Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@22:40:46 GMT

چراغ زرد سعودی‌ها به «الحریری» برای تشکیل دولت

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۳۷۲۹

چراغ زرد سعودی‌ها به «الحریری» برای تشکیل دولت

منابع آگاه به یک پایگاه لبنانی خبر دادند که عربستان سعودی بنا به دلایلی موافقت کامل خود را با اقدام نخست‌وزیر اسبق لبنان برای به عهده گرفتن منصب نخست‌وزیری اعلام نکرده است.

به گزارش مشرق، پس از آنکه «سعد الحریری» نخست‌وزیر اسبق لبنان از آمادگی خود برای تشکیل دولت در این کشور خبر داد و یک روز پس از این اعلام، رایزنی‌های خود را با فراکسیونی‌های لبنان آغاز کرد، منابع آگاه به پایگاه خبری «النشره» اطلاع دادند که عربستان سعودی همچنان به او چراغ سبز نشان نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: سه نخست‌وزیر پیشین لبنان: ابتکار حریری برای ما الزام‌آور نیست

النشره می‌گوید که جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، تقابل آمریکایی‌ها با الحشد الشعبی در عراق، مسابقه ترکیه و اروپا بر سر مسائل مدیترانه افزون بر جنگ یمن و لیبی و از طرفی، نزدیک شدن به انتخابات آمریکا، باعث شده است که جهان در حال حاضر از پیگیری تحولات لبنان غافل باشد.

این وبگاه لبنانی با توصیف سعد الحریری به «شیخ»، می‌نویسد که یکی از علل عدم موافقت ریاض با بازگشت الحریری، تشکیل دولتی است که نماینده‌هایی از حزب‌الله در آن حضور دارند. النشره ادامه داد، با توجه به اینکه ریاض ‌بصورت علنی یا پنهان اخیرا «سیاست بی‌طرفی کامل» را در قبال لبنان در پیش گرفته و کماکان توپ را در زمین لبنانی‌ها نگه داشته است؛ با این حال، این کشور تیر خود را در تمامی مواضعش به سمت حزب‌الله نشانه رفته بطوریکه لبنانی‌ها در دهه‌های گذشته و همچنان در مقطع کنونی بی‌طرفی ریاض را در قبال لبنان احساس نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: سعدالحریری برنامه آمریکا را در لبنان اجرا می‌کند

در ادامه این گزارش آمده است، برخی این رفتار را «بی‌طرفی منفی» توصیف می‌کنند و منابع آگاه در این خصوص می‌گویند، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه از الحریری خواست که به سمت پارلمان خیز بردارد از این رو «شیخ سعد» تصمیم گرفت در تلوزیون ظاهر شود تا برای طرح فرانسه تبلیغ کند و در عین حال،‌ آمادگی خود را برای تصدی پست نخست‌وزیری اعلام کند.

منابع یادشده خبر داده‌اند، ماکرون توانسته عربستان سعودی را مجاب کند که با بازگشت نخست‌وزیر اسبق ممانعتی نداشته باشد؛ با این حال، این به معنای چراغ سبز ریاض به الحریری نیست زیرا اطلاعات نشان می‌دهد که موضع عربستان سعودی در قبال دولت لبنان متکی بر ترکیب آن است چرا که ریاض نمی‌خواهد که حزب‌الله در دولت جدید حضور داشته باشد.

النشره در ادامه می‌نویسد، با توجه به این مسئله، می‌توان گفت که چراغ قرمز عربستان سعودی به پایان رسیده است و اکنون جای خود را به چراغ زرد داده است از این رو الحریری در تلاش است تا دولتی غیرسیاسی تشکیل دهد و تمام توان خود را در این راه به کار گیرد آن هم تحت عنوان «نجات اقتصادی لبنان»؛‌ اما در واقع هدف جلوگیری از عصبانیت ریاض آن با دور کردن حزب‌الله و تبدیل کردن چراغ زرد به چراغ سبز است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ لیبی حشدالشعبی ریاض امانوئل ماکرون آمریکا لبنان سعودی ها حزب الله لبنان جمهوری آذربایجان و ارمنستان سعد الحریری ترکیه جنگ یمن اروپا دولت لبنان فرانسه عربستان سعودی عربستان سعودی نخست وزیر حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۳۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست