Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@13:39:57 GMT

پالس‌های پنهانی عامل اعتیاد ترامپ است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۴۲۶۵

پالس‌های پنهانی عامل اعتیاد ترامپ است؟

محمد اسماعیلی طی یادداشتی نوشت: ارائه پالس‌های دو پهلو و بعضاً صریح به طرف غربی توسط برخی از سیاستمداران عامل مؤثری در شکل گیری تفکر امروز کاخ سفید نسبت به ایران است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محمد اسماعیلی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: ۱- طی هفته‌های اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا بار‌ها از اشتیاق ایران به مذاکره با امریکا سخن گفته و تأکید کرده به محض پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور طرف ایرانی فوراً با امریکا وارد مذاکرات جدید خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور ایالات متحده در نخستین حضور در گردهمایی انتخاباتی بعد از ابتلایش به کرونا، می‌گوید: «ولی به شما بگویم احتمالاً اولین تماسی که من بعد از پیروزی در انتخابات دریافت کنم از جانب ایران خواهد بود که بدجور تشنه توافق هستند.»

ترامپ تصور می‌کند که با خروج از برجام و پافشاری روی گزاره «کارزار فشار حداکثری با ابزار تحریم و تهدید» می‌تواند ایران را برای رسیدن به «توافقی بهتر» مجاب کند، چرا که بعد از خروج از برجام ضمن بازگرداندن تحریم‌های هسته ای، سطح و گستره سایر تحریم‌های ضدایرانی را نیز با همین هدف فراخ‌تر کرد.

پافشاری روی گزاره تحریم- تهدید از سوی کاخ سفید و دلگرمی نسبت به آن را محمدجواد ظریف در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان شهریورماه سال ۹۷ اینگونه بیان کرد: «من معتقدم بیماری‌ای در ایالات متحده وجود دارد که اسمش اعتیاد به تحریم است».

نخستین پرسشی که مطرح می‌شود این است که چرا و بر اساس کدام الگوی رفتاری رئیس جمهور امریکا با یقین و قطعیت درباره تشنگی ایران نسبت به مذاکره و اثرگذاری مناسب تحریم روی تغییر رفتار کشورمان اظهارنظر می‌کند. بدیهی است دیدگاه رئیس جمهور امریکا در این باره دفعتاً به وجود نیامده و می‌تواند حاصل محاسباتی باشد که بر اساس مواضع و کنش‌های رفتاری برخی از تصمیم سازان و تصمیم گیران داخلی سرو سامان گرفته باشد.

۲- کیفیت رفتار امریکا درعرصه روابط بین‌المللی با کشور مورد هدف بر اساس «مجموعه محاسباتی که از رویه - رویکرد‌های طرف مقابل» دریافت می‌کند، شکل می‌گیرد کما اینکه مجموعه رفتار‌ها و مواضع برخی از سیاسیون داخلی طی دست کم چهار ساله اخیر کاخ سفید را به این نتیجه رسانده است که ایران از هر زمان دیگری مستعد امتیازی دهی است.

رفتار‌های ابهام زا و آمیخته با ترس و انفعال «اتاق فکر مذاکره» در برابر نقض برجام به‌ویژه از زمان روی کارآمدن ترامپ، عدم واکنش مناسب در برابر خروج این کشور از توافق هسته ای، تشدید اوضاع اقتصادی- معیشتی در داخل که محصول ناکارآمدی دولت است و منجر به ایجاد نارضایتی‌های در برخی از اقشار جامعه شد مقامات کاخ سفید را به این نتیجه رساند که گستره و دامنه تحریم را گسترده‌تر کرده و به آغاز مذاکرات جدید خوش بین‌تر باشند.

«احساس رضایت از برجام با وجود نقض آن و اعمال تحریم‌های متواتر» چنانچه جای خود را به اعتراض رسمی و موثر نسبت به اعمال تحریم‌هایی مانند «کاتسا»، «آیسا» و «ویزا» می‌داد و یا آنکه دست کم اجرای بخش‌های مهمی از تعهدات اولویت دار برجامی متوقف می‌شد امروز دستگاه محاسبه سنجش کاخ سفید از اشتیاق زائدالوصف طرف ایرانی برای مذاکرات جدید نمی‌گفت.

بنابراین «اظهار رضایت از نتایج برجام» و «سکوت در برابر نقض آن» و «اعلام آمادگی برای مذاکرات جدید در هر موقعیت و مقطع زمانی» یکی از عوامل شکل دهی محاسبات کاخ سفید با مختصات کنونی است.

۳- علاوه بر این، ارائه پالس‌های دو پهلو و بعضاً صریح به طرف غربی توسط برخی از سیاستمداران عامل مؤثری در شکل گیری تفکر امروز کاخ سفید نسبت به ایران است.

ابراز برخی موضع گیری‌ها این ذهنیت را برای دستگاه‌های محاسبه سنج امریکایی به وجود می‌آورد که با تشدید تحریم‌های بین المللی و افزایش فشار‌های اقتصادی، نارضایتی عمومی شکل خواهد گرفت و حاکمیت برای پذیرش مذاکرات جدید مجاب خواهد شد. موضع گیری‌هایی که القا می‌کند شرایط کشور با توجه به افزایش قدرت اثرگذاری دوگانه «تحریم- تهدید» در وضعیت بحرانی است و افکار عمومی را نسبت به آینده کشور ترسانده و مضطرب می‌کند. تأکید روی کلیدواژه‌هایی که مفاهیمی مانند «خزانه خالی کشور خالی» توانسته موجی از دلسردی و ناامیدی در برخی از اقشار جامعه به وجود بیاورد و در مقابل امریکا را برای اعمال محدودیت‌های جدید دلگرم کند.

اظهارات امروز ترامپ شباهت بسیاری به ادبیات برخی از مقامات سابق دولت امریکا در آستانه انتخابات سال ۹۲ دارد، به عنوان نمونه وندی شرمن ذهنیت کاخ سفید بعد از مناظرات انتخاباتی سال ۹۲ را اینگونه بیان می‌کند: «زمانی که انتخابات در ایران برگزار شد، نتایج آن باز هم کور سویی از امید به وجود آورد... بالاخره این گونه به نظر می‌رسد که اوباما در ایران کسی را دارد که می‌تواند با او مذاکره کند.»

اگر چه پیغام‌های زیر میزی و محرمانه توسط برخی از کانال‌های داخلی به مقامات کاخ سفید دور از ذهن نیست، اما تأکید و پافشاری روی ادعای «خزانه خالی»، «اعتراف غلوآمیز نسبت به اثرگذاری تحریم ها» و رها کردن اقتصاد- معیشت مردم، خود رساترین پیام به طرف امریکایی برای امیدوار ماندن آن‌ها به مذاکرات است. اینکه برخی مسئولان اجرایی عامل اصلی مشکلات کشور را تحریم و فشار غربی‌ها عنوان می‌کنند نه ناتوانی‌های خود، روشن‌ترین پیام برای دونالد ترامپ است؛ به همین دلیل است که رهبر انقلاب نیز در سخنرانی اخیر خود نسبت به پیامد‌های اظهار ضعف و ناتوانی در برابر غرب هشدار می‌دهند: «بعضی‌ها اسم عقلانیت و عقل را می‌آورند، اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است در حالی‌که فرار کردن و ترسیدن، عقلانیت نیست.» مادامی که گفتار، رفتار و مواضع (ذهنیت سازی) بسیاری از سیاستمداران داخلی منطبق با منافع ملی ابراز نشود، امریکایی‌ها از تشدید فشار‌های ضدایرانی دست بر نمی‌دارند، اعتیادشان به تحریم تشدید می‌شود و مواضع گستاخانه و هتاکانه‌ای علیه جامعه ایرانی هیچ حد و مرزی را نخواهد شناخت.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: یادداشت ترامپ محمد اسماعیلی مذاکرات جدید رئیس جمهور تحریم ها کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۴۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد

احمد یوسفی گفت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، کورش احمد یوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در جریان بازدید رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در سال گذشته در استان کرمان بالغ بر ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ سراسر استان نگهداری و اقدامات درمانی و بازپروری برای رهجویان صورت گرفت.

وی بیان داشت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد به گونه‌ای که اطمینان حاصل شود که این افراد بازگشت مجددا به کمپ نداشته باشند.

احمدیوسفی با بیان این مطلب که در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، کمپ‌های ماده ۱۵ و ۱۶ مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: در زیرساخت‌ها و امکانات و تجهیزات سازمان‌های متولی همکاری لازم نمی‌کنند و شوربختانه استان کرمان در بحث زیرساخت‌های کمپ ۱۶ جزء محروم‌ترین استان‌های کشور می‌باشد.

وی با بیان این مطلب که اعتیاد یک چالش اجتماعی در دنیا می‌باشد، ولی در کشور ما در صدر آسیب‌های اجتماعی است گفت: متاسفانه در زندان‌ها ۵۰ درصد بصورت مستقیم و ۲۰ درصد بصورت غیرمستقیم محکومین به حبس مربوط به جرائم مواد مخدر هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان تاکید کرد: بسیاری از معتادان به واسطه بیماری اعتیاد خود مرتکب جرم می‌شوند و در برخی موارد اعتیاد موجب ضربه زدن به سرمایه‌های اجتماعی شهر شده است که لازم است اقدامات قبل، حین و بعد از درمان مورد توجه قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود