Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@15:32:19 GMT

دانش‌آموزانی که با تبلت و موبایل غریبه‌اند

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۴۶۲۲

دانش‌آموزانی که با تبلت و موبایل غریبه‌اند

ایسنا/البرز اگر در دهه 70 و80  از دانش آموزان ایرانی می‌پرسیدید «دوست دارید چه کاره شوید» در پاسخ می گفتند می‌خواهم پزشک، پلیس و یا مهندس شوم. اما اگر همین سوال را از محصل‌های اتباع خارجه می پرسیدید، جواب مشخصی نمی‌دادند.

بنا به گفته اتباع خارجی ای که در حال حاضر در مدارس البرز تحصیل می‌کنند، می‌توان گفت  شرایط ثبت نام و تحصیل آنها در مقایسه با گذشته بهتر شده است اما هنوز مشکلاتی  وجود دارد که نمی‌گذارد این دانش آموزان با خیال راحت درس بخوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مسئولان، امسال ۳۰ هزاردانش آموز اتباع خارجه در مدارس البرز ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۴ هزار نفر دختر و ۱۳ هزار نفر هم پسر هستند.

گفتنی است بیشتر این دانش آموزان در مدارس ساوجبلاغ، نظرآباد و مناطق حاشیه‌ای مثل کمال آباد تحصیل می‌کنند.

دانش آموزان اتباع خارجه البرزی هرساله با مشکلات زیادی از زمان ثبت نام تا تمام شدن کلاس‌ها روبرو هستند به خصوص حالا که مهمان ناخوانده‌ای به نام ویروس کرونا وارد کشور شده و همه را درگیر خود کرده است. این ویروس باعث شده تعدادی از این دانش آموزان درس و مدرسه را کنار بگذارند.

فاطمه یکی از این دانش‌آموزان است. خانواده فاطمه چهارسالی است  که برای کار به ایران آمده اند. او که حالا باید دانش آموز کلاس پنجم‌ باشد، می‌گوید: از زمانی‌که آموزش ها مجازی شده، چون تبلت، تلفن همراه و رایانه ندارم نتوانستم پایه چهارم را تمام کنم و از تحصیل جا ماندم.

فاطمه با اشاره به دیگر مشکلاتش ادامه می‌دهد: پدر و مادر من سواد ندارند. من سال اول دبستان به سختی مطالب را یاد می‌گرفتم ولی معلم من به جای اینکه در یادگیری درس‌ها کمکم کند می گفت تو مطالب را یاد نمی گیری و باید از این مدرسه بروی مدیرمان هم بدون اینکه حرف‌های من را گوش کند حق را به معلم می داد. این مسائل باعث شد برای سال دوم دبستان به مدرسه دیگری بروم.

مجید، برادر فاطمه که یک سال از او کوچکتر است و می‌خواهد در آینده پلیس شود، توضیح می‌دهد: مدرسه ما خوب است ولی من تبلت و تلفن همراه ندارم و فقط می‌توانم از تلویزیون  بعضی از درس‌ها را یاد بگیرم.

مجید اضافه می کند: یادگیری مطالب درسی از تلویزیون سخت است و چون پدر و مادرم هم سواد ندارند نمی‌توانند در آموزش دروس کمک کنند و همین باعث شده از بسیاری از هم کلاسی‌هایم عقب بمانم.

سوسن که دانش آموز پایه نهم است با اشاره به  مشکلات گرفتن برگه حمایت تحصیلی توضیح می دهد: از رفتارهای برخی دفاتر کفالت خاطره خوبی ندارم.

نسرین هم که  یکی –دوسالی  می‌شود سال آخر علوم انسانی را به دلیل بیماری مادرش رها کرده، از آرزوهای برباد رفته اش می گوید: زمانی که دانش آموز بودم، در اکثر مسابقه‌ها مقام کسب می‌کردم اما چون به اتباع افغان فقط در حد شرکت  در مسابقات بین مدرسه‌ای  اجازه می دادند، نتوانستم رقابت‌ها را ادامه دهم.

سعی داریم امکانات آموزش عادلانه را برای همه دانش‌آموزان فراهم کنیم

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز با اشاره به اینکه سعی می‌کنیم امکانات آموزشی عادلانه را برای همه دانش آموزان فراهم کنیم، ادامه می دهد: اگر دانش آموزی  دسترسی به  وسایل آموزش الکترونیکی نداشته باشند در اطلس دسترسی به آموزش مشخص شده و مطالب آموزشی دروس مختلف به صورت  بسته آموزشی ، درسنامه یا cd  در اختیارش قرار می گیرد و در این زمینه تفاوتی بین دانش آموزان ایرانی و اتباع خارجی وجود ندارد.

محرمعلی الهویی با بیان اینکه البته ممکن است ما اطلاعات همه دانش آموزانی که به وسایل آموزش الکترونیکی دسترسی ندارند را نداشته باشیم، به ایسنا می‌گوید: بهترین راه شناسایی این دانش آموزان اطلاعات مدیر، معلم، انجمن اولیا و مربیان و بعضی دستگاه‌های حمایتی مثل کمیته امداد و مساجد است.

این مسئول با اشاره به اینکه ممکن است برخی دانش آموزان اتباع در مناطق دورافتاده و فاقد اینترنت زندگی کنند، اضافه می کند: این نقاط کور با همکاران اداره فن آوری و همکاری مخابرات شناخته شده و برای دانش آموزان ساکن در این مناطق بسته‌های آموزشی ویژه‌ای تدوین شده است.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز با تاکید بر یکسان بودن حقوق دانش آموزان ایرانی و اتباع خارجه توضیح می‌دهد: هر کودکی که در این کشور زندگی می کند براساس ضوابط  محق تحصیل است.

این مسئول با اشاره به گله برخی از دانش آموزان اتباع خارجی از نحوه برخورد معلمان می‌گوید: در صورت بی توجهی و بی احترامی  کادر آموزش، موضوع از طریق حوزه ارزشیابی و رسیدگی به شکایات قابل پیگیری است و بدون شک با خاطیان برخورد مقتضی صورت می گیرد.

الهویی ادامه می‌دهد: در روستاهای البرز مدارسی داریم که بیشتر شاگردانش اتباع هستند و معلمان با تمام عشق شاگردان را درس می‌دهند و آنها نیز بسیار خوب درس می خوانند .

معاون آموزش و ابتدایی با بیان اینکه به واسطه تفاوت واژگان زبان فارسی ایران با فارسی اتباع خارجی مثل افغان‌ها تحصیل برای برخی از دانش آموزان اتباع با دشواری‌های خاصی همراه است، اضافه می کند: برای حل این مشکل همه ساله طرح حمایتی آموزش زبان فارسی در مناطق ویژه دو زبانه‌ها اجرایی می شود تا یادگیری را برای این دانش آموزان آسان کند.

این مسئول می‌گوید: نوآموزان می توانند در این دوره‌ها شرکت و اگر هم در مناطق محروم زندگی می کنند می توانند بدون پرداخت هزینه زبان فارسی را یاد بگیرند. در سایر مناطق نیز ۶۰ درصد هزینه‌ها را دولت و ۴۰ درصد را والدین دانش آموز پرداخت می کنند.

الهویی در مورد مکان یادگیری زبان فارسی توضیح می دهد: ابتدا ثبت نام از دانش آموزان متقاضی یادگیری زبان فارسی صورت می‌گیرد و پس از آن مدارسی در مناطق دو زبانه انتخاب و تدریس انجام می شود.

معاون ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز با تاکید بر اینکه برخورداری از آموزش یکسان حق همه کودکان است، می گوید: بدون شک هرچه قدر مشکلات اتباع برای ثبت نام و تحصیل در مدارس کاهش یابد، شاهد کاهش برخی آسیب‌ها در استان از جمله افزایش کودکان کار خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش البرز اینترنت دانش آموزان اتباع دانش آموزان دانش آموزان توضیح می دهد اتباع خارجه اتباع خارجی زبان فارسی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان

ایسنا/زنجان معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان زنجان با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از امروز آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند.

حسین قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: در استان زنجان ۱۱۰۰ مدرسه ابتدایی آماده ثبت‌نام از دانش‌آموزان هستند و حدود ۱۹ هزار و ۱۰۰ کلاس اولی امسال وارد مدرسه خواهند شد که آمارها کاهش تعداد دانش‌آموزان در این مقطع نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت نیروهای آموزشی در مقطع ابتدایی در استان، گفت: در حال حاضر با کمبود حدود ۶۰۰ معلم در مقطع ابنتدایی مواجه هستیم که با برنامه‌ریزی‌های به‌عمل آمده امیدواریم این مشکل برطرف شود.

قاسمی به موضوع ثبت‌نام در محدوده سکونت دانش‌آموزان نیز اشاره کرد و افزود: براساس تاکیدات، والدین فرزندان خود را در مدارسی که در محدوده سکونت خود قرار دارند باید ثبت‌نام کنند، اما اگر فردی مایل به ثبت‌نام در مدرسه خاصی است باید منتظر بماند تا ظرفیت ثبت‌نام‌ها مشخص شود و در صورت خالی بودن فضا امکان ثبت‌نام در مدارس دیگر وجود دارد.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان زنجان  تاکید کرد: سعی بر توزیع متوازن امکانات و کادر مجرب در مدارس استان را داریم و تقریبا تفاوت چندانی در رابطه با آموزش در مقطع ابتدایی وجود ندارد و والدین نگران این موضوع نباشند.

او به مدارس غیردولتی فعال در مقطع ابتدایی نیز اشاره کرد و یادآور شد:‌۷۰ مدرسه ابتدایی غیردولتی در استان دایر است که ۶۱۸ کلاس را شامل می‌شود و ۴۵۸۰ کلاس در مدارس دولتی واقع شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ثبت نام ۱.۷ میلیون کلاس اولی‌ آغاز شد
  • پسرها بیشتر از دخترها در معرض آسیب ناشی از جهشی درس خواندن هستند
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان