، با مازاد رویکردهای یکجانبه و کسری راه حل‌های چندجانبه روبرو هستیم.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: در حالیکه تمام جهان با فاجعه‌آمیزترین همه‌گیری عصر مدرن دست به گریبان است، آمریکا به تحمیل اقدامات قهرآمیز یکجانبه‌ نامشروع خود ازجمله تحریم‌های غیرقانونی بر کشورهایی که از عواقب دردناک این بیماری رنج می‌برند، ادامه می‌دهد.

حاجیلاری اظهار کرد: درحالیکه اصولا بکارگیری اقدامات یکجانبه قهرآمیز، تحت هر شرایطی غیرقانونی است اما تداوم تحمیل اینگونه اقدامات و اعمال تحریم‌های جدید بر کشورها ازجمله ایران، آنهم در چنین شرایط بحرانی، گناهی نابخشودنی است.

وی تصریح کرد: در حقیقت، کشور من اکنون در دو جبهه می‌جنگد؛ جبهه‌ نخست، جنگ علیه بیماری کرونا و جبهه‌ دوم، مقابله با تروریسم اقتصادی و بهداشتی آمریکا است.

نماینده ایران در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در عین حال خاطرنشان کرد: با وجود همه‌ فشارها و تحریم‌های ناعادلانه و غیرقانونی، ما به تلاش خود ادامه دادیم و در نتیجه‌ این تلاش‌ها، براساس گزارش سال ۲۰۲۰ توسعه پایدار، ایران توانسته بین ۱۶۶ کشور، رتبه ۵۶ را به لحاظ شاخص‌های توسعه‌ای کسب کند.

حاجیلاری یادآور شد: در بخش آموزش، محو بی‌سوادی و مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف جامعه، ایران تقریبا به اهداف تعیین‌شده دست یافته است. در رابطه با کاهش تاثیر تغییرات اقلیمی، تحریم‌های یکجانبه‌ نامشروع و شرایط ناشی از آن، موجب شده دسترسی ایران به ابزار اجرایی کنوانسیون تغییرات آب و هوایی بسیار محدود شود. با وجود همه‌ این موانع، ایران در پیشبرد راهبرد اقتصاد کم کربن خود توانسته گام‌های مهمی بردارد.

وی اضافه کرد: موضوع توفان‌های شن و گرد و غبار، یکی از چالش‌های چندلایه‌ای است که ما در منطقه‌ خود با آن دست به گریبان هستیم و سهم ایران از ریزگردها به دلیل ارتباط متقابل میان خشکسالی، بیابان‌زایی و عوامل متعدد دیگر، بیشتر، شدیدتر و پیچیده‌تر است.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: ایران در بخش اعظم فصل خشک سال، با شدیدترین وضعیت ریزگردها روبروست و در این رابطه، طرح ملی جامعی برای مقابله با چنین وضعیتی تدوین شده و درحال اجرا است و آمادگی دارد با همه‌ کشورهای منطقه در این خصوص همکاری کند.

حاجیلاری خاطر نشان کرد: اقدامات یکجانبه‌ قهرآمیز ازجمله تحریم‌های غیرقانونی با تاثیرات فرامرزی علیه کشورهای درحال توسعه، به شدت فزونی یافته و علاوه بر رنج بی‌اندازه‌ انسانی، کشورها را از حق مسلم خود برای نیل به توسعه محروم کرده است.

وی تاکید کرد: اینگونه اقدامات در عین حال، تحقق اهداف توسعه پایدار را تضعیف و روند پیشرفت‌هایی که تا کنون در این عرصه انجام شده را معکوس می‌سازد. در چنین شرایط وخیم و ناعادلانه‌ای، تعهد قوی و مجدد به چندجانبه‌گرایی، بسیار ضروری است. این مساله به ویژه هنگامی که حیات یک ملت و توسعه‌ یک کشور با تروریسم اقتصادی تهدید می‌شود، اهمیت بیشتری دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تروریسم اقتصادی تروریسم اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۲۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!