Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان صد و نود و هفتمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار "تعامل و هم‌اندیشی فی‌مابین شورای اسلامی شهر بندرعباس و اداره کل زندان‌های هرمزگان" و همچنین "پیشنهاد خواهرخواندگی شهر بندرعباس توسط شهر کوبه ژاپن" برگزار شد.

صد و نود و هفتمین جلسه  رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس، بعدازظهر امروز، ۲۲ مهرماه، با دستور کار "تعامل و هم‌اندیشی فی‌مابین شورای اسلامی شهر بندرعباس و اداره کل زندان‌های هرمزگان" و همچنین "پیشنهاد خواهرخواندگی شهر بندرعباس توسط شهر کوبه ژاپن" برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: باید نشست‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف شهری درزمینهٔ حل مشکل زندان‌ها برگزار کنیم.

اسلام باوقار گفت: آمارها نشان می‌دهد هرمزگان نسبت به استان‌های دیگر جرائم کمتری داشته و امید داریم دولت کمک کند تا مردم را از این وضعیت اقتصادی نجات دهد تا شاهد جرائم و معضلات اجتماعی کمتری باشیم.

وی ادامه داد: ما ازنظر اقتصادی شبیه به کشور ژاپن نیستیم اما دنیا دیدن به از ندیدنش است، ما می‌توانیم با انعقاد قرارداد خواهرخواندگی با شهر کوبه ژاپن از تجربیات این شهر استفاده کنیم. اگر چند چیز کوچک نیز از آن‌ها یاد بگیریم کافی است.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: باید کمیسیون فرهنگی درزمینهٔ کمک به زندان‌ها تشکیل شود تا کمک‌های بهتری بتوانیم به زندانیان ارائه دهیم.

فیصل دانش بیان کرد: زندان بخشی از شهر و زندانیان بخشی از شهروندان ما هستند و نیاز به توجه بیشتری نیز دارند چراکه از خانواده جدا شده‌اند و خانواده‌های آنان دچار آسیب‌های اجتماعی شده‌اند. امیدوارم روزی فرابرسد که زندان‌ها تبدیل به کتابخانه‌ها و فضاهای فرهنگی شوند.

وی افزود: خواهرخواندگی بین شهرها تعهد سیاسی بین کشورها ایجاد نمی‌کند و ارتباطات فرهنگی و آموزشی بین آن‌ها شکل می‌گیرد. با خواهرخواندگی می‌توانیم فرهنگ خود را منتقل کنیم و از تجربیات دیگر شهرها استفاده کنیم.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس اضافه کرد: قرارداد خواهرخواندگی برای ما هزینه‌ای ندارد و مخالفت با آن دلیل منطقی ندارد.

جراره، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در ادامه این جلسه بیان کرد: جای تأسف دارد که ۵۰ درصد زندانیان ما درزمینهٔ مواد مخدر بوده است و به نظر می‌رسد ریشه این جرائم به دلیل مشکل اشتغال است.

وی ادامه داد: امضای تفاهم‌نامه‌هایی چون شهر خلاق، خواهرخواندگی با شهری در ژاپن و ... اگر قرار باشد تنها یک قرارداد باشد و هیچ تأثیری در شهر نداشته باشد درست نیست. این قراردادها توقع ایجاد می‌کند و شهرداری باید در صورت انعقاد قرارداد دستاوردهای خود را نیز به مردم گزارش دهد. امیدوارم قرارداد خواهرخواندگی با شهر کوبه ژاپن برای ما دستاورد مفیدی داشته باشد.

مدیرکل زندان‌های هرمزگان نیز در این جلسه گفت: در هرمزگان ۹ مرکز اصلاح و تربیت وجود دارد، بیش از ۹۷ درصد زندانیان مرد و سایر آن‌ها زن هستند، بیشترین جرائم مربوط به مواد مخدر و سرقت است و تعداد زندانیان جرائم غیر عمد حدود ۱۰۰ نفر است.

مصطفی کیشانی افزود: امروز دستگاه قضا و سازمان زندان‌ها نقش بی‌بدیلی در ایجاد نظم و امنیت اجتماعی دارند، عدم نیاز به زندان تحقق پیدا نمی‌کند چراکه نیاز داریم افراد مخل نظم جامعه در محیطی چون زندان نگهداری شوند.

وی ادامه داد: سازمان زندان‌ها به تأمین امنیت و تربیت توجه ویژه دارد و کار زندان بسیار حساس و پرمشقت است و نهادهای متولی باید در این امر به مجموعه زندان‌ها کمک کند تا سازمان فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی خود را گسترش دهد.

مدیرکل زندان‌های هرمزگان با اشاره به اینکه نگاه اسلام به زندان و زندانی نگاهی اصلاحی تربیتی است و به برکت انقلاب اسلامی این نگاه در زندان‌های کشور نهادینه شده است، افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری "زندان باید آموزشگاه نیکی‌ها باشد"، مأموریت ما بازسازی شخصیت زندانیان است. در زندان فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی و تربیتی انجام می‌شود. ترویج آموزه‌های دینی با محوریت قرآن و نماز نیز در زندان متداول است.

کیشانی تصریح کرد: توانمندسازی زندانیان در رشته‌های مختلف از فعالیت‌های اصلی زندان‌هاست،  طبقه‌بندی زندانیان بر اساس جرم و سن انجام می‌شود. کمک به امر تحصیل زندانیان، درمان، تهیه دارو، بهسازی و بازسازی منازل خانواده زندانیان، کمک‌های نقدی و غیر نقدی به آن‌ها، توانمندسازی خانواده‌ها ازجمله فعالیت‌های انجمن‌های حمایت بوده است.

وی تصریح کرد: مرکز مراقبت بعد از خروج از زندان به افراد تسهیلاتی ارائه می‌دهد، در باب زندان قدم‌های خوبی برداشته شده است و در این شیوع ویروس کرونا در زندان مرکزی بندرعباس یک نفر مبتلا نیز نداشته‌ایم. قابل‌توجه است که ۲۰ درصد زندانیان بندرعباس  زندانیان غیربومی و غیر ساکن هستند.

مدیرکل زندان‌های هرمزگان بیان کرد: ما در سال جاری ۱۷.۸۳ درصد کاهش جمعیت ورودی به زندان‌ها را داشته‌ایم زندانیان، جرائم غیر عمد در زندان‌ها در بندرعباس تنها ۴۰ نفر و مهریه ۶ نفر و درزمینهٔ جرائم تصادف نیز زندانی نداریم.

کیشانی عنوان کرد: زندان مجموعه‌ای در دل اجتماع است و بهره‌مندی از خدمات شهرداری ازجمله خدمات فرهنگی، فضای سبز، جلوگیری از ساخت‌وسازها در حریم زندان، اختصاص مسیر اتوبوس برای خانواده‌ها، نصب دوربین‌های مداربسته در اطراف زندان و ... حق زندانیان است.

وی ادامه داد: ما تنها ۱.۶ درصد بازگشت به زندان پس از آزادی زندان‌ها داشته‌ایم، حدود ۷۴ درصد زندانیان در یک مرحله به مرخصی رفتند و در مرحله بعد باز هم ۵۰ درصد زندانیان به مرخصی رفتند و در سطح کشور در این زمینه رتبه دوم را داشتیم و درزمینهٔ کاهش آمار بازگشت به زندان نیز رتبه اول را داشته‌ایم.

مدیرکل زندان‌های هرمزگان تصریح کرد: انتقال زندان به خارج از شهر قانون است و در حال پیگیری آن هستیم، زمینی را تملک کردیم که در حال آماده‌سازی آن هستیم. اگر سرمایه‌گذاری زندان را برایمان بسازد می‌توانیم بعد از ساخت زمین زندان قبلی را در اختیارش قرار دهیم.

کیشانی بیان کرد: حدود ۵۰ میلیارد تومان جرائم زندانیان مالی ما بوده که مردم بیش از ۵۰ درصد آن را بخشیده‌اند و بخشی از آن توسط ستاد دیه پرداخت شده است.

رئیس انجمن حمایت از زندانیان بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: همه زندانیان خانواده دارند و خانواده آن‌ها تحت شرایط خاص اقتصادی و روانی قرار می‌گیرند، انجمن حمایت از زندانیان به عهده خیرین گذاشته شده است و دولت از سرمایه‌گذاران انجمن است.

عبدالمجید دولتی اضافه کرد: نیاز است در جلسه‌ای تخصصی به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با شورا و شهرداری پرداخته شود، امسال هزار و ۴۰۰ بسته معیشتی توزیع کردیم، تا می‌توانستیم به خانواده‌ها کمک کردیم اما کافی نیست و مشکلات آن‌ها با این کمک‌ها حل نمی‌شود.

وی گفت: خانواده زندانیان با وضعیت بد اقتصادی زندگی می‌کنند، کمیته امداد و بهزیستی نیز در این زمینه متولی هستند اما وقتی زندانی به زندان رفت خانواده تنها می‌ماند و ادامه زندگی برایشان سخت می‌شود و نیاز به کمک دارند و نیاز است بررسی شود که شهرداری چه کمکی می‌تواند به انجمن حمایت از زندانی‌ها کند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: درزمینهٔ کاهش ساعت کار کارکنان شهرداری پیگیری‌هایی کردیم، نظر اکثر کارکنان بر تعطیلی روز پنجشنبه و افزایش ساعت در روزهای دیگر هفته بودند، اما شورا می‌تواند درزمینهٔ کاهش ساعت اداری تصمیم‌گیری کند.

محمدمهدی جهانبخش ادامه داد: برای تمام مجموعه شهرداری کاهش اضافه‌کارها را داشتیم تا بتوانیم حقوق کل کارکنان را پرداخت کنیم، شهرداری با کاهش درآمد مواجه است. هیچ نگاه تبعیضی در خصوص کارمندان صورت نگرفته است. بسیاری از دستگاه‌ها نیز قادر به پرداخت اضافه‌کاری نیستند.

وی تصریح کرد: در صورت تأمین اعتبار بدهی‌های کارکنان تسویه می‌شود. در خصوص بیمه کارکنان جلساتی برگزار شده و در حال انجام است تا بتوانیم اقدامات خوبی داشته باشیم. درزمینهٔ تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نیز اگر تبدیل وضعیت کلیه نیروهای شرکتی را داشته باشیم هم ازنظر پرداخت و هم ازنظر ایجاد انگیزه برای کارکنان به نفع شهرداری است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس عنوان کرد: دیوان عدالت اداری کلیه اختیارات ما را سلب کرده و می‌طلبد نمایندگان مجلس انعطاف قانونی را به نفع کارکنان شهرداری داشته باشند و حدود ۲۲۰ هزار نفر در کشور تبدیل وضعیت هستند.

جهانبخش گفت: با بررسی‌هایی که صورت خواهیم داد اگر در چند سال گذشته نا عدالتی درزمینهٔ تبدیل وضعیت کارکنان رخ داده، لغو خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: شهر کوبه ژاپن، پنجمین شهر بزرگ ژاپن است و درزمینهٔ پیشگیری از بلایای طبیعی امکانات و تجربیات زیادی داشته است، که پیشنهاد خواهرخواندگی به یکی از شهرهای کشور را داده‌اند و سازمان شهرداری‌های کشور شهر بندرعباس را پیشنهاد داده‌اند. ما خواهرخواندگی با دو شهر دیگر در چین نیز این قرارداد را داریم. در این زمینه باید مصوبه‌ای از شورای شهر اخذ کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس بیان کرد: باید از ظرفیت ایجاد شده استفاده کنیم، توانمندی‌هایی در این شهرها وجود دارد و توانمندی‌هایی نیز در شهر ما وجود دارد و باید بتونیم ضعف و قوت‌های خود را شناسایی و از ظرفیت هم استفاده کنیم.

جهانبخش ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه بندری با این شهر نیاز به هماهنگی تعداد زیادی از دستگاه‌های اجرایی دارد چراکه در کشور ما همچون کشورهای دیگر مدیریت واحد شهری وجود ندارد. انعقاد قرارداد خواهرخواندگی با دو شهر در چین پیشنهاد استانداری بوده و این مورد پیشنهاد شهرداری بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به مشکلات ارزی ما سفری به این کشور نخواهیم داشت مگر به هزینه خودشان، اگر سفری اتفاق بیفتد سفر کارشناسان ژاپنی به ایران خواهد بود.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: شهر کوبه شهری با یک و نیم میلیون جمعیت و ازنظر بندری و خطی بودن شبیه به بندرعباس است، اسکله کانتینری دارد و بعد از زلزله سال ۱۹۹۵ رتبه کانتینری‌اش تنزل پیدا می‌کند.

فرجام دانش بیان کرد: بعدازاین زلزله شهر کوبه معروف و به نماد شهرسازی در جهان تبدیل شد، در این راستا بعد از زلزله روی مواردی که ضعف داشتند کار کردند، تجهیزات ایمنی آتش‌نشانی خود را به ۱۰ برابر افزایش داند، ۱۲۰ ایستگاه تک ماشینه ایجاد کردند، مقاومت سازه‌هایش در زلزله به قدرت ۸ ریشتر به مدت ۵ دقیقه است و همچنین به سمت آموزش ایمنی به مردم  رفته‌اند.

وی ادامه داد: در شهر کوبه همه نمردم آموزش‌های امداد و نجات دیده‌اند و ۳۵ درصد مردم نیز آموزش حرفه‌ای دیده‌اند و شغل دوم مردم کمک به ایمنی شهر است. یکی از آموزش‌های مهم آن‌ها آموزش به خردسالان است و ۱۵ نقطه در دنیا از این طرح الگوبرداری کرده‌اند و بندرعباس پانزدهمین شهر در جهان و اولین شهر در کشور است که این طرح را اجرا کرده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس بیان کرد: در شهر کوبه استادیوم‌های ورزشی بسیار زیاد است و کاربری اول آن‌ها باند هواپیما و بالگردهای امداد و نجات در شرایط بحرانی است. در کوبه بندرعباس را به بندر شهید رجایی و اجرای بازی مقابله با بحران می‌شناسند.

مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: موقعیت جغرافیایی و فرهنگی شهر کوبه ژاپن بسیار نزدیک به بندرعباس است و دلایل و عوامل بسیاری انعقاد تفاهم‌نامه خواهرخواندگی با این شهر را توجیه می‌کند.

حمیدرضا حیدری پوری بیان کرد: سفر من و آقای دانش هیچ هزینه‌ای برای شهرداری بندرعباس نداشته و کل هزینه را کشور ژاپن پرداخت کرده، ما بین هزار و ۴۰۰ نفر در کل کشور برای این سفر انتخاب شدیم و این سفرها با رایزنی نبوده است. خواهرخواندگی یک ریل برای ما هزینه نخواهد داشت، شرکتی در ژاپن در خصوص این مسائل هزینه می‌کند و نیازی نیست نگران مسئله هزینه‌های رفت آمد آن باشیم.

به گزارش ایسنا، در پایان این جلسه دستور کار "انعقاد قرارداد خواهرخواندگی شهر بندرعباس با شهر کوبه ژاپن" به رأی گذاشته شد و با حداکثر آرا به تصویب رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شورای اسلامی شهر بندرعباس مدیرکل زندان های هرمزگان قرارداد خواهرخواندگی کل زندان های هرمزگان خواهرخواندگی با شهر شهرداری بندرعباس شهر کوبه ژاپن انعقاد قرارداد درصد زندانیان استفاده کنیم تبدیل وضعیت تفاهم نامه خانواده ها داشته ایم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۹۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز آموزش شهروندی در شهرک منظریه شهرکرد راه‌اندازی می‌شود

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد از راه‌اندازی مرکز آموزش شهروندی در شهرک منظریه شهرکرد خبر داد و گفت: راه‌اندازی مراکز آموزشی شهروندی در نقاط مختلف شهر موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری اکبر ایازی امروز _ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در بازدید از مرکز آموزش شهروندی ناحیه غرب شهرکرد اظهار کرد: راه‌اندازی این مرکز در ناحیه غرب شهرکرد لازم بود و از زمان احداث و راه‌اندازی آن آسیب‌های اجتماعی این منطقه با کاهش محسوسی روبه‌رو شده است.

وی افزود: بخش عظیمی از مشکلات اجتماعی ریشه در مسائل فرهنگی دارد؛ لذا راه‌اندازی مرکز آموزش شهروندی ناحیه غرب شهرکرد تا حدود زیادی بسیاری از مشکلات را با برگزاری فعالیت‌های متنوع برطرف کرده است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد گفت: ۶۰ موضوع مختلف در حوزه‌های ترافیک، پسماند، آسیب رساندن به اموال عمومی و… را که معضل اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شد، برای فعالیت‌های مرکز آموزش شهروندی جمع‌بندی کردیم که خوشبختانه تا به امروز نتیجه قابل‌قبولی داشته است.

ایازی با بیان این‌که در زمان بهره‌برداری از مرکز آموزش شهروندی شهرداری شهرکرد ۱۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شد، تصریح کرد: امسال و در سال ۱۴۰۳ نیز ۱۰ میلیارد ریال بودجه مجزا برای این مرکز در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این‌که راه‌اندازی مرکز آموزش شهروندی توسط شهرداری شهرکرد یک ظرفیت بزرگ برای حضور و استفاده سایر ادارات فرهنگی است، افزود: تاکنون به همه ادارات از جمله اداره کل آموزش‌وپرورش، اداره کل بهزیستی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل زندان‌های استان و… اعلام شده است که می‌توانند با برگزاری برنامه‌های متنوع از ظرفیت این مجموعه استفاده کنند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد، ادامه داد: اداره کل زندان‌های استان چهارمحال‌وبختیاری از ادارات فعالی است که به‌صورت مستمر با برگزاری فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی به درستی از این ظرفیت عظیم استفاده می‌کند.

کد خبر 747682

دیگر خبرها

  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • فیلم/ نقشه فراری که زندانیان را به مقر پلیس رساند
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • مرکز آموزش شهروندی در شهرک منظریه شهرکرد راه‌اندازی می‌شود
  • کمک ۱۷۰ میلیون تومانی نیرو‌های یگان حفاظت زندان‌های فارس به جشن گلریزان
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد
  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان