Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج آتش در نقطه نقطه جنگل‌ها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد زبانه کشیده و تقریبا هیچ نقطه‌ای از استان سراغ نداریم که از زبانه آتش در امان مانده باشد.

از جنگل‌ها در ارتفاعات شهرستان بهمئی گرفته تا خائیز و خامی و شیخ چوپان و امروز در کوه درشک زبانه آتش جنگل‌های استان را به صورت دوره‌ای در نوردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به سال‌ها پیشتر برگردیم و تحلیلی سرانگشتی از دلایل آتش‌سوزی در جنگل‌های استان داشته باشیم درخواهیم یافت که در گذشته‌ها مردم بیش از امروز در جنگل‌ها به واسطه دامداری و جمع‌آوری هیزم و دانه بلوط و سایر امورات حضور داشتند و آتش سوزی‌ها با همه آن حضور بسیار کمتر از امروز بود که نتیجه حاصله این تحلیل عمدی بودن اکثر آتش سوزی‌ها در جنگل‌ها را به ما گوشزد می‌کند.

وقتی در روز روشن و جلوی چشم ماموران متولی حفاظت از جنگل‌ها زمین‌خواری و تجاوز به جنگل بیداد می‌کند باید که سودجویان آتش بر خرمن جنگل‌ها بیندازند تا بتوانند به خواسته‌های شوم و منفعت طلبانه خود برسند.

امروز در خبرها شنیدیم که کوه درشک واقع در منطقه دلی اولاد علی مومن هم در آتش سوخت که باید به واسطه این موفقیت برای مسوولان و مدیران متولی حفظ جنگل‌ها کف زد و هورا کشید که توانسته‌ا‌ند چنین از جنگل‌ها حفاظت کنند!!.

به گزارش فارس؛ دِرِشک Deresh نام کوهی است در کهگیلویه و بویراحمد در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی یاسوج با ارتفاع ۲۸۰۰ متر در کنار منطقه دلی_اولاد_علی_مومن پوشیده از جنگل خزان کننده از گونه های بلوط، بنه، افرا، کیکم، بادام، داغداغان، انجیر وحشی، گلابی وحشی آلبالو وحشی، نسترن وحشی، بادام، کلخونگ، زالزالک و گونه‌های علفی مانند گل شیپوری لاله لاله واژگون کنگر انواع گرامینه موسیر و... است.

همچنین در این کوه گونه‌های جانوری چون پلنگ، گرگ، روباه، خرس قهوه ای، خرگوش، سنجاب و .... زندگی می‌کنند این کوه مظهر تأمین آب منطقه است و عموم چاههای آب آشامیدنی منطقه دشتروم در کنار این کوه حفر شده ‌است.

منبع: فارس

کلیدواژه: جنگل ها بلوط خواب آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۱۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به پیشگیری از حریق گفت: مسافران، گردشگران، مرتع داران و عشایر باید از آتش زدن در مرتع خودداری کنند و امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان سمیرم در شهر کمه با حضور اعضا برگزار شد و وضعیت آسیب‌های وارده از سیل در بخش پادنا در روستای دشتبال که منجر به وارد شدن خساراتی به اماکن مسکونی، معابر، راه‌ها و بخش کشاورزی شد را بررسی کردیم.

وی افزود: در این حادثه امدادرسانی به موقع انجام شد و دستگاه‌های اجرایی در حال بازسازی مابقی آسیب‌ها هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: خسارات جمع‌بندی شده واحدهای مسکونی از حوادث طبیعی سیل و طوفان را صندوقی به نام صندوق جبران خسارت حوادث طبیعی ساختمان در کشور پس از ارزیابی جبران خواهد کرد که این واحدهای مسکونی ارزیابی شده و در عرض زمان‌بندی مختلف آن‌ها پرداخت خواهند شد.

شیشه فروش عنوان کرد: در بخش کشاورزی، تنها راه جبران خسارت بیمه هست که سال گذشته از طریق صندوق بیمه کشاورزی حدود ۱۸۰ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان پرداخت شده اما مشکلاتی هم وجود دارد و ما درخواست داریم که صندوق خسارت کشوری در جهت اصلاح تعرفه و تسریع در پرداختن غرامت اقدام کند.

وی با اشاره به کم شدن استقبال کشاورزان از بیمه خاطرنشان کرد: عدم اصلاح تعرفه و تخصیص دیرهنگام منابع اعتباری برای غرامت علت این مشکل و تأکید استان روی این بخش است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: در مورد پیشگیری و کنترل سیل برنامه ریزی و پیش بینی شد که تمامی دستگاه‌های اجرایی از جمله راهداری، آب منطقه‌ای، شهرداری و دهیاری‌ها در ظرف زمان‌بندی مشخص قبل از بارش‌های سیلابی نسبت به بازگشایی مسیرها، تخلیه رسوب از دهانه پل‌ها و رودخانه‌ها و آزادسازی تصرفات اقدام کنند.

شیشه فروش در ادامه گفت: تقویت سیل بند اطراف سکونت‌گاه‌های شهری و روستایی، حفاظت قنوات و راه‌ها در برابر حوادث ناشی از سیل از جمله موارد تأکید بوده که استان برای روز پنجشنبه اعلام آماده باش داده و جمعه به خاطر بارش‌هایی که در کل استان اتفاق می‌افتد؛ این مسئله به صورت ویژه مورد تأکید مدیریت بحران سمیرم قرار گرفت.

وی با اشاره به وقوع چند مورد حادثه غرق شدن در آب تأکید کرد: جهاد کشاورزی مکلف است به تمام مالکان ذخیره استخر آب کشاورزی ابلاغ کند و مکلف هستند اطراف استخر فنس بکشند و تابلوی شنا ممنوع و هشدارها را نصب کنند و از طناب نجات در داخل استخر استفاده کنند تا مانع آسیب شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: شهرداری‌ها دهیاری‌ها و آب منطقه‌ای در مسیر رودخانه‌ها و همه سدهای مخزنی که آب منطقه‌ای محوریت دارد تمهیدات لازم برای پیشگیری از غرق شدن در محل آب و ذخیره مخزن سد تیم گشت فعال شده اقدام کند و با تجهیزات، قایق و تمام امکانات نجات را در آنجا فراهم کنند.

شیشه فروش همچنین به منظور پیشگیری از آسیب‌های وارده از هجوم ملخ در منطقه پادنا و روستای سادات آباد گفت: با توجه به اینکه عوامل کارشناسی حفط نباتات استان از منطقه بازدید به عمل آوردند، مقرر شد در ۲۵۰ هکتار عملیات سم پاشی و کنترل این آفت شکل بگیرد و در استان نیز برنامه داریم که ۱۰ هزار هکتار مبارزه با سن اقدام شود.

وی تصریح کرد: خوشبختانه ۲۰ کیلومتر از راه شهرستان اصلاح و بازسازی شده که در حوادث سیل اخیر خسارتی به پنج کیلومتر از راه‌ها وارد شد و گزارش‌ها به سازمان کشوری ارسال شد که اداره راه موظف شد برای بازسازی این راه‌ها با تخصیص اعتبار از مدیریت بحران استان اقدام کند.

وی تأکید کرد: با توجه به گرم شدن تدریجی هوا و این‌که مسافران و گردشگران به جاذبه‌های گردشگری، کوهستان، منابع آبی و بخش‌های مختلف سفر می‌کنند؛ تقویت تجهیزات امداد کوهستان منطقه در برنامه قرار بگیرد و از سازمان امداد و نجات کشور در جمعیت هلال احمر کشور خواست تا اعتباراتی به استان جهت تقویت تیم‌های امداد و نجات کوهستان، تقویت و تجهیز خودروهای امدادی بدهد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به پیشگیری از حریق گفت: مسافران، گردشگران، مرتع داران و عشایر باید از آتش زدن در مرتع خودداری کنند و امکانات اطفا حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود.

کد خبر 749545

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد