Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال نگرانی‌ها از شیوع بیشتر کرونا در ایام آلودگی هوا، سازمان حفاظت محیط زیست هفت پیشنهاد را برای کنترل انتشار آلاینده‌ها در این ایام به ستاد ملی کرونا فرستاده است. دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به این پیشنهادات می‌گوید: چنانچه این موضوعات با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا لازم‌الاجرا شود در زمینه کنترل آلودگی هوا در شش ماهه دو سال تا حدود زیادی موفق خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزاد اشجعی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از همزمانی کرونا و آلودگی هوا طی روزهای آینده پیشنهاداتی را در قالب هفت ماده به ستاد ملی کرونا می دهد، اظهار کرد: باتوجه به شرایط کشور سعی کرده‌ایم پیشنهاداتی را مطرح کنیم که به بودجه زیادی نیاز نداشته باشد و از سوی دیگر در کوتاه مدت نیز اثرگذار باشد. از این‌رو منابع شاخصی که سهم بالایی در آلودگی هوا دارند را مورد هدف قرار داده‌ایم.

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در شش ماهه دوم سال و در زمان اوج آلودگی هوا استفاده نیروگاه‌ها و صنایع از سوخت مازوت به‌جای گاز است، تصریح کرد: یکی از پیشنهادات ما به ستاد ملی مقابله با کرونا این است که استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های اطراف کلان‌شهرها - که حدود ۸ تا ۱۰ نیروگاه هستند - ممنوع شود.

اشجعی افزود: در صورت تصویب این موضوع وزارت نفت با همکاری وزارت نیرو باید راهکاری برای رساندن سوخت گاز به نیروگاه‌های اطراف شهرها در پاییز و زمستان امسال پیدا کند.

دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه خودروهای دیزلی یکی از مهمترین منابع انتشار ذرات معلق کمتر ۲.۵ میکرون و آلودگی هوا در شش ماهه دوم سال هستند، گفت: ما به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد داده‌ایم طی چند ماه که با اوج آلودگی هوا مواجه هستیم، ورود کامیون‌هایی که سن‌ آن‌ها بیش از ۲۰ سال است به تهران ممنوع شود همچنین در روزهایی که در شرایط اضطرار آلودگی هوا قرار می‌گیریم ورود کامیون‌ها - حتی آن‌هایی که سنشان زیر ۲۰ سال هست - به تهران ممنوع شود.

به گفته وی کامیون‌هایی که مواد ضروری مانند سوخت و مواد غذایی را حمل می‌کنند از این ماده مستثنی هستند.

اشجعی در ادامه ضمن اشاره به پیشنهادات دیگر سازمان حفاظت محیط زیست به ستاد ملی مقابله با کرونا برای کنترل آلودگی هواپ تصریح کرد: پیشنهاد داده‌ایم که معاینه فنی نیز در این بازه زمانی بسیار جدی گرفته شود و همه خودروها معاینه‌ فنی داشته باشند همچنین شهرداری موظف به نصب فیلتر دوده روی اتوبوس‌هایی شود که بیش از ۱۵ سال سن دارند.

دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: تمامی این موارد در کارگروه کاهش آلودگی هوا در استان تهران مورد موافقت قرار گرفته و کمیته امنیتی ستاد کرونا نیز این پیشنهادات را پذیرفته است. درحال حاضر ۷ ماده پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست برای کنترل آلودگی هوا به ستاد ملی کرونا فرستاده شده است و درصورت تصویب لازم‌الاجرا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - پیش از این گفته بود که در حال حاضر دغدغه ما سرد شدن هوا و به‌دنبال آن افزایش تعداد روزهای آلوده است. متاسفانه امسال آلودگی هوا با شیوع بیماری کرونا مصادف شده است و بر اساس مقالات علمی هر واحد افزایش در غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، ۸ درصد تلفات بیماران کرونایی را بیشتر می‌کند و حتی در برخی مقالات این رقم ۱۵ درصد است.

لینک کوتاه: asriran.com/0039QY

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: محیط زیست ستاد ملی مقابله با کرونا سازمان حفاظت محیط زیست کنترل آلودگی هوا ستاد ملی برای کنترل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۷۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است