Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شبکه خبری اسپوتنیک‌، فؤاد حسین وزیر خارجه عراق که روز یکشنبه در سفری رسمی وارد قاهره شد،‌ پس از دیدار با همتایان مصری و اردنی خود، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آن‌ها تاکید کرد: قاهره در آینده میزبان نشست وزیرانی از عراق و اردن خواهد بود تا ضمن فعال‌سازی تفاهمنامه‌های امضا شده میان سه کشور، به تدوین سازوکارهایی درباره پیشبرد طرح‌های اقتصادی مختلف با هدف افزایش میزان همکاری‌های مشترک بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین افزود:‌ در نشست امروز همکاری‌های اقتصادی میان سه کشور در حوزه انرژی،‌ برق و نفت و نیز همکاری در حوزه غذایی و دارویی مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر خارجه عراق ضمن اینکه دیدار سه‌جانبه در قاهره را مهم توصیف کرد،‌ گفت که در این نشست درباره مسائل دارای اهتمام مشترک در عرصه سیاست از جمله مسئله فلسطین، بحران سد النهضه و بحران لیبی نیز بحث و رایزنی شد.

ایمن الصفدی نیز ضمن تاکید بر حمایت کشورش از مصر در مسئله سد النهضه و حفظ امنیت آبی این کشور،‌ به نقش قاهره در لیبی با هدف پایان دادن به درگیری و دست‌یابی به راه‌حل سیاسی برای خروج نیروهای بیگانه و انحلال شبه‌نظامیان مسلح در این کشور اشاره کرد.

وزیر خارجه اردن در ادامه بر اهمیت بررسی و یافتن سازوکاری برای اجرای تفاهمنامه‌هایی که پیشتر عبدالله دوم پادشاه اردن،‌ عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهوری مصر و مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق طی دیدار سه‌جانبه خود در اردن آن را امضا کرده بودند، تاکید کرد.

الصفدی تاکید کرد: اردن عملا توافقی در زمینه برق با عراق امضا کرده است و تلاش برای انتقال نفت بصره عراق به مصر از طریق شهر العقبه اردن بخشی از همکاری‌های سه‌جانبه میان این کشورها به شمار می‌رود.

در ادامه سامح شکری وزیر خارجه مصر بر ضرورت حمایت از عراق جهت بازسازی این کشور بعد از پیروزی‌هایش علیه گروه‌های تروریستی تاکید کرد.

وزیر خارجه عراق نیز از نقش مصر و اردن در بازسازی عراق استقبال کرد.

ساعاتی پیش، وزیران امور خارجه مصر و اردن نشست خود را برای بحث درباره سازوکار هماهنگی سه جانبه در شهر قاهره آغاز کردند.

این در حالی است که شهر امان پایخت اردن نیز  ۲۵ ماه اوت گذشته شاهد برگزاری نشست سه جانبه سران بین عبدالله دوم شاه اردن، مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر بود که در آن، همکاری منطقه‌ای و در صدر آن مسئله فلسطین و هماهنگی برای مقابله با شیوع «ویروس کرونا» مورد بحث قرار گرفت.

اردن، عراق و مصر تاکنون سه نشست در سطح سران برگزار کرده‌اند که نخستین نشست در ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی در قاهره، دومین نشست در ماه سپتامبر همان سال در آمریکا و سومین نشست در ماه اوت گذشته، در امان برگزار شد.

برچسب‌ها مصر عراق لیبی اردن فلسطین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مصر عراق لیبی اردن فلسطین مصر عراق لیبی اردن فلسطین اخبار کنکور وزیر خارجه سه جانبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است

به گزارش خبرنگار مهر، علی چگنی روز دوشنبه در آیین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، ضمن خوش‌آمد گویی به نمایندگان عضو ACD، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم با همکاری همه جانبه بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم و به نتیجه برسیم، اکنون در زمانی هستیم که پیش‌بردن اهداف اقتصادی به تنهایی نتیجه ندارد، همکاری همه جهان را نیاز داریم، همچنین برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است تا همکاری‌های همه جانبه شامل همکاری‌های بین‌المللی از طریق افراد ذی‌صلاح انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در چنین مجامعی که اغلب اعضای ACD حضور دارند، پتانسیل های بسیار زیادی وجود دارد، افزود: در این مجمع می‌توان همه جانبه کار کنیم، هرکشوری توانایی‌های خاص خودش را دارد، امیدوارم این اجلاس به الگوهای ممکن ببین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: وزارت امور خارجه آماده است تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و کشورهای عضو، خودش را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نیست و از طریق همکاری به وجود می‌آید، باید بدانیم کشورهای دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند انجام دهند.

وی اضافه کرد: جلسات اجلاس بسیار مهم هستند و می‌توانند نقش مهمی در ارتقای ارتباطات ایفا کنند. کشورهای عضوACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، حضور آنها در این مجمع نشان داد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر،مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092258

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا وارد اردن شد
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • وزیر خارجه اردن: حماس آتش جنگ غزه را روشن نکرد
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • اردن : نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد
  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • سفر معاون امیرعبداللهیان به ریاض