Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@08:43:38 GMT

بازگشت بازار با مثبت شدن نماد‌های کوچک

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۴۰۰۱

بازگشت بازار با مثبت شدن نماد‌های کوچک

حمایت از نماد‌های کوچک در زمان کاهش شاخص کل، شاخص هم‌وزن را با افزایش داده که می‌تواند برای سهامداران سهم‌های کوچک بسیار سودآور باشد. به گزارش پول نیوز، روند‌های موجود در بازار سرمایه به درستی وضعیت این بازار را نشان می‌دهند. بررسی برخی روند‌ها در حالی که بازار حال خوبی دارد، نشان از یک اینده پرنوسان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی روند‌های دیگر نیز عکس این مساله را نشان می‌دهند. اما در حالت کلی شاخص‌ها و روند‌های موجود در هر بازار مالی می‌تواند مشخص کننده مسیر تغییرات در آن بازار باشند.

شاخص عددی است که برای سنجش عملکرد یک مجموعه از متغیر‌ها مورد در یک بازه زمانی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاخص‌های متعددی برای سنجش وضعیت بورس وجود دارد. شاخص کل قیمت، شاخص هم‌وزن، شاخص قیمت و بازده نقدی، شاخص صنعت و شاخص مالی، شاخص سهام آزاد شناور، شاخص بازار اول و بازار دوم، شاخص ۵۰ شرکت برتر، شاخص ۳۰ شرکت برتر و شاخص بازده نقدی، همگی از مواردی است که هر روز در خصوص بازار سرمایه ایران محاسبه می‌شود.

به صورت کلی دو شاخص کل و هم وزن در بورس می‌تواند نشانگر بسیاری از موضوعات گذشته و آینده بازار سرمایه باشد. بیشتر سهامداران شاخص کل را به عنوان چراغ راه خود انتخاب میکنند. اما کارشناسان اقتصادی علاوه بر شاخص کل، شاخص کل هموزن را بررسی کرده و بر اساس این دو شاخص ارزیابی‌های خود را اعلام می‌کنند.

شاخص کل چگونه محاسبه می‌شود؟

شاخص کل تنها معیار سنجش وضعیت بورس نیست. این شاخص نشان‌دهنده تغییرات کل قیمت نماد‌ها در بازار است و میانگین افزایش یا کاهش قیمت سهام را در بازار مشخص می‌کند. وقتی گفته می‌شود شاخص کل رشد ۳ درصدی داشته است، یعنی میانگین قیمت پایانی (نه قیمت آخرین معامله) با توجه به ارزش معاملات آن‌ها ۳ درصد افزایش داشته است.

در این حالت شرکت‌های بزرگ و به اصطلاح شاخص ساز، تاثیر بیشتری نسبت به شرکت‌های کوچکتر بر شاخص کل خواهند داشت و یک تغییر یک درصدی این شرکت‌ها شاید به اندازه مجموع تاثیر ۱۰-۲۰ شرکت دیگر باشد.

به همین دلیل بسیاری از کارشناسان شاخص کل را نشان دهنده درست وضعیت بازار نمی‌دانند. به اعتقاد این افراد می‌توان با استفاده از برخی نماد‌های خاص، شاخص کل را زیاد و یا کم نشان داد.

برای حل این مساله که شاخص کل نشانگر خوبی برای نشان دادن وضعیت بورس نیست، کارشناسان شاخص کل هموزن را پیشنهاد می‌دهند.

شاخص هموزن؛ شاخصی برای همه نماد‌های بورسی

به دلیل اینکه شاخص کل قابلیت تغییر غیر منطبق با روند واقعی بازار را دارد، پس شاخص خوبی برای بررسی وضعیت همه نماد‌های بورسی نیست. شاخص هموزن با حل کردن این مساله توانایی تحلیل درست از وضعیت بازار را به کارشناسان و سهامداران می‌دهد. این شاخص به همه نماد‌های بورسی، وزن یکسانی داده و براساس قیمت پایانی سهم‌ها شاخص کل هموزن محاسبه می‌شود.

در شاخص کل هموزن، کلیه شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس با وزنی برابر محاسبه می‌شوند. با این شاخص اثر معاملات کد به کد که جهت بالابردن شاخص کل انجام می‌شوند، از بین رفته و افزایش یا کاهش قیمت سهام در تمامی نماد‌ها یکسان در نظر گرفته می‌شود.

حمایت‌های دولت از نماد‌های شاخص ساز!

در دو ماه گذشته که بورس در وضعیت نا آرامی قرارداشت، برخی مواقع دولت و سازمان بورس به دنبال حمایت از بورس بودند. اما بعد از یک یا دو روز شرایط به حالت قبل باز می‌گشت. در این برهه کارشناسان اقتصادی معتقد بودند دولت در حال حمایت از سهام‌های دولتی و یا نماد‌های شاخص ساز بوده است.

با نگاهی به روند شاخص کل و شاخص هموزن می‌توان این مساله را مشاهده کرد که هرگاه دولت به دنبال حمایت از نماد‌های شاخص ساز بوده است، شاید شاخص کل سبز شده باشد؛ اما شاخص کل هموزن در این زمان منفی بوده است. یعنی شاخص کل در حال صعود و شاخص هموزن در حال سقوط.

اما در زمانی که همه نماد‌ها و مخصوصا سهم‌های کوچک حمایت شدند و شاخص هموزن مثبت شد، بورس از وضعیت دو ماه کاهش شاخص خارج شد. در همین زمان، شاخص کل در برخی روز‌ها برخلاف شاخص هموزن کاهش یافته بود.

به نظر می‌رسد، سهامداران باید به یک نکته مهم توجه داشته باشند که افزایش شاخص کل همواره به معنای سودآوری تمامی نماد‌های بورسی نیست و کاهش آن هم نشان دهنده کاهش قیمت نماد‌های بورسی نخواهد بود. در واقع سبد سهام ممکن است هیچ ارتباطی با شاخص کل نداشته باشد و حتی همواره برعکس شاخص سوددهی داشته باشد.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت نماد های بورسی شاخص کل هموزن همه نماد ها شاخص هموزن شاخص ساز روند ها شاخص هم شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۴۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی