Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@15:36:44 GMT

در اسلام، محبت و بغض همراه هم وجود دارند

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۹۷۷۲

در اسلام، محبت و بغض همراه هم وجود دارند

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی گفت: در اسلام، محبت و بغض همراه هم وجود دارند و پیامبر اسلام به‌صورت طبیبانه اهل مدارا بودند.

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نخستین همایش مجازی «أَشِدّاءُ عَلَی الکفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم»  عصر امروز به‌صورت مجازی و بر خط به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مراسم، عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی  ضمن تسلیت وفات پیامبر (ص)  گفت: یکی از موضوعاتی که در جامعه و تاریخ معاصر در میان جوامع اصلی و نخبگان مطرح بوده این است که اسلام مطرح‌شده از سوی رسول‌الله(ص) و قرآنی که بر ایشان نازل شد و برای مردم تبلیغ کرد، چه اسلامی بوده است.

وی  با بیان این پرسش که  اسلام رسول‌الله، اسلامی کنش گر   و یا اسلامی است که به موضوعات عبادی می‌پردازد، افزود: برخی در جهان عرب این موضوع را مطرح کردند که اسلام به این مسائل اقتصادی و اجتماعی و... کاری ندارد و  اسلام سکولار را تبلیغ کردند. به عقیده آن‌ها، پیامبر اسلام صرفاً درباره مبدأ و معاد سخن گفته است و دیگر مسائل کاری ندارد.

آیا اسلام، اسلامی رحمانی است؟

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی خاطرنشان کرد: برخی بر این باورند که اسلام، رحمانی است و به موضوعاتی مانند برخورد با معاندین و کفار کاری ندارد و بعد قاطعیت و برخورد با معاندین به‌طورجدی مطرح نشده است. لذا باید به‌طور دقیق این دو موضوع را موردبررسی قرار دهیم. برای پاسخ  به موضوع اول، باید به قرآن و سنت نبوی  و  برای موضوع دوم باید به سیره نبوی مراجعه کنیم.

خسروپناه  در خصوص موضوع اول گفت: در این خصوص  باید به قرآن و روایات مراجعه کنیم تا متوجه شویم اسلام نبوی، به چه شکل بوده است. امام رضا(ع) در روایتی مفصل، به موضوع امامت و وظایف امامت در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی می‌پردازند. مبدأ و معاد اساس تمام فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی است.

خداوند پروردگار زمان و زمین است و هیچ شریکی ندارد

وی اضافه کرد: اگر موضوع سکولاریسم در جهان پذیرفته می‌شود، به دلیل پذیرش موضوعی به نام اصالت انسان است. درحالی‌که خداوند پروردگار زمان و زمین است و هیچ شریکی ندارد و ربوبیت لا شریک است. حضور خداوند منحصر به مسجد و کلیسا نیست بلکه در تمام فرآیندهای زندگی انسان جریان دارد. اگر مردم توجهی به حضور خداوند نداشته باشند، دچار آسیب‌های اجتماعی خواهیم شد.

هر کس تقوا نداشته باشد، خائن می‌شود

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی  بیان کرد: اگر انسان  تقوا نداشته باشد،  فریب  می‌خورد و به جرم دست خواهد زد. اصل توحید در ربوی‌ات و خداشناسی، در حضور خدا در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نقش پیدا می‌کند. یکی از مؤلفه‌های معاد و مبدأ، این است که بر تمامی عرصه‌های جامعه، خداوند حاکم شود در غیر این صورت، ولایت شیطان بر جامعه حاکم خواهد شد.

وی ادامه داد: اسلام با سرمایه‌گذاری مخالف نیست بلکه با سرمایه‌داری و کاپیتالیسم مخالفت است؛ برخی از دوستان از اندیشه غربی و اسلامی آگاهی ندارند و لذا می‌گویند که اقتصاد اسلامی وجود ندارد. اسلام با گردش ثروت موافق است و این گردش ثروت باید محرومان و فقرا نیز بهره‌مند کند. اسلام رسول اکرم(ص)، اسلام جامع‌نگر است و اسلام گزینش گر نیست.

تأکید اسلام به مدارا

خسروپناه در خصوص اسلام رحمانی تصریح کرد: اولاً این‌که در اسلام بر مدارا تأکید شده درست است اما از مداهنه و ندیدن حقیقت نهی کرده است. برخی از اسلام رحمانی به‌عنوان وسیله‌ای برای تعامل با دشمن استفاده می‌کنند اما در تعامل با دوستان، از این نوع اسلام استفاده نمی‌کنند. اسلام رحمانی صرفاً نباید در گفتار باشد، بلکه در کردار نیز باید از اسلام رحمانی استفاده کنیم.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی اظهار کرد: قرآن به سخت‌گیری به کفار و معاندین تأکید دارد؛  همچنین در اسلامی باید با دوستان، خوش‌برخورد و رفتار رحمانی داشت.  رفتار پیامبر اسلام نیز در طول تاریخ اسلام، مهر تأییدی بر این موضوع است.  مشرکین، یهودیان و منافقان، سه گروهی بودند که رسول‌الله(ص) با آن‌ها به مبارزه و مقابله پرداخت. پیامبر با یهودیان و مشرکین برخوردهای سختی داشتند به‌طوری‌که توانایی نظامی یهودیان درهم کوبیده شد.

 پیامبر اسلام (ص)تا سر حد امکان، فتنه‌های آن‌ها را خنثی کرد

وی ادامه داد:  پیامبر اسلام (ص) به مقابله با منافقین پرداخت و تا سر حد امکان، فتنه‌های آن‌ها را خنثی کرد. البته پیامبر اسلام کسانی که نسبت به شخص ایشان کینه داشتند، می‌بخشیدند. اما اگر قصد آسیب رساندن به‌نظام اسلامی را داشتند، پیامبر با شدت با آن‌ها برخوردار می‌کردند.

خسروپناه با اشاره به اینکه برخی از اسلام رحمانی، تعاریف منفعلانه دارند که رویکردی غلط است، گفت: امام علی (ع) پس از جنگ جمل دستور دادند که کسی با اسرا و تسلیم‌شدگان کاری نداشته باشد، اما در جنگ صفین، تاآخرین‌نفس به مقابله با معاویه پرداختند. از همین رو می‌توان گفت در اسلام، محبت و بغض همراه یکدیگر وجود دارد و پیامبر اسلام به‌صورت طبیبانه اهل مدارا بودند.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: پیامبر اسلام یهود معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی مشرک معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه اسلامی پیامبر اسلام اسلام رحمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۹۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب، مسیر مصلحت جامعه

  حجاب یکی از آن عوامل و رفتارهایی است که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی ایفا می‌کند. در واقع وقتی قرار است در محتوای یک جامعه عفت و پاکدامنی مطرح باشد آن وقت مسأله پوشش یک زن مسلمان مفهوم عمیقی به خود می‌گیرد و تبدیل به قانون می‌شود که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، حجاب یک حکم شرعی و قانونی است و عمل به آن بر همگان، مسلم و واجب است. دین اسلام، پوشش را یکی از بهترین عوامل حفاظت زنان و حفظ سلامت اجتماعی می‌داند و در واقع حجاب، لباس مشارکت اجتماعی و آزادی زنان در جامعه است و چون زن بدحجاب، هرگز نمی‌تواند جلوی نگاه‌های آلوده و هوس‌انگیز مردان را بگیرد، اسلام از زنان خواسته که با رعایت پوشش اسلامی ازچشم‌چرانی مردان جلوگیری وازحقوق فردی و اجتماعی‌شان محافظت کنند. امین کشوری، کارشناس عفاف و حجاب به جام‌جم می‌گوید:«حجابی که اسلام راجع به آن حرف می‌زند و در آیات قرآن به آن اشاره شده است به مصلحت مردم وهمین خانواده‌هاست.همان دختران جوانی که می‌خواهند همسران‌شان راحفظ کنندو پسرانی که می‌خواهند زن محبوب‌شان راازدست ندهند،بدون حفظ حجاب ورعایت حدوحدود آن این خواسته‌های‌شان‌عملی نمی‌شود.»
     
تضاد آموزه‌های غربی با ارزش‌های اسلامی
درجوامع غربی برای این‌که از زن، موجودی به وجود بیاورند که موردنظر خودشان و اهداف سودجویانه‌شان باشد، نیازدائم به مد دارند تا با درست کردن آن، چشم‌ها، دل‌ها و ذهن‌ها را به همین جذابیت‌های ظاهری و کوته‌بینانه مشغول کنند. اما فردی که به این ظواهر وسوسه‌انگیز مشغول شودمجالی برای رسیدن به ارزش‌های واقعی واخلاقی خواهدداشت؟امین کشوری می‌گوید: «آموزه‌های غربی به زنان می‌آموزد که همه ارزش‌های آنها در «تن» خلاصه شده‌ و اگر توانست اندام، ظرافت‌ها و زیبایی‌هایش را به بهترین شکل ممکن برای افراد جامعه به نمایش بگذارد، می‌تواند ایفای نقش کند. اما این نگاه، مقابل ارزش‌های دینی و اسلامی است. اسلام می‌گوید: نقش اصلی زن در جایگاه همسری و مادری است و با حفظ این موقعیت‌ها و رعایت حجاب که برایش امنیت می‌آورد می‌تواند در عرصه اجتماع ظاهر شود و به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی یا حتی اقتصادی نیز بپردازد». البته اسلام هرگز نخواسته مرد از زن بهره‌کشی اقتصادی کند،بلکه سخت با آن مبارزه می‌کند و ازنظر اسلامی، استقلال اقتصادی زن، امری مسلم و متعلق به خود اوست. 

بالا رفتن سطح استانداردهای جنسی 
درجوامع غربی، دردسترس بودن زنان بی‌حجاب ورفتارهای غیرطبیعی آنان سبب شده که مردان به تدریج ازآنها رویگردان و حتی متنفر شوند.در واقع دیدن سطح بالایی از بی بندوباری و جذابیت‌های زنان برای مردان به عادت تبدیل شده، چون مردان روزانه با تعداد زیادی از زنان بی حجاب رو‌به‌رو می‌شوند و این تقاضای روحی،روانی و جنسی آنها را بالامی‌برد وطالب سطح جدید، متنوع و بی‌بندوبارتر ازوضعیت موجودشان می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مردان برای ارضای غریزه جنسی خود به همجنسان خود روی آورند. سردی و بی‌مهری مردان نیز سبب شده تا زنان نیزبه همجنسان خودروی آورندکه همجنس بازی یکی ازمشکلاتی است که تمدن غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما در اسلام همه نیازها و تامین آنها باید در مسیر تعالی و سعادتمندی انسان باشد نه این که همه فکر وذکر افرادبرای تامین نیازهای جنسی که به صورت عطش جنسی درآمده،صرف شود.به گفته کشوری، آزادی‌های جنسی نامشروع، موجب شده پیمان اخلاقی و زناشویی همسران و به عبارتی بنیان خانواده از بین برود و سبب به وجود آمدن پیامدهای ناگواری مانند سقط جنین، بچه‌های نامشروع، خشونت و تجاوز به زنان، خروج از مرز اعتدال در پرداختن به نیازهای جنسی و... شود. کم شدن و سیر نزولی جمعیت نیز یکی دیگر ازمعضلات چنین جوامعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که نسل موجود به دلایل تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و فرزنداوری و ترویج روابط نامشروع جنسی و...تمایلی به تولید نسل جدید نداشته باشد. در این‌گونه جوامع تعداد سالمندان و سالخوردگان نسبت به درصد کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود.

دیگر خبرها

  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • نهضت هنر انقلاب در خوزستان شعله‌ورتر از گذشته‌ شد‌
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • اعزام ۸۵ زائر حج عمره از ایلام به سرزمین وحی
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است