Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@00:07:08 GMT

رقابت کارت ملی و واکسن آنفلوانزا!

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۳۳۹۹

ایسنا/آذربایجان شرقی «پادشاهی در یک شب سرد زمستان از قصر خارج شد. هنگام بازگشت، سرباز پیری را دید که با لباسی اندک در سرما نگهبانی می‌داد. از او پرسید: آیا سردت نیست؟ نگهبان پیر گفت: چرا ای پادشاه، اما لباس گرم ندارم و مجبورم تحمل کنم. پادشاه گفت: من الان داخل قصر می‌روم و می‌گویم یکی از لباس‌های گرم مرا را برایت بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگهبان ذوق زده شد و از پادشاه تشکر کرد. پادشاه اما به محض ورود به داخل قصر، وعده‌اش را فراموش کرد.

 صبح روز بعد جسد سرمازده پیرمرد را در حوالی قصر پیدا کردند، در حالی که در کنارش با خطی ناخوانا نوشته بود: «ای پادشاه! من هر شب با همین لباس کم سرما را تحمل می‌کردم اما وعده لباس گرم تو، مرا از پای درآورد».

این حکایت معروف، داستان رویکردی است که در تهیه‎ی واکسن  آنفلوانزا در پیش گرفته‌ و آنقدر بر طبل بایدهای تزریق واکسن کوبیدند تا خفته‌ها هم بیدار شدند و حال، جمعیتی در داروخانه‌های خالی از واکسن به دنبال واکسن آنفلوانزا هستند.

امروز و فردا کردن مسئولان امر باعث خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی به رسانه‌ها و ایجاد ناباوری و مراجعه‌ی حضوری و مکرر به داروخانه‌ها و ایجاد تجمع شد؛ تکنسین‎‏های داروخانه می‎گویند؛ مردم دیگر حرف ما را باور ندارند، امروز در حالی که زمان طلایی تزریق واکسن سپری شده، برخی همچنان معتقد هستند دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است.

در زمان مشابه در سال گذشته، فقط بیماران و گروه‌های پرخطر مانند زنان باردار و سالمندان، درد تزریق واکسن آنفلوانزا را داشتند و برخی داروخانه‎ها منقضی شدن تعدادی از واکسن‌ها را هم به دلیل عدم استقبال، تجربه کردند، اما با آمدن پاندمی کووید19 و تبلیغات برای تزریق همگانی واکسن آنفلوانزا و تامین آن، نگرانی‌ها و استرس‌های جدیدی به لیست نگرانی‌های مردم، افزوده شد.

مصرف گرایی به حوزه‎ی بهداشت و درمان هم سرایت کرد، در حالیکه ایمونولوژیست‌ها و پزشکان معتقد بودند که امسال با وجود استفاده از ماسک و به حداقل رساندن رفت و آمدها و ترددهای غیرضروری با یک تیر دو نشان بزنیم، نتوانستیم با یک تیر، یک نشان را هم بزنیم و هم وضعیت قرمز کرونایی تجربه کردیم و هم وعده‎ی رسیدن واکسن آنفلوانزا را.

عده‎ای گفتند واکسن توزیع شده است و عده‎ای تکذیب کردند و عده‎ای از اولویت‌هایی حرف زدند که برای مردمی که غم نان و غم جان را یک جا داشتند، چندان قابل درک نبود، در این میان مردم، خبر کمبود آمپول و اولویت‌بندی و تحویل دناپلاس به نمایندگانشان در خانه‎ی ملت را هضم نکرده بودند که خبر تخصیص واکسن به خواص و تعارفات بهارستانی‌ها برای قبول کردن یا رد کردن 1500 واکسن، مردم را شوکه کرد.

به گفته‎ی رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، قرار بود ۱۴ تا ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا به کشور وارد شود، اما به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز واردات آن به تاخیر افتاد، اگر دولت اوایل مرداد ماه برای تامین واکسن آنفلوانزا ارز تخصیص می‌داد تا اوایل شهریورماه وارد می‌شد، بعد از آن هم یک‌سری مشکلاتی در واردات واکسن پیش آمد، آن هم از طریق کشوری که قرار بود واکسن را به ما بدهد.

بر اساس اعلام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، «توزیع واکسن آنفلوانزا دو مرحله دارد؛ بخشی از واکسن در طی هفته جاری در داروخانه‌های خصوصی توزیع می‌شود. افرادی با بیماری‌های مزمن مانند بیماران قلبی، تنفسی و مبتلا به فشار خون می‌توانند از هفته‌ی آینده، واکسن‌ها را تهیه کنند؛ واکسن توزیع شده در داروخانه‌ها قابل دریافت نبوده و واجدین شرایط باید در ابتدا اقدام به اخذ معرفی نامه از نزدیکترین مرکز بهداشت به محل سکونتشان کنند.

 پزشک پس از بررسی مستندات ارائه شده از سوی بیمار با ارائه معرفی نامه، بیمار را به نزدیکترین داروخانه به مرکز بهداشت، ارجاع می‌دهد، واکسن بعد از طی این مراحل به قیمت ۴۰ و یا ۴۲ هزار تومان قابل دریافت و تزریق کردن، است. در مرحله اول توزیع واکسن، سیستم بهداشتی موظف به ارائه‌ی واکسن به کادر بهداشت و درمان، زنان باردار، خانه‌های سالمندان و افراد تحت پوشش بهزیستی که در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند و جانبازان بالای ۵۰ درصد که از طریق بنیاد شهید معرفی می‌شوند، است.

کادر درمان سیستم‌های نظامی و انتظامی دارای واحد بهداشتی و بیماران خاص مانند افراد مبتلا به هموفیلی، تالاسمی و سرطان نیز می‌توانند واکسن مورد نیازشان را در وهله اول توزیع از سیستم بهداشتی تهیه کنند. این واکسن‌ها در سیستم بهداشتی توزیع شده و در حال تزریق است و واجدین شرایط می‌توانند آن را به طور رایگان دریافت کنند.»

انتظار کشیدن برای مردمی که نصف عمرشان را در صف‌های طولانی ایستاده و حتی برای دریافت کارت ملی هوشمند هم دو سال انتظار کشیده‌اند، حس غریبی نیست، مردم همچنان منتظرند تا واکسن آنفلوانزا در داروخانه‎ها توزیع شود، حتی دو سال بعد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس آنفلوآنزا واکسن واکسن آنفلوانزا واکسن آنفلوانزا داروخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۳۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند

آفتاب‌‌نیوز :

طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تامین دارو وجود ندارد.

به گزارش سازمان غذا و دارو، در روز‌های اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

این گزارش خاطرنشان کرد: وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود و مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه (اینجا) با وارد کردن نام دارو، وارفارین را نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

وارفارین دارویی ست که به عنوان رقیق کننده یا ضد انعقاد شناخته شده و و در مواردی که احتمال ترومبوز یا آمبولی عروقی بالا است مانند پس از جراحی قلب باز و سکته مغزی مصرف می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • توزیع وارفارین در داروخانه‌های منتخب
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد