Web Analytics Made Easy - Statcounter

لازم است زنان برای حفظ سلامتی خود و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها تست‌های غربالگری مختلف را انجام دهند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هر سال آخرین هفته ماه مهر به عنوان هفته ملی سلامت زنان نامگذاری شده است. با توجه به همه گیری کووید ۱۹، امسال شعار "سلامت زنان در دوره کرونا" برای هفته ملی سلامت زنان انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجام‌ دادن تست‌های غربالگری نقش موثری در پیشگیری از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان دارد. این نوع تست‌ها می‌تواند بیماری‌ها را حتی پیش از بروز علائم تشخیص دهد. تست‌های مورد نیاز هر فرد بر اساس سن، سابقه خانوادگی و سابقه پزشکی او مشخص می‌شود. در ادامه به بررسی چند نمونه از تست‌های غربالگری ضروری برای سلامت زنان می‌پردازیم:

غربالگری سرطان سینه

هر چه سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود، درمان آن موثرتر خواهد بود. زنان در دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی زندگی خود باید هر یک تا سه سال، یک بار به منظور معاینه سینه به پزشک مراجعه کنند. اگر فرد عوامل خطرآفرین دیگر این بیماری را داشته باشد، باید تعداد دفعات معاینه را افزایش دهد. ماموگرافی یک ابزار تشخیص زودهنگام برای سرطان سینه است که می‌تواند توده سرطانی را پیش از اینکه فرد آن را احساس کند، تشخیص دهد. برخی متخصصان معتقد هستند که افراد پس از ۴۰ سالگی باید هر سال یکبار ماموگرافی انجام دهند و بین ۵۰ تا ۷۰ سالگی نیز می‌توان این تست را به صورت یک سال در میان تکرار کرد.

سرطان دهانه رحم

پیشگیری از بروز سرطان دهانه رحم آسان است. پزشکان معمولاً از تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV برای غربالگری این نوع سرطان استفاده می‌کنند. تست پاپ اسمیر سلول‌های غیرعادی موجود در دهانه رحم زنان را تشخیص می‌دهد؛ بنابراین پیش از تبدیل شدن این سلول‌ها به یک توده بزرگ می‌توان آن‌ها را از بین برد. علت اصلی بروز سرطان دهانه رحم، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. واکسن‌های HPV از زنان زیر ۲۶ سال در برابر بعضی انواع ویروس HPV محافظت می‌کند. البته همه انواع سرطان‌های دهانه رحم با این ویروس آغاز نمی‌شود، به همین دلیل انجام منظم تست‌های غربالگری از اهمیت بالایی برخوردار است.

پوکی و شکستگی استخوان

پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که استخوان‌های فرد ضعیف و شکننده می‌شود. تراکم استخوانی معمولاً پس از دوران یائسگی در میان زنان کاهش پیدا می‌کند و باعث بروز پوکی و شکستگی استخوان می‌شود. اولین نشانه این بیماری یک شکستگی دردناک پس از زمین خوردن جزئی یا پیچ خوردگی است، اما می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری و آن را درمان کرد. تست سنجش تراکم استخوان که DXA نام دارد، می‌تواند میزان استحکام استخوان‌ها را اندازه‌گیری کند و پوکی استخوان را پیش از بروز علائم آن تشخیص دهد. توصیه شده است که همه زنان بالای ۶۵ سال این تست را انجام دهند. اگر عوامل خطرآفرین این بیماری در افراد دیده شود، باید زودتر از سن اعلام شده این تست را انجام دهند.

سرطان پوست

سرطان پوست انواع مختلفی دارد که خطرناک‌ترین آن‌ها ملانوماست. این نوع سرطان باعث تغییر رنگ پوست می‌شود. معمولاً عوامل ارثی بر ابتلا به سرطان پوست تاثیر می‌گذارد و قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب، احتمال ابتلا به آن را افزایش می‌دهد. توصیه شده است که افراد همیشه به تغییرات پوستی مانند بروز خال، لکه، تغییر اندازه و رنگ آن‌ها توجه کنند و برای معاینه پوست خود به صورت منظم به متخصص پوست مراجعه کنند.

فشار خون بالا

هر چه سن افراد زیاد می‌شود، خطر ابتلا به فشار خون در آنها افزایش پیدا می‌کند، به خصوص اگر افراد اضافه وزن یا عادات غذایی نادرست داشته باشند. فشار خون بالا می‌تواند باعث بروز حملات قلبی یا سکته مغزی شود؛ بنابراین کاهش فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و نارسایی کلیه را کاهش دهد. فشار خون معمولی در میان بزرگسالان کمتر از ۸۰/۱۲۰ است و فشار خون بالا به مقادیر بیشتر از ۸۰/۱۳۰ گفته می‌شود.

کلسترول بالا

کلسترول بالا باعث تجمع پلاک در رگ‌ها می‌شود که در نهایت به سکته قلبی یا سکته مغزی منجر می‌شود. فشار خون بالا، دیابت و مصرف دخانیات نیز باعث ایجاد پلاک در عروق می‌شود. به این نوع اختلال، تنگ شدن رگ‌ها یا آترواسکلروز گفته می‌شود. تغییر سبک زندگی و استفاده از داروهای خاص می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهد. به منظور بررسی کلسترول خون، افراد باید به مدت ۹ تا ۱۲ ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشند. پزشکان با انجام آزمایش خون می‌توانند میزان کلسترول کل، کلسترول بد، کلسترول خوب و تری گلیسیرید فرد را که همان چربی خون است، اندازه‌گیری کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان تست های غربالگری فشار خون بالا سلامت زنان انجام دهند دهانه رحم بیماری ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۴۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان

به گزارش خبرآنلاین ،نیازهای غذایی منحصربه‌فرد هر شخص ممکن است به میزان مصرف فعلی رژیم غذایی، سطح فعالیت، سطح استرس، ژنتیک و سابقه خانوادگی، محل زندگی و در دسترس بودن غذا بستگی داشته باشد.

ایسنا در خبری نوشت:علاوه بر این، متغیرهایی مانند مصرف الکل، مصرف کافئین و حتی سفر نیز می‌توانند در این مسئله نقش داشته باشند. به عنوان مثال، کسانی که الکل بیش از حد مصرف می‌کنند، در معرض خطر کمبود ویتامین B هستند.در ادامه تعدادی از ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که برای سلامت مردان ضروری و ارزشمند هستند، معرفی شده‌اند:

ویتامین D

ویتامین D می‌تواند سطح تستوسترون سالم را در مردان افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D عاملی برای کاهش تستوسترون است و تستوسترون پایین باعث می‌شود مردان مستعد ابتلا به انواع مشکلات سلامتی مانند کمبود خواب، کاهش انرژی و متابولیسم یا اختلالات جنسی شوند؛ در نتیجه دریافت ویتامین D بخش مهمی از سلامت مردان است.

ویتامین D هم‌چنین نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان با افزایش جذب کلسیم دارد. علاوه بر این، ویتامین D با عملکرد خوب سیستم ایمنی مرتبط است. با این حال، بسیاری از مردان به دلیل کمتر قرار گرفتن در معرض آفتاب کافی در روز یا خوردن غذاهای غنی از ویتامین D، دچار کمبود ویتامین D هستند، بنابراین مصرف مکمل می‌تواند مفید باشد.

منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که برای بسیاری از عملکردهای مهم بدن، از جمله: ریکاوری عضلات، سنتز پروتئین، عملکرد اعصاب و موارد دیگر ضروری است. منیزیم در دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، بادام هندی، لوبیا سیاه، موز و اسفناج یافت می‌شود.

هم‌چنین مصرف مکمل منیزیم نیز مفید است. طبق تحقیقات، مکمل‌های منیزیم می‌توانند سطح تستوسترون خون در مردان را بهبود ببخشد و سلامت عضلانی را افزایش دهد. مقدار توصیه شده مصرف منیزیم در مردان ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلی گرم در روز (هم از رژیم غذایی و هم از مکمل) است.

امگا ۳

امگا ۳ اسیدهای چرب اشباع‌نشده چندگانه هستند که فواید متعددی برای سلامتی دارند. امگا ۳ به سلامت قلبی عروقی، سلامت مفاصل و سلامت مغز در مردان کمک می‌کند. امگا ۳ در ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به طور فراوان یافت می‌شود و در غذاهایی مانند دانه کتان، دانه چیا و گردو نیز به مقدار زیاد وجود دارد. اگر امگا ۳ کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنید، می‌توانید از طریق مصرف مکمل امگا ۳، این کمبود را جبران کنید.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های B نقش اساسی در فرآیند تبدیل غذا به انرژی دارند. ویتامین‌های B شامل تیامین (B ۱)، ریبوفلاوین (B ۲)، نیاسین (B ۳)، اسید پانتوتنیک (B ۵)، B ۶ (پیریدوکسین)، بیوتین (B ۷)، فولات (B ۹) و B ۱۲ است. این ویتامین‌ها هم‌چنین با تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی، که برای عملکرد مغز و تنظیم خلق و خوی ضروری هستند، به داشتن یک سیستم عصبی سالم کمک می‌کنند. علاوه بر این، ویتامین‌های B ۶ و B ۱۲ برای سلامت قلب و عروق بسیار مهم هستند، زیرا به تنظیم سطح هموسیستئین و تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند.

برخی از عوامل سبک زندگی می‌توانند بر سطوح ویتامین B در بدن تأثیر بگذارند. مصرف الکل می‌تواند جذب چندین ویتامین B را مهار کند. افزایش سطح استرس می‌تواند برخی از ویتامین‌های B، به ویژه ویتامین B ۶ را کاهش دهد. از سوی دیگر، رژیم‌های غذایی با مقادیر کم ویتامین B می‌تواند منجر به افزایش سطح استرس و خلق و خوی ضعیف شود.

برای دریافت ویتامین B کافی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از منابع ویتامین B یک گام کلیدی است. مصرف مکمل‌های B کمپلکس که حاوی تمام ویتامین‌های گروه B است را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

زینک (فلز روی)

روی یا زینک چندین مزیت مهم برای سلامت مردان دارد. این ماده معدنی نقش مهمی در عملکرد مناسب سیستم تولید مثل مردان، از جمله تولید اسپرم، سلامت پروستات و سنتز تستوسترون ایفا می‌کند.سطح کافی روی برای حفظ سطح تستوسترون سالم، که در میل جنسی و رشد عضلات نقش دارد، بسیار مهم است. روی هم‌چنین برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی، کمک به فعال کردن آنزیم‌های دخیل در پاسخ ایمنی و ارتقای سلامت کلی مفید است.

غذاهای غنی از روی عبارتند از: گوشت گاو، آجیل، دانه‌ها، لبنیات و تخم مرغ. مردان در صورت مصرف مکمل روی، مراقب باشند که میزان مصرف آن‌ها بیش از ۴۰ میلی گرم در روز نباشد؛ زیرا مصرف بیش از حد روی می‌تواند باعث کمبود مس شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901015

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید