Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بی‌بی‌سی پزشکان معتقدند که این نخستین مورد ثابت‌شده عفونت دوباره با کروناویروس در یک فرد در آمریکا است، پدیده‌ای که گرچه تا به حال نادر بوده است، اما بیانگر آن است که افرادی که دچار کووید-۱۹ می‌شوند، به طور خودکار در برابر آن مصونیت پیدا نمی‌کنند.

شرح حال این مرد ۲۵ ساله بوسیله پژوهشگران دانشگاه نوادا پس از داوری همتا (بازبینی کارشناسان مستقل) در ژرونال «بیماری‌های عفونی لنست» منتشر شده است، نشان می‌دهد که او برای نخستین در ۲۵ مارس (۶ فروردین) دچار علائم شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مرد که دچار گلودرد، سرفه، سردرد، تهوع و استفراغ و اسهال شده بود، در ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین) به یک محل انجام آزمایش رفته و آزمایشش برای کروناویروس مثبت شده بود. او هیچ بیماری زمینه‌ای یا ضعف ایمنی نداشت. او پس از ۹ روز ایزوله بودن در خانه بهبود پیدا کرده و علائمش برطرف شده بود.

او در ماه مه (اردیبهشت) دو  بار آزمایش کرونا داده بود و هر دوی آنها منفی شده بودند. اما دو روز بعد از منفی شدن آزمایش کرونایش، دوباره احساس ناخوشی کرده بود و آزمایشش کرونا در ۵ ژوئن (۱۶ خرداد) دوباره مثبت شده بود- این بار علائم او آنقدر شدید بود که به بستری شدن او در بیمارستان انجامید. این مرد پس از این دوره دوم بیماری بهبود پیدا کرده است.

بر اساس یافته‌های این بررسی تفاوت‌ها در توالی ژنتیکی ویروس کرونا در بار دوم عفونت در این مرد نشان داد که مربوط به عفونت بار اول که پنهان و دوباره شعله‌ور شده باشد، نیست.

این پزشکان می‌گویند احتمال اینکه سویه مشابهی از ویروس بر اثر جهش در یک فرد واحد به وجود آید، بسیار «بعید» است.  در این بررسی همچنین امکان اینکه این مرد همزمان با دو سویه ویروس دچار عفونت شده بود، اما یکی از آنها پنهان مانده و شعله‌ور شده باشد، رد شده بود.

این مرد در جریان عفونت دوم دچار تنگی نفس و کاهش اکسیژن شده و برای دریافت اکسیژن به بخش اورژانس برده شده بود.

هنوز روشن نیست چرا حال بیمار در عفونت دوم بدتر از حال او در عفونت اول بود، اما سه امکان برای توضیح این پدیده ارائه شده است:

- میزان بالاتری از ویروس در بار دوم عفونت وارد بدن این مرد شده است.

- ویروس دوم گونه قوی‌تری از ویروس اول بوده است.

- پاسخ ایمنی در برابر عفونت اول ممکن است عفونت دوم را بدتر کرده باشد.

دکتر مارک پاندوری، از دانشگاه نوادا در این باره گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهند که عفونت قبلی با کروناویروس لزوما باعث مصونیت در برابر عفونت‌های آینده نمی‌شود. امکان عفونت دوباره تاثیر قابل‌توجهی بر درک ما از ایمنی ایجاد شده در برابر کووید-۱۹ دارد.»

به گفته این پژوهشگر، برای همین است که توصیه می‌شود افراد بهبودیافته همچنان دستورالعمل‌های بهداشتی مانند فاصله‌گیری اجتماعی، ماسک زدن و شستن مرتب دست‌ها را رعایت کنند.

کارشناسان می‌گویند یافته‌های این بررسی بسیار نگران‌کننده هستند، به خصوص به این علت فاصله کوتاهی میان دو عفونت وجود داشته و عفونت دوم شدیدتر بوده است.

دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند پاسخ قاطعی به پرسش‌ها درباره ایمن شدن در برابر کرونا بدهند: آیا افراد پس از عفونت حتی عفونت با علائم خفیف در برابر کروناویروس ایمن می‌شوند و این ایمنی چه مدت به طور می‌انجامد؟

البته در حالیکه شمار عفونت‌ها با کروناویروس جدید از ۳۷ میلیون مورد گذشته است. تا به حال موارد گزارش‌شده عفونت دوباره بسیار نادر بوده‌اند.

کد خبر 557122 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس عفونت دوباره عفونت دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۹۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت میدان جنگ در اوکراین بدتر می‌شود

فرمانده کل نیرو‌های مسلح اوکراین امروز ـ شنبه ـ اذعان کرد وضعیت میدان نبرد برای نیرو‌های اوکراینی همچنان «رو به خامت است و بدتر هم می‌شود.»

اوکراین مدتهاست در میدان نبرد با کمبود نیرو و تجهیزات دست‌وپنجه نرم می‌کند و برخی از مقامات و رسانه‌های غربی طی روز‌های اخیر اذعان کرده‌اند که بسته کمکی جدید آمریکا به اوکراین چندان نمی‌تواند جریان جنگ را به نفع این کشورر جنگ‌زده اروپایی تغییر دهد.

خبرگزاری تاس به نقل از «الکساندر سیرسکی» فرمانده کل نیرو‌های مسلح اوکراین نوشت: «وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود.»

این مقام اوکراینی این اظهارات را خطاب به متحدان غربی طی جلسه گروه تماس دفاع اوکراین عنوان کرد.

او در پیام‌رسان تلگرامش نوشت: «من اعضای این ائتلاف را نسبت به وضعیت وخیم میدان نبرد که در حال بدتر شدن است، آگاه کردم.»

این اولین بار نیست که الکساندر سیرسکی نسبت به اوضاع وخیم اوکراین هشدار می‌دهد. وی پیش از این گفته بود که وضعیت جبهه شرقی «به طرز چشمگیری دشوار و بدتر شده است.»

دیگر خبرها

  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • سلطانی نخستین نشان ایران را قطعی کرد
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • نخستین مدال ایران قطعی شد
  • نخستین مدال ایران قطعی شد/ شعبان از دور رقابتها کنار رفت
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • وضعیت میدان جنگ در اوکراین بدتر می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند