Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسکن با بیان اینکه افزایش قیمت ارز،کاهش ارزش پولی و کاهش عرضه مسکن مهمترین علل التهاب بازار مسکن است، گفت: احتکار و عدم برخورد با دلالان و متخلفان حوزه مسکن نیز بر افزایش تورم در مسکن دامن زده و به همین دلیل، خانه دار شدن اغلب مردم به یک رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛فرهاد بیضایی، کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به دلایل افزایش گرانی مسکن اظهار داشت: افزایش قیمت ارز، مهمترین دلیل افزایش قیمت مسکن در کلانشهرها و شهرهای کوچک در کشورمان است و این افزایش قیمت، عوامل ثانویه ای هم دارد که می توان به کمبود زمین و عدم همکاری دولت و وزارت راه و شهرسازی در طول سال های گذشته برای افزایش ساخت و سازها و افزایش عرضه مسکن در کشور اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با بیان اینکه افزایش قیمت ارز باعث شده که شاهد افزایش قیمت همه کالاها در کشور باشیم، تاکید کرد: به موازات افزایش قیمت ارز، مسکن نیز افزایش قیمت را تجربه کرده است اما سیاست گذاری مسئولان در جهت افزایش ساخت و سازها در کشور و ایجاد شرایط و تسهیلات ویژه برای ساخت مسکن برای اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه می تواند تا حد زیادی بحران و التهاب بازار مسکن را رفع کند.   نقش کاهش ارزش پولی و ملی در التهاب بازار مسکن   این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه کاهش ارزش پول ملی کشور باعث افزایش قیمت مصالح ساختمانی شده است، افزود: متاسفانه مشکلات ارزش پول ملی کشورمان باعث شده که مسکن به خوبی عرضه نشود و همین موضوع باعث گرانی قیمت مسکن شده است و از سوی دیگر، احتکار و عدم برخورد با دلالان و متخلفان حوزه مسکن نیز بر افزایش تورم در مسکن دامن زده  و به همین دلیل، خانه دار شدن اغلب مردم به یک رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است.   بیضایی با بیان اینکه راه اندازی طرح مسکن مهر در دوران رئیس جمهور سابق کشورمان فقط به دلیل افزایش قیمت نفت نبوده است، تاکید کرد: اینکه بگوییم در دوران ریاست جمهوری سابق، فقط افزایش فروش نفت باعث شد که طرح مسکن مهر راه اندازی شوداصلا صحیح نیست، چرا که در آن زمان شاهد افزایش پایه پولی و همچنین استقراض از بانک مرکزی برای راه اندازی این طرح بودیم.   این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه طرح جهش تولید مسکن که از سوی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، نیاز به منابع مالی دارد، گفت: یکی از راه های تامین منابع مالی طرح جهش تولید مسکن در مجلس، بر روی بازگشت اقساط طرح مسکن مهر به بانک مسکن و بانک مرکزی متمرکز شده است.   اثرات ساخت مسکن در اشتغال زایی و بهبود شرایط اقتصادی کشور   بیضایی، نیاز بازار مسکن را ساخت یک میلیون واحد مسکونی در یک سال دانست و افزود: در کشورمان هم باید شاهد ساخت مسکن باشیم و هم شاهد نوسازی مسکن و این رقم باید به یک میلیون واحد در طول سال برسد اما به دلیل سیاست های اشتباهی که در طول سال های گذشته شاهد آن بودیم، ساخت این رقم مسکن در کشورمان محقق نشد و همین موضوع باعث شد که امروز با کاهش عرضه مسکن و افزایش تقاضا مواجه باشیم و یقینا اگر برنامه ریزی اصولی برای حل این مشکل صورت نگیرد، اغلب مردم همچنان باید با بحران مسکن دست و پنجه نرم کنند و قدرت خرید برای صاحب خانه شدن نخواهد داشت.   وی گفت: امیدوارم با برنامه ریزی صحیح مسئولان شاهد رفع بحران مسکن در کشورمان باشیم و یقینا  باید کم کاری های در حوزه مسکن اصلاح شود و با یک رویکرد مناسب و شفاف، امید مردم به خانه دار شدن را افزایش دهیم و به دغدغه های رهبری در خصوص ایجاد تسهیلات مناسب برای کمک به خانه دار شدن مردم پاسخ مناسب دهیم و یقینا رونق ساخت مسکن در کشورمان باعث ایجاد اشتغال برای اغلب مردم هم می شود و می تواند علاوه بر بهبود شرایط معیشتی، به بحران اقتصادی کشورمان کمک شایانی کند.   منبع: رادار اقتصاد انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: التهاب بازار مسکن افزایش قیمت ارز مسکن در کشور خانه دار شدن عرضه مسکن ساخت مسکن اغلب مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد در واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: گره هایی که  توسط مردم باز می شود دولت نمی تواند آنها را انجام دهد. دولت باید زیرساخت ها را انجام دهد و خلا های قانونی را پر کند و به کمک مجلس زمینه جهش تولید مسکن با مشارکت مردم را فراهم کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از زیرساخت ها برای جهش تولید مسکن واگذاری زمین است. سختگیری های بیجا در خصوص عرضه زمین به مردم مصیبت درست کرده است. برخی از رفتارهای متناقض در حوزه ساخت مسکن مردم را سردرگم کرده است. از جهتی می گویند قانون جهش تولید مسکن اجرایی شود و از طرف دیگر سختگیری های بیجا درمورد پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم دارند که همه اینها موانع است.

ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم جهت مشارکت فعال توان و سرمایه مردمی در حوزه ساخت مسکن در کنار عرضه زمین توسط دولت تاکید کرد: سال ، سال تولید و جهش تولید است و از طرف دیگر اگر می خواهیم جهش تولید رقم بخورد باید مشارکت مردم را داشته باشیم. اگر در کنار واگذاری زمین اقدامات حمایت مالی دولت از جمله تسهیلات بانکی داشته باشیم پروسه تکمیل می شود و من احساس می کنم اگر مردم بخواهند خودشان بدون تسهیلات وارد شوند مانع ایجاد می شود. منابع بانکها برای بیت المال و مردم است . اینکه بگوییم مردم بروند مسکن بسازند آنهایی که پول ندارند تسهیلات بگیرنددرست نیست چراکه  اقشار کم درآمدی هم  هستند که نمی توانند تسهیلات بگیرند اولا گرفتن تسهیلات ضمانت های سنگین می خواهد و زمان بر هم  است .

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به لزوم حذف موانع  خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم  به تولید جهش مسکن برسیم باید موانع پیش روی عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات بانکی به مردم را حذف کنیم. برداشتن موانع بدون اراده دولت و دستگاههای متولی ممکن نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله