Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:42:05 GMT

 آنچه دانشجویان کارشناسی حقوق باید بدانند 

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۶۳۷۳

 آنچه دانشجویان کارشناسی حقوق باید بدانند 

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مهم‌ترین و تاثیرگذارترین دورانی که دانشجویان به لحاظ سنی در آن قرار دارند، دوره کارشناسی است چراکه در این دوره افراد باید مهارت‌های لازم را به دست آورند تا در آینده بتوانند به آرامش و شغل خوبی دست پیدا کنند. 

دکتر سید محمد جواد ساداتی در برنامه زنده اینستاگرامی انجمن علمی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص مهارت‌های لازم برای دانشجویان کارشناسی حقوق اظهار کرد: دانشجویان در دوره کارشناسی باید به مسائلی برسند که حس مثبت به آن‌ها منتقل می‌کند و باید به مهارت‌هایی نیز دست پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان باید در دوره کارشناسی تا آنجایی که می‌توانند در دوره آموزش قوی عمل کنند و درس خود را کامل بخوانند تا معدل مناسب و خوبی کسب کنند. اگر دانشجویان حقوق معدل خود را ۱۷ به بالا نگه دارند، کفایت می‌کند. با قاطعیت مطرح می‌کنم که در هیچ جایی از ایران استانداردهای جدی علمی و سخت‌گیرانه دانشگاه فردوسی مشهد در جذب اعضای هیات علمی وجود ندارد و برای این دانشگاه معدل ۱۷ به بالا مهم است. همچنین برای عضویت در بنیاد نخبگان و استفاده از تسهیلات نظام وظیفه هم معدل ۱۷ ذکر شده است.

وی تصریح کرد: بنابراین دانشجویان در اولین گام باید معدل خود را نزدیک به ۱۷ نگه دارند و اصلا خود را درگیر مسابقه نمره نکنند. دانشجویان سعی کنند تا آنجایی که می‌توانند در دوره کارشناسی مهارت‌ها و سطح آموزشی خود را از طریق خواندن کتاب افزایش دهند. یادگیری مهارت‌هایی که مستقیم به آموزش مرتبط است و در آینده فرد را متمایز می‌کند مانند یادگیری زبان انگلیسی در دوره کارشناسی است که باید در سطح بالا نگه دارید.

عضو هیات علمی گروه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: دانشجویان سعی کنند در دوره کارشناسی، دورنمایی از اهدافی که در آینده برای خود دارند را ترسیم کنند؛ به عنوان مثال در این دوره به نتیجه برسید که می‌خواهید وکیل، قاضی یا سردفتر باشید و باید تا ترم هفتم اهداف خود را مشخص کنید. ارشد خواندن برای افرادی است که می‌خواهند کار پژوهشی انجام دهند و افرادی که نمی‌خواهند پژوهش انجام دهند و برای آن‌ها تولید ثروت مهم است، واقعا خود را معطل ارشد خواندن نکنند و برای این امر مهم حتما با اساتید مشورت کنند.

ساداتی عنوان کرد: افراد براساس اهدافی که برای آینده خود ترسیم می‌کنند، باید تعیین مسیر کنند؛ به عنوان مثال اگر فردی می‌خواهد دانشجوی کارشناسی ارشد شود و به جزا علاقه دارد، قطعا باید حوزه مطالعاتی خود را به سمت جزا سوق دهد و اینکه مطالعه کدام درس از اهمیت بیشتری برخوردار است به افراد بستگی دارد که در چه حوزه‌ای علاقه دارند و آن تعیین هدف است که مشخص می‌کند حوزه مطالعاتی خود را به کدام سمت سوق دهند. اما توصیه می‌کنم که دانشجویان از هیچ درسی غافل نشوند و سطح معینی از دانش همه دروس را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: درس‌هایی در رشته حقوق وجود دارد که دانشجویان باید در این زمینه دانش خود را افزایش دهند و متون حقوقی، حقوق مدنی‌ و حقوق جزا را با جدیت مطالعه کنند زیرا حقوق مدنی و جزا مبانی دارد که اگر یاد گرفته نشود، با خواندن قانون یادگیری‌ها محقق نمی‌شود. اصول فقه محتوای خشکی دارد اما قوای استدلالی افراد را تقویت می‌کند و باید حتما یاد گرفته شود.

عضو هیات علمی گروه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: به دانشجویان برای خواندن کتاب جزا پیشنهاد می‌کنم که نگرش انتقادی و پرخوانی داشته باشند و تمامی کتاب‌هایی که به حقوق جزا مربوط است را مطالعه کنند. سه جلد دکتر اردبیلی و کتاب‌های جزای دیگر را نیز حتما مطالعه کنند. کتاب دانشجویان نباید سفید باشد و اگر نظری از اساتید در کتاب آمده، حتما نگاه انتقادی داشته باشید که درست یا غلط است و انقادهای خود را یادداشت کنند و با نگرش انتقادی جزء به جزء کتاب را نقد و مطالعه کنند.

وی اضافه کرد: در کنار خود کتاب قانون کیفری را قرار دهید و نظرات فقهی که مثلا در مورد یک ماده قانونی وجود دارد را کنار قانون بنویسید و نظرات افراد مختلف را ذکر کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنم رویه‌هایی که در کشورهای دیگر وجود دارد را در کنار قانون خود بنویسید. این امر باعث می‌شود که در مجموعه‌ای از انتقادها قرار بگیرید و متوجه می‌شوید که کدام دقیق‌تر و صریح‌تر است.    

ساداتی اظهار کرد: در دوره کارشناسی موضوعی که بسیار اهمیت دارد، یادگیری بیشتر است. اگر در کنار درس، کارکردن بتواند به یادگیری فرد کمک کند، خوب است اما اگر تبدیل به کار کردن رسمی شود را توصیه نمی‌کنم که در زمان درس کار رسمی داشت و باید در این دوره تنها به فکر افزایش مهارت‌های علمی باشیم. اگر دانشجو می‌تواند در کنار درس کارآموزی انجام دهد، اشکال ندارد اما به شرطی که خللی در درس ایجاد نکند.

وی گفت: فعالیت‌ها و حرفه‌های حقوقی دو طیف هستند ابتدا خدمات فنی مانند وکالت، قضاوت، سردفتری و مشاوران حقوقی می‌دهند و دیگری فعالیت‌های پژوهشی است. اگر دانشجویان به طور کلی به حرفه‌های فنی علاقه دارند، می‌توانند به جز وکالت سراغ قضاوت، سردفتران و مشاوران بروند اما اگر به طور کلی به حرفه‌های فنی علاقه ندارند به فعالیت‌های پژوهشی روی آورند و تکلیف خود را در این دو حوزه مشخص کنند.

عضو هیات علمی گروه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص انگیزه درس خواندن افزود: نکته‌ای که دانشجویان برای درس خواندن باید در نظر داشته باشند این است که اکثر ما از طریق خواندن رشته حقوق به موفقیت‌های مالی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دست پیدا خواهیم کرد. اگر در مورد چشم‌اندازی که حقوق در خصوص امکانات، موقعیت‌ها و شغل‌های حقوقی که به افراد می‌دهد، فکر کند می‌تواند انگیزه خود را برای درس خواندن افزایش دهد. بنابراین حقوق فرصت رسیدن به همه موقعیت‌ها را به افراد می‌دهد و فکر کردن به این مسائل برای فرد انگیزه ایجاد می‌کند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی حقوق دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد دوره کارشناسی مطالعه کنند مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۶۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد، گفت: برخورد با این دانشگاهیان معترض و حضور گارد نظامی مسلح در درون دانشگاه و رفتارهای سخیف و زشت با اساتید و دانشجویان پرده ای از حقیقت ادعاهای آمریکایی را با همه دنیا نشان داده است.

حجت الاسلام مصطفی رستمی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به اتفاقات اخیر دانشجویان و دانشگاهیان آمریکا و اروپا اشاره و اظهار کرد: در فضای رسانه ای دنیا، غرب به ویژه آمریکا نسبت به همه اتفاقاتی که روی می‌دهد واکشن نشان می دهد اگر دختری، نویسنده ای، دانشجو یا هر کسی در معرض اتهام قرار بگیرد، آمریکا خود را ذی حق می داند که در خصوص این موضوع مداخله کند و توضیح بخواهد و خود را به نوعی سردمدار جریان مطالبه گری در دنیا در موضوعات مختلف می داند.

وی در ادامه تصریح کرد: اتفاقات اخیر در آمریکا چند سئوال جدی در مقابل آنها قرار داده است اولا همراهی با یک رژیم کودک کش که تا بحال ۳۴ هزار از مردم بی دفاع و غیرنظامی فلسطین را به شهادت رسانده است. ارسال سلاح و آخرین جنگ افزارها و کمک های جدید نظامی به این رژیم نیازمند پاسخ این کشور را می طلبد.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید دانشگاه های آمریکایی نسبت به حمایت دولت از این رژیم کودک کش نسبت به نسل کشی در فلسطین معترض هستند و خواستار قطع همکاری دانشگاه های خود با این جنایتکار جنگی و ناقض حقوق بشر هستند.

رستمی ادامه داد: برخورد با این دانشگاهیان معترض و حضور گارد نظامی مسلح در درون دانشگاه و رفتارهای سخیف و زشت با اساتید و دانشجویان پرده ای از حقیقت ادعاهای آمریکایی را با همه دنیا نشان داده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید ما در دانشگاه های مختلف نسبت به این رفتار زشت با دانشگاهیان آمریکایی در حمایت از رژیم جعلی و کودک کش تحرک داشتند. اما اصل ماجرا این است پرده ای از حقیقت حقوق بشر آمریکایی برای ما روشن شد ممکن است این نقض حقوق بشر در کشورهای دیگری نیز رخ بدهد؛ اما هیچ کدام مانند آمریکا ادعاییی در این زمینه ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان
  • تصادفات نیازمند کروکی/ آنچه رانندگان باید بدانند
  • آمریکایی‌ها درباره حقوق بشر فقط لفاظی می‌کنند
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  • انتصاب اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی