Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان ملل مذاکرات آتی لیبی در تونس را فرصتی واقعی برای پیشروی در روند سیاسی این کشور جنگ زده توصیف کرد و از طرف های لیبیایی خواست منافع ملی را بر منافع حزبی و فردی مقدم کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، استیفانی ویلیامز، رئیس هیئت حمایتی سازمان ملل از لیبی گفت، مجمع گفتگوی سیاسی لیبی که تونس ابتدای ماه نوامبر میزبان آن خواهد بود فرصتی واقعی برای دستیابی به پیشرفت در روند سیاسی لیبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پس از دیدار با قیس سعید، رئیس جمهوری تونس گفت، اراده صادقانه جناح های مختلف لیبی برای دستیابی به آشتی ملی را لمس کرده است.

ویلیامز گفت، در نشست گفتگوی لیبی در تونس که به صورت مجازی ۲۶ اکتبر آغاز و ابتدای نوامبر به صورت مستقیم ادامه پیدا می کند تعدادی از اعضای پارلمان طبرق و شورای عالی دولت وفاق ملی و شرکت کنندگانی که سازمان ملل انتخاب کرده، حضور خواهند داشت.

وی در خصوص حضور خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شورشی موسوم به ارتش ملی و فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی در این گفتگو تصریح کرد، شرط مشارکت در این گفتگو عدم تقاضای تصدی مناصب عالی دولتی است. هدف از این نشست رسیدن به انتخابات ملی است.

نهاد ریاست جمهوری تونس اعلام کرد، ویلیامز برای تدارک مقدمات لازم جهت انجام این گفتگوی سیاسی لیبی و در جریان قرار دادن رئیس جمهوری تونس از نتایج نشست برلین پیرامون لیبی به تونس سفر کرده است.

رئیس جمهوری تونس هم به نوبه خود ابراز خوش بینی کرد که این گفتگوی لیبی مقدمه ای برای دستیابی به توافقی باشد و به درگیری که از سال ۲۰۱۱ در این کشور ادامه دارد، پایان دهد.

سعید گفت، تونس تمام امکانات لجستیکی و مادی خود را برای موفقیت گفتگوهای لیبی فراهم خواهد کرد.

در همین راستا، عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری الجزایر از میزبانی تونس از مجمع گفتگوی سیاسی لیبیایی -لیبیایی در ماه نوامبر استقبال کرد و در تماس تلفنی که از سوی همتای تونسی اش برقرار شد، گفت، الجزایر همیشه در کنار تونس بوده است.

وی افزود، موضع الجزایر درباره بحران لیبی ثابت و مبتنی بر این امر است که باید این بحران از طریق راه حل مسالمت آمیز و سیاسی ناشی از اراده ملت لیبی حل و فصل شود.

محمد القبلاوی، سخنگوی وزارت خارجه لیبی روز دوشنبه اعلام کرده بود، الجزایر تمایل خود را برای شرکت در گفتگوی لیبی که در حال حاضر جریان دارد، اعلام کرد.

در قاهره از روز یکشنبه نشست های مربوط به روند قانون اساسی لیبی با نظارت سازمان ملل و مشارکت دو هیئت از شورای پارلمان دولت شرق لیبی و شورای عالی دولت وفاق ملی ادامه دارد.

همچنین طرف های گفتگوی لیبی در نشست های خود در مراکش روز چهارشنبه پیرامون استانداردهای مناصب حاکمیتی به تفاهماتی دست یافتند.

لیبی، کشوری غنی از نفت و سالهاست که به صحنه درگیریهای مسلحانه آن هم با حمایت کشورهای عربی و غربی بدل شده و نیروهای خلیفه حفتر و دولت وفاق ملی لیبی که در سطح بین الملل به رسمیت شناخته شده است، بر سر مشروعیت و قدرت با یکدیگر درگیر هستند و در اثر آن علاوه بر ویرانی و خرابی های سنگین، دهها تن از جمله مردم عادی کشته و زخمی شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران لیبی سعید قیس الجزاير دولت وفاق ملی گفتگوی لیبی جمهوری تونس رئیس جمهوری سیاسی لیبی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۲۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکار‌های تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

 رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشور‌های آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به دکتر رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • روستای فردو از افتخارات استان قم است
  • دلار با کاهش تنش‌های سیاسی برمی‌گردد/ عده‌ای برخلاف منافع ملی بازار ارز را بهم می‌زنند