Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار لوازم خانگی گفت: در حالی که طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سالانه ۲.۴ میلیارد دلار ارزش لوازم خانگی قاچاق در کشور است اما سال گذشته فقط۴۰۰میلیون تومان کشفیات در این زمینه صورت گرفته است. - اخبار اقتصادی -

حسام فتحی کارشناس بازار لوازم خانگی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه لوازم خانگی رتبه اول میزان قاچاق در کشور را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سالانه 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

4 میلیارد دلار حجم  ورود لوازم خانگی قاچاق به کشور است اما در سال گذشته فقط 400میلیون تومان کشفیات در این زمینه صورت گرفته است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

فتحی با بیان اینکه بهتر است نام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به «ستاد مشاهده قاچاق کالا و ارز» تغییر دهیم، گفت: در شرایطی که با وجود درج شناسه کالا و شناسه رهگیری امکان تشخیص لوازم خانگی قاچاق از غیر قاچاق مهیا شده است؛ اما این ستاد با بهانه‌های مختلف از وظایف خود برای کشف و ضبط کالای قاچاق سرپیچی می‌کند.

این کارشناس لوازم خانگی با بیان اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌تواند با اعزام بازرس، لوازم خانگی قاچاق را در سطح شهر جمع آوری کند، خاطر نشان کرد: اما این ستاد در انجام تکالیف قانونی خود کم‌کاری می‌کند و عملا برخورد قاطعی در این زمینه انجام نمی‌دهد. بنابراین بهتر است مأموریت کشف و ضبط قاچاق به نهادهای نظارتی و وزارت صمت محول شود.

وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدعی است که وظیفه‌ سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه مبارزه با قاچاق دارد، عنوان کرد: اگر از این ستاد یک برنامه مدون مطالبه کنید خواهید دید که دستانشان نه تنها در زمینه مبارزه با قاچاق لوازم خانگی خالی است، بلکه در مبارزه با قاچاق کالاهایی مانند قطعات یدکی، سیگار، پوشاک و بسیاری دیگر از محصولات قاچاق نیز ناتوان هستند.

نصب 2.5 میلیون کد رهگیری بر لوازم خانگی

این کارشناس لوازم خانگی با بیان اینکه از ابتدای امسال وزارت صمت در اقدامی رو به جلو از درج شناسه کالا به سمت درج شناسه رهگیری حرکت کرده است، ادامه داد: به وسیله شناسه رهگیری هر یک از اجناس به شکل منحصر به فرد «کد یکتا» دریافت می‌کنند و تاکنون بالغ بر 2.5 میلیون کد رهگیری بر لوازم خانگی صادر شده است.

وی با بیان اینکه وزارت صمت از دوسال گذشته اقدام به اجرا کردن طرح شناسه کالا و شناسه رهگیری کرده است، گفت: با کمک تولیدکنندگان و واردکنندگان، اکنون تقریبا تمام لوازم خانگی داخلی و خارجی موجود در بازار دارای شناسه کالا هستند.

آمادگی فروشندگان و تولیدکنندگان برای شروع طرح برخورد با قاچاق لوازم خانگی

فتحی با بیان اینکه تولیدات شرکت‌هایی همچون گلدیران، اسنوا، سام الکترونیک، الکترو استیل، فیلور، پارس، سینجر و بسیاری دیگر از شرکت‌ها، همگی دارای برچسب شناسه کالا هستند، ادامه داد: اکثر توزیع‌کنندگان و فروشندگان نیز در این قضیه توجیه و مطلع هستند، مثلا سایت‌ها و پلتفرم‌هایی مثل دی‌جی‌کالا، زنبیل، دیوار، شیپور، ایمالز و ترب محصولات لوازم خانگی عرضه شده خود را با شناسه کالا به خریدار تحویل می‌دهند.

این کارشناس لوازم خانگی با اشاره به اینکه در این میان سامانه جامع گارانتی هم در راستای طرح شناسه رهگیری این امکان را برای خریداران فراهم کرده تا بتوانند با استعلام از این سامانه، از اصالت گارانتی محصولات آگاهی پیدا کنند، افزود: در صورت استعلام اگر شرکت ارائه دهنده گارانتی در سامانه جامع گارانتی ثبت نشده باشد قطعاً آن محصول قاچاق است.

وی با بیان اینکه از ابتدای مردادماه امسال تمام معاملات لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت ثبت می‌شود، ادامه داد: آمار موجودی توزیع کنندگان و عمده فروشان در سامانه جامع تجارت مشخص است و هر کالایی که شناسه کالا و شناسه رهگیری نداشته باشد قاچاق محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انجمن صنایع لوازم خانگی ایران بازار لوازم خانگی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران بازار لوازم خانگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز لوازم خانگی قاچاق شناسه رهگیری سامانه جامع شناسه کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معطوف به خبر منتشره به نقل از معاون صنایع عمومی وزارت صمت مبنی بر مهندسی سود تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به رغم کاهش عرضه، توضیحات ذیل در راستای شفاف سازی اذهان عمومی در خصوص مشکلات کنونی صنایع پایین دستی، قابل ذکر است؛

در حال حاضر عمده مواد اولیه برخی از صنایع پایین دستی از بورس کالا و از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی تامین می گردد و مطابق دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مصوب ستاد تنظیم بازار، نحوه تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا که بصورت هفتگی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی محاسبه و اعلام می گردد، می بایست مبتنی بر ۹۵ درصد قیمت فوب با تسعیر نرخ ارز تالار دوم یا نیمایی انجام پذیرد و حتی در مواردی نیز قیمت پایه محاسبه شده بر اساس قیمت محصولات صادراتی شرکت های پتروشیمی قابل اصلاح و بازنگری خواهد بود، به عبارتی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید کالای نهایی، جهت عرضه در بازار داخل، به قیمت جهانی و یا صادراتی تهیه می نمایند و به تبع آن تغییرات قیمت های جهانی و یا حتی ارز نیمایی نیز بصورت مستقیم بر قیمت محصولات پتروشیمی محور که همگی تولید داخل هستند، تاثیر گذار بوده و نهایتاً اثرات این سیاست صرفاً متوجه مردم است.

مضافاً اینکه به دلیل عدم تناسب میزان عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا، بعضاً با ایجاد رقابت، قیمت ها در بورس حتی بالاتر از قیمت های جهانی در برخی محصولات عرضه می گردد که نتیجه ان، افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی صنایع پایین دستی، رشد قیمت ها در بازار و زیان مصرف کنندگان داخلی می باشد. علت عدم تناسب میزان عرضه و تقاضا در بورس، صرفاً، عملکرد وزارت صمت و بویژه معاونت صنایع عمومی است.

صدور پروانه های بهره برداری جدید بدون انجام بررسی های کارشناسی شاخص هایی از جمله نیاز کشور، وضعیت انحصار یا رقابت در بازار هر کالا و عدم توجه به پتانسیل های تولید مواد اولیه مورد نیاز آنها از سوی واحدهای پتروشیمی در بورس کالا به موازات وجود سهمیه مواد غیر واقعی برخی صنایع پایین دستی و عدم تناسب آن با میزان تولید واقعی انها به دلیل عدم انجام ظرفیت سنجی میزان تولیداظهاری از سوی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، از جمله دلایل افزایش تقاضا در بورس کالا محسوب می شوند. ضمن آنکه به دلیل تعیین نرخ ارز نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه آن با ارز بازار ازاد، صرفه اقتصادی صادرات برخی محصولات بویژه محصولات نیمه خام افزایش یافته که این تقاضای صادراتی نیز موجب افزایش میزان تقاضا در بورس کالا شده که با وجود تذکر کارشناسان به ضرورت تفکیک تقاضای صادراتی و نیاز داخلی به محصولات پتروشیمی در بورس، به دلایل نامعلومی این امر تاکنون محقق نگردیده است.

پر واضح است نتیجه این موارد، صرفنظر از افزایش قیمت کالاهای نهایی در بازار داخل و تورم، منتج به سود قابل توجه برخی واحدهای پتروشیمی حتی پس از کسر درآمدهای صادراتی آنها، در قیاس با سود صنایع پایین دستی که بعضاً مشمول سیاست های تثبیتی قیمت و یا قیمت گذاری دستوری هستند، شده که بررسی اطلاعات سامانه کودال نیز گواه این ادعا است.

حال سوال اساسی و قابل تامل این است که هدف معاون صنایع عمومی از بیان اینگونه موضوعات بدیهی که سال هاست، صنایع پایین دستی با ان مواجه هستند چیست و چرا در شرایطی که انجمن ها و تشکل های متعددی نسبت به بیان مشکل و راهکارهای پیشنهادی اصلاحی اقدام نمودند و به راحتی امکان پیگیری و حل مشکل با اتخاذ سیاست های مدبرانه و با اخذ نظرات کارشناسان با تجربه جهت تغییر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و همچنین شیوه نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها و بورس کالا و مدیریت عرضه و تقاضا به نفع ثبات قیمت ها در بازار داخل وجود دارد، هیچگونه پیگیری از سوی معاونت صنایع عمومی صورت نپذیرفته است! قطعاً این قبیل مصاحبه ها و صرفاً بیان مشکلات بدیهی از سوی یک مسئول و متولی صنایع پایین دستی که وظیفه سیاست گذاری و پیگیری حل مشکلات را دارد، نشان از آن دارد که هدف صرفاً سیاست های نمایشی و شعار گونه و بدون ارائه هیچگونه راهکاری است و انتظار می رفت معاون صنایع عمومی به موازات بیان مشکل، طرح خود را نیز برای حل معضلات فوق الاشاره با هدف کمک به صنایع پایین دستی و مدیریت قیمت ها در بازار ارائه می نمود.

نمونه دیگری از مصاحبه های صورت گرفته از سوی برادران، می توان به اعلام خودکفایی در صنعت شوینده در زمان مسئولیت ایشان اشاره نمود و این در حالیست که بررسی آمار واردات محصولات شوینده در سال های گذشته نشان می دهد که بیش از ۱۰ سال است که صنعت شوینده خودکفا و واردات محصولات شوینده به صفر رسیده است. این موارد همگی نشان از نااگاهی ایشان از وضعیت حاکم بر صنایع مختلف دارد و ارائه اطلاعات غیر واقعی و صرفاً پوپولیستی، بدون انجام اقدامات اثر بخش و واقعی جهت حل مشکلات تولیدکنندگان، صرفاً دلسردی تولیدکنندگان بویژه صنایع پایین دستی را به دنبال داشته و نهایتاً اثرات مخرب آن متوجه مردم، دولت محترم و کشور خواهد بود و لذا بکارگیری مدیران با تجربه، صاحب فکر و اندیشه و عمل گرا در وزارت صمت برای کمک به وزیر صمت و دولت محترم در شرایط کنونی با پرهیز از رویکردهای سیاسی و سفارشی بیش از بیش ضروری است.

کد خبر 6093186

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • دستگیری اعضای باند ۴ نفره سارقان به عنف/نوشابه‌های قاچاق به بازار نرسید
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • جریمه بیش از ۵ میلیارد ریالی، فرجام قاچاق لوازم یدکی خودرو در تایباد