Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@05:37:04 GMT

راهکارهای مقابله با استرس در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۳۱۲۲

راهکارهای مقابله با استرس در دوران کرونا

مهتا سنگستانی در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه در شرایط بیماری کرونا استرس افراد افزایش می‌یابد اظهار کرد: استرس فشار و تنش روانی است که همه ما در زندگی روزمره با آن مواجه هستیم.

وی با تاکید به اینکه این استرس می‌تواند خوشایند یا ناخوشایند باشد گفت: ازدواج و تولد فرزند از جمله استرس‌های خوشایند و مرگ عزیزان و طلاق از استرس‌های ناخوشایندی هستند که ممکن است فرد با آن مواجه باشد‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه همه ما در زندگی روزمره با استرس مواجه هستیم اما مهم این است که راه مقابله با آن را بدانیم افزود: گاهی استرس از تحمل فرد خارج است و نمی‌تواند با آن سازگاری پیدا کند.

وی با بیان اینکه ممکن است علایم در فرد به صورت جسمی و روانی باشد که علایم جسمی مانند تپش قلب، برافروختگی، اسهال، استفراغ، تهوع و حتی گرفتگی عضلات بروز می‌کند عنوان کرد: علایم روانی به صورت بی حوصلگی، تحریک‌پذیری، کاهش اعتماد به نفس و عصبانیت و... ظاهر می‌شود.

سنگستانی با بیان اینکه استرس ممکن است علایمی رفتاری مانند خشونت، بی‌قراری، پرخوری، اختلال خواب را در فرد داشته باشد گفت: برخی از افراد ممکن است به مصرف مواد مخدر یا سیگار روی آورند.

وی با تاکید به اینکه اگر راه‌های مقابله با استرس را بدانیم دچار علایم و بعد به دنبال آن دچار عوارض نمی‌شویم افزود: در شرایط فعلی که همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ را شاهد هستیم و پیامدهای ناگواری به دنبال خود داشته، میزان استرس افراد بالا رفته است.

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان اضافه کرد: در شرایط کنونی علاوه بر عوامل استرس‌زای قبلی، در نتیجه محدودیت‌هایی که در روابط ایجاد شده نیاز به شست‌وشوی مکرر و...، افراد تحت فشارهای روانی بیشتری قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه می‌توان با یادگیری راهکارهای مقابله سالم با استرس جلوی بسیاری از علایم و عوارض ناشی از آن را گرفت، خواستار توجه به این موضوع شد.

سنگستانی با بیان اینکه راهکارها می‌تواند سازنده و موثر یا ناسالم باشد گفت: راهکارهای ناسالم مانند استعمال مواد مخدر و مصرف سیگار علاوه بر اینکه مشکلی را حل نمی‌کنند، مشکلی هم به مشکلات فرد اضافه می‌کنند.

وی عنوان کرد: راهکارهای سازنده و موثر در دو حیطه می‌گنجد یکی هیجان‌مدار است و هیجانات فرد را کنترل می‌کند و دیگر مسئله‌مدار است.

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه در مقابله هیجان‌مدار فرد تنش و فشار روانی خود را با راه‌های مختلف کنترل می‌کند گفت: در روش مسئله‌مدار فرد مشکل اصلی را حل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی در حال حاضر این است که بیماری کرونا همه‌گیر شده و این عامل باعث استرس شده است گفت: شاید عموم جامعه نتوانند این مسئله را حل کنند اما می‌توانند هیجانات خود را کنترل کنند.

سنگستانی با بیان اینکه می‌توان راهکارهایی که به افراد توصیه کرد این باشد که تمرینات آرام‌سازی انجام دهند افزود: تنفس آرام و عمیق، آرامیدگی عضلات، تصویرسازی ذهنی فرد و تجسم خاطرات خوش زندگی و ... به کنترل استرس کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این روزها ورزش و فعالیت بدنی نباید در زندگی روزمره فراموش شود تاکید کرد: افراد در هر محیطی که می‌توانند مثلا در محیط منزل و حیاط و محیط‌های خلوت بیرون فعالیت بدنی را انجام دهند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه مهمترین فعالیت بدنی پیاده‌روی است گفت: در گروه‌های سنی مختلف شدت ورزش متفاوت است اما آنچه عمومیت دارد و همه می‌توانند انجام دهند پیاده‌روی با شدت متوسط است که برای همه توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: این فعالیت بدنی را حداقل پنج روز در هفته روزی ۳۰ دقیقه یا سه روز در هفته روزی ۵۰ دقیقه یعنی به طور متوسط ۱۵۰ دقیقه در هفته فرد داشته باشد.

سنگستانی با تاکید به اینکه در تمام بیماری‌های غیرواگیر تغذیه نقش مهمی دارد افزود: در کنترل استرس و اختلالات سلامت روان نیز نقش تغذیه حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه افراد حتما میوه و سبزیجات تازه در برنامه روزانه خود داشته باشند گفت: اگر فرد استرس دارد از مصرف خوردنی‌های دارای کافئین خودداری کند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه مصرف سیگار ممکن است به طور مقطعی به فرد آرامش دهد اما به دلیل عوارضی که به دنبال دارد قطعا استرس فرد را افزایش می‌دهد افزود: خواب و استراحت کافی در طول شبانه‌روز در کنترل استرس نقش موثری دارد.

وی با بیان اینکه گفت‌وگو کردن می‌تواند در کاهش نگرانی‌ها در فرد موثر باشد خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کرونا امکان برقراری روابط خانوادگی وجود ندارد و با محدودیت‌های موجود ممکن است سلامت روانی فرد تحت تاثیر قرار گیرد که باید ارتباطات را به صورت غیرحضوری یعنی تلفنی، فضای مجازی و ... حفظ کرد.

سنگستانی با اشاره به اینکه فرد سعی کند اخبار ناخوشایند و شایعات را کمتر دنبال کند گفت: اگر می‌خواهند اخبار را دنبال کنند حتما از منابع معتبر باشد و به اخبار بی‌اساس در فضای مجازی توجه نکنند.

وی با بیان اینکه مهمترین موضوع رعایت پروتکل‌های بهداشتی است افزود: اگر خیال ما راحت باشد که دستورات بهداشتی را رعایت کردیم و اطرافیان هم رعایت می‌کنند از استرس می‌کاهد.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با تاکید به اینکه سعی کنیم به افراد مبتلا به کرونا برچسب نزنیم افزود: این بیماری، انگ نیست چون چنین تصوری باعث می‌شود وضعیت جامعه بدتر شود و افراد پنهان‌کاری کنند و در نتیجه عامل انتشار ویروس شوند.

منبع: الف

کلیدواژه: فعالیت بدنی سلامت روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۳۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل بررسی شد
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید